4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Neočkovaní učitelé (ne)jsou lidé?

Končící vláda vytáhla další z arsenálu diskriminačních opatření. Podle dohody ministra zdravotnictví a ministra školství budou neočkovaní učitelé moci učit jen v respirátorech. A budoucí ministr Válek k tomu mlčí – souhlasí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Braun 25.10.2021 7:49

No ono je to potvrzení o některých skutečnostech, které pravděpodobnost infekčnosti snižují a ne potvrzení bezinfekčnosti jako takové, že. Souhlasím, že je to do jisté míry způsob, jak "buzerací" přimět lidi k očkování.

Jinak očkování považuji za jedinou rozumnou cestu jak zmírnit následky epidemie. Chytří Židé v Izraeli si to evidentně uvědomují a nechávají se očkovat i bez buzerace. V Čechách se o to raději dohadujeme na sociálních sítích.

R. Langer 25.10.2021 7:29

No, a co teprve až se tam dostanete s následky po očkování, to bude teprve prů*er! ;-D

A. Malotová 25.10.2021 7:25

Spíš jsou případy více podchycené. A poznámka k diskriminaci: pokud budou zase všichni doktoři na covidovových jednotkách, kdo se bude věnovat např. mému žlučníku, Maruščinému kolenu apod.? Tyto problémy byly kvůli závažnějším odsunuty loni a budou zase letos? Nejsem já a Maruška diskriminovaná těmi, kdo z hrdosti nechtějí být očkovaní a pak skončí na ventilátorech v nemocnici, a protože jejich stav je životohrožující, tak mají přednost? (já jim tu přednost nezávidím) A není tedy diskriminovaný chirurg, který se chce věnovat operacím na interně a je "nasazen" na urgentní případy s Covidem? Každá svoboda jednotlivce končí u svobody druhého jednotlivce.

A nakonec k tématu: naočkovaný učitel pak musí řešit problémy za nenaočkované nemocné kolegy. Kde je solidarita učitelského kolektivu?

V. Šedivý 25.10.2021 6:40

Minulý týden byly u nás příjmy do nemocnic cca 60% neočkovaných, 40% očkovaných.

Takže vakcína trochu chrání, že by to ale byl nějaký zázrak, to fakt ne.

F. De Winter 25.10.2021 6:39

§ 402 trestního zákoníku

Apartheid a diskriminace skupiny lidí

(1) Kdo uplatňuje apartheid nebo rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou nebo třídní segregaci nebo jinou podobnou diskriminaci skupiny lidí, bude potrestán odnětím svobody na pět až dvanáct let.

(2) Odnětím svobody na deset až dvacet let nebo výjimečným trestem bude pachatel potrestán,

a) uvrhne-li činem uvedeným v odstavci 1 takovou skupinu lidí do těžkých životních podmínek,

nebo b) vystaví-li takovým činem takovou skupinu lidí nelidskému nebo ponižujícímu zacházení.

(3) Příprava je trestná

www.proliberate.cz

F. De Winter 25.10.2021 6:39

Výstraha ředitelům, učitelům a dalším spoluorganizátorům apartheidu

S odkazem na mezinárodně-právní závazky České republiky, trestní zákoník České republiky, principy mezinárodního práva trestního, formulované již Norimberským tribunálem. Českou republikou vydávaná a státní mocí vynucovaná obecně závazná protipandemická opatření, která vedou zcela zjevně k DISKRIMINACI skupin osob ve školství, v zaměstnání i v ostatních oblastech společenského života mohou být v budoucnosti trestána.Dáváme tímto všem lidem výstrahu, že se mohou svým jednáním dopouštět jednoho z nejzávažnějších zločinů proti lidskosti, zločinu DISKRIMINACE SKUPINY LIDÍ dle § 402 trestního zákoníku.Zdůrazňujeme následující zásadní charakteristiky tohoto zločinu:

Pachatele nezbavuje trestní odpovědnosti ani to, že jednal v souladu s vnitrostátním právem nebo jinak závazným příkazem, jsou-li v rozporu s mezinárodním právem.

