5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 9.7.2006 17:04

před 4 lety bylo ještě slovo komunista nadávkou

od té doby udělali socani pro rehabilitaci komunistů hodně a dnes je Paroubek zcela veřejně jako rovnocennou stranu cpe na jednání o vládě. Přestože mu spolupráci na vládní úrovni zakázal i sjezd čssd....aspoň je jasno. Na jedné straně sockomouši na druhé demokratické strany.

kluk kuk 9.7.2006 19:16

Re: před 4 lety bylo ještě slovo komunista nadávkou

Hochu, hochu, co nám to tu blábolíš? Komouši byli taky zvoleni svobodným lidem, tak je nechte dýchat. Vždyť Ti nevěrní jsou ve všech parlamentních stranách a největší procento v ODS!!!!!!

Křupan 9.7.2006 20:08

Re: Re: před 4 lety bylo ještě slovo komunista nadávkou

V ODS jsou dva. V čssd jich je 50%. Máte-li zájem, mohu doložit i jmenovitě.

ahasver 9.7.2006 23:16

Re: Re: Re: před 4 lety bylo ještě slovo komunista nadávkou

Tlustý, Kočárník, Dyba, hned mám tři, a nějací "pomýlení " by se ještě určitě našli

Malý Aston 9.7.2006 11:09

Pan Jelínek je lhář!

Co nám to vlastně chtěl říci? Pan Špidla nechtěl spolupráci s komunisty a proto se raději spojil s KDU a US-DU,spolupráce s komunisty by uškodila renomé České republiky v zahraničí.Spolupráce s komunisty by spustila lavinu antikomunismu,kerá by byla pro Sociální demokracii ostudou.Pak ty jejich neúspěchy hází na koaliční partnery a nepíše o vnitřním boji v ČSSD,nezvolení Zemana na Hrad,prohrané volby do EÚ a svržení Špidli,nástup Grosse a jeho konce se stýcem Vikem a nástup pana Paroubka.Nepíše o prohraných volbách do senátu,krajů a místních zastupitelských orgánů. Nepíše o tom,že ČSSD za poslední 4 roky,žádné volby nevyhrála.Dále vyčítá svým bývalým a nejhorším koaličním partnerům,že přijali ruku pana Topolánka,jako by neuměl počítat. ČSSD+KDU+Zelení,nedá dohromady těch toužených 100 a bez přímé podpory KSČM této jejich nenaplněné koalici neudělá vůbec nic. A již nepíše,že ČSSD má jen 74 poslanců a těch 100 mají jen s bolševiky v KSČM a již mu nevadí,co vadilo panu Śpidlovi. A vyhrožuje a vyhrožuje. Bez vlády Sociální demokracie zemřete,jen my víme a známe jak dál. To je heslo bolševiků,které převzala ČSSD.A tak pana Jelínka považuji za lháře. Touhu po moci tady předvádí ČSSD,má jen 74 poslanců a říká,my komunisty nemáme rádi a s jejich podporou nebudeme vládnout a přitom řvou,že mají 100 poslanců,z toho 74 nehlasujících. A touží po koalici s ODS,kterou nenávidí,jen udržet koryta a udržet. ODS vyhrála ale my budeme vládnout a ODS bude společně s námi plnit program ČSSD. Není to pitomec ten Jelínek?

Jara London 9.7.2006 13:40

Re: Pan Jelínek je lhář!

Bohužel, hovada jako je Jelínek, se nám mohou smát do obličeje, protože socanská sebranka, která se prodrala podvodem k moci, kašle na demokracii a kašle i na občany této země. Jde jim jen o moc a peníze. Paroubek ve své mocichtivosti, poháněné penězi "kluků co spolu mluví", bude hrát komunistickou kartou, dokud se mu komunisté budou hodit. Pak se na ně vykašle jako by se vykašlal na kohokoliv jiného. Podstatné je, jak pravilo nedávno ožralé prase Tvrdík na jedné recepci "jen pro zvané": "Chlapi, je to poslední možnost, jak se dostat k těm miliardám!". O tom to je. Je načase ta nenažraná oranžová prasata vykopnout kam patří - na hnojiště dějin.

zoch 9.7.2006 8:39

Že by bylo přání otcem myšlenky ?

