2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Nereformovatelní

Nejvýznamnějším přínosem brněnského kongresu ODS bylo vytyčení základních úkolů – generální linie výstavby rozvinuté kapitalistické společnosti. Její konkretizací pro nejbližší období byly pak směrnice pro zachování současné vlády kolegy Nečase.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 9.11.2012 12:47

Účel světí prostředky

Nikolivěk "bono publico" , ale chlemtání z kotryta. Prasáka těžko od koryta s mlátem odeženete. Nu, a pak se divme politikům. I "kimeráka" ke korytu připustí, jen když bude unisono chrochtat (Pekárek).  Absurdistán.

Š. Hašek 8.11.2012 21:57

Bolševičtí hrobaři ODS se radují.

Ale ono to nebude tak hrozné.

Jen by mě zajímalo na koho budou TeskoNováci nadávat, až otěže zase převezmou na chvíli bolševici.Ti se budou divit jako první.

Malomyslnost, nedočkavost, závist,  hledání obětního beránka - to jsou "úspěchy" mnohých po pouhých dvaceti letech "hrabání se v tom" po plných šedesáti letech "budování" (Hitler pak bolševici z Asie).

Prostě ODS tady je, taková jaká je, a z toho, že bolševiky sére mám docela radost. Už jen protože jim kalí tu "naprostou 99% většinu Klausovým kapitalismem ožebračeného, ale do Chorvatska stále cestujícího prostého lidu".

Š. Hašek 8.11.2012 21:59

Re: Bolševičtí hrobaři ODS se radují.

proto, že jim

P. Skřivan 8.11.2012 21:28

Vítězství Nečase,

a prohra ODS. Soudruzi s modrými kravatami si vybrali ... .

P. Kozelský 8.11.2012 18:43

Nový náboj ODS !

Ráže 9 mm . Střelec z Chrastavy ukázal jak na to. Je to radikální, je to odsouzeníhodné stejně jako moderní postkomunistické strany napříč politickým spektrem České Republiky.

Není to návod. Pouze konstatování stavu naprostého rozčarování nad stavem společnosti která přece měla být občanská. Místo toho zde vznikla parodie na demokracii umocněná právě mocensko stranickým principem horším než byl ten zpřed roku 1989. Principem moci korupce a peněz. 

Nejen ODS, ale ani ostatní strany nenalezly sílu vymést si vlastní chlév. Reakce občanů této země na to bude jasná a rezolutní jak niž naznačily volby  krajské a senátní zpřed 3 týdnů.

V. Kusý 8.11.2012 18:31

Je dvacátého osmého dubna tisícdevětsetčtyřicetpět

a hrdinní bojovníci za novou Evropu čekají, až Vůdce vyrukuje s novou zbraní pomsty.Takhle nějak to je, pane Procházko? :-)

M. Kosejk 8.11.2012 18:51

Re: Je dvacátého osmého dubna tisícdevětsetčtyřicetpět

Píše se rok 2012  - a tomu také odpovídají hrozby. Sice nevstoupíte 2x do stejné řeky, ale dějiny mají tendence se spirálovitě vracet.  Jsem už téměř přesvědčen, že celé to mediální a policejní tažení proti korupci je v režii boháčů, kteří se snaží nedemokratickými prostředky překreslit politickou mapu. A na to jdou přes rozvrácení politického systému.

Nemusíte mi věřit, ale prosím - po 2-3 letech si na toto, co Vám píšu, vzpomeňte, až ČR bude automaticky přijímat nesmysly od nikým nevolených eurokomisařů. A nám tady bude vládnout "tvrdá ruka", co udělá  "pořádek"  trestně-právní likvidací politických oponentů.

V. Kusý 8.11.2012 19:12

Re: Je dvacátého osmého dubna tisícdevětsetčtyřicetpět

Ale to už jsou jiné konsekvence.Já jsem měl na mysli optimismus pana Procházky.Přišel mi takový nepřípadný, ale což, je to jeho věc.Co se týče rozvracení politického systému, Vy snad ten náš vidíte jako funkční? Pakliže ano, nelze než Vám závidět.

