28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavel 99 25.1.2006 22:39

Re: spim ci bdim...

no to je snad v pořádku, ne? Základem slova je "trhnout" (na tom něco).
jasan 25.1.2006 22:36

spim ci bdim...

Orwell se obraci v hrobe.....  "trzni ministerska vyhlaska"   .....
pavel 99 25.1.2006 22:34

Re: Bobino veterinář je taky doktor a nestávkuje, taky předepisuje léky a nefňuká. Proč asi.Re: Ráth doktor?

podle tvrzení jakéhosi MUDr Ratha (a jeho (hlásných) trub) žádná zvířata nemohou existovat, neb musela nutně vymřít, protože všichni veterináři jsou "vytunelovaní" - tam totiž funguje ten "nejčistší trh". A kupodivu občas závidím našim psíkům, na které se pan doktor hrubě "neutrhuje" (i když rozhodně nejsou vstřícně naladěni) a nenechává nás v čekárně hodiny čekat, až si "vyřídí" desítky dealerů.
pavel 99 25.1.2006 22:14

Re: To je socík,

bohužel POUZE klábosnici.
pavel 99 25.1.2006 22:12

Re: Re: Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

zřejmě se Vám stýská po socialistickém zdravotnictví, které nám pan Rath "ordinuje".
starý 25.1.2006 21:57

Re: Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Pokud se "kšeftuje" s hadrama, sexem a pod., ať platí Klasova "neviditelná ruka trhu". Já osobně bych si ale přál, aby v celém zdravotnictví platila ona osvědčená solidarita. I v našem městě je místo 3 lékáren dnešních 7. A to nemluvím o počtu lékařů všeho druhu, rehabilitacích středisek, optiků a pod. A všichni chtějí "evropské" příjmy od českých občanů. U lékaře čekáme jako prosebníci stejně jako když jich sloužila polovina. Jejich ordinační hodiny jsou omezené, nejsou schopni svoji práci si zorganizovat tak, aby to vyhovovalo zákazníkům., a tak vyhovuje pouze jim. Je přece jasné, že jsou placeni pouze a jedině z našich peněz. Kdo jiný než lékař by měl mít vysoký příjem. Ale lékař by se musel chovat k pacietům stejně, jak se chovají v ostatních státech západního světa. Chtít "západní" příjem při zachování "socialistického" přístupu k zákazníkovi je přinejmenším neetické.  (Mimo jiné, onen "západní" příjem chtějí všiochni). A to ve svém věku vděčím mnohým lékařům a sestrám za mnoho. Určitě ne všem. MUDr. Rath mi nikdy nebyl moc příjemný. Dnes mu ale držím palce. 
 
AeroKarel 25.1.2006 21:47

To je socík,

dáme jim nemocnice, ať za ně platí dluhy a nekecají do toho, kolik v nich kdo bere a za co.
člověk by nevěřil, že něco jako geront dokáže používat klábosnici .......
AeroKarel 25.1.2006 21:42

" zak nevím proč by i marže neměly podléhat tržnímu prostředí. "

To já také ne.
Ovšem uchází mi, jak vzniká tržní prostředí ministerským určením výše marží .........
Za to může určitě Klaus .......
starý 25.1.2006 21:31

Re: Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

pavel 99 25.1.2006 21:12

Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Když už tak hezky srovnáváte - můžete uvést příklad, kdy stát určil stavebním firmám, kolik mají za kterou práci účtovat? To je něco jiného než "mluvit do cen pro stát". Pokud by stát chtěl pouze "mluvit do cen", tak jednoduše sníží úhradu zvýší doplatek (a zbytek doplatí pacient). Jenomže stát se (prostřednictvím "samovládce") rozhodl (bez sebemenší seriozní analýzy dopadů) mluvit do HOSPODAŘENÍ soukromých subjektu, což je něco výrazně jiného.
trochu mimo mísu 25.1.2006 20:59

Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

jaké platili OSVC minimuzm ty chytrolíne,to mohli platit tak zálohovaně a pak pěkně doplatit podle dosazeneho příjmu zbytek,přecti si zákon o platbě zdravotního pojištení a tam se taky dozvis,ze se pravidelne od roku 2003 zvysuje vymerovaci zaklad OSVC o  5 %.V roce 2006 Ty jako zamestnanec platis 4 % a já 13,5 %.CAU BBuddy
pavel 99 25.1.2006 20:53

Re: Rathova reforma

No popravdě - oni se poučili. Po neblahých zkušenostech onoho člena ČSSD zákonem určí "hejla", který to za ně zatáhne. Sice to nebude mít možnost ovlivnit, ale platit bude muset. Tak už to u "sockomunistů" - ke kterým se DRRATH hlásí - obvykle chodí.
Renata D. 25.1.2006 20:53

Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Tak jak to funguje prostě platí stát za služby které nabízejí lékárníci. Stejně tak platí stát třeba za výstavbu silnic stavebním firmám místo toho aby sami vybíraly někde ve škarpě do klobouku od projíždějících. Určitě by to také šlo, ale zatím to tady tak nefunguje. Stát zatím nakupuje službu pro své občany (pojištěnce) a nevím proč by nemohl mluvit do ceny ostatně jako každý jiný zákazník vůči svému dodavateli.
 
PetrH 25.1.2006 19:44

Re: Konec socialismu v lékárnictví.

To je hezké, nazývat ministerské vyhlášky tržním prostředím:-) A "ten kdo platí" je kdo? Ministerstvo? Spíš pacienti, a pokud neplatí přímo, platí si to z daní. Jenže zákazník si ceny neurčuje, nebo vám snad v sámošce prodají deset rohlíků za korunu, když budete chtít? Pokud bude tržní prostředí, marži si bude každý lékárník určovat sám... a pokud bude vysoká, lidi půjdou jinam. Ale nebude mu konkurovat státní lékárna s dotovanými cenami. To, co zavádí Rath, je socialismus na druhou. Dotované ceny ve státních zařízeních, povinně vysoké platy také tam a zaplatí to ti ostatní - soukromí lékárníci z marží, soukromí lékaři z platů a ztráty nestátních nemocnic zaplatí kraje z peněz, kteé mohly jít třeba do školství nebo silnic. A Rath s Paroubkem si budou lebedit, jak zdravotnictví ušetřilo.
Renata D. 25.1.2006 17:59

Konec socialismu v lékárnictví.

Jsme v kapitalismu, zak nevím proč by i marže neměly podléhat tržnímu prostředí. Lekáren je dost (jen u nás v malém okr.městě je jich 12)  a jejich počet stále roste , tak nechť ten kdo platí si taky určí ceny.  Jestli skutečně začnou krachovat a projeví se jejich nedostatek, jejich cena zase zákonitě poroste. Tak to v kapitalismu chodí, tak nevím proč se obhájci tržního prostředí na modro tak rozčilují. A jestli nejsou lekárny na vesnicích, musí se to řešit jinak, než zachováním vysokých marží pro všechny. Obchody s potravinami tam také chybí a nikdo nekřičím že je potřeba zvednout marže v supermarketech.
Stredocech 25.1.2006 17:19

Proboha, veterináři se platí v hotovosti a jen na něm

a jeho zákaznících záleží, kolik si vydělá. Obecně lze říci, že zákrok u psa je dražší, než si mohou účtovat lékaři za analogický zásah u lidí.
Až tady bude solidární pojištění zvířat můžete srovnávat.
 
hodne neRath 25.1.2006 17:16

doktore...

skuste argumentovat konkretne
gerontusinza 25.1.2006 16:48

Já na vás s ničím chodit nebudu. Jinak vy mě taky.......Re: Re: Nikoli Pavle, Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

gerontusinza 25.1.2006 16:45

Převod k řízení není právo k rozkradení a rozdání systémem já na bráchu........Re: Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

gerontusinza 25.1.2006 16:42

Bobino veterinář je taky doktor a nestávkuje, taky předepisuje léky a nefňuká. Proč asi.Re: Ráth doktor?

