28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Nevítězové voleb

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
konzerva 31.7.2006 9:01

Paroubek nemá chybu

Paroubek nemá zájem na pozitivním řešení situace pro koalici, nemá proč.  Prohrál sice volby, ale situace se vyvinula do patu. Zbrklý Topolánek nepochopil situaci, sestavil vládu, zavázal se s koaličními partnery do konce volebního období( hrubá chyba, která sváže Béma), vede zbytečná jednání.

Jediné východisko jsou předčasné volby, to vidí i malé dítě.

Aleš P. 31.7.2006 8:56

K článku

Autor článku píše ,že ČSSD je nedemokratická??? Ale prosím Vás jak jste to poznal?Co nám to tu zase podsouváte za hovadiny.J.Paroubek je ŕegulerně zvoleným předsedou na sjezdu strany.Strana ČSSD vládne druhé období a nejeví se mi že by posunula ČR od demokracie k totalitě či jinému režimu,naopak si nejsem jistý zda ODS by neudělala kroky které by ČR posunuly do pravého exterému.Tedy ke státům stejného typu jako jsou v jižní americe.Díky takovýmto novinářským hovadům se z naprosto demokratické strany udělá strašák.Kdyby tato ještě vládnoucíé strana byla skutečně nedemokratická tak autor zde již NENÍ.

Dedek 31.7.2006 8:45

Re: Re: Dotaz

Nebo je to reakce na to , že nebyli schopni dát v 1. kolech 100 hlasů dohromady?

Vlali 31.7.2006 8:29

Re: Re: paměť

Tedy vy to tomu Klausovi dáváte, nazývat ho strejdou Ducem? Dyť je to komunisty volený prezident!

Astn 31.7.2006 8:15

Re: Přesná analýza

Máte pravdu, analytická jednička opět přesně vystihuje podstatu problému. U takového komentáře můžete klidně "vypnout mozek" a kochat se pravdivostí.

Choroš 31.7.2006 8:15

Re: paměť

Ono je něco jiného obhajovat politika masarrykovského typu v protikladu a strejdy Duceho

karel I. 31.7.2006 8:11

Re: Dotaz

Dědku, nevím jestli v posledních třech kolech, možná ano, možná ne. Ale každopádně je to reakce na sviňárnu  páně Paroubkovu, který zahájil práci svých nových poslanců tím, že jim zakázal samostatně hlasovat stylem "účast je dobrovolná a bude se kontrolovat."

Jo !!!! 31.7.2006 8:11

Re: pro odlehčení...a trefné !!!

Díky. Je lepší, když infarkt dostane karikovaný, než postižení lidé v této zemi. Ono neškodí, když mimino občas dostane na zadek ....

čtenář 31.7.2006 8:09

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

To píšeš před nebo po osobní hygieně?

Nebo jsi po včerejší opici?

Vlali 31.7.2006 8:03

paměť

Omílané stále dokola to samé co jsem (a mnozí jiní) už stokrát zamítl/schválil. Pan Bárta by mohl třeba něco napsat z jiného pohledu. Například úloha vůdců v české politice po listopadu 1989. Nemohu nevzpomenout vášnivé obhajoby VK, který byl rovněž napadán z vůdcovství. Třeba by mohl dát pan autor dva texty vedle sebe. Ten jímž obhajuje VK a ten jímž napadá JP. Ona by se ukázala nestranost v plné nahotě.

Nestraník 31.7.2006 8:02

"Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

... píše se v příspěvku. Kdo včera viděl Otázky V.Moravce, musel být unesen tím, co Topolánek vyváděl, aby BYL za blbce. Vynuceně cukrkandlový, neupřímný úsměv, jehož zrod zachytila televizní kamera, by měl být  pro ODS varováním :  Topolánkovo ustavení do křesla ministerského předsedy by bylo pro ODS Pyrhovým vítězstvím. Na zničení Miloše Jakeše  a KSČ jako celku se podstatně podílelo známé vystoupení na Červeném hrádku. Topolánek se pohybuje v jeho stopách. Najde se konečně v ODS někdo, kdo mu otevřeně vpálí do očí známý bonmot doktora Štrosmajera "... kdyby blbost nadnášela, vznášel by ses ty, Topolánku, jako holubička !" ???

Zajímavá informace 31.7.2006 8:00

Dokud ŽIJE premiér,vláda trvá...

TO BY ŠLO !!! Bylo by to jednoduché a efektivní řešení.Geniální a spravedlivé. Ještě bych navrhl následně postavit pomník pro očůrávání pejsky a pro výstrahu ostatním politikům a na pamět neskutečného a zbabělého prudila......to je geniální !!!!!!!;-D;-):-P:-DR^

ladik53 31.7.2006 7:49

tak to vidím já

Paroubek přece vůbec nemluví za komunisty. Mluví o 100 mandátech levice a pravice. No a protože trojkoalice dopředu prohlásila, že s komunisty nikdy, má pravdu když říká, že bez nás si ani ruce neumyjí.

