17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Nereformovatelní

Nejvýznamnějším přínosem brněnského kongresu ODS bylo vytyčení základních úkolů – generální linie výstavby rozvinuté kapitalistické společnosti. Její konkretizací pro nejbližší období byly pak směrnice pro zachování současné vlády kolegy Nečase.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 8.11.2012 7:55

Vymstí se jim, to ano, ale předtím sami sebe

na zbytek života za naše peníze zabezpečí (když odhlédnu od možnosti nového Února - což se vyloučit sice nedá, ale přelitím majetku do ciziny se tomu dá z větší části naopak vyhnout). Nás ještě více ožebračí a znechutí, stát rozvrátí a ochromí. Takže 100násobně víc se to vymstí nám. Leda bychom je teď hned ošetřili, jako ty 3 v roce 1618.

A. Bocek 8.11.2012 7:11

Co na sjezdu nezaznělo ?

Pojem střední třída ! Zatímco oba kandidátri ve Spojených státech tento pojem skloňovali ve všech pádech ODS nic ! Zřejmě si vystačí sama se sebou. Kde je návrat k idejím, ke kořenům, k malému jednoduchému státu, daňovému přiznání na 1 stranu, nízké daně,reforma samosprávy, škrtání zbytných úřadů.......?

J. Urban 8.11.2012 7:57

Re: Co na sjezdu nezaznělo ?

Ano. Máme tu vůbec partaj pro střední vrstvu? Ona asi brzo stejně žádná střední vrstva nebude. Sociologové by o tom mohli vyprávět, umějí to dokonce i spočítat - nástup komunistů předpověděli už asi před 6 roky. No, ani já jim tehdy nevěřil :-(

R. Tichý 8.11.2012 11:34

Re: Co na sjezdu nezaznělo ?

Já čím dál pozorněji sleduji SSO

R. Langer 8.11.2012 12:11

Re: Co na sjezdu nezaznělo ?

No, bohužel kromě sledování se jaksi nic neděle...

R. Langer 8.11.2012 12:08

Re: Co na sjezdu nezaznělo ?

Ano, přesně na tohle se u ODS pamatuji - proto jsem je dříve koneckonců volil. Ba oni to dokonce mají napsáno přímo ve volebním programu. Nu, srovnejte to s realitou - a věc je jasná... :-(

M. Kosejk 8.11.2012 6:36

--

Jako nevěřící nemohu s panem Hájkem úplně souhlasit, ale některé jeho postřehy považuju za naprosto trefné, viz např.:

Tajné služby, policie, státní zastupitelství a soudy vstoupily do našeho světa s donedávna nepředstavitelnou arogancí a všudypřítomností. Slovo korupce se stalo tímtéž základním pojmem jako v minulém režimu třídní boj. Má také podobné důsledky: policie zatýká, údajní i skuteční zločinci se skrze mediální štvanice škvaří ve společenském opovržení či přímo ve vazbě, aniž ještě proběhl soud.

Kriminalizace politiky a politiků je jedním z hlavních nástrojů k destrukci zbytků standardního politického systému. Média předvádějí svět české politiky jako jednu velkou žumpu plnou zločinců, zbohatlíků z daní chudých poplatníků, prostě mafiánských kapitalistů, řečeno Havlovými slovy. Půlnoční království z Pyšné princezny. A hned vedle je socialistický ráj, království prince Miroslava – Německo, potažmo Evropská unie. V Bruselu se přitom krade, lže a podvádí tak nepředstavitelným způsobem, že pokud by o tom média hrála podobné každodenní seriály, nic jako Evropská unie by už dávno neexistovalo, protože by ji smetla velmi nesametová vlna lidového rozhořčení. Nic takového se však nestane. I to je jedna z cest, jak se dá znechutit občanům jejich vlastní stát a předat ho cizí moci.

Š. Hašek 8.11.2012 22:01

Re: --

asi tak.

P. Pavlovský 8.11.2012 3:02

To jedno procento drobné podnikatele a živnostníky od ODS neodradí

Odradí je něco jiného, daleko "rukolapnějšího": personální politika, která má, mj. symbolickou funkci. Vysílá voličům vzkaz o situaci ve straně.

 Prvním místopředsedou se stal známý pohůnek kmotra z Hluboké, kvůli kterému opustil stranu M. Doktor, v zápětí za to odměněný úspěchem v krajských volbách.

Jením z řadových místopředsedů se stal jediný ve volbách úspěšný krajský lídr,  kterého po voličích takto odměnili delegáti kongresu ODS, jako kdyby i oni chtěli kompenzovat nespravedlnost, které se na něm, bez věrohodného vysvětlení veřejnosti, premiér dopustil. Přitom jedině logický a přirozený postup by byl, aby Pospíšil kandidoval NA PŘEDSEDU A BYL JÍM TAKÉ ZVOLEN. Jsem dokonce přesvědčen, že to byla poslední šance na záchranu, kterou ODS od OSUDU dostala.

Zároveň byl ale za stejného místopředsedu zvolen i Blažek, který Pospíšila v ministerském křesle bleskově vystřídal, ab\y v zápětí předvedl celému národu absurdní týdení taneček okolo /ne/jmenování L. Bradáčové vrchní státní zástupkyní - zřejmě na pokyn premiéra.

ODS se tak stala jasně čitelnou stranou, která se  neodloučila od své korupční minulosti, naopak, ten bylvan si na krk opět pevně uvázala. Bude jí to po volbách  stát členství ve sněmovně, ne-li rovnou existenci. Nikdy jsem jí sice nevolil, ale rozhodně se kvůli tomu neraduji.

S. Vaněček Šauerová 8.11.2012 5:35

Výborně, pane Pavlovský.

A ještě jednu věc bych autorovi vytkla : špatně, ne-li vůbec, četl kongresové projevy pánů Kuby, a zejména Blažka. Chyba, velká chyba. Zazněly totiž nové, krásné, neotřelé myšlenky, které mají zřejmě být páteří postnečasovské ODS. Zásadní útok ma média a žurnalistiku jako takovou ("Pokud jde o ochranu demokracie ... musíme se vážně zabývat otázkou médií ... myslím internt a podobně, protože to se stává hrubou hrozbou demokracie ..."), ohlášení boje proti sanshine laws, které veřejnosti dávají právo na informace (důsledkem sunshine laws je podle Blažka "tyranie menšiny"), úkolem ODS má být dále "bránění dalšímu pokračování demokratizace" a nakonec informoval i o potřebě vůdce ("Problém demokracie je m.j. v tom, že tam chybí nějaký vykladač, který by měl autoritu. To znamená, že nám chybí nějaký papež, který je v církvi, který říká, jak to má být". Toto pravil a vzápětí poté byl delegáty zvolen místopředsedou ODS, není to pěkné ? Asi s tím souhlasili ... :-)

Pokládám za velkou chybu novinářů, publicistů a politologů, že takováto slova nechávají zcela opominuta. Pavel Blažek, člověk, který vůbec jako první z vedení ODS letos zjara pravil, že si dovede představit v čele ODS znovu Klause (a pár měsíců na to byl v křesle ministra), už zapomněl jen na zakotvení vedoucí úlohy strany.

P.S.: Komu by se takováto ODS líbila nejvíce, je nabíledni.

S. Vaněček Šauerová 8.11.2012 5:37

...

... opět chyba na serveru.