1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 15.12.2005 12:08

Premier je nařvaný vejtaha, který vyhrožuje vyvlastňováním, aby zapůsobil na primitivní voliče

Jestli jste to postřehl, tak v podstatě soutěž o plochu pro Hunday byla. Když se nedohodli nošivičtí mezi sebou, tak Tošenovský dal ultimátum do tohoto pátku a vypustil informaci, že se bude připravovat lokalita Mošnov, kde průtahy nehrozí.
A hle, hned druhý den po Tošenovského prohlášení se nošovičtí sedláci chytli za pačesy a začali jednat.
A další postřeh pánové: Tošenovský se projevil jako velmi slušný politik, který, na rozdíl od Paroubka vyhrožujícího vyvlastňováním, ví, jaké má cíle a k těm chytře směřuje, ku prospěchu okolí. A ani nemusí vyřvát a lhát kolem sebe.
Peter 15.12.2005 7:05

Vyvlastnenie

jaký je prosím rozdiel medzi pozemkami a akciami ????
Edmont Dante 15.12.2005 5:47

V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Takže jak se věci mají? Mám před sebou sdělení Ministerstva životního prostředí č.j. 40069/ENV/M/05. Je velmi zajímavé a jsou zde uvedené velice rozumné názory a závěry. Bohužel pouze okrajově. Ostrava má spoustů tak zvaných "brownfieldů" opuštěných výrobních objektů, které slouží pouze bezdomovcům k jejích systematickému rabování. Když místní (český) podnikatel projeví zájem o využití těchto objektů je odmítnutý. A město Ostrava bez rozdílů příslušností k politickým stranám od komunistů počínaje a konče třeba ODS zabírá další a další zemědělskou půdu a ničí další a další oblasti, kde je říkejme zdravá příroda. Ministerstvo se ptá jak dlouho? Chtělo by to být lépe informovaným a pak rozdávát knížecí rady!
T.REX 15.12.2005 7:42

Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Pravdu dí Edmont Dantes, třeba v Ostravě - Porubě směrem na Martinov stojí nejméně 3 roky opuštěný objekt bývalého obchodu BIGBILLA a nyní rozhodla radnice o postavení cca 200m vedle mezi obytnými domy obchodu HRUŠKA (a zase zrušili kousek zeleně). Občana by mohlo napadnout za kolik českých na stole do kapsy radních?
jiný franta 15.12.2005 7:59

Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Ach jo, není nad angažované "odborníky", zvláště s pronikavou znalostí reálií. Bigbilla je v Martinově, nikoli v Porubě, zkrachovala díky tomu, že je postavená na tak blbém místě, kde "zdechl pes", takže se prodejna neuživila a firma Hruška by byla mírně řečeno "naivní", kdyby to na tomtéž místě zkoušela. A to už vůbec nemluvím o tom, že se jedná o soukromý objekt, který musí chtít někdo prodat (což se stávající majitelé snaží), ale hlavně ho někdo musí chtít koupit a zprovoznit (o čož nikdo zatím nemá zájem a nedá se mu to nařídit). A radnice nemohla o žádné nové stavbě rozhodnout, radnice mohla pro tuto stavbu nanejvýš prodat či pronajmout pozemek, pokud byl obecní. Stavbu musí povolit stavební úřad po proběhnutí dosti náročného územního a stavebního řízení.
loula 15.12.2005 8:53

Re: Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Předem podotýkám, že jsem ze západních Čech, v Ostravě jsem byl jednou a nemám ponětí, jak to na popisovaných místech vypadá. Pouze mi není jasné, že vzdálenost 200 metrů - pokud je to pravda - by hrála takovou roli, že na jednom místě se obchod neuživí a o 200 metrů dál ano.
T.REX 15.12.2005 12:11

