28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bertík 14.7.2006 7:58

Re: Re: Neukojitelné ambice druhých vítězů:

:-DR^

Kukatel 14.7.2006 7:50

Re: Re: Re: Politikaření

No jo, ale kdyz vezmeme v uvahu, ze v KSC bylo tesne pred revoluci 1 470 000 clenu (i se Slovenskem) , bylo by to tak, ze bychom meli spravene silnice, jelikoz by bylo hafo cestaru s lopatou, ale na urade by vam vystavovali pas pul roku, protoze by tam mohli pracovat pouze lidi pod dvacet let veku. (priblizne)

Mido 14.7.2006 7:39

Re: Jicinsky

Sám bych to nenapsal lépe!

Šerlok Homeless 14.7.2006 7:33

Re: Autor asi nezná ústavu.

O stranách a jejich funkcionářích nic.

Šerlok Homeless 14.7.2006 7:32

Autor asi nezná ústavu.

Úplné současné znění Ústavy Č je zde: http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html. V Ústava ČR, článek 68:

(2) Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.

(3) Vláda předstoupí do třiceti dnů po svém jmenování před Poslaneckou sněmovnu a požádá ji o vyslovení důvěry.

(4) Pokud nově jmenovaná vláda nezíská v Poslanecké sněmovně důvěru, postupuje se podle odstavce 2 a 3. Jestliže ani takto jmenovaná vláda nezíská důvěru Poslanecké sněmovny, jmenuje prezident republiky předsedu vlády na návrh předsedy Poslanecké sněmovny.

(5) V ostatních případech prezident republiky jmenuje a odvolává na návrh předsedy vlády ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.

MUDr Jiří Kilian 14.7.2006 7:11

Re: Re: Politikaření

No, Vendy, ono to zaklínadlo o tom, kdo kdy s komunisty, už není příliš účinné.  Jednak proto, že kdokoli s kýmkoli už má se za racionální, jednak proto, že už skoro zmizel přehled o tom, kde jsou vlastně komunisté. Říkalo se " nechme samet sametem....nebo oni s námi. " Jsem pro zákon, kterým by bylo stanoveno, že kdo měl tu rudou knížku, nesmí být na postě v čele státu, postaveného na parlamentní demokracii, protože byl součástí strany, která si přivlastnila stát na 40 let a demokracie předvedla pramálo, zato útoků na ni až dost.

Vendy 14.7.2006 7:03

Re: Politikaření

Na doplnění . Je zarážející když tvůrce ústavy přistupuje na nedůstojnou hru na post předsedy sněmovny. Podle zákona má být tajná volba. A co náš tvůrce a moralista dělá? Politikaří a tváří se,že je vše vpořádku. Je to hnus a ukazuje jak by u nás vládla ČSSD. Ona už i tak vládla,když koaliční smlouva jim nic neříkala a za zády se domlouvali s komunisty.  

MUDr Jiří Kilian 14.7.2006 6:57

Re: Možná byste měl v článku hlásané principy předložit Paroubkovi...

Paroubek si vybrat nemusí, ale může.  V tom je jádro pudla.

MUDr Jiří Kilian 14.7.2006 6:56

Re: Zemský škůdce Jičínský se nevzdává

je spíše smutné, že jsou směšné projevy o morálních aspektech.

MUDr Jiří Kilian 14.7.2006 6:55

Re: Bláboly soudruha Jičínského nečtu,

problémem je, že mimo hru nejsou, víte.

MUDr Jiří Kilian 14.7.2006 6:54

Politikaření

Víte, pane profesore Jičínský,

já Vás mám za profesionálního politika. Jste součástí zákonodárného sboru a rozumíte zákonům, nejspíše i právu samotnému a normám právním té nejvyšší zákonné síly.  Vaše politická profesionalita je jiná, než byla ta, která náležela Evženu Erbanovi.  Mám za to, že by Vám více slušelo držet se oné Vaší profesionality než se pouštět do role politika veřejnými vystoupeními, podobnými tomu zde právě psanému na Neviditelném psovi. Neboť co jste tím právě učinil : politikaření shodné s tím, jež současně odsuzujete. Je sice přínosné, že jste odhalil záměr ČSSD, ale je i přínosné, že jste odhalil nástroje, jakými ČSSD chce tyto záměry realisovat.  A je žel znát, že jsou to nástroje nečestné, neboť skrývané až dosud. ˇ

Volby skončily, volební kampaň pokračuje. Jedni vůdcové stran hrají s námi, voliči, ubohé divadlo. Jedni o tom,  že vyhráli volby, jiní zase o tom, že vyhráli volby. Jak řekl ing. M. Zeman, volební výsledky se počítají dle zisku mandátů. Máte jich vy komunisté spolu se socialisty 100, stejně tak jich mají 100 ti ostatní, včetně zase svých komunistů.  Žádné pravidlo parlamentní demokracie nevyřeší, která stovka je větší a ústavodárci, k nimž zejména náležíte, dosud nepřišli na ten nápad mít sněmovnu o lichém počtu členů. A tak se můžete dlouho dohadovat za peníze daňových poplatníků,  zda  x+y je větší než a+b+c  byť se součty rovnají a ještě to dohadování vystavovat na veřejnost jako bůhvíjak záslužnou práci. Podaří se tak vám všem, kteří byli zvoleni do čela, aby předepisovali,.co je správné, užitečné a spojené se zákony,  a kteří mají klást prospěch vlasti nad prospěch vlastní, otrávit národ k pasivní resistenci.  A Vy sám konečně dobře víte, jak je to pro politiky efektní věc, otrávený národ vás nechá hrát tyátr o spravedlnosti bez povšimnutí a převod peněz za mandáty z kasy státní do kas stranických se provede  v tichosti, stejně jako stanovení odměn za zásluhy o výstavbu.