Malý Aston 31.7.2006 7:41

Re: slušnej fotbal

Pokoušíte se být nadstranický ale nějak Vám uniklo,že sestava mužstva a jejich dresy jsou rudé.Kdyby Paroubek hrál jen za ČSSD je to v naprostém pořádku,ale on hraje i za KSČM a to již v pořádku není. Takže skutečně máme dvě družstva,jedno složené,podepsané,demokratické a hlasující a druhé extremistické,diktátorské,nehlasující a nepodepsané. Jen doufám,že rozhodčí na Hradě není Beneš aby bolševikům ustoupil a občané jako pozorovatelé již poznali,že rudá barva je barva bolševická. Jediná možnost je dát možnost občanům aby znovu složili svá mužstva s novým poznáním,že ČSSD+KSČM je jedno mužstvo a to mužstvo bolševiků,kteří nikdy nepracovali,což znovu v poslanecké sněmovně pravidelně prokazují.

Semiramis 31.7.2006 7:34

Re: slušnej fotbal

To jste vedle jak ta jedle! Paroubek vůbec nehraje, jen se semkl s komouši kolem branky. Takzvaná totální obrana v podobě kontroly lístků, kterou sledujete s takovým obdivem, je totiž mezi slušnými hráči silně nefér.

arch J.J 31.7.2006 7:03

....a zaujalo mne v textu, že

Paroubek nemá zájem na rychlém řešení celé situace a nezajímá ho příliš, co je pro tuto zemi dobré a potřebné - volně citováno. To je přesně trefeno. Totální destrukce . Neboť když ne on, tak tedy nikdo. Je smutné, že za tyto výkony ještě pobírá plat a využívá nepřiměřených výhod. Vůbec si myslím, že, že pokud sněmovna nepracuje a to už se děje dva měsíce , neměli by její členové brát jakýkoli plat. Nezaslouží si to, ba naopak této zemi škodí. Zbývá víra, že prezident najde východisko z této situace a celou tuto komedii brzy ukončí. 

šakal 31.7.2006 6:45

...Dovoluju si upozornit, že...

..."holomajzna" je hokej na suchu s tenisákem... Tolik k Vašemu nadšení pro fotbal ;-P

šakal jágr

mojo 31.7.2006 5:16

slušnej fotbal

Osobně sleduji současnou situaci po způsobu fotbalu, kdy hrají mužstva, která mi jsou víceméně lhostejná. Je mi jedno, kdo vyhraje, spíš mne zajímá předvedená hra.

Musím říct, že ze strany Topolánka je to vyslovená holomajzna. Hraje na náhodu, zkouší naivní triky, které mu nikdo nezbaští (desatero), nasazuje hráče, kteří jsou dávno za zenitem (Tlustý, Langr, Nečas...) bojí se nasadit nadějné juniory (Pospíšil...). Zkrátka zklamání.

Paroubek naproti tomu hraje sice drsné cattenacio, ale hraje ho mistrně. Vychází ze skvěle zajištěné obrany (kontrola lístků) a soupeře nepustil do jediné šance. S manšaftem, který má k dispozici dokáže uhrát maximum možného. Směrem dopředu se sice nepokusil skoro o nic, ale vzadu je to bez chyby. Čeká na jediný break a pokud přijde, o vítězství se nemusí bát.

Nyní se čeká na chybu. Předvedená hra zatím dává tušit, že Paroubkova squadra ji asi neudělá. Jediné co jim asi hrozí, že je zařízne nějaký Milánek (nebo spíš Vašík).

Modří by měli změnit kouče, omladit mančaft a nasadit zcela jinou taktiku. Pak by měli hodně velké šance. Ovšem za současného složení se jich rudí moc bát nemusí.

Dedek 31.7.2006 4:49

Dotaz

Je pravda , že poslanci trojkoalice chodí v posledních 3 kolech hlasovat ve dvojicích, aby si zkontrolovali ,že mají správně vyplněné hlasovací lístky?

Ladislav N. :-))) 31.7.2006 2:34

Re: pro odlehčení...

 ;-DR^ ... Super!!

?? 31.7.2006 2:22

Re: pro odlehčení...

To zase bude řevu ;-O(Y)!!

Ladislav N. 31.7.2006 1:00

Paroubek se přímé konfrontace bojí a snaží se situaci spíše vysedět, než rozhodnout jakýmkoliv aktivním přístupem k problému. Objektivní zájem země na co nejrychlejším vyřešení celé situace jej nezajímá, ...

Přesné!!

Dvořák D. 31.7.2006 0:38

Přesná analýza

Tento článek pokládám za přesnou a výstižnou analýzu. Dovolil bych si jen dodat, že Paroubek asi ví o nějakém - v pořadí 75-tém poslanci ČSSD. Nicméně taky zcela určitě ví, že pokud dovolí svým poslancům tajnou volbu asi se nedopočítá ani těch 74 hlasů, přestože by se měl dopočítat kýžených 75. A tady čas hraje proti němu - čím déle se bude projevovat jako uzurpátor moci tím roste šance, že některý z jeho zvolených spolustraníků už na to nebude mít žaludek. Ne každý totiž snese všechno. Za jeho klíčovou chybu bych považoval, kdyby dopustil nekontrolované hlasování svých poslanců.