Ta věc tady ještě zdaleka není hotová.Srovnávat socana z bolševikem nemusí být to pravé ořechové a Paroubek má do premierského křesla stejně blízko jako kdokoli z ODS.Neřekl bych,že ČSSD a bolševik je prakticky to samé,což je základní premisa při tvorbě současné trojky,která působí jako slepenec " z nouze ctnost". A mnoho socanů by se dost rozlítilo,kdyby jim to bylo řečeno z očí do očí. Je to sice jejich souboj na levici a rozhodně se do něj nijak nebudu zapojopvat,leč myslím si také,že to není totéž.

Tady opět zapracovala předvolební masáž a na mnohé lidi zabrala. U ČSSD je to prakticky existenční boj ,ve kterém musí uspět vymezením se proti bolševikovi a to pro ně lze pouze tak,že budou plnit maximální část svého volebního  programu,aby vyrazili soupeřovi trumf z ruky. Jejich pozice je tím pádem nejtěžší ze všech pozic na pol. scéně.Taková konstalace na opačné straně spektra není a my se můžeme jen ptát,zda je to škoda. Rozdělení voličů je zde ale pregnantně ukázáno letošními volbami,přičemž je více těch levicových. Pouze obratným manévrováním se nyní část levicových přiklonila k ODS díky svým voleným zástupcům. Ale pokud Topolánek stále zdůrazňuje,že ODS vyhrála volby,je to jen polovina pravdy o které výsledky voleb hovoří. Za takové situace je ale příliš brzo na to se domnívat,že Špidlova koalice končí,neboť zelení nahradí US-DEU poměrně věrohodně.Včetně úletů.A pozice KDU není definitivní.Myslím,že velmi brzy se o tom budeme moci přesvědčit. Já vím,chtete na mně časový horizont. To je dnes ošemetné za této situace. Ale řekněme do konce roku....

kluk kuk 9.7.2006 19:18

Re: Že by bylo přání otcem myšlenky ?

Do vládnutí by se měli pustit Ti, kteří dostali nejvíce hlasů a tak by měli dostát svého slova. Když se ale nechtějí dohodnout, tak hold budeme muset znovu k urnám nebo do uren?

ahasver 9.7.2006 23:29

Re: Re: Že by bylo přání otcem myšlenky ?

Souhlasím, bohužel Topolánek, a vlastně celé zkostnatělé vedení ODS  promarnilo už pět týdnů svojí neschopností. Patová situace nutila vždy hledat průchozí řešení a nikoliv  se spoléhat na hledání "škůdníků" v cizím stádě.  Spoléhat na demagogii, zastrašovat voliče  i politické protivníky pouze rudou mantou, to je tedy slabota.  Možná, že Vy vidíte nějakého zázračného vyjednavače ve vedení ODS, já bohužel nikoliv. Langer, Nečas, Němcová - bojující už řadu let jen o to, mezi sebe pokud možno nikoho nepustit. Třeba jsem na někoho zapomněl, ale Tošenovského, ani Gandaloviče do vedení nepustili. Já to chápu, potom by asi na ty  všechny neschopné Topolánky, Langry, Nečasy a Němcové   tam nezbylo místo.   

Monte Christo 9.7.2006 0:51

Kozel zahradnikem?Aneb koalice ...

Rozdeleni republiky ...Okradeni obyvatelstva a poslani casti obyvatelstva do chudoby...A dnes si budeme hrat na koalice?Ano muzeme,proc ne..Avsak dobrou koalici ne takovou kdy zajmy jedincu jdou v ruku v ruce se spinou jenz nazyva se politika...Monte Christo Washington DC Illegality

Jan H. 8.7.2006 21:26

Usmevny vseved..

Prijde mi usmevne, ze se denne najde nekdo, kdo se snazi SZ vnucovat, jaka vlastne musi byt, kdyz jsou taci jinde v Evrope. Prijde mi to podobne, jako kdyby nekdo chtel volicum namlouvat, ze je prirozene volit komunisty, protoze na svete prece vladnou nejvice lidem... ;-D

Kde berou oni autoritativni "politilogove" tu drzost diktovat clenum SZ, s kym maji spolupracovat a s kym ne? Nebo je to snad projev pouhe tuposti a neuvedomeni si, ze podminky ve vyspelych statech Evropy jsou zatim velmi vzdaleny tem nasim? Ze zatimco ve statech vyspelych se Zeleni snazi z nadbytku ziskat pro svou vec co nejvic, u nas zadny nadbytek neni, proto chteji spolupracovat na zivotne dulezite akceleraci ekonomiky pro zivotni prostredi prijatelnym zpusobem?

