2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Nesoudný a nestoudný Fischer prezidentem?

Na náměstí Míru mě obkroužil jakýmsi dotěrným mávnutím podpisového archu chasník, něco poblíž 17, 18 let, v bílém tričku Fischerových sháněčů-nadháněčů jeho hradní kandidatury.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 6.9.2012 18:12

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Ten váš fundamentální liberalismus (kapitalismus) také ne. Vždycky skončil v krizích a válkách, viz 20.století 1.svět. a 2.svět. válka a socialistickými revolucemi.  Tak nevyskakujte.

J. Kratochvíl 6.9.2012 18:07

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Základními přirozenými vlastnostmi člověka jako živočišného druhu máte na mysli, co?Vraždění, okrádání svého spoluobčana  apod.? Liberalismus, křesťanství a další jsou také hezké ideologie a také je nelze uskutečnit bez regulací a násilností, proto společnost musí nastavit takový společenský systém, který počítá s lidským faktorem a tím se zatím ukázal jako nejlepší demokratický sociální stát, ať se někomu líbí nebo ne.

M. Sedláček 6.9.2012 17:51

Re: jiný pohled na věc

V roce 89 mi bylo 10 a sice nevím, jak bych se za komančů zachoval já, ale odpovím Vám: ANO, mohu jim vyčítat naprosto všechno, co píšete, protože kdyby jich nebylo, nebylo by ani toho odporného režimu. Zvláštní je Vaše morální relativizace, kdy ospravedlňujete touhu mít se lépe za jakoukoliv cenu bez ohledu na morální aspekty. A co kolaborace s fašisty? To také bylo v pohodě?

M. Sedláček 6.9.2012 17:44

Re: Děkuji

Proč by to nešlo bez politických stran? Pokud bychom měli přímou volbu poslanců v dostatečně malých obvodech, mohlo by to fungovat. Poslanců by mohlo být klidně tisíc. Nenapadá mne, proč by to nefungovalo (což neznamená, že by to fungovalo ;).

Anebo bychom hlasovali o zákonech online přímo. Anebo bychom mohli poslance losovat a dostalo by se jednou za čas na každého.

M. Sedláček 6.9.2012 17:35

Re: Každý slušný člověk může být prezidentem

Nesouhlasím ani s jednou Vaší větou.

Něco tak slizkého, bez názoru na cokoliv, s každým zadobře jako Fischer se hned tak nevidí. Je to kariérista bez morálky, který by bez rozpaků kolaboroval s každým režimem včetně nácků.

M. Sedláček 6.9.2012 17:28

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Táhni, soudruhu! Na tohle ti už nikdo neskočí. Nikde a nikdy to nefungovalo.

M. Krátký 6.9.2012 17:26

Re: Za bílého dne

Omlouvám se autorovi i ostatním - to byla má zběsilá reakce na příspěvek pana Kratochvíla - viz níže. S autorem bezvýhradně souhlasím - je to špatná situace pro nás pro všechny. Komunista zůstane komunistou i po smrti.

M. Krátký 6.9.2012 17:23

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Za bílého dne a takhle zmaštěnej - proč to pijete, když to nezvládáte ? PS : omylem jsem totéž napsal jako vlastní příspěvek - omlouvám se ostatním.

M. Krátký 6.9.2012 17:21

Za bílého dne

A takhle zmaštěnej. Proč to pijete, když to neumíte ?

T. Vodvářka 6.9.2012 17:12

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Divnej smysl pro humor

R. Langer 6.9.2012 15:58

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Vy mne děsíte, pane Kratochvíle... :-O

R. Langer 6.9.2012 15:57

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Tak to s vámi pane Čechu nesouhlasím...

P. Čech 6.9.2012 15:29

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Švýcarsko, Lichtenštejnsko, nyní i Island, možná Irsko a některé další.

P. Čech 6.9.2012 15:27

Re: Může mi to nějaký právník vysvětlit?

