26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lord 24.11.2006 22:54

Re: A podle čeho tak soudíte. Re: narcis

Proč "podle sebe"? Vždyť je to podle Klause ! Proč nechcete vidět, co všechno ten šašo na hradě je ochoten pro své nafoukané narcisní ego udělat ?  I komunisti mu byli a budou dobrý. Sundejte si modré brýle.

Lama 25.11.2006 1:31

Re: Re: A podle čeho tak soudíte. Re: narcis

 A jaký jiný vhodný "šašo" by podle Vás byl lepší a jak byste ho zvolil, když chlapci "růže" M.Zemana

podrazili a zapřeli. Občané důvěřují V.K. s největší měrou a to i více, než jeho předchůdci.

Foxtrot 24.11.2006 9:51

Na co autor zapomněl...

Nejsem politolog, ale v takhle "fundovaném" příspěvku mi chybí jedna podstatná věc. Podstatná pro mě a soudím i pro velkou část veřenosti. A tou věcí je Paroubkovo nepokryté paktování s komunisty, které považuji za mnohem závažnější důvod polarizace a současného bezvládí než cokoli jiného v téhle "šachové" partii...

gerontusinza 24.11.2006 11:03

Foxtrote a co vaše paktování s hudbou?.Re: Na co autor zapomněl...

Sakra vždyť mají podobné programy. Jen jaksi způsob jejich naplnění je jiný. Ale o tom to přeci není,  vs oučasné době platí způsob ČSSD. Až budete volit KSČM, pak po případné III.světové svaté válce bude jejich program splnitelný jim daným  způsobem. Jinak já nad komunisty( pokud nejsou přímo ve vládě) ruce nelomím. A protože mají mezi sebou i chytré lidi (nezaměňovat s vychytralými=vychcanými), ani bych se jich v koalici nebál. Vy ano? Tak to berte prosím něco proti průjmu. Tena strach vašich rozměrů už dávno nemám. Hezký den.

AeroKarel 24.11.2006 13:44

Re: Na co autor zapomněl...

To je holt problém "vyblokovaných " hlasů. Každý by je na něco potřeboval, slušnější (tedy zatím všichni i z ČSSD vyjma Paroubka) se zatím vždy spíše žinýrovali. Alternativou je jen spojení ODS - ČSSD, také v mnohém problematické, stírající zaměření programů a podstatně omezující možnost buď potřebných změn v režii ODS, nebo poznání bezvýchodnosti v režii ČSSD. Ale ten pat je jaksi celoevropský, dokonce i v USA jsou výsledky těsné, tam ovšem mají výhodu v tom, že pakáž jako KSČM není prakticky vůbec a ani něco podobného ČSSD tam nemají.

Lama 25.11.2006 1:34

Re: Na co autor zapomněl...

 Zlatá slovaR^.

Pierre 24.11.2006 9:25

Libuše

Méně známa je věštba kněžny Libuše o politolozích a novinářských komentátorech:"A jejich blbost hvězd se dotýkati bude..."

Buvol 24.11.2006 9:12

Nepřítel ODS

a náhodou i na pět je odjakživa HAVEL!

Malý Aston 24.11.2006 9:12

Zase jeden chytrý,všechno vím,všude jsem byl!

