10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M.S. 4.12.2008 6:51

Re: ODS je možná už mrtvola

a jednota ji nepomůže, právě naopak.  Zejména nebezpečná je pro ODS jednotná podpora Topolánka a zejména Julínka. Sebelepší marketink nemůže v tomto případě nic zachránit. 

martinTT 4.12.2008 6:39

Je nad slunce jasné

Naco analýzy, když je něco nad slunce jasné? Kdo používá takovou větu, není si moc jistý vlastními slovy

těchňik 4.12.2008 6:06

ODS je možná už mrtvola

Myslím si, a názory mnoha lidí to potvrzují, že ODS prohrála volby hlavně tím, že to není pravicová strana a taktéž že z vysoka .... na střední třídu (viz Topolánkovo: „střední třída již má předplaceno"). Volič z množiny střední třídy, který přemýšlí, si logicky musí dovodit, že reforma (a to každá) postihne hlavně jeho peněženku. No budiž, kdyby za to aspoň něco dostal ve formě zpříjemnění života, když už to zacáluje - třeba zásadním zlepšením a zrychlením vymahatelnosti práva, razantními postihy úředních, soudních a jiných ignorantů, u podnikatelů zlepšením podmínek a odstraněním absurdit (tady je rezerv) což by mělo startovací ekonomický efekt, totéž v prostoru občanského života - Ivaňuška Langer nám tady zavádí policejní stát, jehož důsledkem např. je, že pokud si občan nechá ukradnout občanku, tak zaplatí na možné pokutě mnohem víc, než onen zloděj jeho občanské legitimace - tak kde to jsme? O draze placených "kalužích na odmazávání bodů" apod. ani nemluvě.

ODS střední třídu potřebuje jen k tomu, aby se dostala ke korytu - pak, po volbách, už ji střední třída moc nezajímá. ODS je strana pro pár nejbohatších a různých těch ČEZů, privatizačních lumpáren, kámošíčkování, apod. Středně třídový pravicový volič nemá žádný výběr, a proto chodil tu shnilou ODS volit jen z nutnosti, s velkým sebezapřením a se skřípením zubů - jako o něco menšího belzebuba, než jsou komunisti, komunisti ligt version (ČSSD), zelení heretici, atp. Rv

:-: 4.12.2008 6:04

Re: A co měla analýza říct jiného?

skvěléR^

Julda 4.12.2008 5:42

jedině správně

 Jo, přestaňte se hádat, sklapněte a poslouchejte na slovo přirozeně a nevtíravě geniální vrchnost, poslouchat názory lidí je nebezpečné, hlavně pro koryta.

nomen 4.12.2008 3:43

Re: Analýza

R^R^R^

Kryštof 4.12.2008 2:59

Sociální a jiné jistoty

Asi největší zásluhu o >- stát by měla strana, která by ho byla schopna přesvědčit o Baťovském "Všichni mohou být bohatí. Problémem je, že všichni nemohou být bohatí stejně." Ony ty sociální a jiné jistoty, mohou být jen rovností v chudobě. Nám v zásadě nevadí, že jsme chudí, protože to s tou naší chudobou to zase tak hrozné není (opravdu chudí jsou chudí v zemích 3. světa). Nám vadí, že se máme hůře než soused - měřítkem naší chudoby je jen dostatek u souseda. Proto jsou se sympatiemi přijímáni politici, kteří chtějí bohatým brát a chudým dávat. Protože ten rozdíl smazávají, aniž by nějak výrazně přispěli k našemu zbohatnutí. Jestli tohle je levicový názor, pak jsou opravdu Češi levičáci. A nejenom Češi - podívejme se do pohádek v kterékoli evropské zemi.  Přestože jako dospělí víme, že draci a čarodějnice nejsou, pořád fandíme hloupému Honzovi, věříme, že chudý chalupník je chytřejší než bohatý statkář a krásná a bohatá princezna si vezme toho chudého nekňubu ze Zlámané Lhoty. Není tomu tak, národe.

top 4.12.2008 2:50

Re: A co měla analýza říct jiného?

Neni to spatne dilko, jen se vloudila mala chybicka - nikdo nikomu na cirkve nic nedal.  Stale jeste nedoslo k vyrovnani statem nakradeneho majetku cirkvim.  ... Ale jinak dobry ....

ranbow 4.12.2008 2:21

Z čeho ta analýza vůbec vycházela?

