23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Nepopulární levičácké zastání se nezaměstnaných a lůzy

Všeobecný názor na nezaměstnané v ČR prý říká, že ti, kteří ztratili práci, by měli pobírat naprosté minimum finančních podpor a že současně nastavená podpora v nezaměstnanosti je dostatečně nemotivuje hledat si práci a nepudí je opustit své známé prostředí a pustit se na cestu za prací do neznáma, kde nikdo nepomůže ani radou, natož činem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 7.12.2011 13:42

Ano, statistiky jsou fakt ošidné

a taktéž si nemyslím, že by sociální a asociální postoj kopíroval příslušnost k politické straně.

Levice sociálnost opravdu víc "obkecává", ale kdyby vládla, už neuvádí, z čeho by ji financovala. Na další dluhy jsme už příliš zadlužení, tudíž jsou to jen hesla pro neobjektivní voliče..

J. Kanioková 7.12.2011 13:35

No, já si myslím, že i ty 2 tis. stojí za to,

že zůstane v povědomí podnikatelů jako člověk, který CHCE pro svou zaměstnanost cosi obětovat a že to s prací myslí zcela vážně. A taky že nevypadne ze svých schopností a že se CHCE učit i nové postupy atd. V tom novém zaměstnání se spíš setká s informací, kde by se dala sehnat líp placená práce, kde by mohl dál hledat.

A určitě by tam byl příznivěji přijat, protože by měl více zkušeností s profesí.

Já vím, je to kruté, ale ten, kdo podlehne tomu, že něco nemá cenu, ten pro zaměstnavatele velmi ztrácí na ceně..

J. Kanioková 7.12.2011 13:26

"levicové politické strany chtějí nějak zabezpečit život lidí ".....jde o to JAK

Ale souhlasím, že paušalizování je nefér..

F. Matousek 7.12.2011 13:17

Re: Nepřizpůsobivý soukromému právu, ať jsou v base , ti ostatní nepřizpůsobivý mně nazajímají.... Dzp.

                                                    jaký - neprizpusobivý     1.p. jednotného cisla, m. rod.

                                                    jací - neprizpusobiví.      1.p. mnozného císla, m.rod.

Podle tohoto jednoduchého pravidla.

Osvojte si to pane Janysko a nebude Vám zde vysmíváno.

T. Vodvářka 7.12.2011 13:02

Re: Černobílé vidění

Všiml jsem si levicového vymývání mozků, kdy se při volebních mítincích podává pivo za 2 Kč, aby to těm méně chápavým připomnělo staré dobré časy, všiml jsem si současného vůdce Sobotky, kterak slibuje, že zkásne ty, co mají více prachů a dá je těm, co mají méně. Vajíčka pro pana Paroubka nebyly dány jeho levicovostí, ale jeho stylem projevu a povahou, která prostě nutí některé spoluobčany, aby dali najevo, co si o nejlepším diskutérovi všech dob se sexy mozkem myslí.

Nevím, kde se pohybujete Vy, ale od někerých mých sousedů vím přesně, že rozdíl mezi mzdou, kterou by vydělali a "sociální" dávkou je natolik malý, že je nenutí k tomu, aby jako já ráno vstali a šli do práce.

Pakliže někdo klade důraz na plnění povinností, nutnosti si nejprve na sebe vydělat a pak utrácet, pak to za vymytí mozku nepovažuji

Za odchodné manažerů neodpovídám, považuji je rovněž jako Vy za hanebnost.

V. Novák 7.12.2011 12:01

Mohu vás ubezpečit,

že na úřadech práce toho moc nenabízejí. Leda tak připojení na internet a Urob si sám.

V. Novák 7.12.2011 12:00

A proto se zavádí pracovní povinnost

pro nezaměstnané po 2 měsících na podpoře, že?

Není to pojistný podvod? Podpora v nezaměstnanosti přece není sociální dávka, je závislá na pojistném, které si povinně všichni platíme (my zaměstnaní) a na dalších podmínkách. Připadá mi, že stát se chová jako podvodná pojišťovna - vy zaplatíte povinné ručení, ale když má platit pojišťovna, tak po vás chce ještě dvacet kliků a oběhnout barák po jedné noze...

V. Novák 7.12.2011 11:56

Pravil dlouholetý invalidní důchodce...

...

J. Chládek 7.12.2011 11:41

Re: Černobílé vidění

Vy jste si nevšiml toho pravicového vymývání mozků, které na vás řve ze všech medií, vajíčka pro Paroubka, stát je špatný úplně na všechno atd. atd. A ty štědré dávky - jak pro koho. Myslím, že nejštědřejší jsou odchodné pro manažery toť vše.

J. Chládek 7.12.2011 11:37

Re: To je ale opravdu

Váš příspěvek vypadá opravdu hodně chytře.