Horní hranice trestu je doživotní trest odnětí svobody.

Je nepromlčitelný a muže být stíhán i s odstupem mnoha desítek let.

Uložený trest musí být vykonán, jeho výkon nelze promlčet.

Příprava tohoto zločinu je trestná stejně jako dokonaný zločin.

Stíhání tohoto zločinu spadá rovněž do jurisdikce Mezinárodního trestního tribunálu (ICC) v Haagu.

V současné době velmi pečlivě monitorujeme možné naplnění skutkové podstaty trestného činu diskriminace skupiny lidí. Již jsme v této věci vůči některým osobám zahájili konkrétní kroky. A na základě vlastního monitoringu a nespočtu podnětů od poškozených osob důrazně varujeme, že budeme i dále jednat proti každému, kdo tento mimořádně závažný zločin proti lidskosti připravoval, spáchal jej, či se na něm podílel.

Za Prolibertate – Institut práva a občanských svobod: JUDr. Tomáš Nielsen, Mgr. Lenka Trkalová, Mgr. Vladimír Mrkvicka, Mgr. Ondrej Svoboda, JUDr. Petr Vacek, Mgr. Anna Zimová, Mgr. Marcela Valtrová

M. Mucha 25.10.2021 6:32

Jinými slovy, potvrzení o bezinfekčnosti je debilita, jaká nemá obdoby a jeho vyžadování kdekoliv je jen šikana a buzerace.

R. Langer 25.10.2021 5:49

No, podle známých výsledků ovšem ta vakcína nedělá ani jedno z toho, co jste uvedl,von Braune. :-P

K. Machala 25.10.2021 4:19

Data z mnoha zemí ukazují, že proočkovanější regiony i státy měly a mají covidu víc, i studie porovnávající 68 zemí a 2900 regionů to potvrzuje. Čili vax na šíření nejenže nemá pozitivní, ale mírně zhoršující vliv.

J. Vintr 25.10.2021 2:14

Asi jste to špatně četl. Podle objektivních, oficiálně potvrzených dat z Izraele (kde se asi švidluje méně než v jiných zemích), jsou na tom ve všech ukazatelích očkovaní stejně jako neočkovaní. Tedy spíš hůř. Ty "vakcíny" jsou proti nějakému viru naprosto k ničemu. Mají zřejmě úplně jiný účel....

V. Braun 25.10.2021 1:38

Zdá se, že jste zaměnil "odborné stanovisko" jednoho člověka za studii.

Také věta "kdy obě skupiny mohou být stejně infekční se stejnou virovou náloží" nebude úplně přesná. Ano, v každé skupině se mohou objevit jedinci stejně infekční a se stejnou virovou náloží, ale ve skupině očkovaných jich bude násobně méně. Vakcína do určité míry chrání i proti přenosu právě tím, že snižuje virovou nálož.

Jinak je jasné, že vakcína není stoprocentní zárukou bezinfekčnosti, to ale nikdo nikdy netvrdil. Z celospolečenského hlediska je to stále nejúčinnější, a nejlevnější, způsob omezení infekce.

J. Vintr 25.10.2021 1:18

Tady je studie, jak jsou ty "vakcíny" ve skutečnosti účinné :

https://smis-lab.cz/wp-content/uploads/2021/10/Cizek-Vliv-ockovani-na-ochranu-populace-pred-sirenim-viru-SARS_v2_08102021.pdf

Jinak politikům je nějaké šíření covidu u zadele jak ostatně vyplývá z odkazovaného článku). Oni jen plní úkol přinutit všechny lidi k očkování, což bylo nejspíš součástí smlouvy, kterou vláda podepsala s firmami, které dodávají "vakcíny". Budou na to používat stupňující se šikanu neočkovaných, která skončí nejspíš stejně jako v Itálii, kde to už vzali hopem. Tam mají lidé v podstatě na vybranou mezi "dobrovolným" očkováním, nebo smrtí hladem.