10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kerim 4.12.2008 15:28

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Teda, Z., člověče, vy jste talent. To je už druhá věc, kterou od Vás čtu, obě jsou mistrovsky napsané. Dejte se na politiku, je Vás mezi námi škoda. Jak to říkal ten policejní president panu Janíkovi - pane Janík, pojďte k nám, pane, vy máte dar, který každý nemá...(Omlouvám se, nic přiměřenějšího mě nenapadlo, to je z Čapka)

Vašek 4.12.2008 15:25

Analýza nad zlato

Ze známosti analýza hned a zdarma: ODS šla do voleb s reformami,mj.spoluúčastí pacienta na zdrav,péči s regul.poplatky.ČSSD nic neměla,jen ODS mínus.V r.2OO8 hledala ODS krajská témata,ČSSD stačilo několik plaqkátů a tisícovky letáků s textem:"KDYŹ VYHRAJEME,POPLATKY ZRUŚÍME.14 % voličů na to skočilo a ČSSD vyhráli.V r.2OlO regulační poplatky budou platit.ODS bude mít grandiozní program.ČSSD nechá natisknout tisíce letáků:"KDYŹ VYHRAJEME,POPLATKY ZRUŚÍME".4o% z odevzdaných hlasů má jasno.Důsledek: v r.2Oll Rath zvýší pojistné o vyšší částku než činily poplatky,jelikož se bude opět plýtvat jako před Julínkem.

Martin II 4.12.2008 14:55

Já mám zase.....

takový názor :i když autor článku jmanuje různé důvody propadu ODS,ty hlavní asi záměrně vynechal. 1. Zpackaná zdravotní re-deforma

                 2. absolutní ignorace vůle lidí

                3.vyjednání a ukvapené podepsání smlouvy o americké voj.základně.

Kozák 4.12.2008 14:38

Re: Analýza

Voliči žijí na dluh? Podle ODS nevoliči i voliči jsou plebs, který musí platit výpalné a nejde to k snížení dluhů a záchraně příštích generací. Jde to k navýšení majetků těch co jsou napojeni na prameny živé vody. Příklad: Zdravotní pojišťovnu si chtěl založit pan Kelner, to určitě proto aby pomohl zdravotnictví z problémů. Udělaly se filmy za deset milionů a více o bezpečnosti dopravy, vyhlásil pan Řebíček a náhodou se to přidělilo asi bez výběrového řízení panu Renčovi, zahrál si tam i legendární Dalík nějaký šot. Bývalá firma pana Řebíčka dostává miliardové zakázky pro jeho ministerstvo. Je to v pořádku, protože on už s nimi nic nemá společného. Dobře nám tak. 

Minutus 4.12.2008 14:35

Aspoň nekdo řekne pravdu

R^

Minutus 4.12.2008 14:34

Re: A co měla analýza říct jiného?

No vida, jaké informace vyplouvají na povrch.. A tohle nepřiznali, černoprdelníci. Lhářům a tím pádem i podvodníkům takového kalibru bych nedal nic!

Dušan Streit 4.12.2008 14:32

Re: Příklad volební kampaně ODS

Byl to František Kopecký. Znám ho osobně. Tím mě ale taky dojal. Ostatně ani v Senátu o něm nebylo slyšet. Škoda. Prohrál . Avšak s dámou, která je ještě větším neštěstím.

Dušan Streit 4.12.2008 14:28

Naprosto správně

Jak se chce Topolánek vymezovat proti Klausovi, když mu nesahá ani po paty:

http://streit.blog.idnes.cz/c/58544/Mekke-vymesky-tvrdaka-Topolanka.html

Správný předseda nelavíruje, ale vede:

http://streit.blog.idnes.cz/c/60399/Proc-Topolanek-zakryva-vylozene-karty.html

Po europrezidentství potopa, tak uvažuje Topolánek (řečený Tupolhánek).

Kozák 4.12.2008 14:11

Re: pokud se podíváte na volební výsledky a porovnáte s minulými volbami - je to zřejmé

Analýza je v podstatě solidní obraz důvodů propadu ODS.K vámi nastoleným argumentům je třeba poopravit: Nevoliči, kteří si říkali, že to do toho senátu, nebo krajů stejně nemá cenu, ti přišli k volbám a volili ČSSD, protože se cítili a cítí ohroženi, nejde o 30Kč na bůček, jde o snahu ODS omezit rozsah placené zdravotní péče, tu proměnit za služby,privatizovat zdravotní pojišťovny a výnosy z pojišťoven tak poskytnout svým lidem. Jak vidíte na grafu analýzy jsou významné taky odchody ze všech stran, ODS zvlášť k ČSSD. Nemá cenu si hrát na to podcenění poplatku a jejich záměnu za bůček. To je přání otcem myšlenky a šlo by to lehce řešit. Chyby nadutého vládnutí jsou bohužel nevratné, dle vás,těch pár pitomců zvrátiio poměr hlasů a namlsali se, tak budou chodit i dál.Souhlasím s analýzou, že to nebude krátkodobé.Není to vlnka dle Topolánka ale dvoje tsunami a další se dostaví ve volbách do PS. Nejde souhlasit, že jsme pravicový národ. Od roku 1918 pravice působila, vládla ale jen kvůli tomu, že silná KSČ byla neschopna koalic. Jednoznačně si myslím, že jsme voliči spíš levicoví. 

