4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nesoudný a nestoudný Fischer prezidentem?

Na náměstí Míru mě obkroužil jakýmsi dotěrným mávnutím podpisového archu chasník, něco poblíž 17, 18 let, v bílém tričku Fischerových sháněčů-nadháněčů jeho hradní kandidatury.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 9.9.2012 0:43

Fischer na hrad?

To, že komunistický režim vyžadoval členství v komunistické straně jako podmínku pro umožnění profesní kariéry dokonce i v téměř nepolitické sféře (statistika) je jeho věčnou hanbou. Lidé, kteří nespáchali nic jiného, než že tomuto vydírání podlehli, pochopitelně nejsou zločinci. Jsou to ale lidé, kteří buď nechápali zločinnost komunismu, nebo jsou to egoisté, pro něž je důležitý pouze jejich prospěch, nebo lidé velmi nestateční. Člověk, který vstupem do KSČ prokázal buď neschopnost v chápání politiky, nebo svou morální nedostatečnost, nebo svou zbabělost by neměl být naším prezidentem v žádné době a už vůbec ne v době, kdy stojíme na životně důležité křižovatce našich dějin. Náš prezident bude muset při obhajobě našich národních zájmů řešit velmi komplikované politické situace, čelit mohutnému nátlaku, vydírání (aférám). Pan Fischer, který se nechal zkorumpovat komunistickým korýtkem a byl již očividně odměněn a korumpován korýtkem bruselským, moji důvěru rozhodně nemá.

P.S. Náhubek politické korektnosti a europeismu, který si musí povinně nasadit každý kdo chce uspět v EU-byrokracii (nechce být politicky zničen jako např. ministr a bankéř pan T. Sarrazin) se stále více podobá tomu komunistickému. Panu Fischerovi očividně nedělal problémy.

J. Kilian 7.9.2012 8:56

Bylo a je to složité

s tím komunistickým členstvím. Kdybychom měli být důslední, pak ani kolaborující stran Národní Fronty nejsou z obliga. Praví Cicero, že po dosažení vítězství mají být ušetřeni ti z nepřátel, kteří nebyli zvláště krutí a suroví. Mám to za správné. Nicméně to neznamená, že budou postaveni do čela státu. A v tomto obhledu jsem zajedno s autorem, nechci komunistu v čele státu. Zemana mírně omlouvá to, že jeho členství bylo spojeno se stranou, která se marně pokoušela komunismus přetvořit do lidské podoby.

I. Kvasňa 6.9.2012 22:58

Fišera ne.

Vážený pane Horanský,

     určitě nebudu volit komunistu Fišera na post presidenta republiky.

G. Zahradníček 6.9.2012 22:27

Zlatí komouši oproti "demokratům". Za koumoušů nikdo

nemusel vybírat popelnice a lidé nebydleli v kanálech. :)))

J. Kilian 7.9.2012 8:57

Re: Zlatí komouši oproti "demokratům". Za koumoušů nikdo

no, neznám Váš věk, nicméně právě zaq komunistů byl chléb z popelnic vybáírán až tak, že se to samotným soudruhům nelíbilo.

B. Rybák 8.9.2012 23:30

Re: Zlatí komouši oproti "demokratům". Za koumoušů nikdo

Co by za komfort kanálu dali ti, které drželi v kobkách a podrobovali fyzickému i psychickému mučení jenom proto, že s nimi nesouhlasili.

V. Košacký 6.9.2012 21:38

Vážený pane Horanský,

vyjadřuji naprostý souhlas s Vašim názorem a děkuji i za mé rodiče. Zdraví Vás Václav Košacký

L. Orlita 6.9.2012 21:37

s článkem souhlasím

Dovedu lidsky pochopit, že někdo vstoupil do strany aby si kariérně přilepšil- pokud na to měl (myslím talent pro práci). Ostatně my mladší nevíme, jak bychom se zachovali sami.

Ale všechno má mít své meze.

J. Peřina 6.9.2012 20:55

Vážený pane,

Pod tento příspěvek se podepisuji celým svým jménem i za své prarodiče,kteří zrůdným režimem trpěli nejvíce z rodiny.

M. Krátký 6.9.2012 17:21

Za bílého dne

A takhle zmaštěnej. Proč to pijete, když to neumíte ?

M. Krátký 6.9.2012 17:26

Re: Za bílého dne

Omlouvám se autorovi i ostatním - to byla má zběsilá reakce na příspěvek pana Kratochvíla - viz níže. S autorem bezvýhradně souhlasím - je to špatná situace pro nás pro všechny. Komunista zůstane komunistou i po smrti.

J. Kratochvíl 6.9.2012 18:13

Re: Za bílého dne

Za to blb zůstane blbej jenom zaživa.

