28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nepopulární levičácké zastání se nezaměstnaných a lůzy

Všeobecný názor na nezaměstnané v ČR prý říká, že ti, kteří ztratili práci, by měli pobírat naprosté minimum finančních podpor a že současně nastavená podpora v nezaměstnanosti je dostatečně nemotivuje hledat si práci a nepudí je opustit své známé prostředí a pustit se na cestu za prací do neznáma, kde nikdo nepomůže ani radou, natož činem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Stuchlik 7.12.2011 23:57

Pravičáci versus levičáci

Pravičáci jsou většinou ti úspěšnější. Svůj úspěch přičítají sobě, odmítají vidět, že k tomu úspěchu jim dopomohl i velký kus štěstí, že prostě jen ve správný čas byli na správném místě vybaveni správnými znalostmi, schopnostmi. Byl by Bill Gates miliardář kdyby neměl strejdu v IBM, který mu dohodil kšeft století nebo by byl jen nedostudovaná programátor s nadprůměrnou schopností okecávat?

Levičáci jsou většinou ti méně úspěšní. Ti svůj neúspěch přičítají všemu a všem okolo a sebe považují za oběť státu, systému, pravicových stran, židovskému spiknutí, atd. Faktem ale je, že podstatná část z nich si za své problémy může sama, ve škole se nechtěli učit, makat se jim nechce, slovo zodpovědnost je nadávka, znají jen svá práva, ne povinnosti.

Od pravičáků by to chtělo trochu víc pochopení pro ty co takovou kliku neměli, od levičáků větší snahu postarat se sám o sebe. 

Tak jsem nas...kakal oba tábory a budu společně ukamenován.

J. Urban 7.12.2011 22:43

Jen jedna kontrolní otázka pro

Šimonovou. Když je české školství těžce podfinancované (nejvíc z EU, za námi je už jen mnohem chudší Bulharsko) a upadá, je to podle vás správně levicové nebo správně pravicové? Protože školství je podfinancované, ať vládne levá nebo pravá, víme? Nebude to tím, že ve skutečnosti vládne furt jen levá? A levá dobře ví, že blbcům se vládne snadněji, než vzdělaným a moudrým! Navíc blbci jsou většinou na dávkách, takže volí vlevo, aby jim zůstaly zachované. Pro ty méně líné nechá levá vybudovat za nějaké to všimné manufakturu typu Hyundai - tam zase vzdělaných a chytrých nebude třeba. A když už nedejbože někdo něco vystuduje a bude odborníkem, vysvětlíme mu, že tady mu pšenka nepokvete a udělá nejlíp, když si svůj chléb půjde dobývat do ciziny. Příslušníků české inteligence bylo odsud vyhnáno - počínaje Komenským - už velmi mnoho.

J. Šejnoha 7.12.2011 22:14

přerozdělování peněz mi přijde podezřelé

Pokud se  někdo iniciativně nabízí, že bude  přerozdělovat peníze  ve jménu  dobra, tak mně to přijde podezřelé.

Neměla  by potřebné spíše  zabezpečovat rodina a této rodině by měl stát ponechat dost prostředků a nemíchat se ji do  života ?  Při vybírání a  rozdělování peněz  se  jich hodně  ztratí  a rozhodování o potřebnosi je  přinejmenším problematické.

Ostatně  se  ukazuje,  že není příliš co rozdělovat.

Jinak je pravda, že  pokud někdo platil desítky let daně, tak by měl mít v případě  nezaměstnanosti  zvláštní ohledy.  Naopak smetákem by se měl stále  ohánět ten, kdo nepracoval nikdy a tudíž ani není evidován mezi nezaměstnanými   (pokud  si ovšem fikaně  nevybavil invalidku).   Na to se jaksi zapomnělo.

P. Urban 7.12.2011 19:15

Je jiná důležitější práce pro společnost, než zplození a výchova nových generací?

Levicové politické strany říkají, že nikoli, pravicové říkají, že samozřejmě. ....

Přiznávám, že tuhle diskusi jsem nezaznamenal. Pokud se na tohle téma někdo vyjadřuje, pak je to pravice, která je nebo se aspoň považuje za konzervativní.

