30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ota First 21.12.2005 12:21

Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

Ano, to jistě. naopak by pak lékárny od farma firem nedostávaly velmi slušné provize, nemohly by svévolně vydávat jiné přípravky než jsou na receptu, pacienti by dostali svůj lék u lékaře který by jim na místě vysvětlil případný doplatek a nemuseli by se dozvídat, že na stejný lék se v různých lékárnách doplácí různě. To by lékárníky jistě nepotěšilo.
BTW výrok, že bychom byli bez lékáren může pronést jen blbec. Žádný lékař nebude léky vyrábět, žádný lékař nebude mít úplný sortiment. Spíše by šlo o to, že bylékař mohl vydat ty léky, které nejčastěji předepisuje. O skladování se Kaludie opravdu starat nemusíte. Zdrcující většina tablet se skladuje při pokojové teplotě. Vídáte snad klimatizované lékárny?
Klaudius 21.12.2005 13:02

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

V podstatě máme stejný názor. Jen otázka, byl jste někdy v zázemí nebo podzemí nějaké lékárny? Víte něco o tom, že uchovávání některých léků podléhá zvláštním předpisům?Nesplnitelné pro lékaře.
Pavel 21.12.2005 15:25

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

Primitivní lidé nedokáží akceptovat jinou realitu než tu, kterou vnímají smysly. To, že má lékárna vystaveny zubní pasty, vitamíny a podobné spotřební zboží ve vitríně neznamená, že vzadu nejsou chladící boxy pro ty podstatné, drahé léky.
HK 22.12.2005 11:20

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

Na kolik pak vyjdou léky, které se musejí připravovat? Lékař to míchat nebude a lékárna bude muset mít šílenou režii, protože fixní náklady bude muset někde rozpustit, jako dobročinnost to těžko někdo bude dělat.
jarda 22.12.2005 19:59

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

systém, kdy lékaři mají s sebou léky- třeba při cestách za pacienty na venkově - zakázali SOCANI  zákonem jako "baťůžkářství"
noragh 23.12.2005 7:56

Re: Re: Re: Re: Rath vyhrožuje:

vážený pane Firste, blbec jste Vy!!! Viděl jste někdy lékárnu jinak než z vlaku? Mluvil jste někdy s lékárníkem? Víte Vy něco o skladování léků, to totiž nejsou jen prášky, víme. Různá cena je dána různým výrobcem. Mimochodem, již v  devátém století n.l. oddělil císař Karel Veliký lékárníky a lékaře výnosem a měl recht! Za domácí úkol popřemýšlejte proč.
Smarty 21.12.2005 9:48

Rath je jenom Paroubkova loutka

která je schopná udělat všechno pro to aby si udržela křeslo. Chce pan premiér zestátnit nemocnice? Jistě pane premiére, budeme zestátňovat.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 10:29

Re: Rath je jenom Paroubkova loutka

Pane, gratuluji vám k vašim pozorovacím schopnostem. Ale urychleně prosím navštivte optika, je to akutní. Hezký den.
Jaryna 21.12.2005 9:21

Já bych to tak tragicky neviděla,

normálně se dá nějakou dobu  počkat, co s tím dr Rath udělá..Vidím jeho značnou snahu, ale to by se nesměly mu házet klacky pod nohy, je někdo z vlády vůbec schopen mu pomoci? Není  nikdo, snad je p. Paroubek a to je málo..A ty jeho výroky na hlavy některých lidí? Není to náš člověk? Co tady na těchto stránkách čteme za vulgarismy na různé osoby? Tomu mu nevyčítejme, určitě si to může dovolit a určitě něco ví a zas to není tak hrozné...Jde o jinou důležitou záležitost, jde o to, aby dokázal konečně postavit zdravotnictví na nohy, když se to jeho předchůdcům nepovedlo, tak snad bude mít štěstí a spíš mu to štěstíčko přejme, je to v našem zájmu!!!!!!Už jsme to vydrželi dlouho s tím "zatraceným" zdravotnictvím, počkejme ještě nějaký čas a pak se může kritizovat, nebo chválit, ale neříkejme hop, dokud jsme nepřeskočili..........
Jana V. 21.12.2005 9:43

Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Jaryno, dejte si studenou sprchu, třeba to pomůže.........
Andy 21.12.2005 10:35

Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

budujme vlast, posilme mír. Vyčkejme, bude líp. Kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem. Vánoce jsou svátky klidu, nezkoušejte naší třídu.
 
Já tedy rozhodně neříkám hop, Jaryno. Spíš říkám žbluňk.
Jaryna 21.12.2005 13:44

Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Totiž jde o to, že my obyčejní lidé s tím nemůžeme udělat nic, my musíme čekat, co naše vláda si ještě vymyslí na nás, komu bude přidávat, komu bude ubírat, komu přidá a kdy mu to zas vezme...Co se týká dr. Ratha, tak čekám kdy ta svoje obvinění doloží...Pokud je doloží a celé zdravotnictví půjde správným směrem, nebude co řešit..Už jsme se načekali dost, počkejme ještě chvíli a pak uvidíme...........Možná, že to bude žblunk, ale to by bylo moc a moc špatné......
Balů 21.12.2005 16:40

Re: Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Svatá prostoto
BALŮ 21.12.2005 19:18

Re: Re: Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Svatá myšlenková složitosti.
tatina 21.12.2005 12:31

Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Já jsem přesvědčen,že kdyby se staral jen o zdravotníctví,tak by to možná bylo k něčemu užitečné,ale dovedete si představit,kolik-že času stráví hledáním protivníků a argumentů.A to už si vůbec nedovedu představit,jak se asi choval k pacientům,kteří svou nemocí,nebo jinou příčinou přišli k MUDr Rathovi ve chmurné,a někdy až podrážděné náladě.Sám velký Rath tvrdí,že se ke každému chová tak,jak oni k němu.Jednou jsem jednomu doktoru při čistění zubního kanálku při bolesti řekl "doprdele doktore".Pan doktor se usmál,chvíly počkal až to přestane bolet a pak řekl-"Jen si klidně ulevte a třeba mi i nadejte.Já vím,že to bolý".Nedovedu si představit Ratha,jak by mne hnal z ordinace.Doktor by měl být v první řadě lidský a ohleduplný,cítít s pacienty.Svazák Rath však místo koncepce hledá jen protivníky a to naznačuje jeho charakter.
Lékař 21.12.2005 15:47

Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Ten lékař řekl "že to bolý",( řekl to i s tím "y") to snad ne.Přitom jaké fantasmagorie tady vymýšlíte ,tatino,jste to určitě vymyslel za něho.A navíc vzpomeňte si bylo to opravdu u zubaře , nebylo to u psychiatra? Vaše intelektuální naladění ukazuje více na potřebu zabývat se terapeuticky mozkem, než zuby.
tatina 21.12.2005 17:58

Re: Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Za to slovo "bolí" se omlouvám,ale jinak je to pravda.Vy mne nemůžete urazit a tak je poznat,ke které garnituře patříte.V mé rodině jsou tři doktoři a můžu Vám s jistotou potvrdit,že především přístup doktora k pacientovi je ten nejdůležitější faktor při léčbě.To Vy ale asi nepochopíte.
Jonathan 21.12.2005 18:18

Re: Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

hulváth promluvilh
H.K. 21.12.2005 20:47

Re: Re: Re: Já bych to tak tragicky neviděla,

Vaše mozkovna je přeplněná moudrostmi. Jinak jste jenom hulvát.
kulihrach 21.12.2005 9:21

V Chomutově

si kdysi panstvo z ODS zprivatizovalo část nemocnice. Po čase se to muselo zase reprivatizovat, aby nemocnice vůbec fungovala. Rath ví o čem mluví!!!
Juloš 21.12.2005 9:15

Jen ještě více ráthu

Vánoce jsou svátky radosti a měly by být vesele - proto ještě více článku a myšlenek pana ministra zdravotnictví - brzo z toho bude silvestrovský program - exkomunikovaný ministr zdravotnictví Plojhar toho věděl o problémech zdraví více než ten nejnovější Snad mu jeho nohsledové poradí.
Levoslav 21.12.2005 9:13

Autor je nafouknutá nula

"President Václav Klaus celkem správně nesouhlasil s jeho jmenováním ...." je impertinence první velikosti. FUJ !!!!!
F.A.Kekule 21.12.2005 9:30

Re: Autor je nafouknutá nula

Já osobně Klause nemusím, ale v tomhle měl pravdu. Rath mi zatím připadá jako frockovitý karierista, ale pokud udělá se zdravotnictvím víc, než ti před ním, hluboce se mu ukloním.
Fotřík 21.12.2005 9:08

Konečně někdo objektivně....

Hvězd už bylo a zapadly - kladně hodnotím objektivitu příspěvku - je na čase vyhnat politikaření ze zdravotnictví, školství, sociální politiky či vědy. Nechť se politici z růzých stran a straniček hádají opožitky a koryta.
Vorda 21.12.2005 9:32

Re: Konečně někdo objektivně....

Mě se, vážený pane Fotříku, jeví článek pana Reiniše jako jasný politrucký blábol, (socialističtí důchodci a pod). On přece zjevně o problematice zdravotnictví nemá ani páru.
Kem Azbrna 21.12.2005 10:08

Re: Re: Konečně někdo objektivně....

Kem Azbrna 21.12.2005 10:09

Re: Re: Konečně někdo objektivně....

Profesor MUDr. Reiniš ví o zdravotnictví víc, než my přispívající dohromady. Stačí googlovat jeho publikace.
gerontus.inza@seznam.cz 21.12.2005 11:06

Re: Re: Re: Konečně někdo objektivně....

Vím, pokud se nemýlím, že je to kanadský lékaž českého původu, marně jsem pátral po všech těch vašich jeho titulech. Ale z pohledu způsobu psaní tohoto článku bych maličko pochyboval že se jedná o téhož člověka. Nebo lékařské postřehy se mohou značně lišit od lidských. U profesora lékařství ovšem by to bylo neúnosné. Nerozumím tomu. Hezký den.
Jan Kyncl 21.12.2005 12:36

Re: Re: Re: Konečně někdo objektivně....

Publikace jsou zarukou ze umi plodit publikace. Nic vic.
JH 21.12.2005 8:47

je tragedií, že....

Je tragedií, že mladý perspektivní, inteligentní člověk jakým MUDr. Rath skutečně je skandalizován jen pro to, že používá slovník a způsoby současných hradní mocipánů a jejich pomocných modrých strak i komundírů. Ať poukáže na jakoukoliv lumpárnu běžně zakořeněnou v polistopadovém vývoji - ozve se nenávistný řev rozkradených nemocnic a "podnikajících" "chudáků" soukromých lékařů.Ono je těžké držet na oprati tu dnešní podnikatelskou svoloč, která je schopna jít přes mrtvoly k svým zářným, zlodějským zítřkům! Pomáhej Vám Pánbůh MUDr. Rathe!!