Ono to může být i jinak.Vzdělanost občanů roste,spousta občanů se živí bez pomoci státu a odmítá rozdávání jejich daní těm,kteří nechtějí pracovat.Spousta občanů si dobře pamatuje blaho,kdy tady vládl Jakeš,nikdo nic neměl a přitom všechno patřilo všem.Pravicově naladěný volič volí pravicovou stranu a ne Topolánka.Levicový volič volí KSČM a Paroubka.Pravicový volič umí číst a čte programy politických stran,levicový volič volí tu stranu,která mu slibuje všechno zadarmo.Autor neuvedl,že Paroubek + Filip je již jedna politická,levicová strana.Autor neuvedl,že v politickém programu ČSSD před volbami,nebylo napsáno a popsáno,jak budou obě strany postupovat a to společně.Vůbec se nevěnuje úloze KSČM,kterou táhne Paroubek do vlády.Takže pokud je vykopán nějaký příkop,tak mezi občany kteří nechtějí aby se na nové vládě přímo nebo nepřímo podílela KSČM.Máme dvě velké politické strany.V normální situaci,má být jedna ve vládě a druhá v opozici u nás nemáme normální situaci a všichni doporučují,aby vládli společně ale to nejde,vždy bude nerovnováha ODS+(ČSSD+KSČM) to není žádné řešení.Takže pokud bude Paroubek všechny vydírat,že má 100 poslanců situace nemá řešení a pomohou jen nové volby.Když občané budou chtít vládu komančů a socáků,budou ji mít. Když nechtějí,nebudou je volit. Tajnou novou Stb a milice,které zakládá soudruh Paroubek(viz.dnešní MF) by mělo být poslední varování,kam je vedena naše politická kultura.

clay 24.11.2006 15:10

Re: Zase jeden chytrý,všechno vím,všude jsem byl!

za chytré jsme tu snad všichni ne?;-)

Lama 25.11.2006 1:55

Re: Zase jeden chytrý,všechno vím,všude jsem byl!

 Dobře  a výstižně díš. Volby, nic než rychle nové volby, jinak se pod tou od léta sedící kvočnou vyklubou  ošklivá a nebezpečná dráčata.

trp 24.11.2006 9:07

Kdo už je za vodou ?

Jeden takový dělá prezidenta. Druhý takový dělá politologa. Otázka zní: kdo je z koho živ? Prezident je myslím už za vodou. Ten nemá důvod prospěchařit. Jedině kdyby chtěl povýšit. Ale kam? Ten politolog má z prezidenta užitek zcela jistě. Omluvou mu budiž jeho mládí!

PetrM 24.11.2006 8:49

Článek...

... je bohužel pravdivý, všechny události od druhého jmenování Topolánka lze brát jako jeho prohru v souboji s Klausem, kterému naletěl takřka jako malý žák :-/ Takže jsem se teď ocitl v situaci, kdy jsem rozčarovaný jak z Topolánka (jeho naivita), tak z Klause (prospěchář, politikaření). A to ještě na scénu nepřišel v celé své parádě Čunek... ach jo, kam to Česko kráčíš?

Václav 24.11.2006 8:39

nepřítel ODS na 5

Politologu juniore, ty si opravdu myslíš, že vystudování vysoké školy ti dává právo kritizovat prezidenta? Co jsi v životě dokázal, jakými životními zkušenostmi jsi prošel. Dostal jsi "titul" politologa a teď nás budeš zahrnovat svými moudrostmi? Děkuji , nechci. 

Mortimer 24.11.2006 8:48

Re: nepřítel ODS na 5

Václave, pro vás jen dva citáty.

1. A dítě řeklo: "Král je nahý".

2. "Raději se mýlit se stranou, než mít pravdu proti straně."

SmallM 24.11.2006 8:53

Re: nepřítel ODS na 5

Soudruhu Václave,

stejné věty znám od jistého soudruha, zasloužilého člena strany. Nejste to vy? V takovém případě Vám musím popřát ke skvělé duševní formě. Řekl jste mi je, pravda, v jiném kontextu, před téměř třiceti lety.

Václav 24.11.2006 12:30

Re: Re: nepřítel ODS na 5

Vážený příteli,

já, patrně na rozdíl od vás jsem nikdy v žádné straně nebyl a žádné výhody nepobíral. Můj názor vychází z mých životních zkušeností ( 62r.)a patrně z toho, že jsem tzv. stará škola a byl jsem vychován svými rodiči v úctě k autoritám.