M. Stuchlik 6.9.2012 18:18

Re: Za bílého dne

Spočívejte v pokoji

J. Kratochvíl 6.9.2012 14:45

Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

a proto je pro mne i pan Fischer přijatelný kandidát na prezidenta.

Komunismus vznikl na humanistických základech. Cílem byla radikální přeměna společnosti, která měla vést k osvobození člověka a odstranení nadvlády menšiny nad vykořisťovanou většinou.

Socialismus představuje takovou formu produkce a společenské organizace, v níž člověk může překonat odcizení od  své práce a druhých lidí,  v níž se může navrátit k sobě, chopit se řízení společnosti svými silami a tak se sjednotit hnutím odporu proti zničení lásky ve společnosti.

Také toto měl být socialismus, že tyto myšlenky byly zneužity je již jiná věc. Stejně byly u nás po roce 89 zneužity myšlenky liberalismu a vzniklo něco na co občané v naší zemi nemohou být hrdi a také kvůli tomuto zneužití nejsme antiliberalisté.

P. Čech 6.9.2012 15:22

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Komunismus či socialismus jsou sice možná hezké ideologie, jenže. Jenže je nelze uskutečnit ve společenství lidí. Jsou to utopie podobně jako anarchie. Jsou neuskutečnitelné proto, že nereflektují na základní přirozené vlastnosti člověka jako živočišného druhu. O tom to je.

J. Kratochvíl 6.9.2012 18:07

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Základními přirozenými vlastnostmi člověka jako živočišného druhu máte na mysli, co?Vraždění, okrádání svého spoluobčana  apod.? Liberalismus, křesťanství a další jsou také hezké ideologie a také je nelze uskutečnit bez regulací a násilností, proto společnost musí nastavit takový společenský systém, který počítá s lidským faktorem a tím se zatím ukázal jako nejlepší demokratický sociální stát, ať se někomu líbí nebo ne.

P. Čech 6.9.2012 18:53

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Naprosto souhlasím. Až na ten přívlastek "sociální". ten je zde zbytečný.

J. Kratochvíl 6.9.2012 19:04

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Není!!!

P. Čech 6.9.2012 22:11

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Demokratický stát se týká lidské společnosti, je společenský, týká se snahy o zlepšení společenských problémů, týká se životních podmínek jednotlivce ve vztahu ke společnosti. Navíc ovšem nechá vládnout většinovou vůli občanů a nechá vládnout občany sobě samým. Tedy demokratický stát je sám o sobě státem sociálním. Netřeba to jakkoliv zdůrazňovat.

M. Stuchlik 6.9.2012 18:22

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Fišer je příliš mladý na to, aby pamatoval idealistickou fázi komunismu. Zažil jej jen v jeho brutálně pragmatické fázi takže při jeho nepochybné inteligenci o zločinnosti komunismu žádné pochybnosti mít nemohl. A pokud jo tak je ještě nebezpečnější jako prezident než pragmatický vyčuránek.

P. Čech 6.9.2012 18:54

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Zde také nezbývá než souhlasit.

T. Vodvářka 6.9.2012 15:22

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Jmenujte prosím jedinou zemi, kde Vaše vize měla a má úspěch a kde neskončila zavíráním opozice, jejich likvidací  a potlačením svobody.

P. Čech 6.9.2012 15:29

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Švýcarsko, Lichtenštejnsko, nyní i Island, možná Irsko a některé další.

R. Langer 6.9.2012 15:57

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Tak to s vámi pane Čechu nesouhlasím...

P. Čech 6.9.2012 18:59

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Konkrétně, pane langere. V čem nesouhlasíte? Nebo snad chcete tvrdit, že Švýcarští občané jsou nesvobodní, že si nevládnou sami. Lichtenštejnsko dtto. Je to jediná země na světě bez zahraničního dluhu a k tomu nepotřebuje zvyšovat daně a okrádat důchodce. Chcete snad říci, že švýcarský systém je nefunkční a že s ním jeho občané nesouhlasí jako u nás?

T. Vodvářka 6.9.2012 17:12

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Divnej smysl pro humor

R. Langer 6.9.2012 15:58

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Vy mne děsíte, pane Kratochvíle... :-O

M. Krátký 6.9.2012 17:23

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Za bílého dne a takhle zmaštěnej - proč to pijete, když to nezvládáte ? PS : omylem jsem totéž napsal jako vlastní příspěvek - omlouvám se ostatním.

M. Sedláček 6.9.2012 17:28

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Táhni, soudruhu! Na tohle ti už nikdo neskočí. Nikde a nikdy to nefungovalo.

J. Kratochvíl 6.9.2012 18:12

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Ten váš fundamentální liberalismus (kapitalismus) také ne. Vždycky skončil v krizích a válkách, viz 20.století 1.svět. a 2.svět. válka a socialistickými revolucemi.  Tak nevyskakujte.