Mozna vsak, ze ono autoritarstvi "Dedu - Vsevedu" je pouze vysledek snahy odreagovat se z absence "normalniho" v oblastech jinych.. ? :-)

zoch 9.7.2006 10:00

Vaše úvaha může být i chybná

Kde se vezme financování alternativních zdrojů energie? Přece z přerozdělování. Kde by se vzaly peníze na uzavření Temelína ? Přece z přerozdělování. Kde se vezmou peníze na podporu ekoproduktů a jejich výrobu,na realizaci ekostaveb od cyklostezek až po hliněné domy ? Přece z přerozdělování ! Přerozdělování a proncip solidarity je základním úhlem pohledu soc. demokracií kdekoli v Evropě. Stejně blízko má KDU k soc. demokracii svým prosazováním podpory rodiny,podpory venkova,udržitelného rozvoje,sociální péče  atd....Pokud po osmi letech je zde navzájem  jistá úroveň averze špiček ,neznamená to,že se něco stalo s jednotlivými  jádry voličské základny. Zejména u lidovců je patrný úbytek hlasů díky Kalouskovi, ale většina šla volit stejně obvyklým způsobem.

Za naprostý omyl potom považuji vaše srovnání s tzv. "Západní Evropou" a Vaše z toho plynoucí vývody. Pravdu máte v tom,že SZ si svojí cestu určí sama.  A čím dříve bude ve svém názoru konzistentní,tím dříve bude jasno i současném parlamentě. Do toho budoucího se již totiž nemusí dostat.....Osobně pak považuji příklon k ODS za strategickou chybu a to proto,že ODS je typický sólista. ČSSD je práci v koalici přivyklejší. Nedodržení koaličních dohod s lidovci na počátku vlád VK by mělo být mementem i pro současné hvězdy PS ,kterými je SZ.

tom 9.7.2006 20:23

Re: Vaše úvaha může být i chybná

pane Zoch to jste vyprodukoval blábol!

Kouny 8.7.2006 20:21

Řešení

Pan Jelínek se ve svém článku, asi typickému pro 'Právo', tvrdě opřel do všech nelevicových demokratických stran účastných v novém parlamentu a vyčítá jim vše mimo hladomor v severní Koreji, promiňte mi prosím tu nadsázku. Ale jedno ten článek neobsahuje, neobsahuje ani náznak řešení, nebo neumím číst. Jaké je řešení? V logice, která je asi vlastní autorovi, snad koalice zelených se sociální demokracií s tichou, promiňte, podporou komunistů, což by znamenalo vyloučení Bursíka ze strany. Tedy také pošlapání toho, co tenhle, jistě potřebný proud v politickém spektru, prohlašoval před volbami a jeho odchod do politického záhrobí po konci tohoto volebního období.

Neznám pana Jelínka, ale znám řešení. To řešení je tím zřejmější, čím častěji vidím, slyším a čtu ve sdělovacích prostředcích vyjádření pana Paroubka. Bohužel, jsou to předčasné volby. Jde jen o to, aby populista Paroubek a agent Filip měli v době jejich konání podporu, která odpovídá jejich osobní míře odpovědnosti za budoucnost této země. Nejde o to zda stojí nalevo, nebo napravo, ale o to, jestli jejich myšlenky zohledňují něco jako trvale udržitelný rozvoj naší země. Nemluvím o ekologickém pojmu, ale o ekonomickém a sociálním rozměru toho co představuje.

PROROK ELIÁŠ 9.7.2006 7:42

Re: Řešení

 V tom případě si tuzemští Zelení berou setsakramentsky velké sousto, což hraničí s velikášstvím...Osobně se domnívám, že by toho v danné situaci dosáhli více v opozici, kde by se mohli také vyprofilovat a především by neztratili voliče, což jim opravdu hrozí....Buršík ovšem uvažuje po svém...

PROROK ELIÁŠ 9.7.2006 7:43

Re: Re: Řešení

 Patří k předchozímu - J.H.

myloš 8.7.2006 19:52

"...za jehož někdejšího vládnutí klesla politická kultura na dno a potkala se tam s praktikami evidentně kriminálními..."

Tady se vám, autore, povedla perfektní charakteristika, akorát že neplatí jenom na Mečiara, ale nemlich tak i na Jiřího Paroubka. Tomu se, pane Jelínek, říká kouzlo nechtěného.