Kdo myslíte, že schválil zákon o přímé volbě prezidenta? Jediná většina, která v parlamentu zasedá. Je to většina komunistů a "bývalých" komunistů, rozlezlá po všech parlamentních politických stranách. proto si myslím, že tento paragraf ve zmíněném zákoně chybí. Paragraf, vylučující kandidaturu "bývalých"komunistů.

T. Vodvářka 6.9.2012 15:22

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Jmenujte prosím jedinou zemi, kde Vaše vize měla a má úspěch a kde neskončila zavíráním opozice, jejich likvidací  a potlačením svobody.

P. Čech 6.9.2012 15:22

Re: Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

Komunismus či socialismus jsou sice možná hezké ideologie, jenže. Jenže je nelze uskutečnit ve společenství lidí. Jsou to utopie podobně jako anarchie. Jsou neuskutečnitelné proto, že nereflektují na základní přirozené vlastnosti člověka jako živočišného druhu. O tom to je.

J. Kratochvíl 6.9.2012 14:45

Nesouhlasím s antikomunistickým článkem

a proto je pro mne i pan Fischer přijatelný kandidát na prezidenta.

Komunismus vznikl na humanistických základech. Cílem byla radikální přeměna společnosti, která měla vést k osvobození člověka a odstranení nadvlády menšiny nad vykořisťovanou většinou.

Socialismus představuje takovou formu produkce a společenské organizace, v níž člověk může překonat odcizení od  své práce a druhých lidí,  v níž se může navrátit k sobě, chopit se řízení společnosti svými silami a tak se sjednotit hnutím odporu proti zničení lásky ve společnosti.

Také toto měl být socialismus, že tyto myšlenky byly zneužity je již jiná věc. Stejně byly u nás po roce 89 zneužity myšlenky liberalismu a vzniklo něco na co občané v naší zemi nemohou být hrdi a také kvůli tomuto zneužití nejsme antiliberalisté.

S. Rehulka 6.9.2012 14:45

Pane Horanský.....

....děkuji Vám za krásný a výstižný článek. Žiji už leta v Austrálii, tedy do volbý českého presidenta nemohu nijak zasahovat. Je ale příznačné, že ten "předvolební" mladík, dělal propagandu pro ex-komunistu Fischera (mimochodem, bývalý komunista je něco jako bývalý černoch!).

Náměstí Míru na Vinohradech, je místo, kam jsem chodil do obecné školu, kde jsem v parku u Sv.Ludmily cvrnkal kuličky.

Tato předvolební akce tam, mě ale vůbec nepřekvapuje, protože asi před dvěma roky, když jsem v Sydney, v televizi sledoval zprávy Deutsche Welle, viděl jsem tam za bílého dne přestřelku dvou gangů, právě na schodech kostela.

Když jsem telefonoval rodině do Prahy, bylo mi řečeno, že to byly dvě bandy Kosovarů, bojujících o území, kde kšeftují s drogami. Proto mě už vůbec nemůže překvapit předvolební úsilí ex-komunistů v těch samých místech.....

V. Němec 6.9.2012 14:41

Kde to vlastně jsem?

Prý byla nějaká revoluce, prý sametová. To se komunisti zabalili do sametu,nebo co? Jako ti vlci do roucha beránčího než příjde jejich pravá chvíle?

F. Eliáš 6.9.2012 14:32

Re: Škoda, pane Horanský,

Nevím, o koho tenkrát šlo. Jestli myslíte Klause, tak jenom plivete na člověka, který postrádá vlastnosti, které mu připisujete. Tím nevylučuju jiné negativní vlastnosti jmenovaného.

F. Eliáš 6.9.2012 14:30

Re: Každý slušný člověk může být prezidentem

Tím se žádný člověk nemůže chlubit. Máte mezi svými přáteli lidi, kteří se umí dokonale přetvařovat. Lidi, kteří vás kdykoli zradí, když to pro ně bude výhodné.