Pokud nebudeme uvažovat politické důvody ve stylu - my už jsme to říkali dávno, tak se ptám co se vlastně analyzovalo - jediná konkrétní a přesná čísla která byla k dispozici, jsou volební výsledky, tedy počty odevzdaných hlasů jednotlivým stranám. Všechny ostatní nadto - a v odkazech na tuto zprávu se píšu o odlivu mladých, střední třídy, určitých profesí atd atd z    volebních výsledků (aspoň doufám) přečíst nejde. - čili pravděpodobně nějaká anketa na zlomku populace . No hlavně že špičky ODS vědí že se nedalo nic dělat a že za všechno můžou voliči....

Rivečka 4.12.2008 2:16

autor zaměňuje příčinu a následek

rozvrat ODS byl logickým důsledkem neúspěšných voleb - to dá rozum. A nejkomičtější mi připadá odůvodnění volebního fiaska - platba 30,- Kč. A pokud bude reagovat ODS na uvedenou analýzu jako autor článku, tj. zavírat oči před skutečností a nalhávat si do kapsy,  páchá harakiri.

bovrti 4.12.2008 1:55

Rozhádanost-důvod prohry?

Nemyslím, že výsledek voleb je důsledkem rozhádanosti ODS. To je průměrnému voliči , který politiku v podstatě nesleduje, jedno. Věřím opravdu tomu, že po 40ti letech levicových "jistot" je opravdu malý český člověk levicového smyšlení a chce opět ty jistoty. Jinak by nevolil komunisty resp.socialisty, ale jinou stranu ať již zelenou nebo tu druhou. Co jiného jej mohlo vést k volbě předvoje dělnické třídy (střední) v podobě Ratha a Paroubka, představitele opravdové jednoty případné vlády a lidu. Nevěřím tomu, že by zde mohla opravdu zvítězit, byť jednotná, ale pravicová strana, která by  v současné době opravdu nabídla "krev,pot a slzy" v podobě tvrdých reforem.

bobo 4.12.2008 1:34

Re: A co měla analýza říct jiného?

SUPER. Není co dodat. 

Myslím že soudným lidem nejvic vadí ty jejich velké malé domů. Jábráchovi a bráchamně. Mnohým je to vidět už z ksichtíků. Pohrdají okolím a myslí se, že můžou vše. A většinou tito pravičáci si rozdávají z veřejných rozpočtů, levicovým to výdobytkem. TADY NENÍ PRAVICE.

Stachanov 4.12.2008 0:24

proč si ty analýzy vůbec zadávají?

když pan Bartoň to má dávno zanalyzované

Emil 4.12.2008 0:21

Analýza

Zmíněná analýza je docela dobrá.Namísto blbnutí, že volby ODS prohrály poplatky 30 Kč u lékaře a podobné nesmysly, se v ní konečně někdo zamyslel, kam se to poděl volič ODS a proč. Konečně někdo si dal tu práci a zaměřil se na středového voliče, což je v normální zemi většinou střední třída, člověk, který se nemá špatně, vydělává si na živobytí rukama nebo hlavou, tvrdě pracuje, zajímá se o dění okolo sebe a hlavně - chodí k volbám. ODS naprosto vyklidila pole soc.dem, protože se tvářila, jako by ji tento volič naprosto nezajímal.Těm bohadším to vylepšíme na daních a na střední třídu to naložíme. Žádný cukříček, jen bič.Reformy takřka žádné, ostudy a kauzy nepřetržitě od začátku. Na střední třídu dlouhý nos tvrzením Mirka Topolánka, že už má předplacíno. Nesplněné sliby, vzpoměňme na plakátech zdr.sestřička +2000 a podobně. Jenže lidi si pamatují. A místo sebereflexe se jen plácá a plácá.Dopadnete špatně a zasloužíte si to.

realysta 4.12.2008 0:14

A co měla analýza říct jiného?

Jestliže si dal Topolánek zpracovat analýzu volebního debaklu, kterou chce použít ke zdůvodnění porážky na kongresu ODS -  co moha analýza říct jiného? Umí si někdo představit, že by analýza byla věrná a úplná a topolánek by před sjezd vystoupil s následujícími důvody?! :

1) Pánové a dámy - lidi jsem naštvali tím, že jen pindáme o reformě a nic neděláme. Jediné, co jsem zvládli, bylo utažení opasků střední třídě. Skutečné reformy, kudy tečou zbytečné peníze - na to nemáme odvahu.

2) Ustupujeme populistickým rozhádaným Zeleným, KDU dáváme milirdy na církve a zadlužujeme budoucnost.

3) Slušní lidé mají už plní zuby korupce v našich řadách - takže žádná další podpora tunelů, které provádí můj Dalík, ale i Bendl, Skokan, Karlovarská losovačka, Šulc, a vy další, kteří víte o kom mluvím. Končíme s korupcí

Určitě by sklidil ovace byl by vyhozen...  Strany jsou nereformovatelné, jak ukázali nejlépe komunisté ....