M. Kosejk 8.11.2012 19:23

Re: Je dvacátého osmého dubna tisícdevětsetčtyřicetpět

Podle mého kvalita politiky naprosto odpovídá mládí naší demokracie. I Masaryk tvrdil, že společnost potřebuje alespoň 50 let klidného vývoje. Jenže tady by lidi chěli vše hned - a když to nejde, tak to raději rovnou odepíšou.

V. Němec 8.11.2012 14:45

Je to v genech

Nečas syn komunisty a nadšený svazák. Co se dá očekávat? Jen přehozený kabát!

M. Kosejk 8.11.2012 17:15

Re: Je to v genech

Syn mívá geny svého otce, to je pravda. Ale jakou cestu jste Vy dospěl k ke komunistickému manýru, kterému se říká "kádrování"? Z genů rodičů? Nebo jinak? :))

M. Procházka 8.11.2012 10:30

Mlejnku,Mlejnku

Takový hloupých keců,přirovnání a skrytých invektiv a ihned se ozývají klábosníci,, žvanilové a trhovci z blešího trhu.Co když se pletete a ODS dostala opravdu nový náboj a vás zažene opět do myších děr,pod podlahu a do kůlen.To jsem zvědav  s jakými žvásty opět vylezete?Svět regeneruje,lidé odcházejí,přicházejí a dokáží se změnit.Vědí o nebezpečí,které roste při lhostejnosti a padá při bojovnosti a schopnosti se postavit všemu negativnímu.ODS je stále tady a přečká všechno.Pokud jsem si všiml,jejimi členy jsou zatím ti nejschopnější lidé této země,ti co něco už dokázali a nenechají se odradit ani v době krize.

R. Langer 8.11.2012 11:56

Re: Mlejnku,Mlejnku

Tak na to, jak dostala ODS nový náboj, si počkám. Jenom mám strach, koho tím nábojem ODS střelí. Pravděpodobně to podle všeho totiž budou jejich zbývající voliči... :-D

V. Kusý 8.11.2012 12:20

Re: Mlejnku,Mlejnku

Celkem nejrozumnější by bylo, kdyby si tím novým nábojem dala ránu z milosti.Stejně je na to zralá.A co ti nejschopnější dokázali, to uvidíme podle toho, kolik zaplatíme navíc příští rok.Také nechat  se od zlodějen odradit v době krize by byla hloupost.Ti co si nenakradli si zvyknou a ti co kradou toho jen tak nenechají, proč taky, když jim nic nehrozí.

R. Langer 8.11.2012 12:49

Re: Mlejnku,Mlejnku

Obávám se, že střelba do vlastních řad se v ODS konat nebude.

R. Langer 8.11.2012 12:50

Re: Mlejnku,Mlejnku

... alespoň ne v dohledné době.

B. Veltrubský 8.11.2012 17:17

Re: Mlejnku,Mlejnku

Nový náboj, rád bych byl takto optimistický. To co se tady děje není nic nového problém je v tom, že spolu s utrpěným vítězstvím ve II svět. válce to pomohlo komančům k moci.

P.S. Můj dědeček byl vulgární pouze když mluvil o politice a tvrdil Politika je ku.va a poch..je Ti vlastní nohy. Byl starostou Val. Mezu za I. republiky

J. Kalina 8.11.2012 10:14

co by všichni pořád chtěli

Vážení, léta jsem volil ODS a poslední dobou jsem ochladl, však směrek doprava od ní. Přesto bych rád podotkl pár věcí.

Tak jako Klaus i ODS nemůže udělat nic dobrého neb tak je cokoliv podáváno v 95% médií jejich redaktory případně zvanými hosty vykladači. viz poslední překvapení se vzdáním semandátů. To je faktum. Často se vyskytuje větička, poté co je něco mediálně zlikvidováno, proč jste to nevysvětlili občanům lépe? Dotaz je: a to jako kde?

