5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Nestrašte nás PSEM

Nestačí nepřetržitý tok záběrů injekčních stříkaček, testovacích tyčinek, zdravotníků ve skafandrech, prázdných vojenských polních nemocnic, uvádění počtu nakažených a zemřelých lidí na celém světě několikrát za den. To už leckteří „prokoukli“. Muselo se začít argumentovat „vědecky“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Suchodol 13.12.2020 22:51

V. Klaus ma pochopitelne pravdu. Normalni zivot skoncil v breznu 2020. Ted uz pojede pouze plan mega hypocratu z Davosu. Bude to spatny vsude na svete.

J. Řezníček 10.12.2020 19:10

Pozoruhodné je, že dle složité tabulky hodnot PES dr. Blatného ( možná s přispěním poradce OSVČ plk. v zál. dr. Prymuly - Bílého lva) i při hodnotách PES jedna nebo nula pořád budeme muset nosit roušky, na fotbal může jít max. 1 tisíc lidí a ještě rozesazených, na hokej do haly 500 lidí atd. Takže dle těchto lidí ty omezení máme doživotně ?!

R. Benýšek 10.12.2020 21:28

Vy jste asi posledního čtvrt roku nedával moc pozor.

Do vakcíny, příteli, jen do vakcíny. Což pro některé bude do švestek, a pro některé ne. Co s tímhle nesouladem pak plukovníci i nižší šarže udělají, nevědí možná ještě ani oni sami. Ale buďme bez obav - určitě na tom neprodělají.

Jiná vec je, co bude pak. To byste mohl mít i pravdu. Já ale optimisticky věřím, že to bude jen obrok, resp. spíše v 3letém cyklu: Každý třetí rok nějaká nová nemoc s lockdowny, další rok spásná vakcína, a pak rok pokoj. Jako když se ve středověku střídalo: žito, oves, úhor, aby se půda stačila zmátořit.

J. Řezníček 11.12.2020 20:23

Snažím se dávat pozor, ale to, co píšete neznám. Třeba LN ze 14. listopadu píší : "Ani zelený stupeň neznamená normální život".

R. Benýšek 11.12.2020 21:45

Normální život skončil v únoru, a možná už navždy, jen jsme to tehdy ještě nevěděli. Teď se lidem zalíbilo zkusit, co kdyby to vyšlo s tou nemrtelností, anebo aspoň zkusit dosáhnout toho, že by vůbec nikdo neumřel na nakažlivou chorobu. To by byla parádní finta na smrt - musela by si hledat jiné cestičky k lidem, a třeba by se u toho pořádně zapotila. A to se vyplatí. Ale zadarmo to nebude, halt je třeba přinést oběti. První na řadě budou hospody. A ty Vaše tribuny na stadionech přijdou nedlouho po nich. Zvlášť, když se ukazuje, že profesionální sport nepotřebuje diváky - stačí mu sázkaři (a kola se točí dál).

F. Žůrek 10.12.2020 18:33

Paní Varadinková, máte mnoho pravdy. Covid je vážná věc, kovid znamená "smrtelný", když si to přeložíme do češtiny, a tak to také celý svět bere vážně.

Tato vláda je dobrá, mě se také zamlouvá. Snaží se být na straně občanů. Dává přednost zápolení s totuto nemocí "covid-19", a tato nemoc může být opravdu u někoho značně nebezpečná. A doposud ani mnoho věcí o této infekci ještě ani nevíme. Víme však, že se šíří kapénkovou infenkcí, proto ty roušky, proto také omezení setkávání lidí na nejvyšší míře atd. Důležité je překonat tuto nemoc. Všechno ostatní není již tak podstatné, protože člověk má zdraví jen jedno. Když člověk zemře, tak to je opravdu již konec. To se má brát vždy vážně.

V. Čermák 10.12.2020 18:44

Souhlas..;-D

P. Milan 10.12.2020 21:07

"Tato vláda je dobrá, mě se také zamlouvá. Snaží se být na straně občanů."

Kousek vám z toho vypadl: Snaží se být na straně občanů, vlastníků nebo zaměstnanců Agrofertu..