Pavel 14.7.2006 6:51

Bláboly soudruha Jičínského nečtu,

ale připojuji se do diskuze - táhněte do (Y) dědku senilní a bolševický. Za svůj komunistický život jste dokázal už dost a dost zprznit naši republiku a lidi  a ani jediné slovo omluvy. takže nejdříve se "bolševický geronte" laskavě omluvte za vše, co jste proti slušným lidem vykonal co by slouha bolševiků. To si rád přečtu a pak už Vás prosím - neotravujte nás svými zapšklými bláboly. Vždy  jste byl a dosud jste "mimo mísu".  Táhněte k šípku ..... do (Y):-D

sp 14.7.2006 6:41

a takovejhle

zmetek by se mel stat predsedou snemovny. panbuh s nami a zle pryc.

Nepoužitelný 14.7.2006 6:30

Prezervativ na hlavu, ne na hlavičku

Čur..., nedá pokoj a pořád bude prosazovat Novotného ústavu jím modifikovanou. Nejlepším řešením je desítky let nepoužitelný prezervativ navléknout na desítky let JINÝ NESCHOPNÝ ORGÁN, NEBOLI HLAVU a nechat do konečného zmodrání. To jediné má smysl.Jinak tady budeme pořád muset číst bláboly senilního pomateného Jičínského....(Y)

spaldings 14.7.2006 6:11

Zemský škůdce Jičínský se nevzdává

a stále se snaží rozpliznout vše, co by jen mohlo připomenout ten OTŘESNÝ PROJEV PAROUBKŮV VE CHVÍLI, KDY SI MYSLEL, ŽE MÁ 101 KŘESEL. Pitomé kecy o jakýchsi morálních aspektech jsou jen směšné

eTony 14.7.2006 6:09

Re: Neukojitelné ambice druhých vítězů:

,,,, a co perla, to svině.

Vanek 14.7.2006 5:51

Jicinsky

tahni uz k certu komunisticky dobytku!!!

Mišák 14.7.2006 3:16

Neukojitelné ambice druhých vítězů:

V Česku je opravdu těžké dělat politiku. ODS a dvě další strany uzavřením koalice dokázaly, že nerespektují principy a pravidla pluralitní demokracie a chovají se účelově. To je ale hnusné!ODS se měla nejprve zeptat Paroubka, co si vlastně může po vyhraných volbách dovolit.   

"...dali zelení svým chováním jasně najevo, že nad principy pluralitní demokracie staví touhu být ve vládě a zajistit si mocenské pozice, jež jejich volebnímu zisku vůbec neodpovídají."

SZ byla povinna naservírovat se Paroubkovi nejpozději 4.7.! Takto kramářsky zacházet s hodnotami a principy PD v duchu pokleslého politikaření, to by mělo být tvrdě potrestáno! Zavřít, až budou černí! Pardon, rudooranžoví.

Jičínský přehlédl, že zmiňovaný volební pat 100:100 nastal pouze proto, že si už 3.7. Paroubek přisvojil extrémní KSČM? A to v touze politického kramáře, Jičínského slovy, zajistit si mocenské pozice, jež volebnímu zisku ČSSD vůbec neodpovídají.

Holt nejstarší sněmovní (komunistický) demagog se nezapře, co věta, to perla!

REALISTA 14.7.2006 3:06

Zmrvil ústavu dědek a pořád se sere do politiky - běž dědo okopávat mrkev a ne právo

Bolševiku vrať se do hrobu.

Borek@Exil 14.7.2006 1:57

Jo, za bolsevika se politika delala snadno. Rudym se do toho nikdo tak nechutne nepletl.

Ten zmetek Picinsky sni o navratu rudych prebend.

Martin 14.7.2006 1:56

rekni to odsksc

ta komunisty zahani do der

http://modra-sance.blogspot.com/2006/07/ne-s-kscm.html

?? 14.7.2006 1:38

Starej kozel Jičínský zahradníkem...

Soudruhu Jičínský dneska bude hezky; dneska by to šlo !!! (Jednoho krásnýho dne půjdete do (Y);-O;-€!!

Slava 14.7.2006 1:21

Re: Chtíč

Zatímco ODS vládnout nechce, že...

Jirka 14.7.2006 1:06

Chtíč

socani prostě chtějí vládnout a basta!

Ladislav N. 14.7.2006 0:51

Možná byste měl v článku hlásané principy předložit Paroubkovi...

;-PR^ Paroubek by to potřeboval jako koza drbání...

Mirek Topolánek: Paroubek si musí vybrat

m.l. 14.7.2006 0:42

Jak, jednat?

S teroristy, komunisty a socany se přece nejedná!

Finrod Felagund 14.7.2006 0:28

Pane Jičínský.... 14.7.2006 je krásné datum...

stejně jako Jára da Cimrman Vás tímto prosím, abyste odstoupil, anebo zemřel....