Dále bych už jen zmínil všechna ta doporučení od těch co nikdy ODS (Klause) nevolili - nemuseli, co by to chtělo dělat a říkat, aby jim oni sami mohli věřit. Ale už neuvádějí, že kdyby se postavili na hlavu, tak by na stejně nadávali a hlas jim nikdy nedali.

ODS se s tím musí poprat sama a buď se zmátoří nebo z ní bude okrajová 5% strana nebo se stane nevolitelnou. To je věc té strany nikoliv těch různých radílků a všeználků.

Jiná věc je zda zde zůstane dost pravicových voličů, kteří by volili je nebo nějakého následníka. Jenom bych těm zklamaným zprava (a to i já) připomenul, že pokud ODS (nebo někdo jiný) nezíská přes 50% mandátů ve sněmovně, musí složit nějakou koalici. A protože ODS je asi nejpravěji, nutně musí ve vládním programu ustoupit ke středu (tj. do leva). Zrovna tak až bude koalice ČSSD-KSČM, tak to jednoho z nich čeká v opačném gardu, ačkoliv mi není jasné, kdo je levější. V každém případě se toho hrozím, poslední měsíce vlády Paroubka mi zcela stačili, abych viděl jak se drží ve vládě lidovci s US, ačkoliv na ně Paroubek kašle a hlasuje si klidně s komunisty. teď mne napadá, zdy by někdo historicky erudovaný a nebojácný  případně nezhodnotil postoje Jana Masaryka (a dalších nekomunistických ministrů) letech 1946-48. viz letěl jsem do MOskvy jako MZV ČR a vracím se jako pohůnek - to když jsme napřijali Marshallův plán a u dalších jejich abdikace - neabdikace. Jak bych odhadoval, dnešní garnitura by se zachovala dost podobně.

R. Tichý 8.11.2012 11:38

Re: co by všichni pořád chtěli

Po posledních volbách měli 118 křesel. Místo, aby během 1roku převálcovali komanče a socany a prosadili všechny reformy, tak se zhroutili do půtek. Místo, aby uspokojili své voliče začali přesvědčovat i levicovější.

R. Langer 8.11.2012 12:04

Re: co by všichni pořád chtěli

Asi tak...

J. Vyhnalík 8.11.2012 14:13

Re: co by všichni pořád chtěli

Kdo měl těch 118 křesel? ODS ne. To je právě to, co nevidí p. Mlejnek ani většina kritiků. Ne, že bych byl z ODS nadšený, ale ODS nikdy nevládla sama. Náš volební systém vede k nutnosti vládnout v koalicích a tedy zákonitě k tomu, že menší strany mohou ty větší jednak vydírat a jednak menší strany nutí se vůči hlavní oaliční straně vymezovat a bojovat s ní. Jinak by menší strana nebyla vidět. Tato vláda řídí zemi v době celosvětové krize a místo toho, aby věnovala čas a úsilí hledání optimálních řešení a jejich vysvětlování lidem, ztrácí čas půtkami vyvolávanými převážně VV.

Je na čase si uvědomit, k čemu slouží volební systém. Jeho hlavním úkolem je umožnit vytvoření stabilních a akceschopných vlád a zároveň zabránit tomu, aby se na rozhodujících místech mohli dlouhodobě zakopat politici, kteří dávají přednost vlastní kapse před prací pro stát. Současný volební systém generuje nestabilní vlády a sněmovnu, kde je důležitější schopnost se dohodnout v kuloárech než schopnost prosazovat program za který byl kdo zvolen.