Old 24.11.2006 9:25

Re: nepřítel ODS na 5

No i soudruh Štěpán říkal, že nám nebudou poroučet děti!

gerontusinza 24.11.2006 11:09

Pane Václave zvykejte si. Re: nepřítel ODS na 5

Demokracie je o tom, že i malé dítě se může vyjádřit k nákupu stíhaček a vyjádřit se k tomu jestli má rádo tátu,mámu, nebo i dokonce presidenta. A to prosím i bez zkušeností. Jenže člověk s rozumem pochopí, že je to jeho právo, a zapšklý hlupák se nad tím pozastavuje. Žádost náhubku? Ale no tak......:-/

Václav 24.11.2006 12:40

Re: Pane Václave zvykejte si. Re: nepřítel ODS na 5

Máte pravdu příteli,

jenom s tím tvrzením, že máme demokracii to trochu pokulhává.Přeji vám aby jste se dožil min. mého věku (62r.)a mohl získat , někdy bohužel draze zaplacené zkušenosti na základě kterých si dovoluji vyslovit svůj názor.Moje životní úroveň je zcela určitě lepší než před r.89, přesto často zvažuji, zda vše co nám bylo dříve odepíráno a nyní nabízeno v přehršlích vyvažuje stále se zvyšující drogovou závislost našich blížních, např. první místo v kouření marihuany v EU, stále narůstající počet přisprostlých bulvárů které vytlačují seriozní tisk, prodejnost politiků i umělců ,stále se zvyšující chtivost po penězích a moci.Tomu říkáte demokracie? Asi tomu opravdu nerozumím, nebo každý žijeme v jiné zemi.

gerontusinza 24.11.2006 13:26

Václave Re: Re: Pane Václave zvykejte si. Re: nepřítel ODS na 5

už jsem vás přežil. Jsem o rok starší a mám často stejné pocity jako vy. Ale není důležité jak tomu dnes  říkáme my. Oni jsou dnes nositeli toho slova i jeho významu. Do jisté míry my zodpovídáme za to jací oni jsou a budou, prostě si zvykněte, že za to může i ten Klaus ( a je toho skutečně hodně), nejen my. Vše co jste napsal chápu naprosto stejně jako vy a když se podívám na 20 měs. vnuka, mám obavy co ho bude čekat  v tomto světě svobodném pro jakéhokoli zločince bez morálních zábran a skrupulí. Prostě už nebudu ho učit jen slušně zdravit, ale i třeba se skutečně opravdu tvrdě bránit, hlavně v předstihu rozeznat grázla. UInu, jak vidíte maluju si to, přestože vím že právě tohle ovlivním minimálně. Hezký den.

Štváč 24.11.2006 13:48

Re: nepřítel ODS na 5

Přesně tak mne oslovili komunisti na Letný. Co jsi v životě dokázal... Nevraždit.

AeroKarel 24.11.2006 13:50

Re: nepřítel ODS na 5

Ále neprskejte, v mnohém má pravdu, byť ne ve všem. S druhým Topolánkovým pokusem to opravdu nejlepší nápad nebyl.

Saša 24.11.2006 8:31

Jako obvykle.

Pan Mlejnek mladší jako obvykle dobře proniká za vnější slupku jevů. Co pod ní nachází je však smutné.

grr 24.11.2006 8:20

člověče, vy jste snad zhulenej

Nemohl byste radši vzývat nebe, aby zasněžilo? Těšíme se na lyže a furt nic. Nemůže za to náhodou prázdný a falešný nebe, který se málo snaží?

No... 24.11.2006 7:19

To máte za to,že má počítač,redaktůrek...

Kdyby jste ho nechali napokoji, tak by nepsal takové patlaniny .;-P

tony 24.11.2006 8:19

Re: To máte za to,že má počítač,redaktůrek...

Váš a předchozí 2 příspěvky jsou opravdu věcné. Vy máte také počítač, že?

Semiramis 24.11.2006 7:17

No nazdar, další poblitolog!

Mejla 24.11.2006 5:29

Jojo, uhrovití pisálkové od psacího stroje vždy vědí nejlépe, jak má běžet život.....

.

saša 24.11.2006 3:27

nejen netakticky,

ale i netaktně, z Topolánka učinil směšnou figuru. Václavu Klausovi jde stejně jen o to, aby byl opět zvolen - že by zase požádal o p omoc komunisty?