J. Láníček 7.12.2011 17:58

To jsme v práci měli jednoho příkladného pravicového komsomolce Luďu

Přišel tam hned ze školy a nejspíš tam probírali, že v tomto systému se musí každý stát zákonitě boháčem. Ten tovaryš vždycky hrozně kvílel v den výplaty, když  na výplatnici  uviděl jakousi daň. Že prý on rozhodně nemíní podporovat kdejakého krypla, socku a nefachčenka, jen ať se každý stará sám. Předesílám, že později se stal podnikatelem, úspěšně zbankrotoval, střechy nad hlavou se zbavil, u staré babičky na venkově s manželkou a malým synkem skončil. No ale tehdy ještě před tím mu miliardář Komárek otce propustil pro nadbytečnost. Tatík nemohl dlouho najít práci, začalo mu to jít silně na mozek, Luďa každý den ráno kvílel, co je to za bordel, když padesátník už je nezaměstnatelný, kde všude už byl a kde jej kopli do prdele.  Nakonec možná z toho dlouhodobého stresu tatík vážně onemocně, my pak co chvíle poslouchali, kolik stojí léčení a co už kde zaplatili, jak to hrozně leze do peněz. Zkrátka není nad osobní zkušenost !

M. Vondráček 7.12.2011 19:30

Re: To jsme v práci měli jednoho příkladného pravicového komsomolce Luďu

Jaroušku, přečte si od K.Čapka "Proč nejsem komunistou" . Je tam hodně o Vás .

J. Láníček 7.12.2011 20:07

Re: To jsme v práci měli jednoho příkladného pravicového komsomolce Luďu

Metoději, kde bych si mohl přečíst něco o vás ? Hrozně bych chtěl být jako vy !

R. Langer 8.12.2011 12:42

Re: To jsme v práci měli jednoho příkladného pravicového komsomolce Luďu

Ano, slušným člověkem by chtěl být každý komunista, obojí zaráz je to však neslučitelné. :-(

J. Charvát 7.12.2011 17:45

"která politická strana orientovaná levicově, nemá ve své historii vepsáno tolik skandálů, korupčních kauz a úplatkářských afér, že by se jí dalo svěřit kormidlo "

Tedy, ono to je celé jako opsané z rudého práva (malá písmena píšu záměrně), ale tahle citace tomu nasazuje korunu. Proč madam rovnou nenapíše, že agituje za komunisty, a schovává je pod tak složitou formulaci?? Neb této definici nevyhovují ani socdemáci, ani žádná jiná z našich více či méně levicových současných či minulých vládních stran (pravice seděla poprvé a naposled ve vládě pod hlavičkou ODA, a taky to nebyla žádná sláva).

J. Anděl 7.12.2011 16:35

Dobrý článek.

Je dobře, že tu takový článek je. Občas jsem se v textu ztratil a s některými závěry nesouzním, ale s myšlenkou, že zatracovat paušálně nezaměstnané jako nepřizpůsobivé, stejně jako s kořenovou myšlenkou, že jednostranný pohled není dobrý, souzním zcela.

Moc nedůvěřuju tomu, že by nějaká současná levicová strana mohla usilovat o zabezpečení slabých, jsem asi příliš cynikem, abych v tomhle ještě dokázal nějak věřit třeba pánům Sobotkovi, Rathovi, Jandákovi nebo Zaorálkovi (v jistých mezích ovšem důvěřuji třeba panu Křečkovi, to je fakt).

Levičákům (ČSSD, KSČM) holt nevěřím ten záměr pomoci, ale věřím, že vedlejším důsledkem jejich činnosti taková pomoc do jisté míry může být. Problém bývá s ekonomickou udržitelností. Některým stranám či lidem věřím ten záměr pomoci, ale výsledek bývá rozpačitý či katastrofa. A tak mi stejně vychází, že strany konzervativní a pravicové jsou ve svém sobeckém jednání jaksi nejvěrohodnější. Ale taky mě stvou, takže je stejně volit nebudu.

Já budu asi volit v nejbližších volbách sebe.

J. Láníček 7.12.2011 17:04

Re: Dobrý článek.

Sebe ? To je dost ujetý a podezřelý, ne ? Volte radši mě, já vám svatosvatě slibuji, že se také naučím krást ve velkém !

J. Anděl 7.12.2011 18:17

Re: Dobrý článek.

Ujetý to asi je, ale nezapomeňte, že jsem Anděl ;-)

A. Nováček 7.12.2011 14:36

Nepopulární levčácké zastání....

V podání současné politické reprezentace není rozdíl mezi pravicí a levicí. Tyto pojmy jsou jen pro ohlupování nás.