Je proto velmi snadné se strefovat do vládních stran, za to, že neplní své programy, když jim to systém objektivně znemožňuje. Ovšem jedinou reálnou šanci změnit tento impotentní systém přesně ti samí lidé kritizovali tak intenzivně, až dosáhli jejího zablokování u Ústavního soudu. Kapři si svůj rybník nevypustí a tak musíme čekat buďto na zázrak (nepravděpodobné), nebo na katastrofu (čím dál pravděpodobnější), aby bylo možné změnit disfunkční volební systém tak, aby opravdu sloužil tomu, čemu sloužit má a ne politikaření a to politikaření jak mezi politiky, tak mezi novináři.

R. Tichý 8.11.2012 15:22

Re: co by všichni pořád chtěli

118 křesel měli ODS, TOP 09 a VV. Strany, které se profilovaly jako pravicové! Jenže se začaly přetahovat o své písečky a korýtka.

J. Vyhnalík 8.11.2012 18:34

Re: co by všichni pořád chtěli

Ještě jednou koalice nemůže být jednotná. Pokud by menší strany držely basu, ztratí voliče, protože ti se budou ptát proč volit kováříčka, když dělá všechno podle kováře. Proto menší strany koalici vždy torpédují a snaží se ukázat jak jsou důležité. VV nejen, že druhý den odvolaly co den před tím slavnostně dohodly, ale navíc do vlády protlačily takové "experty" jako je John, Dobešové, Bárta. Tady je zakopaný pes ve volebním systému.

Poměrný volební systém produkuje nestabilní a špatně funkční vlády. Má smysl jenom heterogenních státech, které zahrnují menší národy, náboženské menšiny atd. Je tedy nezbytný například v Izraeli (Palestinci, různé sekty atd.). Měl smysl v Československu, ale je nesmyslný v Česku, které je jednou z nejhomogennějších zemí na světě.

O korýtka šlo zejména VV. Jak ukázala Bártova politika na Ministerstvu dopravy, kdy všechny dodavatele nařkl z podvodů a korupce a už se chystal vypisovat nové konkurzy na věškeré dopravní projekty. John ukázal svou fundovanost, když se jako budoucí ministr vnitra chvástal tím, jak propustí 10 % zaměstnanců a teprve po otázce, jestli bude propouštět hasiče nebo policisty mu došlo, že ty desítky tisíc lidí o kterých si myslel, že sedí někde na ministerstvu, nejsou úředníci.

M. Kosejk 8.11.2012 19:19

Re: co by všichni pořád chtěli

A jste si jist, že by v našich podmínkách většinový volební systém nevedl k tomu, že se každé 4 roky bude přepisovat vše? Vítězné strany by na to ve většinovém volebním systému měly tu potřebnou sílu. A u nás nejvíc fungují negativní kampaně - takže nový vítěz by skutečně musel vše zrušit, aby nenaštval své voliče, kterým celé 4 roky říkal, že vše je špatně.

Š. Hašek 8.11.2012 21:41

Re: co by všichni pořád chtěli

Pane  Tichý, já Vám závidím. Chtít s Johnem, bavičem na NOVĚ, jinak nový prací prášek VV, převálcovat komanče!? Jste optimista.

P. Lenc 8.11.2012 9:09

Fňuk, fńuk.

Ještě že máme ODS, ta může za všechno.Ale nebojte se, lepší zítřky jsou na obzoru, na krajích již svítá.

J. Fohler 8.11.2012 8:56

Volby 2014

Nejlepší bude volit ANO 2011.

R. Tichý 8.11.2012 11:35

Re: Volby 2014

Nevím, jestli to Babiš myslí upřímně. Ale když si tak člověk přečte, na co všechno on bere ze systému dotace....

R. Langer 8.11.2012 12:05

Re: Volby 2014

Ne, nebude. Socfašisty nemusím.

F. Eliáš 8.11.2012 8:08

Myslím, že ODS zakrátko zanikne

Takový moloch, takové vazby na šejdíře už nelze vyléčit. Postupně zanikne a dnešní kmotři si najdou kmotřence v jiných stranách