J. Chládek 7.12.2011 11:36

Re: Lidi bez práce?

Na Úřadech práce něco nabízejí? No to je novina, oni asi mají v zásobě spoustu pracovních míst, že. Kdy jste se do té hlavy uhodil, již v dětství nebo v pubertě?

V. Kolman 7.12.2011 11:33

PANÍ ŠIMONOVÁ PLÁČE SICE DOBŘE, .....

.....ale na špatném hrobě a vyhýbá se jak čert kříži meritu problému!!!!!  S mnoha věcmi, které popsala lze souhlasit. Nebylo ale dost nahlas vysloveno, že lidé nejsou (až na vzácné výjimky) vůbec zaujati vůči nezaměstnaným, kteří doposud řádně pracovali a ne vlastní vinou o práci přišli.

     Lidé jsou ale VELMI proti tomu, aby se sociální dávky vyplácely NIKDY NEPRACUJÍCÍM A PRÁCE SE ŠTÍTÍCÍM PARAZITŮM VŠECH BAREV PLETI, NÁRODNOSTÍ A VÍRY, kteří navíc obtěžují poctivě a řádně pracující občany nočním řevem, agresivním chováním, nepořádkem, neplacením nájmu za byt, energie, vodné a stočné, poplatky za rozhlas a TV, za odvoz odpadu............ 

     Tož tak!

J. Chládek 7.12.2011 11:22

Re: Vplyv vysokej podpory

Je otázka jak se na to díváte: možná, že je dávka v nezam. vysoká nebo je plat, který mu takto byl nabídnut nízký, víte? Protože jste neuvedl číslo, je možná i tato varianta. Takže jste bohužel neuvedl jediný fakt, který byl nasnadě. A to je FAKT. 

P. Čech 7.12.2011 11:22

Re: Lidi bez práce?

Na Úředech práce nabízejí zaměstnání. Pojem "práce" neznamená jen zaměstnání.

M. Prokop 7.12.2011 11:02

Re: Dejme šanci levici?

Asi to zde autorce připadá málo zadlužené .....

R. Langer 7.12.2011 10:50

Re: Kdyby to byla pravda ...

Však ona také u nás dodnes ve volbách ještě žádná pravicová strana neuspěla...

R. Langer 7.12.2011 10:47

Dejme šanci levici?

A proč, za těch 60 let, co tady vládne je jí to pořád málo? Alespoň já tedy o žádné pravicové vládě v tomto období nevím.

M. Hoblík 7.12.2011 10:40

Nerozeznávejme pravici a levici!

Berme je po řadě! Budeme-li se rozhlížet napravo a nalevo, ztratíme zbytečně čas. Ti špatní jsou před námi a proti nám!

R. Malaschitz 7.12.2011 9:56

Vplyv vysokej podpory

Môj svokor (tchán) bol dlhodobo nezamestnaný (je nekvalifikovaný robotník). Keď si konečne zohnal prácu tak si zistil, že po odčítaní nákladov na dopravu (cca. 20 min jazdy autobusom do mesta) bude za celý mesiac práce v zisku necelých 2000 korún, oproti tomu, čo má na dávke. Takže prácu odmietol a zostal naďalej nezamestnaný.

Štátom vyplácaná dávka je tak vysoká, že sa mnohým nezamestnaným neopltí pracovať. To nemá nič spoločné s ľavicovým alebo pravicovým pohľadom. To je FAKT.

M. Gavlák 7.12.2011 9:53

Re: Vím, co autorka chtěla článkem říct

.. díky za slušnou reakci. Jsem rád, že aspoň někdo hned nepíše ty šílené výlevy jako někteří borci níže...

M. Gavlák 7.12.2011 9:52

Re: Nepřizpůsobivý soukromému právu, ať jsou v base , ti ostatní nepřizpůsobivý mně nazajímají.... Dzp.

... co by, pán je inteligent. Chtěl tím čtenářům sdělit, že s pravopisem skončil někdy v páté třídě... :)

J. Blažek 7.12.2011 9:41

Re: Pomatení

Hnůj je spíš ten, kdo nadává lidem s jiným názorem, než je ten jeho, do hnojů. Diskuze je prosím o argumentech, ne o nadávkách!

J. Blažek 7.12.2011 9:38

Re: Nepřizpůsobivý soukromému právu, ať jsou v base , ti ostatní nepřizpůsobivý mně nazajímají.... Dzp.

Co tím chtěl básník říci?

J. Blažek 7.12.2011 9:36

Re: Lidi bez práce?

Ono je práce všude plno? No to jsou mi věci! Ale že o ni na úřadech práce nic neví?

