29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 12.4.2009 9:38

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Ježíšikriste, to už snad není možné! Ovečka nám evidentně pracovala ve výškách a jednoho dne spadla na hlavičku!!!;-(

Po tisícístošedesátépáté: Platby zdravotních pojišťoven lékařům se krátí o vybrané 30-ti korunové poplatky !!!!! 

Pokud toto jednoduché sdělení není někdo schopen pochopit, lze už pouze jenom vážně pochybovat o jeho schopnosti zařazení mezi běžnou populaci! ;-(

Riki 12.4.2009 14:27

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Takže podle Vás každý lékař poctivě přizná, kolik vybral, nebo jak to pojišťovna zjistí.

jirka.s. 12.4.2009 14:53

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Nu, pokud nejste schopen pochopit, že nepřiznáním vyšetření pacienta by lékař přišel o valnou část platby vůbec, tož má snaha Vám cokoliv vysvětlit je naprosto marná. Ono totiž těch 30Kč je ve vztahu k celkové platbě za úkon někdy přímo zanedbatelná částka! :-( 

Právě proto je to oněch POUHÝCH 30 Kč!!!

RM 12.4.2009 16:46

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Ale...ale..... soucasna pani ministrene v demisi, ale pred casem tvrdila v TV uplne neco jineho? Tvrdila ze zruseni poplatku poskodi lekare v tom ze si nebudou moci dokoupit ruzna zarizeni, stejne tak lekarnikum udajne poplatek kompenzuje navyseni DPH u leku, ktere nesmeli promitnout do cen. Tak ze kdo keca? Vy nebo ministrine?.... Mimochodem, prod tou vasi kravinou o odecteni 30 Kc z platby od pojistovny nikdy neargumentoval Julinek?

Minutus 12.4.2009 17:13

Lékaři a poplatky

Lékařům byla po zavedení poplatků snížena hodnota bodu asi o 5%, takže na tom v celku nakonec přeci jen něco málo vydělali. Samozřejmě po zrušení poplatků by jim měl být ten bod zase zpě o těch 5% navýšen, o čemž se zatím nemluví.

Zatajení jakéhokoli poplatku je pro lékaře nevýhodné, protože by přišel zároveň i o platbu za úkon, na který se poplatek váže a ta platba je několikanásobná. Takže to nepřichází v úvahu.

Jakási minimální přímá spoluúčast pacienta na léčení je potřebná, a poplatky docela zafungovaly, stejně dříve nebo později se tu v jakési formě vrátí. To je na tuty.

Poplatky nebezpečné nebyly, spíše naopak. co ale nebezpečné bude, to je privatizace fakultních nemocnic a zdravotních pojišťoven. K té ale naštěstí nedošlo.

Jiřina 12.4.2009 8:12

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Zdravotnictví potřebuje peníze, o tom nemůže být sporu, proč tedy poplatky nejdou do zdravotnicví, ale až na nemocnice jednotlivcům ?

jirka.s. 12.4.2009 9:58

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Ježíšikriste, to už snad není možné! Po tisícístošedesátéšesté: Platby zdravotních pojišťoven lékařům se krátí o vybrané 30-ti korunové poplatky !!!!! 

Pokud toto jednoduché sdělení není někdo schopen pochopit, lze už pouze jenom vážně pochybovat o jeho schopnosti zařazení mezi běžnou populaci! ;-(

Karel 12.4.2009 8:09

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Za vysoce odbornou ambulantní operaci jsem dal v nemocnici 30 Kč. Za nastuzený močák už 400 Kč a ještě nejsem zdravý. To je ta absurdita poplatků, nemají logiku a dávají vydělat lekárnám, které jsou již tak výdělečné.

Pr(u)dič 12.4.2009 14:17

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Chválit poplatky může jenom fanatický bloud, který má to štěstí, že ještě  neonemocněl !

jirka.s. 12.4.2009 15:35

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Tebe bych chtěl vidět v hospodě, na které by byl poutač: DNES SE CHLASTÁ ZADARMO !!! ;-(

 BTW: Moc bych za to nedal, že jsi byl minulý týden v Budějicích, když se tam rozhazovaly padesátky! ;-P

ovce 11.4.2009 23:25

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Souhlasím s vámi. Vláda padla proto, že už nedokázala komunikovat ani mezi svými. Pan Topolánek jednal arogantně, často vulgárně a ostentativně dával najevo, že jej názory opozice a vlastních nesouhlasících poslanců nezajímají. Při převaze jednoho hlasu ve sněmovně to bylo jednání přinejmenším nerozumné. Pokud zastánci vlády ODS říkají, že socani svrhli vládu, tak ale chybu ať hledají u vlády. Bylo by podivné, po prohraném fotbalovém zápase dávat VINU soupři.

jirka.s. 12.4.2009 0:06

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Zřejmě jste vysokoškolsky vzdělaný psycholog! Mohl byste nám tedy prozradit, jak by se asi měl pan Toplánek chovat mezi psychopaty typu dRáta, Bufa bufa, zavostálka, prasečího podvazku, smradlavé huby, luftjardy, vířivky, burana či jaujau? 8-o

Jerry 12.4.2009 5:14

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Zapomněl jste na zubatou pleš,ta je z nich nejhezčí!

jirka.s. 12.4.2009 10:03

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Promiňte, jerry, zubatá pleš je tam pod nickem "smradlavá huba" !!! ;-D

jaty 12.4.2009 9:12

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Vono je to opačně.