F. Eliáš 6.9.2012 14:28

Re: a co Zeman?

Zeman není loliko buranem. On byl přece také u rudejch.

F. Eliáš 6.9.2012 14:27

Překrásný článek

Fischera bych nikdy nevolil. Nevolil bych ani komunistu Zemana. Nevím, zda je skleróza infekční choroba nebo zda postihuje Čechy ve větší míře. Možná nejde o zapomětlivost, ale o to, že mladší lidé se cítí lépe. V dobách, kdy zde vládli rudí, jsme byli všichni mladší. Někteří byli dokonce nenarození, ale ti nic z minulé doby nepochopí

F. Svoboda 6.9.2012 13:58

Skvělý a výstižný článek.

Být komunistou není otázkou názoru, ale příznakem mravního úpadku. Komunisté mají vadu a sice těžkou vadu charakteru ! ! !

L. Handzel 6.9.2012 13:16

Re: Překvapuje mne

Fandíte si, spíše podobná hnojiště včetně Vašich čte málo lidí. Neviditelný pes je místo, kde si neobols souhlasně klepou po rameni.

M. Pivoda 6.9.2012 13:06

Může mi to nějaký právník vysvětlit?

Prezident ČR by měl být bezúhonný člověk. To je jasné.

Pokud žijeme v právním státě, měly by být emoce (vyjádřené v článku i pod článkem) zbytečné. Domnívám se, že dle stále platného českého zákona "Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu (zákon 198/1993 Sb.)" by knadidatura někdejších soudruhů neměla být vůbec přijata. Jak je to možné? Toto by přece neměl řešit až volič ve volbách, ale stávající zákon.

Voliči by samořejmě dnes mohli projevit vůli zákon 198/1993 Sb. změnit (jako zákon irelevantní k dnešní době), ale to se zatím nestalo.

T. Navrátil 6.9.2012 12:52

Souhlasím s autorem

Kdo se dal ke komunistům, věděl co jsou zač. I mě přemlouvali a s díky jsem odmítl. Už Čapek napsal: Proč nejsem komunistou...

Nejen Fischer, ale myslím i Dlouhý byli členy KSČ. Kdo ještě?

P. Schuh 6.9.2012 12:28

Jak demokratické

Tak ho prostě nevolte....

M. Trhlík 6.9.2012 12:03

Re: Nebýt ,,revoluce,,

Pane Čechu, to prezidenta sice ctí, že může odvolávat předsedu vlády ale mně vadí to, že automaticky schvaluje do funkcí ministry, které mu předseda vlády navrhne.Tam asi žádnou možnost nemá, protože nevěřím tomu, že Klaus byl přesvědčen o "kvalitách" některých ministrů a přesto je asi musí jmenovat.Stejně tak táhnuli politici Fischera. Potom si myslím, že nemá cenu debatovat o vhodnosti toho či onoho kandidáta na prezidenta.Opravdu rozhodnou volby.Jen si všimněte kolik lidí má výhrady prakticky ke všem kandidátům.Pokud se týká vstupování do strany, vřele souhlasím s tím, že se jednalo jen o kariéru.Pokud byli lidé skuteční odborníci, odolali, nebo je nikdo ani ke vstupu do KSČ nenutil. Jen si myslím, že dnes bez oddanosti kterékoliv straně, je kariéra také ohrožená. Pochopitelně s KSČ se to srovnávat nedá.

J. Šrámek 6.9.2012 12:03

Soudruh zůstane soudruhem i kdyby trakaře padaly!

Titulek jsem si vypůjčil z Necenzurovaných novin(Ty Rudá krávo),pan Cibulka promine.Ale žádný komunista se nepochlubil,proč má rudou barvu tak zažranou v hlavě.Když se přidá trocha zelené,tak zhnědne,že ano.Nestoudnost zůstala všem členům této partaje.Současným i minulým.