O. Zuckerová 7.12.2011 9:24

Vím, co autorka chtěla článkem říct

a v mnohém se s ní shoduji. Nerada ale přijímám tvrzení "všeobecný názor říká..." "nebezpečně mnoho lidí..." To jsou nepřesné termíny. Jakých lidí? Jsou-li z internetu, je jasné, že jde o lidi aspoň základně materiálně zabezpečené. 70% tázaných (dle STEM) JE zatracuje (jaké JE? Jak zněla otázka? Zatracujete nepřizpůsobivé? Nebo Zatracujete nezaměstnané? To asi ne). Ostatně víme, jak se statistiky dělají. Např. zrušení pohřebného "schvaluje" dle statistiky (možná taky STEM) 90% lidí!!! Jestlipak mezi tázanými byli taky aspoň z 20% (mělo by být tak 5 věkových skupin) důchodci? To jistě ne. Už aspoň 2x mi při náhodném průzkumu po poslední otázce "a kolik vám je let?" bylo řečeno "jo tak vy už do našeho dotazníku nespadáte". Prostě: jakmile statistik neuvede, na jakém vzorku svůj výzkum vykonal, je pro mne automaticky zcela neseriózní.

Jinak si stejně jako někteří diskutující nemyslím, že by sociální a asociální postoj kopíroval příslušnost k politické straně. Levice sociálnost sice více proklamuje, ale stejně jako pravice nepraktikuje, prostě proto, že to momentálně není v módě.  A vyšvihnuvší se plebejec (mezi něž už z tradice našich dějin patří většina politiků) hledí v první řadě zabepečit své rodinné hnízdo - mecenášství až ve třetí generaci!!  Proto se humanita ke starým, nemocným atd. koná z valné části sbírkami na Nově.

K. Janyška 7.12.2011 9:12

Re: Lidi bez práce?

Bez práce jsou jen ti, kteří pracovat nechtějí. To je známá věc.... Dzp.

P. Čech 7.12.2011 8:27

Lidi bez práce?

Nikoliv. Lidi bez zaměstnání. Ovšem pozor! Lidi bez zaměstnání nejsou jen ti, kteří zaměstnání z různých důvodů ztratili, ale i všichni živnostníci (u nás OSVČ) a podnikatelé. Pokud bychom totiž mluvili pouze o lidech bez práce, potom by se skutečně jednalo o ty, kteří zaměstnáni být nechtějí. Oni však nechtějí pracovat jakkoliv. Práce je totiž všude kolem plno. Stačí jen trochu hledat. Se zaměstnáním je to horší. Jinak je tomu s t.zv. nepřizpůsobivými. Je to totiž nešťastně volené slovo, slovo použité politicky korektně proto, aby nebylo použito slovo  c  i  k  á  n.

J. Schwarz 7.12.2011 8:23

Re: Jiste Simecku,

Nepřestává mne udivovat, jak jsou reakce "levicově cítících lidí" vždy kultivované, plné pochopení a nadhledu. Mnozí z nich zřejmě tříbili svůj cit pro spravedlnost na školeních  lidových milicích či  pomocné stráže VB, protože Guth-Jarkovský vedle nich vypadá jako buran.

J. Hejna 7.12.2011 8:19

To je ale opravdu

hodně hodně hloupých slov.

J. Schwarz 7.12.2011 8:16

Zase jedna,

co "pravici" vloží do úst názor a poté ji rozcupuje jako spiderman. kdo vám to řekl, že pravice nechce nezaměstnané rozlišovat? Není to spíš levice, která nechce rozlišovat, kolik kdo do systému přinesl a chce každého podporovat "podle potřeb"? A vůbec, není chyba v samotném pojmu "společnost"? Proč nemůže existovat na jednom území víc "společností", každá se svými vlastními zásadami? A hlavně společností vzniklých dobrovolně, ne násilím. Vždyť  by to šlo vyzkoušet - ať se ti "bystří, svižní a výkonní" zařadí do jedné a ti "solidární a spolupracující" do druhé, přičemž přestup by byl možný jen tehdy, kdy by s tím "společnost" do které je vstupováno souhlasila. Hned by se vidělo, která ze společností žije "v souladu s přírodou" a která ne.  Pokud si někdo rozhodne že si chce v mládí "užívat" a nebude šetřit ani se "solidarizovat" - jeho věc. Pokud druhý bude makat jako bulhar a v důchodu si "dopřeje" zlaté berle a koupele v šampusu, taky jeho věc. Tak vo co go? Stačí, když se lidi dají DOBROVOLNĚ dohromady a pak se můžou třeba usolidarizovat. Ale furt se navážet do nějakých "sobců" je silně kontraproduktivní. Můžete se na ně přece vykašlat a ze "solidarity" je vyloučit. A uvidí se, jestli budou spokojení nebo na to "doplatí". Ale opět je to jen jejich volba a jen jejich věc. Lidumilům snad nikdo nezakazuje být solidární ani jim nezakazuje se na sobce vykašlat.