28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Odpověď 25.1.2006 14:34

Re: Zdravotní pojištění státních zaměstnanců

Za tzv. státní pojištěnce "platil "stát do konce roku 2005 481 Kč měsíčně, nyní je to o cca 2O Kč více. Je to za: miliony důchodců, 550 tis nezaměstnaných, děti, studenty, matky na mateřské,
a 20 tis. vězňů. Po sečtení s platbami živnostníků a 13,5% od zaměstance  a zaměstnavatele do dělá celkem asi 180 mld Kč, tedy 600 Euro na občana na rok- což je 4x méně než např. v Rakousku. A za tyto peníze máme péči srovnatelnou s Rakouskem a hlavně
 za péči s nejmenší spoluúčastí v EU-8% (na léky a zuby)- např. v Rakousku je spoluúčast 25%.  Jako pacienti můžeme být spokojeni- máme za málo peněz moc muziky.
AAA 25.1.2006 14:25

Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

Tj. hejtmani rozdali tyto nemocnice podle vlastních kritérií, do kterých stát neměl co mluvit. ... Mimo to, nebyl vydán žádný zákon k privatizaci těchto objektů. Takže postupovali zcela bez jakéhokoli zadání státu ... s cimz stat predem souhlasil ve chvili, kdy ty nemocnice prevedl na kraje. Nebo proc je teda podle vas prevadel? Vzdyt si je mohl nechat a mel by to ted bez starosti.
AAA 25.1.2006 14:22

Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

a já budu první, který podám trestní oznámení na toho hejtmana, jehož první a.s. zkrachuje. . ... obavam ze, ze se vsichni hejtmani opet posr* strachy :)
hodne neRath 25.1.2006 14:15

Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

gerontusi, aby jste se z toho "statu" nepo..... koukam ze s laskou vzpominate na doby kdy bylo statni vsechno. Navrhuji Vam pokus = budete souhlasit s tim, ze obcan bude platit dane jen na to, co bude chtit cerpat?
xbor64 25.1.2006 14:12

Tak měnapadá,

že ministerstvo zdravotnictví už neexistuje. Za to začalo potichu fungovat ministerstvo smrti. Asi by se hrobníci měli povinně registrovat v ČLK.
SPA 25.1.2006 14:11

Re: Re: Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

A jiné příjmy než z předpisových léku asi nemáte? Rovněž jsem nikde nečetl výsledky jednání lék. komory s distributory léku. A co úřad pro hospodářskou soutěž v případě, že distributor má minimálně dominantní postavení? Na co tu svou komoru vůbec máte?
gerontusinza 25.1.2006 13:56

Nikoli Pavle, Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

oni to vědí. Jen díky nucené správě VZP se objevili "drobné" únikové praménky, zmapovala se za těchto pár měsíců černá díra zdravotnictví tak , že se VÍ jak postupovat dál explicitně, nikoli intuitivně.  A všechny složky by chtěli vydělat, nikdo prodělat. Proto tolik řevu.
gerontusinza 25.1.2006 13:47

Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

Řekni všem, že stát platí za  tvé děti (vnoučata) a za tvé rodiče, abys to nemusel dělat ty, a přitom si ani neuvědomuješ, že nemáš stabilně zvýšenou platbu po narození tvého dítěte, ani po odchodu tvých rodičů do důchodu nebo v případě tvé invalidity tě léčí za sníženou cenu a dává ti důchod z našich peněz. A to je také zcela v pořádku, že se stát, který platíme stará o své občany. Jenže my se staráme i o cizí občany kteří zde žijí včetně jejich rodin. Státní zaměstnanci jsou normální zaměstnanci, za který platí stát normální pojistné jako kterýkoli podnikatel. Jen OSVČ(podnikatelé) platili dříve skutečné minimum, a přitom jejich děti byli pojištěni jako pojištěnci státu. Jen jejich nemocenská byla symbolická, když si ji platily v minimu (např 1000Kč/měsíc). Pak ovšem sáhli tito lidé při dlouhodobé nemoci do státního sociálního měšce.  Stát není frajer, stát má jen to co mu dáme.  Vyčůrané akciové společnosti nově podnikající ve zdravotnictví ječí že zaniknou když je nepustíme k lizu do těchto peněz. Proč křičí ? Jednoduše, zprivatizovali (odejmuli  za pomoci státních úředníků -hejtmanů -kraji (státní území)bezplatně -nebo platby z odkladným účinkem až si na to z našich státních peněz vydělají) nemocnice, přičemž nebyla rozhodující cena ale kvalita privatizačního projektu. Tj. hejtmani rozdali tyto nemocnice podle vlastních kritérií, do kterých stát neměl co mluvit. Už vidím, jak hejtman odborností hasič posuzuje majetky a zdravotnická kriteria. Mimo to, nebyl vydán žádný zákon k privatizaci těchto objektů. Takže postupovali zcela bez jakéhokoli zadání státu a rozdávali něco co není jejich.  Protože kraje jsou součástí ČR, není možno aby někdo si dovolil špatně spravovat státní majete (nechat jej rozkrádat nebo cíleně k témuž špatně spravovat). Majitelem těchto a.s. kraj jako součást státu, a já budu první, který podám trestní oznámení na toho hejtmana, jehož první a.s. zkrachuje. . 
Slava 25.1.2006 13:25

Re: Re: Pan poslanec nejspíš naříká, že někdo ty miliardy vyfoukne ODS

1 Demagogie nemá slovislost s věkem, je to pojem týkající se prezentace fakt. 2 Jsem zvědav, jak budete toho bycha honit s individuálními účty, prázdnou kasou v pojišťovnách a platbami u lékaře. 
mct 25.1.2006 13:20

Re: Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

Počítáte to špatně. Jestliže jsem mohla uplatnit přirážku přibližně 26% (6% má distributor), a teď 23% (distributor má pořád stejně, mám pidilékárnu, tak se se mnou nemaže), tak jsem přišla o 11.5% hrubého zisku. Takže by se měl vzdát 11,5% svého platu, a podobně i ostatní ve zdravotnictví, když všem měří stejným metrem, jak se nás snaží přesvědčit.
Petr 25.1.2006 13:16

Re: Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

Ještě pro upřesnění. 3% z marže je cca 10-12% z příjmu lékárny. Takže -12% plat Dratha je správně.
Tůma 25.1.2006 13:05

Ekonomika lékarny

Prosím pěkně, vyvratťe aspoň jedna lékárna v každém kraji nesmysly o nadměrných ziscích a zveřejněte ekonomiku za loňský rok, děkuji.
tatina 25.1.2006 12:43

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Protože nechcete znát pravdu a ani neuvádíte protiargumenty,tak Vy jste zase Kojzar jaksi nažluto.
tibie 25.1.2006 12:06

Re: Re: bohužel je to pravda

Zatím,podotýkám že zatím ještě jsem soukromá lékařka.A ten sníh na bylinkách nechte,svědčí jim to a budemem je potřebovat všichni !!
StandaT 25.1.2006 11:56

Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

Jde jim o dvě věci: jistotu práce až do důchodu a být onou vysněnou vyšší střední třídou.
Taraszátaras 25.1.2006 11:28

Re: Re: Ne

Znovu Vás naléhavě upozorňuji na to, že se mýlíte: napřed pejsek, potom páchnu.
Bobina 25.1.2006 11:28

Ráth doktor?

Nevím nevím kde studoval?Jeho vyjadřování je tak neetické co by lékař.Tak se ani veterináři nevyjadřují.
PAVEL - Děčín 25.1.2006 11:02

Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

O co lékařům jde?  Vždyť dostali přidáno, (z peněz které nikdy nevydělali), v podstatě to jsou placení lidé z daní již od doby kdy vstoupili do školství ( zdarma základní, střední a vysoká škola !!!!) a teď si na jejich výkony ani stěžovat nemůžete, protože není kam a když je kam , tak je to jako s policií, kde si taky stěžujete policii na policii.
Stát ve státě je zdravotnictví. Jedno je ale pravda, návrhy ministra Ratha jdou proti filozofii  bezplatného zdravotnictví, ale zaslepenost  poslanců levého bloku ( ČSSD + KSČM) toto není pochopit, to je ta inteligenční prázdnota jejich hlav. 
jezevec 25.1.2006 10:53

