18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
loula 15.12.2005 9:09

Re: Re: Re: Princip je jeden jediný:

Ano, a to má ještě zajímavé konsekvence. Letiště Ruzyň projektuje přistávací dráhu, bez ní se prostě nemůže dále rozvíjet. Ta dráha má stát asi 7 mld. To je konstatování.
Vhodně ošetřeným - tlustou obálkou - "omylem"  státního úředníku se prodá kus louky pod předpokládanou dráhou soukromé osobě, samozřejmě za cenu zemědělské půdy.. No a podle zákonů trhu má tento kus louky rázem cenu miliard..
to není malování čerta na zeď, jak mi napsal jeden diskutující. Toto je realita, to se stalo. Až na tu tlustou obálku, tu dokázat nemohu.
loula 15.12.2005 8:53

Re: Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Předem podotýkám, že jsem ze západních Čech, v Ostravě jsem byl jednou a nemám ponětí, jak to na popisovaných místech vypadá. Pouze mi není jasné, že vzdálenost 200 metrů - pokud je to pravda - by hrála takovou roli, že na jednom místě se obchod neuživí a o 200 metrů dál ano.
Mirek Šejna 15.12.2005 8:49

Pane Římane,

však oni ti nošovičtí hrdinní ochránci svého majetku jsou dnes poněkud nasraní, když jim hejtman Tošenovský vzkázal, že na ně "kašle" a že Hyundai bude nejspíš stát v Mošnově. Ten balík peněz za půdu plus 100 tisíc premie každé rodině se najednou vypařily jak pára nad hrncem. Ale důležité je, že se můžeme dál cpát nošovickým zelím, které je mimochodem státem dotované jako každý zemědělský produkt. No a ještě by mě zajímalo, jak to zelí chutná, když je údajně tak skvělé, že se jinde pěstovat nemůže.
Edmont Dante 15.12.2005 8:34

Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Jsem rodilý ostravák a celý život žiji v Ostravě! A zde hovořím konkrétně o dotaci z EU vedenou pod číslem CZ.04.1.05/1.1.70.1/1538 kterou obdržela Tiskána v Dubí s.r.o. IČO 25829581 na rozvoj firmy v řádech miliónů s tím, že vytvoří až 10 nových pracovních míst. Dotace je na nové stroje a právě na rozšíření provozovny o asanované nemovitosti. Rozhodnutí Magistrátu města Ostravy je, že budou tuto půdu rekultivovat. K tomuto bylo vydáno rozhodnutí Ministerstva životního prostředí výše uvedeného čísla s tím, že co činí magistrát města Ostravy je projevem, slušně řečeno, nesvépravných blbů. Protože vedle...................., ale má to vůbec smysl když mě obviňujete, že kecám. Sice nevím v čem, ale pal to čert, asi ztrácím jenom čas!
franta 15.12.2005 8:28

Re: Re: Princip je jeden jediný:

Vážený příteli, na to jsem se tady ptal už několikrát a nikdy jsem se nedočkal kloudné odpovědi. Asi nemám dost fantazie, ale dovedu si představit jen jedno řešení, šoubovat cenu nahoru tak dlouho až podlehne i ten nejzatvrzelejší vlastník. A z čeho se to zaplatí ? Přece z peněz daňových poplatníků, o které projevuje ODS vždy takovou péči
loula 15.12.2005 8:10

Re: Princip je jeden jediný:

Rád bych se jenom zeptal: jak v takovém stavu postavit dálnici, železnici, a vůbec všechny liniové stavby.
jiný franta 15.12.2005 7:59

Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Ach jo, není nad angažované "odborníky", zvláště s pronikavou znalostí reálií. Bigbilla je v Martinově, nikoli v Porubě, zkrachovala díky tomu, že je postavená na tak blbém místě, kde "zdechl pes", takže se prodejna neuživila a firma Hruška by byla mírně řečeno "naivní", kdyby to na tomtéž místě zkoušela. A to už vůbec nemluvím o tom, že se jedná o soukromý objekt, který musí chtít někdo prodat (což se stávající majitelé snaží), ale hlavně ho někdo musí chtít koupit a zprovoznit (o čož nikdo zatím nemá zájem a nedá se mu to nařídit). A radnice nemohla o žádné nové stavbě rozhodnout, radnice mohla pro tuto stavbu nanejvýš prodat či pronajmout pozemek, pokud byl obecní. Stavbu musí povolit stavební úřad po proběhnutí dosti náročného územního a stavebního řízení.
Honza 15.12.2005 7:58

Pane Říman,

bylo by dobré, zamést si před vlastním prahem. Zákon o vyvlastnění drobných akcionářů je přece z dílny ODS . Po prosazení takové nehoráznosti máte tu drzost mluvit o ochraně soukromého vlastnictví???
jiný franta 15.12.2005 7:49

Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Edmonte, Edmonte, vy jste ale ... (jak se slušně nyzývá člověk, který plácá nesmysly o Ostravě bez znalosti Ostravy na základě sdělení MŽP?). Jaké máte konkrétní znalosti o ostravských brownfields? A kdy konkrétně město Ostrava odmítlo místního (českého) podnikatele s projektem na využití brownfields? Kdo že to tu kváká něco o knížecích radách, pane Dante?
dvd 15.12.2005 7:48

Místo vykřičníků

uveď příklad.
Dušan Polanský 15.12.2005 7:43

Princip je jeden jediný:

neexistuje celospolečenský zájem, protože nikdo neví, co to vlastně je.  Marná sláva, když jeden vlastník půdy nebude chtít odprodat, tak fabrika nebude. Fabrika a vlastník půdy jsou si rovni. A to je dobře. Jinak se nic neděje. Alespoň se  neničí půda.  
T.REX 15.12.2005 7:42

Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Pravdu dí Edmont Dantes, třeba v Ostravě - Porubě směrem na Martinov stojí nejméně 3 roky opuštěný objekt bývalého obchodu BIGBILLA a nyní rozhodla radnice o postavení cca 200m vedle mezi obytnými domy obchodu HRUŠKA (a zase zrušili kousek zeleně). Občana by mohlo napadnout za kolik českých na stole do kapsy radních?
jiný franta 15.12.2005 7:39

Re: Řekl bych, že úředníci se v Nošovicích vlastní hloupostí dostali do problémů

Chosé, kecáte a nevíte o čem, stejně jako pisatel o kousek níže o ostravských brownfields. Vážně si myslíte, že umístění průmyslové zóny o rozloze 250 ha je otázkou "výběru několika ploch" a že vlastníci se pak přetrhnou, kdo to nabídne levněji? Nehledě na návaznosti dopravní, environmentální atd.? Svatá ty prostoto!!!
A pro pisatele o kousek níže - ucelených 250 ha brownfields, vhodných pro Hyundai, v Ostravě bohužel skutečně nemáme.
Chosé 15.12.2005 7:31

Řekl bych, že úředníci se v Nošovicích vlastní hloupostí dostali do problémů

Řekl bych, že úředníci se v Nošovicích vlastní hloupostí dostali do problémů, do kterých se vůbec nemuseli dostat a premiér s nápady typu vyvlastnění vůbec nemusel přicházet. Stačilo vyhlásit „soutěž“ i na plochu vhodnou pro automobilku Hyundai. Tedy vybrat ploch několik a oznámit vlastníkům, že ta cenově nejvýhodnější to vyhraje. A těžko by vlastníci pozemků cenu šroubovali příliš nahoru. Leč nestalo se tak, tím si úředníci sami naběhli a danou situaci pak museli řešit premiér (jak slon v porcelánu) a hejtman Moravskoslezského kraje (s mnohem větší elegancí). A zůstali rozhádaní domkáři v Nošovicích s pocitem, že stát z nich udělal pitomce. A firma Hyundai, kde šéfové zřejmě nevěřícně kroutí hlavou.
Peter 15.12.2005 7:05

Vyvlastnenie

jaký je prosím rozdiel medzi pozemkami a akciami ????
Edmont Dante 15.12.2005 5:47

V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Takže jak se věci mají? Mám před sebou sdělení Ministerstva životního prostředí č.j. 40069/ENV/M/05. Je velmi zajímavé a jsou zde uvedené velice rozumné názory a závěry. Bohužel pouze okrajově. Ostrava má spoustů tak zvaných "brownfieldů" opuštěných výrobních objektů, které slouží pouze bezdomovcům k jejích systematickému rabování. Když místní (český) podnikatel projeví zájem o využití těchto objektů je odmítnutý. A město Ostrava bez rozdílů příslušností k politickým stranám od komunistů počínaje a konče třeba ODS zabírá další a další zemědělskou půdu a ničí další a další oblasti, kde je říkejme zdravá příroda. Ministerstvo se ptá jak dlouho? Chtělo by to být lépe informovaným a pak rozdávát knížecí rady!
Janek 15.12.2005 3:39

pan Říman

velice tlachá, a to poměrně často. Dejte si pohov, pane!
janabok 15.12.2005 1:28

Paroubku,

musí!!! platit pravidlo, že i kdyby vlastník 1m2 nesouhlasil, tak má prostě každý (nejenom Hyundai) smůlu; Paroubku a ostatní přerozdělovači a znárodňovači! ...zcokněte se! ...
jura-p 15.12.2005 1:02

Dobrý článek.

Jen mi poněkud vadí sněmovní žargon. Pozměňovací návrhy se předkládají nebo podávají. Novátorsky říkat jim načtené. je velmi nehezké, připomíná činnost pamětí v počítači.
R 15.12.2005 0:22

Stát přípravu Nošovic zanedbal

V tomhle s Římanem souhlasím.  Třeba ve vládě sledují hodně Pig bratra a myslí si, že to v reálu funguje taky tak, že když stejně jako Pig bratr zavelí "Prodávejte pole pro průmyslovou zónu", tak všichni ochotně vyskočí.
Ale teď  vážně. Stát přípravu Nošovic zanedbal a pustil se do riskantního rozhodnutí, když je Hyundai prezentoval jako průmyslovou zónu, aniž tu plochu vlastnil nebo měl v ruce aspoň smlouvu o budoucí smlouvě. No a zatím to vypadá, že mu to nevychází. Největší škoda je asi v tom, že tím znedůvěryhodnil slovo české vlády. Další zájemci o investování u nás nejspíš budou automaticky potajnu nebo i veřejně připravovat záložní variatu investovat někde jinde.
Druhá věc je ta, že Hyundai stojí o místo blízko polských a slovenských hranic nejen proto, že nebude muset daleko dovážet díly z sesterské fabriky KIA u Žiliny, ale nejspíš taky proto, že na Slovensku a pravděpodobně i v Polsku jsou nižší sociální dávky a tudíž bude moct nasadit nižší mzdy, za které sice naši moravští nezaměstnaní nebudou chtít pracovat, ale slovenští a polští ano.
Jan 15.12.2005 0:22

Jasné, trefné a výborné.