Re: Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Omlouvám se, že jsem BIGBILLU umístil do Ostravy-Poruby a nikoliv do Martinova. Koukám na tu hnusobu z okna , a protože přes cestu je už Poruba beru onu stavbu rovněž do Poruby a tímto si sypu popel na hlavu. Slyšel jsem rovněž, že se majitelé snaží tuto stavbu prodat, ale za požadovanou cenu (snad 50mil Kč) je myslím opravdu neprodejná. Učastnil jsem se schůze k výstavbě této prodejny. Vehementně to tam prosazoval p. Jedlička (mám dojem, že je to místostarosta Porubské radnice) spolu s investorem, a na přípomínky občanů, se domnívám ani nebylo účelem této schůzky brát zřetel. Totiž cca 50m od nynější stavby je objekt ve kterém byla prodejna potravin, která zkrachovala a nyní je z této prodejny bowling. A já bych chtěl vědět proč odpovědní úředníci do smluv nezapraví třeba pasáž o likvidaci stavby nebo navrácení do původního stavu, v případě, že majitel vkrátce zkrachuje nebo ukončí činnost aj. Tito  velci investoři dostanou od státu různé úlevy (např.daňové,pozemky za 1Kč atd.), které  běžný podnikatel v ČR nedostane a když se jim přestane dařit tak objekt jednoduše opustí a nikdo neví co s tím objektem bude dál a v tomto tedy souhlasím spříspěvkem E.D. Co se týče HRUŠKY tak dvě tramvajové zastávky mají prodejnu a když projíždím kolem a vidím ty "mačkající se davy" mám dojem, že jí brzy potká osud zmiňované BIGBILLY, ale to je jen můj názor.
jiný franta 15.12.2005 7:49

Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Edmonte, Edmonte, vy jste ale ... (jak se slušně nyzývá člověk, který plácá nesmysly o Ostravě bez znalosti Ostravy na základě sdělení MŽP?). Jaké máte konkrétní znalosti o ostravských brownfields? A kdy konkrétně město Ostrava odmítlo místního (českého) podnikatele s projektem na využití brownfields? Kdo že to tu kváká něco o knížecích radách, pane Dante?
Edmont Dante 15.12.2005 8:34

Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Jsem rodilý ostravák a celý život žiji v Ostravě! A zde hovořím konkrétně o dotaci z EU vedenou pod číslem CZ.04.1.05/1.1.70.1/1538 kterou obdržela Tiskána v Dubí s.r.o. IČO 25829581 na rozvoj firmy v řádech miliónů s tím, že vytvoří až 10 nových pracovních míst. Dotace je na nové stroje a právě na rozšíření provozovny o asanované nemovitosti. Rozhodnutí Magistrátu města Ostravy je, že budou tuto půdu rekultivovat. K tomuto bylo vydáno rozhodnutí Ministerstva životního prostředí výše uvedeného čísla s tím, že co činí magistrát města Ostravy je projevem, slušně řečeno, nesvépravných blbů. Protože vedle...................., ale má to vůbec smysl když mě obviňujete, že kecám. Sice nevím v čem, ale pal to čert, asi ztrácím jenom čas!
jiný franta 15.12.2005 13:14

Re: Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Omlouvám se, tak tedy nekecáte, ale střílíte vedle původního cíle. Dubí lze těžko označovat jako brownfields, to asi jako Ostravák víte. V tomto případě, pokud mě paměť neklame, se jedná o to, že ta tiskárna se dostala do ochranného pásma dálnice, kde se provádějí výkupy a asanace budov s nálednou úpravou (rekultivací) území podle projektu stavby D47. Souhlasím s tím, že je to hodně mrzuté, ale nemám dost informací k tomu, abch tu mohl hlásat, jestli to šlo řešit nějak jinak, hlavně s ohledem na hygienické předpisy. Ale hlavně - tento případ nemá nic společného s projekty na využití brownfields, jak jste se rozhorlil ve svém úvodním příspěvku.
jiný franta 15.12.2005 13:32

Re: Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

A ještě také něco trochu mimo. Psal jste něco o knížecích radách, pak se odvoláváte na názor MŽP. Právě tito "výtečníci" jsou na knížecí rady ti praví. V této diskusi je řeč převážně o území vhodném pro Hyundai. Pojem "zóna Dolní Lutyně" Vám asi něco říká. Pro investora jako Hyundai ideální - scelené státní pozemky, u dálnice, u železnice, mimo obytnou zónu. Má to jeden háček  - využití není možné díky blokaci MŽP. Po vyřešení problému s ptačí zónou (kdy kupodivu v podstatě zvítězil rozumný názor, že ptáku pochopovi, který tam pouze loví, ale nehnízdí, není třeba v tomto místě ochranné zóny - pro ptáka nebude problém ulovit si něco na poli 300 m vedle) došlo MŽP ke světodějnému objevu, že v lokalitě sídlí brouk páchník a žába kuňka - a jsme zase v p.......
Edmont Dante 15.12.2005 16:09