Re: Zdravotní pojištění státních zaměstnanců

Státní zaměstnanci platí ze své mzdy normální zdravotní a sociální pojištění jako každý jiný - je to sice taková hra s čísly, že státní zaměstnace dostane od státu peníze, ze kterých pak zase vrací státu část - ale někteří to tak potřebují pro dobrý pocit že nejsou paraziti, že si taky jako něco platí.
Za nezaměstnané (registrované na pracáku), důchodce a matky v domácnosti platí stát - cca 513 korun měsíčně.
Nezaměstnaní neregistrovaní na pracáku a OSVČ bez příjmů si musí platit sami cca 1100 měsíčně.
Za bezdomovce neplatí nikdo nic.
dvd 25.1.2006 10:51

"Státní" pojištěnec

Minimální pojistné běžného plátce je od 1.1.06 celých 1 022 Kč. Údajně je průměrné pojistné cca dvojnásobné. Stát však (pravda, z našich daní) platí za "své" pojištěnce cca polovinu onoho minima. Teoreticky lze říci, že je vlastně jedno, přijdou-li nějaké peníze navíc dotací ze státního rozpočtu nebo ze zvýšeného pojistného pro "státní" zaměstnance. Ovšem při stávajíím způsobu je možno (a) vytahovat se, jaký jsem já - stát - frajer, (b) opanovat pojišťovny, neb blbě hospodaří, (c) tlačit na státem neoblíbené složky zdravotní péče, aby šly od válu.
jezevec 25.1.2006 10:47

Re: Ne

raději cyklicky vládnoucí elity, než tupě dunící primitiv.
ostatně cibulka páchne a žere psy.
Ladislav N. 25.1.2006 10:43

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

MUDr Rath (a Prof. Pafko s ním) rozpoutal "válku" naprosto lživými a odborně nekompetentními závěry a tvrzeními a tím "udává tón" celé akci, která rozhodně není rozumnou cestou k řešení problému. "Akci" spustil Rath s velkým humbukem, tak teď vidíte na vlastní oči v přímém přenosu, kam tohle všechno vede...
Ladislav N. 25.1.2006 10:36

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Kde se tedy ten "průměrný plat lékaře 40.000 Kč" vzal? Není to jako s tou Rathovou a Pafkovou vylhanou marží lékárníků "32Kč ze stokoruny"? Přemýšlejte o tom!
Vorda 25.1.2006 10:33

Kopce bonmotů, žádné řešení?

Privátní lékař či pracoviště financovaní všeobecnou zdravotní pojišťovnou nepracují v tržních vztazích. To je přesně ta situace, kdy se výhody privatizují a nevýhody zestátňují. Pak systém nikdy nemá dostatečné zdroje, nemůže být hospodárný. Není ve světě známé organizační uspořádání, které dovoluje takto hospodárně fungovat. Zdravotnictví musí být buď státní, nebo privátní. Privátní je tehdy, když privátní lékař poskytuje své služby pacientovi, který platí hotově, nebo prostřednictvím komerční (privátní) zdravotní pojišťovny. (Ta nevybírá pojistné stanovené ze zákona, ale smluvní, vytrácí se solidárnost).
Je nejvyšší čas důsledně oddělit tyto dva systémy. Znamená to zachovat povinnost občana mít zdravotní pojištění s tím, že si vybere: Buď státní solidární zdravotní pojištění za které bude léčen ve všech státních zdravotních zařízeních. Pokud půjde do privátu, musí si hotově zaplatit, nebo musí být navíc komerčně připojištěn. Nebo si sjedná s privátní pojišťovnou komerční zdravotní pojištění a bude léčen do sjednané míry nákladů. (Pojištěnec musí počítat s tím, že pojišťovna bude sjednávat velikost pojistky dle zdravotního stavu pojištěnce, druhu zaměstnání, bydliště atd. a bude limitovat hrazení léčby).
 
