28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Slava 14.7.2006 12:02

Re: Re: Re: Chtíč

Když je vyhrála, tak jí nic nebrání.

Jenže ono je to plichta, že....

Iljic (drive Izak) Laengsfeld 14.7.2006 11:32

OK

Dobre napsano. Samozrejme, ze obe nejvetsi strany si asi nemaji co vycitat. Je treba, aby byly obe tyhle strany priblizne stejne silne, jen tohle eliminuje blbce a hajzliky ve vedeni obou z nich. CSSD pro mne byla nevolitelna za Spidly a Grosse, militantni chovani ODS v posledni dobe ji pro mne ucinilo znovu volitelnou v dalsich, predcasnych volbach. Asi nebudu sam.

Snad se se zdejsimi "pravicaky" shodnu aspon v tom, ze tahle povolebni situace by mohla eliminovat mensi, o to vsak podrazactejsi a necitelnejsi strany. Konec vyzirkovskych cernoprdelniku a hlavne tech zelenych usmevavych hochu sympataku, neustale nam podstrkovanymi medii.

alfa27 14.7.2006 11:17

ach bože

že zrovna tento postbolševický autor nabádá k respektování plurality názorů.ještě že už není na živu Eichman, mohl by napsat příspěvek o nutnosti multirasové tolerance.

jepice 14.7.2006 11:13

Re: Re: Pokud zná Jičínský ústavu,

Zas taková sranda to není. Když si to přečtete znovu, zjistíte, že to podstatné je, že Jičínský mlží v ústavním postupu. Prezident někoho pověří sestavením vlády na druhý pokud poté, co parlament vyslovil nedůvěru vládě jmenované při prvním sestavování.  A v tom se určitě tehdejší návrh od současného stavu nelišil. Co se týká osoby, kterou má prezident pověřit: ČSSD mluví a chová se jednoznačně tak, jakoby představitel druhé nejsilnější strany ten ústavní nárok měl.

MUDr Jiří Kilian 14.7.2006 11:12

Re: Re: Re: Re: Politikaření

Nymyslel jsem úředníky, ale politiky, úředníci nejsou na čele státu, jsou jen výkonnými pracovníky, konajícími podle rozhodnutí politiků. Jde právě o ta rozhodování. A těch učinili komunisté pohříchu až dost. Ba i před hříchem.

StandaT 14.7.2006 10:30

Nevidím rozpor

Nevidím rozpor mezi právem druhé nejsilnější strany provést druhý pokus o sestavení vlády a nepověřením Paroubka. Jsu snad další činovníci vaší strany jen křoví?

Pokud bude SocDem vnitřně demokratickou stranou a nikoliv stranou neotřesitelného Generálního Tajemníka, tak druhý pokus je Váš, soudruhu poslanče.

Problém je v tom, že strany, které nejsou vnitřně demokratické nebývají demokratické ani navenek, pokud se jim dá možnost uchopit moc. Přesvědčte presidenta, opozici i polovinu národa, že stále ještě jste demokratickou stranou a svěření výkonu moci do vašich rukou bude bezpečné. O nic více nejde.

Malý Aston 14.7.2006 10:29

Další perla do mého archivu!

Tak tam mám uložený projev pana Paroubka po vyhraných volbách,projev pana Paroubka při prvním jednání neukončeného jednání poslanecké sněmovny,projev pana Ratha z téhož jednání a všechny,pěkně barevně napsané články pana Jičínského. Ono to nějak dopadne. Ale to co předvedli a předvádějí si pěkně schovám a budu to ukazovat svým vnukům až se zase budou učit podle paní Buzkové,že jedině ČSSD je strana demokratická,hájící práva pracujících. On ten jeho bolševismus se nemodernizuje,čím je starší tím více se vrací k Leninovi a Stalinovi.Pan Paroubek,Jičínský a Rath společně s panem Filipem,v touze o koryta,vytváří takovou antikomunistickou náladu ve společnosti,že další volby mimořádné nebo řádné ,že se skutečně bude rozhodovat o tom,zda tady mají vládnout komunisté z ČSSD+KSČM nebo strany,které nemají ideologii komunistickou ve svých volebních programech.

Lerak 14.7.2006 10:27

???

Když někdo tvrdí, že je u nás těžko dělat politiku, tak se pak divím, že ji s.Jičínský ji dělá až do svého požehnaného věku. Asi to tak těžké nebude, jak tvrdí.

