26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 24.11.2006 2:14

Blafování

Jasně, že Klausovi jde vo další volební vobdobí a ne o stát a jeho vládu  !

Luskoun 24.11.2006 5:42

Re: Blafování

Konečně - konečně jste si hoši všimli toho, oč Klausovi ve skutečnosti jde. Jakákoliv cena, kterou bude muset za to zaplatit, není vysoká. Naopak. Klaus je přece šachista - i když tvrdí, že při třetím tahu nemůže vědět, jaký bude třicátý. Opět naopak ! On to ví. A vychází mu to, a myslím, že taky vyjde.Kdyby to bylo možné, klidně bych se vsadil. Klaus se na nás na všechny a nejvíc na všechny politické figury dívá jako na piony, s nimiž hýbe, jak se mu zlíbí.

Karel 24.11.2006 1:42

Vystizne

Nemohu si pomoci, ale analyza rozkroceni, ktere jsme prakticky zazili v mire nejvyssi za vlady OF,je nesmirne presna, snad to nejpresnejsi, co jsme dosud od V. Klause slyseli.

 A jak z teto situace ? Nestaci podpora lidu, je treba prijit s novymi plany a idejemi. Je v ODS nekdo, kdo to dokaze ? Pokud ano, je pro osud zeme celkem jedno, zda s tim pomuze Topolankovi ci Bemovi, nebo vytvori nejakou novou frakci, pokud je ta idea dostatecne silna,  a sahne po veslu sam.

jerry 24.11.2006 0:58

No pane politologu nevím,

jestli je to tak strašná drzost od prezidenta chtít po předsedovi vítězné strany, aby sestavil vládu. A koho měl podle Vás jmenovat ve druhé volbě?

Fugas 24.11.2006 7:16

Re: No pane politologu nevím,

Drzostí presidenta není chít, aby vítěz voleb sestavil vládu. Drzostí je pověřování vyjednáváním o sestavení vlády namísto jmenování předsedy vlády. Drzostí by nebylo  jmenování předsedy druhé nejúspěšnější strany předsedou vlády, ale je jí bez předchozího předjednání jmenování neúspěšného premiéra premiérem pro druhý pokus právě proto, aby hrozba jmenování druhého ve třetím pokusu donutila prvního s druhým se dohodnout. Nikoliv proto, abychom měli stabilní vládu, ale proto, aby se dva "nesmiřitelní" museli domluvit, protože jejich i vynucená dohoda je podstatně lepší východisko pro presidentské volby, než předčasnými volbami s jakýmkoliv výsledkem stále rozdělené ODS a ČSSD. Je to pomsta za to, že si Topolánem dovolil v roce 2002 kandidovat na předsedu ODS, zvítězit a vydržet více než jedno dvouleté volební období.

No... 24.11.2006 7:25

Pan President Klaus

Asi si dovedu představit, jak v jeho věku a se zkušenostmi a vědomostmi budu trávit podzim života v pohodě a klidu. Namísto toho se prý snaží být zvolen (a otravován dalšími a dalšími povinostmi hlavy státu...). Klid a mír v duši člověk potřebuje, ne se furt dohadovat s neinteligentními kretény. Podsouvat Klausovi, že nutně chce další období a kretény každodenně na očích je...zhovadilost !!

Bob 24.11.2006 7:32

Re: Pan President Klaus

Také si myslím, že má možnost z jeho pohledu vykonávat mnohem zajímavější a příjemnější činnosti, než je prezidentování.

tony 24.11.2006 8:17

Re: Re: Pan President Klaus

Ale V.K. nezná nic příjemnějšího než prezidentování.

jerry 24.11.2006 8:17

Re: Pan President Klaus

Já se mu divím taky - je to vzdělanej člověk a místo toho, aby diskutoval se vzdělanými lidmi , musí se pořád bavit s těmi šašky.Rozhodně mu to nezávidím, ale chtěl to sám.

Alias 24.11.2006 22:53

Re: Re: No pane politologu nevím,

Tak za prvé nevím o jaké drzosti to mluvíte. President požádal ODS, aby mu dala jméno kandidáta na premiéra pro druhý pokus. Dal tak ODS šanci vybrat někoho jiného než Topolánka, a nebo dokonce vzdát se druhého pokusu sestavit vládu. ODS opět doporučila Topolánka. Co tedy presidentovi vyčítáte?

A za druhé nepřítelem ODS není Klaus a jeho snaha o znovuzvolení ( ta je přitom naprosto legitimní ), ale zoufalá touha ODS po suveréním vládnutí. ODS a její voliči mají ještě v živé paměti jak je Paroubek převálcoval při prosazení novely Zákoníku práce a zákona o Neziskových nemocnicích a chtěli by vládnout podobně.  Jenže výsledky voleb to neumožňují a ve sněmovně není ani dostatečná vůle po předčasných volbách. Co dál? Babo raď. Každé řešení, které nevede k suveréní vládě ODS je špatné. To je opravdu špatná vyjednávací pozice. Domnívám se, že jediným schůdným řešením je risknout Paroubkův třetí pokus. Když se mu podaří sestavit vládu, bude to vláda slabá, která mu nepřinese body do dalších voleb, a když se mu vládu sestavit nepodaří, budou tu konečně předčasné volby. 

John Doe 24.11.2006 0:28

dotaz na mistni experty

OK, tak kdo teda byl ten jeden neznamy z rad trojkoalice, ktery nehlasoval pro vladu v prvnim kole, nebyl to nahodnou nekdo z ODS?

Bath 24.11.2006 3:21

Re: dotaz na mistni experty

Které hlasování máte na mysli? Hlasování o důvěře vládě je veřejné.

miroslavb 24.11.2006 20:14

neco zcela noveho

vsimli jste si, ze swarzeneger prekrocil svuj stin: zacal propagovat zelenou politiku. ptam se: muze toho byt schopen i nas pan president? je sice ponekud strarsi, ma horsi kvalifikaci - ale pri trose snahy by to mohl zvladnout. a ceska republika bysi konecne vydechla.