Kef 4.12.2008 14:06

Re: Sociální a jiné jistoty

v tomto máte bohužel pravdu. Jako Brňák jsem myslel, že je to náš lokální problém, nicméně za zvolením třeba Ratha bylo pravděpodobně totéž. Jiná věc je, že socani nejsou v tomto jaksi lepší, jen to možná jejich elektorátu tolik nevadí.

Ulrich 4.12.2008 14:06

Naopak, analýza je naprosto pravdivá

Češi jsou ve své naprosté většině hardcore ateisté a socialisté. Logicky tak volí to, co je jejich plebejskému srdci nejbližší - KSČSSD. Jakýkoli jiný výsledek než vítězství populistické ultralevice je velké překvapení a to je možné jen v případě, že "pravice" nevzbuzuje obavy ze zásadní demontáže socialismu. To je objektivní, úplná pravda. Jediné, co v analýze není zcela správně, je navrhovaná cesta ven kolotoče porážek ( nechť se ODS snaží být jakousi alternativní soft ČSSD ). Mám jiný nápad: Předělat voliče. Vytrvalou, všudypřítomnou kampaní o základních věcech jako je fungování tržní ekonomiky a nehativní dopady sociálního státu.

Brtník 4.12.2008 14:01

Re: A co měla analýza říct jiného?

U církevního majetku bych byl krajně opatrný. Převážnou většinu majetku, nyní nárokovaného, zestátnil už Josef II. Ten jej pak valnou částí vložil do státní organizace "Církevní Matice". Zbytek shrábnul erár pro vojenské a další účely. Církevní matice pak hospodařila s tímto majetkem ve prospěch provozu státní církve (katolické, ostatní byly pouze tolerovány, viz Toleranční patent ) a v její správní radě zasedali její zástupci. Po převratu 1918 sice Katolická církev ztratila statut státní církve, leč Církevní Matice vydržela na stejných principech až do roku 1949. Tehdy se rozhodl bolševik, již právně dávno státní majetek, použít k jiným účelům a model se zhroutil. Takže církvi de iure nebylo ukradeno nic, žádné znárodňovací dekrety nebyly ani třeba, majetek by dávno státní. Jen se přestaly výnosy, z kdysi dávno církevního majetku, používat pro provoz církve.

Enka 4.12.2008 13:59

porážku ODS...

Porážku ODS bych přikládala faktu, že mezi přívrženci pravice je bohužel mnoho lidí, kteří jednoduše k volbám nejdou, protože -"jsou otrávení", protože "si nemůžou vybrat", atd. K volbám se holt jít musí, pánové a dámy. Komanč i socialista nevynechá, viďte! Výrazným důvodem proč nevolit taky bylo pro hodně lidí ponechání p. Čunka ve fumkci. To byla kardinální chyba a ustoupení ODS z jejích zásad. Myslím, že bych byla p. premiérovi lepším rádcem než je ten stávající.

František 4.12.2008 13:06

Příčina je jednoduchá: lidé jsou nasr...

Podívejte, zdražuje se: především E.on u nás každý rok elektriku. Nikdo nechce svítit petrolejkou. Většina důchodců má opravdu nízké důchody, poze komunisti maji slušné důchody. Lidé jsou skutečně nazlobeni.

Jel jsem městkým autobusem. Při vystupování jsem řekl: "Jdu volit." a celý autobus, samozřejmě většinou důchodci, kteří nemájí fára a zde cestují, směrem ke mne unizono zvolal: "Volíme ČSSD!" Opravdu, lidé jinou možnost nemají, jak protestovat proti poplatkům a všeobecné drahotě.

Lojza z paseky 4.12.2008 13:02

Re: pokud se podíváte na volební výsledky a porovnáte s minulými volbami - je to zřejmé

Opravdu vám závidím vaše přesvědčení. Já se naopak domnívám, že ódées udělala tolik přehmatů, podrazů a bejkáren, že stěží šlo učiniti více. Vyjmenovávati je nemá valného smyslu.Ty ostatní tanečky s Klausem, Bémem, Tlustým, tím jejich adolescentem co měl na starosti vydírání atd. jsou už jenom onou slavnou třešničkou na flašce feferónek. Prostě se ukázala pravdivost starého českého přísloví.

Kecal. 4.12.2008 12:59

Re: ODS v minulých volbách nevolili jen hlupáci - já jsem volil ODS po shlédnutí billboardu, který mne jednoznačně oslovil...

Paroubek a spol. více a hodnověrněji oblbovali.;-O

Jakub Javan 4.12.2008 12:58

Re: Strana založená na egoismu a

To jste myslel,že se jednotlivec může svobodně rozhodovat v rozmezí mantinelů,které to pravicová strana nastaví ?Dobrý.

Čenda 4.12.2008 12:50

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Vy musíte být dost ubohý člověk. Je mi vás líto.

Milda 4.12.2008 12:50

Re: Arogance?

