5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Netušili jsme, nevíme, neznáme

V roce 2014 Andrej Babiš tvrdil, že „chorvatský systém EET je jednoduchý, nadměrně nezatěžuje podnikatele a díky on-line spojení s finanční správou nevzniká prostor pro následné úpravy přijatých a vykázaných tržeb“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krátký 13.3.2017 12:06

Re: Udělat v zemi pořádek je špatné ? Vybrat

celá tahle kravina je založená na závisti zaměstnanců, socialistů a komunistů, kteří vědí o problému HOUNO a řídí se Babišovým heslem "všetci kradnů". Likvidační jsou všechny kraviny, které musím postupně zavádět - složitosti, které mě vůbec netěší - musím si na ně najímat specialisty a ty zaplatit. přes 20 let v tom bordelu "žiju" - Z důchodů 11500,- se neuživím a furt mi stát hází klacky pod nohy. Nemám dovolenou, nemocenskou a ten zbytek svobody mi stát zase sebere kravinou zvanou EET !!!, na kterou mi vašich 3000,-kč v žádném případě nestačí - chytráku, DPH hlášení atd. Sám si sháním práci a sám za sebe odpovídám. Zaměstnanec přijde ráno vysmátej do práce, kde na něj čeká vercajk, čisté montérky a trochu práce - odpoledne PADLA a jde domů - a my - OSVČ krademe !!! Jděte se bodnout pane Fridrichu - a vůbec, ten článek je o něčem jiném - četl jste ho vůbec ???

M. Vondráček 13.3.2017 15:00

Re: Udělat v zemi pořádek je špatné ? Vybrat

Pořádek ?? Žádní podnikatelé bude jen Agrofert a jeho zaměstnanci. Tak nějak si představujete pořádek ??

M. Šejna 13.3.2017 8:31

Autor nemá přesné informace

Tržby v pohostinsvtví se v prosinci 2016 zvýšily o 18% oproti prosinci 2015. Když si uvědomíme, že do pohostinství se počítají i velké firmy, které už před zavedením EET fungovaly standardně a nikoli "šedoekonomicky", tak těch 18% meziročně je opravdu hodně.

Min. financí dělí podnikatele poněkud jinou metodikou než ČSÚ, a tak je klidně možné, že u drobných živnostníků podnikajících v pohostinství byl ten nárůst opravdu 100%.

Pokud jde o výběr daní, tak jen za leden a únor se letos zvýšil výběr DPH z loňských 37 mld. na letošních 48 mld (růst o 30%). Jen za první dva měsíce se tedy vybralo na DPH o 11 mld. víc. To je dost výrazný skok, o který se výraznou měrou muselo zasloužit kontrolní hlášení a EET. DPH informuje o přidané hodnotě, takže vlastně informuje o zvýšení maloobchodních tržeb v ekonomice. A pochybuji o tom, že by meziroční růst tržeb byl 30%. Spíš to ukazuje, o co víc se tržby šedé ekonomiky přesunuly do té oficiální.

A. Nový 13.3.2017 10:26

Re: Autor nemá přesné informace

Blábol jak prase. Rostou platy, tak lidé víc utrácí. Taky se podstatně zvedly ceny.

***

Min. financí dělí podnikatele poněkud jinou metodikou než ČSÚ, a tak je klidně možné, že u drobných živnostníků podnikajících v pohostinství byl ten nárůst opravdu 100%.

Ta jiná metodika je lhaní.

M. Šejna 13.3.2017 10:34

blábolile Nový

V Česku se loni zvedly platy o 30 procent? Nebo se snad o tolik zvedly ceny? O 30 procent se totiž zvýšil letos výběr DPH, zatímco tržby v maloobchodě se zvedly asi jen o 7%.

Dokážete tuhle záhadnou nesrovnalost vysvětlit, blábolile Nový?

J. Šimek 13.3.2017 11:26

Re: blábolile Nový

Vychází vám, že šedá ekonomika je nejmíň 30% a to snad schladí i vaše nadšení, protože je to jasný blábol.