V. Čermák 10.12.2020 22:37

To spíš vy jste si tam ten kousek přidal. Pokud vím, tak Lex Agrofert, i když v opačném gardu než naznačujete, by chtěla jenom opozice, u vlády jsem si toho nevšiml..;-D

M. Krejčí 10.12.2020 16:46

Václav Klaus opět předvádí své demagogie, konstruované pomocí polopravd i vyslovených lží a desinformací. Nepochopil, co to PES vlastně je, ani komu a k čemu slouží. PES je velmi omezený formalistický algoritmus, který byl vytvořen nikoli pro vládu, nýbrž pro veřejnost, aby se i bez medicínského vzdělání dokázala aspoň bazálně orientovat v podmínkách pandemie. Není pravda, že PES je "bezprostřední podklad k rozhodování vlády". To je nesmyslná laická představa někoho, kdo medicínu nikdy nestudoval. K tomu je PES příliš omezený a reflektuje příliš omezené množství dat. Biologickou realitu je třeba za pandemie hodnotit v daleko širším záběru, o němž Klaus jako laik nic neví. On se dívá na biologické algoritmy stejně dogmaticky jako na ty matematické. Jenže za enormní variability biologických systémů je tento přístup nekompetentní a zavádějící. Pro některé lidi je ovšem představa nějakého know-how, kterému bez patřičného odborného vzdělání nemohou rozumět, nesnesitelná.

K. Šubrt 10.12.2020 17:21

VK za to nemůže, tak se narodil. Když k tomu přidáte fakt, že mládí prožil Na Tyláku bez teplé vody je mi ho upřimně líto, včetně všech těch co mu ty kecy "žerou" a k tomu jsou přesvědčení, že má vždy pravdu. Zajímalo by mne jestil by se za "svoji" pravdu nechal upálit Na druhé straně nesmíme zapomínat, že Vašík žádný "pravdoláskař" není. Co je, to ponechám na každém k vlastnímu uvážení. Prezident Havel mu leží hluboko, hluboko, ale doopravdy hluboko v žaludku, protože si dobře uvědomuji, že jmenovanému nesahá ani po kotníky. ;-D;-D;-D

V. Čermák 10.12.2020 18:43

Tak, částečnou pravdu máte, ale v tom, že Klaus nesahá Havlovi ani po kotníky opravdu, ale opravdu nemáte. V jediném "souboji" těch dvou, tedy OH * ODS Havloidi z OH byli drtivě poraženi, ale po vzoru již dříve poražených komoušů se také oni infiltrovali do všech možných stran. Jinak současné blbnutí Klause mě mrzí...;-D

P. Milan 10.12.2020 21:12

To je dobře, že vám VK stále vadí.

VH byl taková pěkná ikonka navenek (uznávám, že pro propagaci Česka v zahraničí užitečná.

No a VK mezitím odmakal transformaci, rozdělení, pokračování transformace. Budiž mu za to čest a chvála.

S. Donát 10.12.2020 23:59

Souhlas

V. Kain 10.12.2020 17:29

Kdybychom měli takové politiky jako byl Václav Klaus,tak jsme dneska mnohem dál.Neustále se zmiňuje privatizace,pero a amnestie.Jak jste to chtěli udělat po 4oletém řádění rudé smečky?Samozřejmě,že se našli darebáci kteří si zlodějnami pomohli.Pero naprostá banalita kterou tady pisálkové roznesli a slabomyslní ubožáci se toho chytli jako lejno košile.Amnestie? Tu kterou vyhlásil před Klausem Havel byl veliký průšvih.Ovšem ta Klausova byla ze zcela jiných důvodů.Proč se některé kauzy táhly jako smrad spousty let?Tak jim to potěšení Klaus zaříznul a udělal dobře.

M. Varadinková 10.12.2020 18:30

To všechno, co píšete o předchozím Klausově působení, je pravda.

Nic to ale nemění na tom, že dnes se ve věci covidu chová darebně a jeho názory jsou vyloženě diletantské (popíraní vlivu covidu na celkové množství úmrtí, popírání exponenciálního růstu, nepochopení matematické abstrakce a čísla R, neporozumění konstrukci koeficientu PSA), a k lidem pohrdavé (dehonestace těch, kdo na nebezpečí upozorňují , jakož i těch, kdo se chovají uvážlivě a zodpovědně). A jeho promenádování se před kamerou a bez roušky je ostentativně sobecké a nezodpovědné.

Nikdy bych nevěřila, že je schopen klesnout takhle hluboko.

V. Čermák 10.12.2020 18:53

Možná je také zhrzený tím, že jeho staroekonomické rady řešit krizi utahováním opasků, omezováním a škrtáním nebyly vyslyšeny a Babišova vláda si to dělá od začátku po svém, zcela jinak, v souladu s moderním světem. To jeho kverulování s rouškami a šermováním s neomezenou ( nezodpovědnou) svobodou by tomu mohlo odpovídat..;-D

P. Milan 10.12.2020 21:13

"...dělá od začátku po svém, zcela jinak, v souladu s moderním světem."

A vy ty dluhy budete platit.