Renata D. 14.7.2006 10:26

Re: Pokud zná Jičínský ústavu,

S Vámi je sranda. Jičínský píše že text s pověřením prvního či druhého ve volbách prosadila ODS do NÁVRHU ústavy v roce 1999, nikoliv že to v ústavě takto je. ÚS totiž tuto změnu ústavy jak známo zrušil. Tak si v tom udělějte jasno. To že Klaus něco navrhuje a prosazuje a pak to zase popírá podle toho jak se to zrovna jemu hodí je celkm známá věc.

milan007 14.7.2006 10:25

demokracie

Nevím čím to je, ale když  Vy a Váš předseda poučujete o demokracii, připadá mi to jaksi nepatřičné. Nevíte kde jsem ten pocit získal ??

jirka.s. 14.7.2006 10:21

Re: Re: Pane Jičínský,

Omlouvám se, jedná se o odpověď panu Mudr Jiřímu Kyliánovi.

jirka.s. 14.7.2006 10:19

Re: Pane Jičínský,

viz také má odpověď panu "doktorovi" níže.

Malý Aston 14.7.2006 10:13

Re: Re: Zírám

To jen ten demokratický postoj pana Jičínského. Volební lístek si vyzvedl ale vzhledem ke svému věku již nedošel k bedně,kde měl ten lístek vhodit.

Vladimír Hartman 14.7.2006 9:42

Nedá si říct !

 Jičínský snad chcete někoho přesvědčovat, že ví, co je to parlamentní demokracie? Za své politické kariéry jste nezvratně dokázal, že její základní principy nectíte ani  minimálně. Já už jsem vám několikrát vzkázal, abyste konečně držel hubu. Mám cukání vás někde najít a rozbít vám ji.

Josífek 14.7.2006 9:33

Re: Pane Jičínský,

Haui, i když jste Větnamec, dávám vám za pravdu. Teď jsou ta vedra, zavřel bych je neprodyšně a také kantinu.

Vodák 14.7.2006 9:31

Jičínský

A nedá pokoj a nedá. Kde máš Vízka, ty soudruhu učiteli demokracie?

jirka.s. 14.7.2006 9:29

Re: Zírám

Jak a proč? Právě takoví gerontotroglodyti benitovi vyhovují nejvíce. Odevzdají volební lístek a nekecají a když, tak pouze na NP.

jirka.s. 14.7.2006 9:22

Re: Politikaření

Vážený pane doktore! Merito věci je už ve vaší první větě. Soudruh Jičínský je profesionání politik, tedy individuum za provádění politiky placené.  Potíž je v tom, že se s politiky neuzavírá smlouva o dílo, ale jsou placeni časově. Když si totiž budete chtít postavit dům, tak v dnešní době si prostě vyberete stavební firmu, uzavřete s ní smlouvu do kdy a za kolik a zbytek už je pouze na ní, jak se s onou smlouvou vypořádá. Bohužel s politiky je to trošku jinak. Můžete si je vybrat, domluvíte se jakž takž i za kolik (i když, bohužel, cenu určují zase jenom oni, protože konkurence je prachbídná), ale termín dokončení z nich nikdy nevyrazíte.

Kdyby ale bylo možné s nimi uzavřít smlouvu, ve které by bylo jasně řečeno, že placeni začnou být až od momentu, kdy začnou být funkční (tedy aby ona 200 tzv. profesinálních politiků byla v té sněmovně alespoň usnášeníschopná), to byste viděl, jak rychle by se dohodli a jak fantasmagorických průniků volebních programů bychom se dožili. Protože politika není o programech, ale právě a jenom o korytech.

jirka.s. 14.7.2006 8:58

Re: Re: Re: Re: Politikaření

No, co se mne týče, já bych ten půlrok čekání na pas risknul, i když už nejsem nejmladší.

jepice 14.7.2006 8:57

Velká koalice

se pro ODS od počátku jeví jako nevýhodná, čtyřkoalice je zase nevýhodná pro ČSSD. Důvody obojího jsou zřejmé, byly tisíckrát rozebrány.  Nemůžete vyčítat ODS, že nechce jednat o projektu, který jí nevyhovuje, když tohle právo úplně samozřejmě přiznáváte ČSSD.