A. Nový 13.3.2017 13:16

Re: blábolile Nový

EET funguje v maloobchodě od 1. března letošního roku, takže si své vývody o výběru daní jeho pomocí strčte za klobouk.

Z. Rychlý 13.3.2017 7:56

Co si má občan myslet?

Vy jste mě rozesmál. Občan nemá myslet, občan má volit. A volit citem, nejlépe ty, co to s občanem myslí dobře a jsou křišťálově čistí.

J. Pražák 13.3.2017 7:31

Den daňové svobody

EET pořád jen mírně narovnává den daňové svobody, který je v roce 2017 pro ČR 17. června, ale pro OSVČ již 29. března a zaměstnance až 5.července. To přece není fér, aby byli OSVČ takto privilegovanou vrstvou.

Z. Rychlý 13.3.2017 9:20

Re: Den daňové svobody

OSVČ privilegovanou vrstvou??? To je fakt síla.

R. Tesařík 13.3.2017 9:32

Re: Den daňové svobody

zřejmě jste se uhodil do hlavy.

B. Uhlich 13.3.2017 9:47

Re: Den daňové svobody

To panu Pražákovi křivdíte, on už to má od narození..., nebo tak nějak, protože tady se takhle projevuje už léta....

J. Pražák 13.3.2017 10:02

Re: Den daňové svobody

To je oficiální výpočet dle odvedených daní a pojistného.

V. Mlich 13.3.2017 9:45

Diskriminace zaměstnanců

Když už, tak proč mluvit o zvýhodňování živnostníků, když jde o diskriminaci zaměstnanců? Stát škube toho, kdo je nejvíc bezbranný, živnostník má své hospodaření přece jen víc v rukou, tak není divu, že se mu před nenechavým státním pářátem daří uchránit víc. Můžete dát nějaký odkaz na metodiku, kterak se k těm různým datům pro různé skupiny poplatníků dopočítat? Nebo je to jen z palce vycucaná politika vrážení klínu mezi lidi, rozdělit a rozeštvat proti sobě?

J. Pražák 13.3.2017 10:08

Re: Diskriminace zaměstnanců

Psali o tom noviny. Nemáte nainstalovaný google?

tak např.: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Maji-pod-kontrolou-vyklad-islamu-i-finance-muslimu-Byvaly-politik-a-uspesny-proizraelsky-bloger-predstavuje-misto-kde-pry-zcela-zastavili-islamizaci-478375

Jinak souhlas s tím, že stát okrádá raději toho, kde to nedá tolik práce. Sbírá drobné a větší peníze utíkají přes daňové proázdniny velkých korporací a jejich zapsání v zahraničních rejstřících. Viz např. Kypr.

J. Šimek 13.3.2017 11:27

Re: Diskriminace zaměstnanců

PL nejsou noviny, ale usvědčený propagandistický web, tydýte :o)

J. Pražák 13.3.2017 11:55

Re: Diskriminace zaměstnanců

Vygooglovat můžete i další noviny, které to otiskly. PL jen přebrali info.

J. Šimek 13.3.2017 13:14

Re: Diskriminace zaměstnanců

1/ přebraly

2/ je mě fuk, jestli něco přebraly ze Sputniku nebo Aeronetu. Propagandistický web píše propagandu a tím celá jeho věrohodnost končí :o)

J. Pražák 13.3.2017 15:56

Re: Diskriminace zaměstnanců

Kdybyste uměl alespoň základ práce s googlem, tak byste zjistil, že to vámi jmenované plátky neotiskly, ale dost jiných, kterým se dá věřit.

Zkuste se podívat na skladbu příjmů státního rozpočtu, jestli tedy na to stačíte-je to náročnější než něco vygooglit, ale rozšířilo by vám to obzory..

J. Šimek 13.3.2017 6:52

Fakt jste z SSO?

Poprvé snad nečtu blábol z pera člena SSO, který by viděl řešení v opuštění EU. Děkuji.

