24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Nepopulární levičácké zastání se nezaměstnaných a lůzy

Všeobecný názor na nezaměstnané v ČR prý říká, že ti, kteří ztratili práci, by měli pobírat naprosté minimum finančních podpor a že současně nastavená podpora v nezaměstnanosti je dostatečně nemotivuje hledat si práci a nepudí je opustit své známé prostředí a pustit se na cestu za prací do neznáma, kde nikdo nepomůže ani radou, natož činem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 7.12.2011 8:10

Nepřizpůsobivý soukromému právu, ať jsou v base , ti ostatní nepřizpůsobivý mně nazajímají.... Dzp.

J. Humpolík 7.12.2011 7:07

paní autorka

pije nebo šnupe??

P. Hlosta 7.12.2011 7:03

Kdyby to byla pravda ...

..., tak by byla velmi jednoduchá volba voličů. Prostě by pravicová strana neměla šanci uspět u voleb. Jenže on je zakopaný pes v něčem úplně jiném!

Klientelismus se od časů socialismu jaksi vylepšil, zatuhnul a nejde nějak zrušit. Nejde, protože není vůle k tomu v politických stranách. Může kdo chce vykládat o idejích v politice, ale tyto ideje se v politických stranách neuplatňují.

Takže pravicová strana zdaleka není stranou pravicovou, stejně jako levicová má hodně daleko k levicovému uplatnění myšlenek svých intelektuálů. Na všech místech ve státě, ať už je to obec, okres, kraj či vláda, se vyskytuje klientelismus a drží ať je u moci tam pravice, či levice.

Politici jsou prostě korumpovatelní stejně jako úředníci. A podnikatelé ač neradi, stejně dávají, aby měli zisky. Dokonce to přerostlo na mafiánské způsoby tak, že se cíleně, organizovaně vytváří možnosti ke krádežím v miliardách. To napříč politickým spektrem.

To spektrum jsou jen nálepky, názvy stran a spolků. Pranic to nemá s pravicovostí a levicovostí. Pokud by to mělo, pak by dávno pradávno korupčníci byli za mřížemi a volič by netrpěl krizí a ani výčitkami svědomí, že navolil zlodějskou bandu, případně neschopné hlupáky.

T. Vodvářka 7.12.2011 6:04

Černobílé vidění

je na škodu vždy, ať se díváme z kteréhokoli konce. Článek paní Šimonové je toho ukázkou. Ve svém příspěvku dává tzv.pravici /nejspíš tedy současné vládní koalici/ na hlavu čertovskou masku, zatímco tzv.levice /ČSSD a nejspíše i komunisti/ mají tvář anděla, ať se přidržím recentní mikulášské doby. Nicméně, podstatou fungující společnosti je právě jistá vyváženost obou pólů, jakýkoliv extrém z kterékoli strany vždy škodí.

Nikde jsem si nevšiml, že by některý představitel současné vlády označil nezaměstnané lůzou, Autorka má jistě pravdu v tom, že lidé po 50 jsou jaksi méně "atraktivní", hůře shání obživu. Je však rovněž pravda, že systém štědrých dávek některé lidi demotivuje k hledání jakékoli práce a vyplatí se jim zůstat doma s tím, že si občas přivydělají načerno. Nutno připomenout, že autorkou adorovaná levice vždy slibuje různé dávky /kupř.pastelky/, málokdy však uvede, že ty peníze na dávky prostě někde vzít musí. Obávám se, že i mediální masáže typu "Jeďte na dovolenou hned a splácejte později", patří právě do slovníku levicového vábení.

Rozumný člověk ví, že na to, aby si něco pořídil, musí předtím pracovat. Pokud práci nemá či jen málo placenou, nemůže mít prostě všechno. Finanční negramotnost obyvatel spolu s mediální masáží typu "to musíš mít" vede některé občany do pastí, z nichž není úniku. Nevidím však jediný důvod, aby tito ztroskotanci byli živeni státem /tedy z peněz těch odpovědnějších/ stejně, jako ti, kteří denně vstávají na šichtu v 4.30 hod.

Pokud tzv. pravice bude aspoň některé lidi motivovat, že je odpovědnější odložit svou spotřebu na později, bude je nutit některými prostředky vzít i méně atraktivní práci pro svou vlastní obživu, tak je to dle mého krok správným směrem a autorka to může označovat jak chce. Naopak levicové snění o pečených holubech funguje jen tam, kde jsou zdrojem někteří "bloudi", kteří pracují a odvádějí daně. Pokud přestanou létat, nastává katastrofa.

Z. Jaromír 7.12.2011 5:05

Je třeba říci,

že popisované posuzování a třídění lidí v žádném případě neprobíhá uvnitř politických stran, nýbrž uvnitř jednotlivců.  Pravičák se sociálním cítěním je stejně běžný jako levičák odplivující si před bezdomovcem.

B. Novacek 7.12.2011 4:44

Jiste Simecku,

taky nechapu co takovy hnuj, omezeny trotl s tak obrovskym intelektualnim deficitem vubec dela v diskuzi na NP...

Diky pani Simonova, vyborny clanek s nadhledem.

j. Simecek 7.12.2011 0:49

Pomatení

Větší pitomost jsem už opravdu dlouho nečetl! Jinak není co dodat. Co takový hnuj dělá na Neviditelným psu, nechápu..