Re: Re: Re: Re: V něčem není rozdíl mezi KSČM, ČSSD, ODS a dalšími

Nevím Franto jestli to budete číst, ale brownfield jsem uváděl jako termín všeobecně použitý MŽP pro různé lokality ostravska. Tiskárna v Dubí navrhla několik řešení a pouze jedno bylo využití této možnosti. A teď k Dubí. Zde se v okolí tiskárny asanují domy a půda kolem se bude rekultivovat. To znamená, že tiskárna je ztracená, bez šance rozvoje, proto odmítnutá dotace z nemožností investice. A opět k MŽP, který tuto rekultivaci odsoudil jako plytvání veřejnými prostředky a doporučil pro tiskárnu využití uzemí brownfieldů. Asi tak, jestli máte zájem a možnost něco udělat pro ně v tiskárně Vás uvítaji!
Janek 15.12.2005 3:39

pan Říman

velice tlachá, a to poměrně často. Dejte si pohov, pane!
dvd 15.12.2005 7:48

Místo vykřičníků

uveď příklad.
Bubik 15.12.2005 10:29

Re: pan Říman

Janku děkuji za Vaši připomínku k tématu - objektivní, věcnou a mnoho nových fakt doplňující. Zejména jsem rád, že je oproštěna od emocí.....
Honza 15.12.2005 11:55

Re: Re: pan Říman - Jedna velmi věcná - Není ten Janek náhodou pablb?

janabok 15.12.2005 1:28

Paroubku,

musí!!! platit pravidlo, že i kdyby vlastník 1m2 nesouhlasil, tak má prostě každý (nejenom Hyundai) smůlu; Paroubku a ostatní přerozdělovači a znárodňovači! ...zcokněte se! ...
jura-p 15.12.2005 1:02

Dobrý článek.

Jen mi poněkud vadí sněmovní žargon. Pozměňovací návrhy se předkládají nebo podávají. Novátorsky říkat jim načtené. je velmi nehezké, připomíná činnost pamětí v počítači.
Lapil 15.12.2005 9:45

Mě to "načtení" naopak nadchlo

Předložit či podat návrh je seriózní sněmovní práce, zatímco "Paroubek řekl a poslanec (zmáčkl knoflík a z hloubi soc. dem. bez jakékoliv úvahy a debaty) načetl pozměňovací návrh" - to mi přijde jako úžasná formulace, která přesně označuje autorovo opovržení vůči automatičnosti onoho činu. 
A že to byl poslanec "přičinlivý" - no řekněte, může stínový ministr (?) napsat "vlezdoprdelka"? Pochopitelně může, ale je to urážka a rozhodně to není takové to podprahové brnknutí o pojem "bezpáteřní lump".
Docela by mě zajímalo, jestli pan Říman věděl, co píše, nebo jestli je to automatika.
R 15.12.2005 0:22

Stát přípravu Nošovic zanedbal

V tomhle s Římanem souhlasím.  Třeba ve vládě sledují hodně Pig bratra a myslí si, že to v reálu funguje taky tak, že když stejně jako Pig bratr zavelí "Prodávejte pole pro průmyslovou zónu", tak všichni ochotně vyskočí.
Ale teď  vážně. Stát přípravu Nošovic zanedbal a pustil se do riskantního rozhodnutí, když je Hyundai prezentoval jako průmyslovou zónu, aniž tu plochu vlastnil nebo měl v ruce aspoň smlouvu o budoucí smlouvě. No a zatím to vypadá, že mu to nevychází. Největší škoda je asi v tom, že tím znedůvěryhodnil slovo české vlády. Další zájemci o investování u nás nejspíš budou automaticky potajnu nebo i veřejně připravovat záložní variatu investovat někde jinde.
Druhá věc je ta, že Hyundai stojí o místo blízko polských a slovenských hranic nejen proto, že nebude muset daleko dovážet díly z sesterské fabriky KIA u Žiliny, ale nejspíš taky proto, že na Slovensku a pravděpodobně i v Polsku jsou nižší sociální dávky a tudíž bude moct nasadit nižší mzdy, za které sice naši moravští nezaměstnaní nebudou chtít pracovat, ale slovenští a polští ano.
Jan 15.12.2005 0:22

Jasné, trefné a výborné.