Pláč paní autorky je tedy přirozeně mimo mísu.

J. Láníček 7.12.2011 17:12

Re: Nepopulární levčácké zastání....

Mimo mísu budete nejspíš vy. Může být  jedno, jaký je rozdíl v názvech partají, jedno už ovšem není, co kdo chce propasírovat do legislativy. A v tomto je jádro pudla, bez ohledu na to, co si kdo myslí a jak se jmenuje ! S tím prokapáváním bohatství od od daní osvobozených boháčů směrem k chudákům, to u nás jaksi nefunguje. A podle pravičáckého učení, by tomu tak mělo být.

Z. Švrček 7.12.2011 14:13

Teda, s nadpisem jste se trefila

Vaše obhajoba nádhernýchh cílů levice je dojemná. Asi jste si nevšimla, že levicové strany nikomu nic zabezpečit nehodlají, jde jen o to, aby svými sliby a následně jejich velmi liknavým a zdaleka snad ani ne polovičatým "plněním" zkorumpovali dostatek voličů pro svou další existenci. Pravicové strany dělají totéž, ale aspoň přiznají barvu a říkají lidem, kdo se o sebe postará, toho za to netrestejme.

J. Láníček 7.12.2011 17:18

Re: Teda, s nadpisem jste se trefila

Správně - Bartáka, Kocourka, Vondru,  Řebíčka, Bessera .... vlastně skoro všechny ...  by nebylo správné jakkoli trestat. Schopnosti a úspěchy přece není nikdy správné trestat, to dělali jen komunisti. I když zrovna tito by se mohli, ani jeden z nich barvu nepřiznal !

F. Eliáš 7.12.2011 13:49

Proč by se měla levice starat o lidi lépe?

Mám pocit, že autorka toho o naší levici a pravici mnoho neví. Je pravda, že teď, pár roků před penzí, bych práci sháněl hůře. Považuji to za logickéa všude ve světě stejné. Je ale pravda, že se u nás lidem nechce cestovat za prácí, že se nám nechce vykonávat práci, kterou považujeme za podřadnější, ale která se ve stáří stává úměrná našim schopnostem. Každý politik, z levice, či z pravice se stará předvším o sebe a o kamarády.

M. Prokop 7.12.2011 14:00

Re: Proč by se měla levice starat o lidi lépe?

No protože o tom více kecá.

Přitom levicová opatření zákonitě vedou k větší nezaměstnanosti.

J. Kanioková 7.12.2011 13:26

"levicové politické strany chtějí nějak zabezpečit život lidí ".....jde o to JAK

Ale souhlasím, že paušalizování je nefér..

V. Kolman 7.12.2011 11:33

PANÍ ŠIMONOVÁ PLÁČE SICE DOBŘE, .....

.....ale na špatném hrobě a vyhýbá se jak čert kříži meritu problému!!!!!  S mnoha věcmi, které popsala lze souhlasit. Nebylo ale dost nahlas vysloveno, že lidé nejsou (až na vzácné výjimky) vůbec zaujati vůči nezaměstnaným, kteří doposud řádně pracovali a ne vlastní vinou o práci přišli.

     Lidé jsou ale VELMI proti tomu, aby se sociální dávky vyplácely NIKDY NEPRACUJÍCÍM A PRÁCE SE ŠTÍTÍCÍM PARAZITŮM VŠECH BAREV PLETI, NÁRODNOSTÍ A VÍRY, kteří navíc obtěžují poctivě a řádně pracující občany nočním řevem, agresivním chováním, nepořádkem, neplacením nájmu za byt, energie, vodné a stočné, poplatky za rozhlas a TV, za odvoz odpadu............ 

     Tož tak!

V. Novák 7.12.2011 12:00

A proto se zavádí pracovní povinnost

pro nezaměstnané po 2 měsících na podpoře, že?

Není to pojistný podvod? Podpora v nezaměstnanosti přece není sociální dávka, je závislá na pojistném, které si povinně všichni platíme (my zaměstnaní) a na dalších podmínkách. Připadá mi, že stát se chová jako podvodná pojišťovna - vy zaplatíte povinné ručení, ale když má platit pojišťovna, tak po vás chce ještě dvacet kliků a oběhnout barák po jedné noze...

M. Prokop 7.12.2011 14:02

Re: A proto se zavádí pracovní povinnost

Pokud si zaplatíte skutečné pojistné, dobře si domluvte podmínky. Srovnávat s tím státní systémy je nesmysl.