V. Mlich 13.3.2017 9:55

Co je SSO?

To je nějaký blábol, ne? V počítačích se tak označuje Single Sign On, jedno přihlášení do více aplikací, pro pařany Star Stable Online. Autor je členem Svobodných.

J. Šimek 13.3.2017 11:29

Re: Co je SSO?

Oni se přejmenovali? To jsem přišel o zlomový politický okamžik :o)

E. Vašátko 13.3.2017 5:50

Myslím, že celou dobu se okolo EET mlží.

Samotný problém vidím ani ne v samotném systému, i když ho považuji za zbytečný, ale především v tom, kdo ho prosazuje. Jedním z hlavních nástrojů, kterým komunisté ovládali společnost byla "kontrola korunou". Kontrolovali a určovali, kolik si smí kdo vydělat a protože existovala pracovní povinnost, mohli docela jednoduše likvidovat každého, kdo zlobil tím, že ho zahnali do málo placených zaměstnání a pokud si chtěl kdo přivydělat, měli spoustu paragrafů, jako je příživnictví, výtržníctví, nedovolené podnikání (přičemž soukromé podnikání povolené nebylo, takže vše ostatní bylo nedovolené) atd. Pokud se nechtěl přizpůsobit a nepracoval, zavřeli ho pro příživnictví.

EET je v podstatě totéž. Pan Bureš jako ministr financí se pomocí EET dostane k tomu, aby mohl kontrolovat všechny příjmy svých konkurentů a tedy celý rozsah a systém jejich podnikání, ale i ostatních podnikatelů nejenom v jeho oborech a protože si zařídil i bezpečnostní divizi vedenou panem Šlachtou, bude mít i po finanční stránce všechny v hrsti. Bude schopen účinně kontrolovat každého, nejenom podnikatele ale i zaměstnance a uvědomte si, že svoboda a nezávislost každého z nás je dána i tím, do jaké míry je nezávislý finančně. A o tom to je a takhle my tady žijeme, jak říká jeden z místních komentátorů.

J. Šimek 13.3.2017 7:09

Re: Myslím, že celou dobu se okolo EET mlží.

Jste vedle. Musel jsem si pořídit EET, protože občas musím vystavit fakturu za hotové.

Z praxe vidím toto - pokud konkrétní položky z dokladu "neukradne" provozovatel aplikace EET, pak se Babiš nedozví téměř nic. Minimum pro odeslání EET při jedné sazbě DPH na účtence je jedno číslo a to suma s DPH. U ostatních se vypíší základy a DPH. Konec, finíto. Doklady pro EET mají vlastní identifikační řadu a nijak nekorespondují s čislem dokladu v účetnictví. Ano, s účetnictvím se EET NIJAK NEPÁRUJE. To se mi nezdálo a proto jsem navštívil "osvětovou" akci ohledně zavádění EET pořádanou ministerstvem a tam jsem se o smyslu EET dověděl zhruba toto - zprvu se budou jen sbírat data. Až bude soubor dostatečně velký, bude "robot" hlídat odchylky od datové řady a pokud překročí některou nastavenou mez, vstoupí do hry "lidský faktor" a bude zkoumat, co se to děje. Dost mě šokovala odpověď na dotaz, co se stane u malého OSVČ, když má dovolenou nebo je marod - prý asi naběhne kontrola, protože ze statistického hlediska je to problém.

Vytěžit z monstrakce za miliardy korun datovou řadu hlídanou robotem, to si Babiš udělal z lidí dost drahou srandu ... ale kobliha to asi zase správí.

V. Čermák 13.3.2017 11:34

Re: Myslím, že celou dobu se okolo EET mlží.

Celkem zajímavé, ale škoda, že jste si prostě nemohl pomci a tou "koblihou" si to pokazil, škoda.

J. Šimek 13.3.2017 11:54

Re: Myslím, že celou dobu se okolo EET mlží.

Asi jste nepochopil, že kobliha to nespraví u mě :o)