Je to velmi prosté.  Lidi potřebují mít dojem, že jimi volení představitelé budou pro ně něco dělat. A když lidi zvolí určitou stranu a ta prostě pro ně nic nedělá, tak co to je? Lidi se ozvou - dopisy, demonstracemi,referendy, volením jiných stran. A když vítěznou stranu toto dále nezajímá, tak co to tedy je? ČSSD nevládne - a to je základní - proto si může říkat líbivého co chce. Jinak proč si myslíte, že švancík neposlouchá hlas lidu? Zrovna právě on naslouchá hodně pozorně a podle toho jedná.

Předseda 4.12.2008 12:28

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

a nebo na www.ruskekolo.cz >-

Předseda 4.12.2008 12:26

Re: Příklad volební kampaně ODS

Jo, tady v Praze bylo něco podobného, byl tam kluk a nad ním nápis "Volte mého dědečka Johna Boka". Stejný případ.

Důchodce 4.12.2008 12:24

Re: Analýza

Nechte toho analyzování.V zemi,kde volby vyhrají Paroubkové a Ráti neni co řešit.Voličí žijí na dluh a nevoliči ty dluhy platí.Dobře vám tak !

Předseda 4.12.2008 12:22

Re: Analýza

Je to zajímavé, ale koho znám, (kamarádi z Kladna a Berouna), tak mu nemůžou přijít na jméno, ti ho určitě nevolili. Zřejmě mám ale kamarády z modré menšiny, nedá se svítit.

Nomen 4.12.2008 12:01

ODS v minulých volbách nevolili jen hlupáci - já jsem volil ODS po shlédnutí billboardu, který mne jednoznačně oslovil...

měl jasnou myšlenku, kterou jsem do té doby ani netušil..a ihned jsme se rozuhodl, že budu volit ODS. Ten strhující text zněl:

Můj kraj - můj domov!

A my všichni, co jsme volili ODS, jsme volili na podkladě tohoto billboradu..Jenom blbec volil jinak.. A v druhém kole to bylo stejné:  Na levý hák odpovíme pravým hákem...a zase jsem pravě hákoval..a zase jsme to pros.........Já nevím, kde udělali soudruzi Bém a Topolánek chybu??? 

cca1 4.12.2008 11:54

a ještě

jak mám věřit ODS když se v kraji kde bydlím obratem spojí do koalice se socjálisti ??? 

cca 4.12.2008 11:53

Re: Sliby chyby ODS

a ještě 22 400 pro zdravotní sestry ;-)

Ludva 4.12.2008 11:49

Sliby chyby ODS

Co se takhle podívat na předvolební program ODS. Kde tam jsou poplatky ve zdravotnictví, podpora americkému radaru, zmražení platů státním zaměstnancům, zdražování potravin ? Je tam leda  tisícikoruna navíc důchodcům, kterou nikdy neviděli. Pak se nedivte, jak dopadly volby.

jezevec 4.12.2008 11:39

pokud se podíváte na volební výsledky a porovnáte s minulými volbami - je to zřejmé

jediný rozdíl v minulých a letošních volbách je přesun části nevoličů do elektorátu ksčssd. ods jakož i ostatní strany mají více/méně stejně hlasů jako vždycky - nikoho tedy vyjímečně nedožraly ani neudělaly nějakou zásadní chybu. ale pár pitomcům chybělo třicet korun na bůček - tak šli volit  strejdu paroubka, který jim radši sebere stovku na daních aby jim tu třicku odpustil.

Aleš 4.12.2008 11:33

Příklad volební kampaně ODS

Docela jsem nechápal, když jsem viděl volební billboard (dnes již) bývalého ostravského senátora Františka (tuším) Veselého. Byl na něm vyfocen se svým vnukem Frantškem a jeho hlavní volební myšlenkou bylo: FANDÍM FANDOVI A VŠEM DĚTEM. Prostě absolutní absence myšlenky, prázdná fráze a ani sebemenší náznak důvodu, proč by ho měl občan volit.

To vše navíc umocněno tím, že billboard stál v regionu, který senátora nevolil.

Jinými slovy, dva stoprocentní důvody, proč to byly od samého počátku totálně vyhozené peníze. Pana senátora osobně neznám, snad nikdy předtím jsem o něm ani neslyšel. A po tomto přesvědčivém úspěchu už o něm doufám nikdy neuslyším.

bovrti 4.12.2008 11:02

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Milý(á) pane (ní),

vidím, že jste opravdu nespokojen. Ovšem nevím zda jen s ODS nebo obecně. To obecně bych bral. Ovšem to je situace v našem státě (národě) objektivní. Po téměř 70ti letech výchovy v totalitách se z tohoto státu stal zdroj lidí morálně značně narušených a bude to chvíli trvat, než se z toho vyhrabeme. Pokud to není obecná nespokojenost a věříte, že vlády ČSSD minulé či budoucí (s KSČM) byly nebo budou lepší, tak jste zoufalec nebo ??? Aby se Vám spravila nálada po klipu Langera, podívejte se na toto    

http://www.vladnihlouposti.cz/video_detail.php?id=3&str=20