tom 14.7.2006 8:54

komunista Jičínský

Tak podle tohoto komunistického propagátora měl V.Klaus nejdřív jednat s Paroubkem.On podle sosocanů vyhrál volby.To jsme to dopracovali,když dědek,který je spoluautor ústavy s článkem o vedoucí úloze strany má tu drzost kázat o demokracii a označovat tři svobodně zvolené strany za nedemokratické.Samozřejmě by on s Paroubkem nejraději tyto strany zrušili,aby navždy zůstali u moci jenKSČSSD a nikdo jim do toho nemluvil.Demokracie je pro s.Jičínského jen to co vyhovuje jemu a jeho kumpánům.Ostatní ať drží ústa

jamo 14.7.2006 8:53

Re: Re: Chtíč

Je tady malý rozdíl - ODS vyhrála volby

Peta 14.7.2006 8:49

Re: Pane Jičínský,

Plný souhlas!!! ;-P Něco jako konkláve, kdy kardinálové nejdou domu, dokud nezvolí papeže!

Haui1 14.7.2006 8:44

Pane Jičínský,

táhněte laskavě do p?dele. Jak si můžete dovolit říci, že času je dost? Čas není vůbec žádný. Vy, poslanci, jste byli zvoleni, abyste se starali o blaho této republiky a jejich občanů a ne proto, abyste si foukali bebíčka ukřivděnosti, psychické a jiné další problémy! Nejlepší řešení by bylo vás všechny ve sněmovně zazdít a dokud nebude zvolena vláda, tak vám nedat najíst a napít. To by vás roupy přešly.

jepice 14.7.2006 8:44

Pokud zná Jičínský ústavu,

pak zřejmě  schválně  mate veřejnost jejím falešným výkladem. Formulace, že prezident po volbách pověří sestavením vlády nejprve představitele nejsilnější strany; a pokud ten neuspěje, pověří představitele druhé nejsilnější strany, není citace ústavy, jak by se dalo čekat od "ústavního odborníka", za kterého by byl Jičínský rád považován, ale  velmi nepřesná, ba zavádějící parafráze.  Ve skutečnosti musí být nejdřív prezidentem jmenována vláda, ta pak předstoupí před parlament a požádá o vyslovění důvěry. Teprve když důvěru nedostane, přijde na řadu pověření číslo dvě. A ústava nepraví nic o předsedovi politické strany, která ve volbách získala druhý nejvyšší počet hlasů.

Peta 14.7.2006 8:42

V Česku je těžké dělat politiku.

A kdo Vás pane profesore nutí tu politiku dělat? Když je to tak těžké?

Kamil 14.7.2006 8:10

Kdo je "vítěz voleb"?

Jak definovat vítěze voleb? Strana, která získala nadpoloviční většinu mandátů - ANO.

Strana, která získala nejvíce mandátů - ale nikoliv nadpoloviční a není schopna utvořit koalici, která by měla nadpoloviční většinu mandátů nebo jiným způsobem zajistit, aby parlament vládě vyslovil důvěru - to je také vítěz voleb? Já bych jí za vítěze voleb nepovažoval - neboť stejně "vládnout" nemůže - je to jen strana s největším počtem mandátů.

Nechápu postoj ODS (i když jsem jí dal hlas ve volbách), která navzdory matematice si myslí, že to "nějak dopadne".

Mochas 14.7.2006 8:09

Zírám

To se asi senilní pan Jičínský probudil a ruku měl v nočníku. Starý bolševický aparátčík a tvůrce bolševických právních norem svým způsobem vzpomíná na staré časy. Jak může být takový senilní tvor v zákonodárném sboru? Jak může být zárukou pro budoucnost společnosti, když se bude již za relativně krátkou dobu "popelit v urně" (takže mu může být řada věcí ukradených)? Měl by užívat "zasloužený" důchod, krmit ptáčky a hlídat si inkontinenci, a ne kopírovat  Zdeňka Nejedlého. Mohlo by se mu také stát, že zemře v lůně nikolivěk lehké děvy, ale poslanecké lavice. Ne vždy stáří implikuje moudrost.

Dena 14.7.2006 8:03

Re: Politikaření

Plně s Vámi souhlasím a dovoluji si ještě dodat,když je 100 na 100 , proveďme snížení počtu poslanců na polovinu,je vidět,že nejsou tak nepostradatelní, a pak vypišme nové volby s lichým počtem poslanců,už i malé dítě ví,že má být toto číslo vždy liché,aby byl vítěz;-)Rv

pepa 14.7.2006 8:01

Re: Re: Politikaření

bohužel i vládne