Protože mu nikdo nebere lízátka? A nekrachuje. Přemýšlej Bobinko nad tím.  Není to o tom že lékárníci budou chudáci bezdomovci. Jen se jim trochu holt sníží míra lizu.
Doktor 25.1.2006 16:04

Re: Re: Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Navrhněte jak. To je věc která není řešena asi 50 let.
Ladislav N. 25.1.2006 15:52

Re: A co úřad pro hospodářskou soutěž...

To je zřejmý nesmysl...
Ladislav N. 25.1.2006 15:43

Re: Ten článek není jen prostá lež.

Kdo tady sprostě lhal např. o maržích lékárníků, jste byl prokazatelně vy. Podejte trestní oznámení, až půjdete kolem zrcadla. :))
zrusksc 25.1.2006 15:40

Komouš DRáth

Jenom zastrašený doktoři z nemocnic řízených státem kterým slibuje DRáth vyší výdělky papouškují DRáthovi hovadiny a nekoukají kolem sebe(hlavně když to sype)!Zestátnit,udat,pomluvit a zrušit to je koncepce DRátha.
Stredocech 25.1.2006 15:37

Re: Kopce bonmotů, žádné řešení?

Pozor, tady máte hned dva problémy, které ČSSD nechce.řešit
1) Pokud si budu platit soukromé pojištění, znamená to, že budu odvádět méně na povinném pojištění. Nebo si mohu adresně na soukromé pojištění převést část plateb?
2) Lékař či nemocnice dnes nesmí brát peníze za nadstandard mimo pojištění. Samozřejmě se to obchází, někdy dost okatě (sponzorské dary).
Jinak, jako člověk, který zná situaci za reálného socialismu si dovedu snadno představit situaci, kdy "nadstandard" bude úplně všechno. Např. před cca 10 lety si musel jeden pacient v Motole zaplatit velmi drahý nadstandard, protože nechtěl ležet na chodbě.
 
Stredocech 25.1.2006 15:29

Re: Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Musím říci, že mě ty přesčasy lékařů připadají pochybné. V některých případech znamenají přetěžování lékařů (právě tam, kde by měl být lékař nejvíce fit, třeba péče o pacienty po těžkých operacích, kdy se doktor ve službě nevyspí) a jinde je to vlastně pohotovost na pracovišti.
Nevím, proč se ten systém nereformuje.
 
Doktor 25.1.2006 15:14

Ten článek není jen prostá lež.

Vážně zvažuji podání trestního oznámení na autora za šíření poplašné zprávy. Jenom nevím, jestli mi ten shluk bílkovin co si říká poslnec za tu námahu stojí
Doktor 25.1.2006 15:12

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

"Zaražené prdy" vás snadno přivedou na operační stůl, připraví o kus střeva a taky můžete skončit s bočním vývodem. 40.000 Kč měsíčně hrubého není nereálné - dosáhne totho plně kvalifikovaný lékař s cca 12 lety praxe, pokud si střihne měsíčně aspoň 100 hodin přesčasů.
Petr 25.1.2006 15:11

Re: Nikoli Pavle, Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

Vy ubožáku, pořád jenom papouškujete černé diry, ale ani vy ani ten váš guru jste žádné konkrétní podklady nepředložily. A nechoďte na mě s koníkama, plyšovýma medvědama a IZIPem, protoře všechny tyto aktivity jsou hrazené z provozních nákladů pojišťovny. Ale oni kupodivu chybí peníze na léčbu. Tak kde jsou ty díry které nasekaly tě 11 miliard co?
abc 25.1.2006 14:43

Rathova reforma

Ten černý petr byl už přidělen v roce 2002 nemocnici Planá pod vedením člena ČSSD při vyplácení 100 tis.platů lékařům bez ohledu na odvedenou práci. A zákonem o neziskových nemocnicích bude tento postup uzákoněn.