V. Čermák 10.12.2020 22:33

Žádné strachy, současné dluhy ve světě i v ČR už nikdy nikdo platit nebude, natož já. Banksteři se spokojují s nízkými úroky a budou je možná ještě snižovat, aby náhodou některý dlužník nezkrachoval. Přijít o slepici snášející zlatá vejce by bylo škoda. Koneckonců všeho nadbytek mají už nyní. Babiš to chápe, vy ne a Klaus už možná, ale je zhrzený, tak to nepřizná....;-D

J. Vintr 10.12.2020 17:47

Co je demagogického polopravdivého na odhalení, že ten vzorec je zcela debilní?

P. Zinga 10.12.2020 18:07

Pane Krejčí, podle mě blábolíte Vy! Tak mě vysvětlete, jak to funguje! Podle mě je pes chromý na včechny 4.Například: kolik je "falešně pozitivních"? Jka velké je standartní číslo Ct? Víte to? SEm s tím.

P. Milan 10.12.2020 21:09

"PES je velmi omezený formalistický algoritmus, který byl vytvořen nikoli pro vládu, nýbrž pro veřejnost, aby se i bez medicínského vzdělání dokázala aspoň bazálně orientovat v podmínkách pandemie"

No a pokud se vláda psa nedrží, mají v tom občani stejně chaos.

Takže demagogujete zde vy.

P. Novotný 10.12.2020 23:36

Ostatní Vaše tvrzení mě nezajímají, jen jediné: v čem nemá pravdu ohledně matematických konstrukcí výpočtu PSA? Vždyť to ohýbání vstupních parametrů a hlavně ohýbání i výsledků, které se jim zrovna nehodí, mlátí do očí i slepé.

M. Varadinková 10.12.2020 16:43

Ustrašenec Klaus straší a straší

On se sice nebojí covidu, zato je vystrašen z konspirační teorie, kterou sám vymýšlí a prezentuje, čímž usiluje o vystrašení co nejvíce lidí.

Protože podle něj veškerá opatření jsou zbytečná a škodlivá a nejsou určena k zbrzdění epidemie, ale čistě jen k záměrnému potlačení naší svobody.

Já si naopak myslím, že vládě nejde o potlačení naší svobody, ale o zbrdění epidemie, aby se nezahltily nemocnice a nezkolabovalo zdravotnictví. Protože v možném kolapsu zdravotnictví spatřuji mnohem větší ohrožení svobody, než v tom, že pár měsíců nemůžu jít do hospody a musím nosit roušku.

Že přitom vláda není vševědoucí, dělá chyby, její PES není dokonalý a spíše než podle předem dané tabulky by se mělo rozhodovat operativněji, selektivněji a podle skutečné situace, to je pravda.

Ale přesto si myslím, že Babišova vláda se snaží dělat to co nejlépe a její přístup je mnohem zodpovědnější a chvályhodnější, než destruktivní přístup opozice a než sobecké, nezodpovědné a diletantské, zkrátka darebné blábolení Klause.

S. Donát 10.12.2020 17:00

Nemyslím si, že Václav Klaus považuje všechna opatření za zbytečná. To nikdy neřekl (nebo o tom nevím).

M. Varadinková 10.12.2020 17:05

Tak s kterým opatřením souhlasí? Které opatření považuje za správné?

P. Zinga 10.12.2020 18:15

To, pod kterým se podepsalo 12 785 vědců z oboru, 38 463 praktických lékařů a 691 600 občanů (včetně mě)

https://gbdeclaration.org/#read

docela slušně přeloženom Googlem

M. Varadinková 10.12.2020 18:37

Neboli nedělat opatření žádné a vypěstovat imunitu stáda.

Že to nefunguje, o tom se přesvědčili všude, kde to zkoušeli. V Británii od toho upustili už na jaře, a dnes už i v tom Švédsku zavádějí opatření.

K. Šubrt 10.12.2020 17:09

Straší? Ne, provokuje, musí na sebe neustále upozorňovat, musí být neustále v pozornosti veřejnosti a ukazovat jak je velký Osobně nemohu, protože je tovulgární, ale kdyby mi to VK umožnil, řekl bych mu to přímo "face to face".

R. Benýšek 10.12.2020 15:57

Já bych šel ještě dále. A počítal bych: 64, 6+4=10, 1+0=1, výsledné číslo je tedy 1. Mimochodem, stejné číslo Vám vyjde, i když budete takhle počítat rovnou od začátku: 16, 1+6=7, 7+1+6=14, 1+4=5, 5+ ... atd, atd. A i jinak to podobně kombinovat. Takhle se počítá v numerologii. A vypadá to, že moderní epidemiologové (kteří jsou více matematiky nežli lékaři, byť všichni se honosí lékařskými tituly, a navíc ještě matematiky slušně obskurními), mají k numerologům proklatě blízko.