J. Schwarz 7.12.2011 14:28

Re: A proto se zavádí pracovní povinnost

tohle je skutečný problém levice - její stoupenci vědí, že státní povinné systémy nejsou skutečným pojistným ale stejně trvají na  tom, že to musí být stát kdo jim zajistí "sociální jistoty". A přitom do své "society" násilně rekrutují lidi, o kterých tvrdí že je jen ochuzují a kteří o účast v jejich spolku nijak nestojí. Pravda je, že stát by měl svoje systémy nazývat jinak a neuvádět uživatele  v omyl. A stát tvrdí, že část "sociálního pojištění" je pojištěním v nezaměstnanosti. Smysl navrhované úpravy je znovu pumpnout střední třídu - propuštěná  pětapadesátiletá ředitelka školy nepůjde po dvou měsících na pracáku zametat ulice, to raděj bude žít z úspor. Ovšem stát by měl nabídnout lidem alternativu - příslušnou část "pojistného" si neplatit. Stejně tak i pojištění zdravotní. Proč by  měj jeden povinně platit do fondů, se kterými dle libovůle manipulují politici?

V. Novák 7.12.2011 14:46

Výborně - takže povinné ručení NENÍ pojištění,

sociální pojištění NENÍ pojištění, zdravotní pojištění NENÍ pojištění - kurňa, proč je ten Klaus zaváděl?

Pročpak sociální i zdravotní POJIŠTĚNÍ zavedl ausgerechnet nejpravicovější z českých pravičáků, guru české pravice, přímo všech pravičáků a konservativců futrál? Pardon, abych neurážel náhle probuzené národovectví české pravice, žádný futrál, anóbrž staročeské POUZDRO?

A věříte, že JÁ bych STÁTU tu ostudu udělal? A klidně bych si za vlastní nechal natisknout na triko kdo jsem a proč dělám veřejně prospěšné práce. Před časem nechalo jakési hovado podnikatelské své otroky nosit vestu s nápisem "Kdybych se líp učil, nemusel bych kopat". Klidně bych zveřejnil, že za to může Kalousek s Drábkem...

P. Čech 7.12.2011 17:04

Re: Výborně - takže povinné ručení NENÍ pojištění,

Pan Schwarz má pravdu. Sociální ani zdravotní pojištění není žádným pojištěním. Je to pouze diletantsky zakamuflované socialistické přerozdělování prostředků stejně jako důchodové zabezpečení. Všechna tato "pojištění"ve svém důsledku negativně dopadají na občany, kteří se jej ze zákona povinně účastní. Tedy, abych byl spravedlivý, nedopadají na všechny negativně. Na pár vyvolených dopadají pozitivně, zejména na bývalé politiky KSČ. Když se člověk trochu zamyslí a nebojí se trochu počítat, brzy zjistí, že kdyby oněch "pojištění" nebylo, všichni by na tom vydělali. I stát, který by mohl propustit armádu úředníků, kteří se tímto živí. Ovšem pozor! Zde by se sáhlo na samu podstatu existence socialistických a komunistických politických stran, na samu podstatu existence socialistických odborů a jiných zbytečných orgánů. Orgánů a politiků, kteří jsou z onoho "pojištění" placeni. O tom to je.

R. Langer 8.12.2011 12:57

Re: Výborně - takže povinné ručení NENÍ pojištění,

Není to žádné pojištění, jsou to normální daně, nedělejte, že vám to není jasné... ;-)

J. Charvát 7.12.2011 17:41

Re: A proto se zavádí pracovní povinnost

Pane. nejsou bašťoun? To co se nevím proč nazývá pojistným (tedy vím proč, prostě kvůli manipulaci), je prachsprostá daň. Jen ji zkuste neplatit.

R. Langer 7.12.2011 10:47

Dejme šanci levici?

A proč, za těch 60 let, co tady vládne je jí to pořád málo? Alespoň já tedy o žádné pravicové vládě v tomto období nevím.

M. Prokop 7.12.2011 11:02

Re: Dejme šanci levici?

Asi to zde autorce připadá málo zadlužené .....

M. Hoblík 7.12.2011 10:40

Nerozeznávejme pravici a levici!

Berme je po řadě! Budeme-li se rozhlížet napravo a nalevo, ztratíme zbytečně čas. Ti špatní jsou před námi a proti nám!