Draga 25.1.2006 10:04

Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Udivuje mě, kolik lidí se neštítí plivat na lékaře a chce, aby jejich plat byl nižší než plat popeláře. Na druhé straně když onemocní, lezou k lékaři po kolenou a s uctivým úsměvem prosí o pomoc
Zveřejňované průměrné platy, údajně 40 000, je LEŽ! Zajímejte se, jakou mají lékaři hodinovou mzdu a dozvíte se, že něco kolem 125Kč.
Lidi uvažujte, ¨pokud máte pojištěný majetek, chcete, aby vám pojišťovna v případě karambolu proplatila hotel i stravování? Vztahuje se vaše pojistka i na kapající kohoutek? Dokud si lidé neuvědomí, že pojistka je nutná pro případ těžkých, nebo chronických onemocnění, úrazů a operací a že neslouží pro stravování v nemocnici nebo léčení "zaražen7ch prdů", tak se nic nezmění!!
Žulový Aston 25.1.2006 10:03

Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Milý Ladislave N., snad se shodneme na tom, že ze tří skupin vysokoškoláků, které se starají o pacienta ( praktičtí lékaři, nemocniční lékaři a lékárníci) mají přece jen největší díl zodpovědnosti vůči života lékaři nemocniční. Protože u nich v nejhorším všechno končí. Přičemž v současné době mají tito nemocniční lékaři  - maximálně - asi poloviční platy oproti oběma dalším skupinám. Viz platová vyhláška MZd - nemocniční lékař po 30 letech praxe v nemocnici má plat 28 150 Kč. Hrubého, bez služeb. Zvyšování platů těchto lékařů se mi zdá adekvátní, protože se zcela naprosto ojediněle se vrací lékař z privátu do nemocnice. Nebo si snad přejete, aby v nemocnicích zůstali lékaři nejméně kvalitní? Nejhůře placení? A nezlobte se, nevšiml jsem si, že za tři měsíce, co je Dr Rath ve funkci, že by se zhoršila péče o pacienty - už proto, že noviny neuvedly ani jediný konkretní případ. Ani jediný, který by vyplýval ze systému, ne z individuální chyby některého ze zdravotníků..A nezlobte se, muž jménam Kamberský je na úrovni slavného soudruha Kojzara. Pouze jaksi namodro.   
Walter 25.1.2006 9:47

Zdravotní pojištění státních zaměstnanců

Jako občana tohoto státu by mne zajímalo, jak to opravdu je s placením zdravotního a sociálního pojištění za státní zaměstnance, nezaměstnané a matky na mateřské, případně další skupiny občanů, za které má platit tyto dávky stát.
Občas totiž prosakují informace, že za tyto občany stát neplatí nebo platí jen jisté procento, což v praxi znanená, že státu takto zbývá vice peněz na rozhazování a rozkrádání a my, co pracujeme, platíme za stát pojištění těchto skupin občanů.
Existuje k tomuto tématu nějaká objektivní a dostupná informace?
klon 25.1.2006 9:25

Až mě běhá mráz po zádech

Já mám velmi dobrý návrh - co takhle stávkovat a nemarodit. Potom můžeme zdravotnictví zaplatit tolik, že ani nepípnou. A lékárny zavřeme, už nebudou potřeba. A propo, jaký je postoj pohřebních služeb k současné situaci ve zdravotnictví? Jestlipak si také zalobují? A když nevydělají hned, však se dočkají. Já bych jim pěkně skrouhnul marže...
Ladislav N. 25.1.2006 9:17

Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

 
 
No vida, už  je to tady!   Koordinační centrum proti vládní "politice" už existuje!    Začněme  Rathovi i s Paroubkem stříhat metr!
 
 
MLOK1 25.1.2006 9:13

Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

Nic nepodpoří věrohodnost pana ministra MUDr.Davida Ratha více, než když se dobrovolně vzdá 3% ze svého ministerského platu a položí je na oltář zdravotnictví. Pokud tak neučiní, nemůže se mastičkářům divit, že mu nevěří a jsou na něj na....í. Říká se tomu: "Káže vodu, pije víno."