Pr(u)dič 12.4.2009 14:21

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Opravdu, není nad inteligentní výrazy jako  dRát, Buf buf, zavostálek, prasečí podvazek, smradlavá huba, luftjarda, vířivkay, buran či jaujau ! Hned se pozná obdivovatel ODS !

jirka.s. 12.4.2009 15:01

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Jsem rád, že se zde najde natolik inteligentní oranžgután, který ví, koho jsem měl na mysli!;-P

AeroKarel 12.4.2009 0:12

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Obávám se, že i větší diplomat by dospěl k neřešitelnému dilematu: Chovat se dle přání socdem, která volby nevyhrála, nebo dělat co je třeba proti vůli socdem, jmenovitě zcela umanutého Paroubka, který prohru psychicky neunesl a je ochoten kurwit cokoliv bez ohledu na zájmy ČR. Prostě umaštěný zlodějský ping, bez jakéhokoliv náznaku státnického sebeovládání.

ovce 12.4.2009 0:29

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Bohužel s Vámi nesouhlasím. Při tak malé převaze ve sněmovně může situaci ubalancovat jenom člověk s diplomatickými scopnostmi. Arogance a ignorování protinázoru jenom problém hrotí. Samozřejmě je Parobek člověk posedlý mocí a o to víc měl být Topolánek obezřetný. Ale na to chlap jenom s gulama nemůže stačit - bohužel. Vzpomeňte, jak pan Topolánek s omluvou odjel v polovině poředu ČT, kdy mohl občanům vysvětlit smysl politiky vlády a on dal přednost tenisu v Brně. To mu musí u občanů přeci ubrat spoustu sympatií. A těch úletů měl více.

AeroKarel 12.4.2009 0:42

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Po pravdě řečeno, Topolánek sice nadělal spoustu kravin bulvárem nafouknutých.

Po stránce diplomacie nabízel Paroubkovi celkem dost, ale tam se obávám že narazil na velmi neochotný přijímač. To Paroubkovo přesvědčení. že volby měl vyhrát on, a že pokud se tak nestalo, je to nějaká nespravedlnost, je v něm jak "v koze".

Pak veškerá diplomacie selhává.

A k diplomacii je třeba diplomatů, státníků. Paroubek několikrát dokázal že do státníka, jemuž je státní zájem přednější osobního, nedorostl a nedoroste. Naopak Topolánek občas (ne vždy) tuto schopnost prokázal.

ovce 12.4.2009 0:55

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Je mi líto, ale ve spojitosti s panem Topolánkem s vámi nesouhlasím. Ač nejsem přívržencem Klause, tak jsem přesvědčen, že by na Paroubka našel metodu.

mik 12.4.2009 1:03

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Jak chcete vyjednávat s někým kdo vás chce zlikvidovat. S takovými chtít vyjednávat je naivní, buď se mu musíte absolutně podřídit nebo nic "nevyjednáte" a je to jen ztráta času.

ovce 12.4.2009 1:14

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Myslím, že si měl uhlídat hlavně své lidi. Přesvědčit, aby Bursík nedělal hlouposti a nevyhazoval své poslankyně ze strany a pak si měl diplomaticky udžet Tlustýho a spol. Pak se mohl na Paroubka klidně vykašlat. Ale bohužel asi netušil, co zamýšlí Bursík. Je to otázka komunikace. Myslím, že kdyby tušil Bursíkovy záměry, že by mu je jistě dokázal v zájmu udržení vlády rozmluvit.

mik 12.4.2009 0:59

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Dokud ve zdravotnictví nebudou aspoň symbolické poplatky dotud bude stát za houno.

ovce 12.4.2009 1:05

Re: Neuvěřitelný a absurdní článek

Zdravotnictví je černá díra ve státě, kam tečou nekontrolovaně peníze a žádné poplatky to nezachrání. Čím více se jich tam dá, tím více se jich iracionálně utratí.

AeroKarel 11.4.2009 22:05

Tedy, co všechno si zde říká liberál ........

to už je skoro jako v USA, kde je to něco jako komunistové.

Brave New Europe nade vše. Vivat Huxley!

karel-smichov 11.4.2009 19:00

názor

To je přesně to co si přeje p. Klaus !! ODS  má 100% vinu za jeho zvolení, teď to odnesem

všichni  Nazdar >-

Saakashvili 11.4.2009 20:02

Re: názor

tak se ve vás, čížcích, nevyznám.  Když si někdo něco přeje, je to jako automaticky špatné? Nejde o myšlenky ale promárně o jejich nositele, takže pokud mluví zmaty nebo zem zavede do krize ta politicky správná osoba, je to v pořádku ? 

Halt Evropa se nezapře , jste o hooodně napřed   !:-)R^V

-F 11.4.2009 20:40

Re: názor

Co odnesem, to zo nam navařil Paroubek ? Ale pan president nezvedal ruky socanům, Tlustému, Schwippelovi a dvěma zeleným babám ruku. Největší zodpovědnost nese Schwippel, ten podrazil vládní koalici. Kdyby hlasoval s koalicí, tak by Paroubek neutrpěl vítězství a neměli by jsme tu chaos. Ještě jednou kdy Paroubek nebyl zbabělec, tak převzal odpovědnost a už by se stavoval vládu. S potěšením by sledovala, jak se potí hrůzou. Kde jsou ti chrabří rekové, kteří tak odhodlaně hlasovali pro svrhnutí vlády, kde mají návrhy rychlého řešení? Asi chodí kanaláma a třesou se strachy, aby po nich někdo nechtěl, aby si snědli co si navačili.8-o(Y)(Y)

Alois Podhajsky 11.4.2009 18:58

Chucpe

Neuvěřitelné, že tento člověk se zaštituje jménem KHB, úspěšného novináře a podnikatele, o kterém německy psaný pražský deník v den jeho skonu napsal, že přeje Čechům více lidí jako KHB.