Jan H. 8.7.2006 20:28

Re: "...za jehož někdejšího vládnutí klesla politická kultura na dno a potkala se tam s praktikami evidentně kriminálními..."

Take me ona usmevna a presna paralela zaujala, dokonce uz jsem si tyz citat zkopiroval Ctrl+C. Zrejme autor pise rychleji, nezli mysli - ale i to je umeni.. :-)

Michal 8.7.2006 18:01

Není koalice...

Každý z diskutérů si činí nárok na přesvědčivost svých tvrzení jako nějaký politolog. Přitom nikdo není schopen oddělit fakta od "sdělení sdělovacích" prostředků. Z reakcí na článek p. Jelínka je možno udělat jen tento závěr: jedni jsou pro SOCIÁLNÍ politiku, tj. prospěšnou průměrným NEmajetným občanům a druzí pro politiku KAPITALISTICKOU, tj. prospěšnou jen majetným, kteří mají obavu, že by mohli jednou mít povinnost dokazovat, zda k tomu majetku přišli poctivě... Z výraziva obou skupin lze zjistit, že ta druhá skupina se snaží tu první "přemoci" nadávkami a znevažováním toho, kdo nepatří k ní. Nesnažme se nechat se takto rozeštvávat.

clay 8.7.2006 18:38

Re: Není koalice...

no vidíte, milý diskutére, vy si také činíte nárok na přesvědčivost svých tvrzení. Ve své předpojatosti zde na plný koule tvrdíte, že ti, kteří pana Jelínka kritizují jsou asociální, zatímce ti, co jej chválí, jsou bůhvíjak sociální. Dále tvrdíte, že tzv. kapitalistická politika (už tomu termínu se směji) je prospěšná jen pro majetné a to ještě ta podmnožina, která si činí obavy, že by měla cosi vám a vašim proletářským soudruhům ve zbrani jednou dokazovat. Nesnažte se nás takto rozeštvávat. ;-)

Jan H. 8.7.2006 20:59

Re: Delici cara je jinde!

Obavam se, ze delici cara mezi 2 hlavnimi skupinami volicu nevede tudy, jak se domnivate. Verim, ze nikdo nepochybuje o nezbytnosti solidarity, nazory se ruzni jen na jeji miru: Zda podporovat kazdeho, komu se nechce pracovat a nejradeji travi pracovni dobu v hospode nebo u vody, zda podporovat ty, kdo chapu deti jako docasny prostredek snadne obzivy, kdo veri, ze sbirani razitek pro UP nebo kradez je nejlepsi cesta k penezum - anebo zda podporovat pouze ty, kteri pracovat nemohou, ac by radi..

Je zde vsak delici cara podstatnejsi. Totiz zda parazitovat na lhani obcanum, jak uchvatny "tygr" CR je, jak je na vsechno penez dost a jak se neni ceho bat, nebo priznat, ze cim dal vic zaostavame, dluhy rostou, ze program CSSD by vyhnal deficit rozpoctu 2007 na hruznych 170 miliard, ze nas jine zeme byvaleho Vych. bloku dohaneji, ba i predhaneji, ze musime velmi podstatne pridat a velmi vyrazne setrit, chceme-li rust zaostavani vubec nekdy zastavit.

Neni to tedy dilema chudy-bohaty, ci kolem "kolacu bez prace", ale kolem toho, co je mravne, zodpovedne a nezbytne, aby nase zeme smerovala zpet na vysluni sveta, kde pred komunistickou devastaci byvala. "Sibalske" (=zlocinne) parazitovani na slabsich vrstvach spolecnosti je cesta sice pro parazity prijemna, ostatni vsak vede do pekel.

Starý J. 8.7.2006 18:00

Autore

Zaplavujete nás každý den naprostými nesmysly:…“V následujících kabinetech už převažovalo soupeření nad spoluprácí a vyvrcholilo vržením se KDU-ČSL do náruče Topolánkovy ODS“….Po vržení se Paroubka do náruče komunistů. Nějak Vám hapruje časový sled!

….“Proto dnes vidíme, že ruku do Topolánkova modrého rukávu vsouvá nejen Miroslav Kalousek, ale i Martin Bursík – předseda strany, která zpravidla v Evropě bývá nejběžnějším spojencem sociálních demokratů“…..V Evropě a sociálních demokratů možná, ne však komunistů! Nějak Vám ne a ne dojít, že sociální demokraté v západní Evropě nejsou sociální demokraté u nás, nebo na Slovensku. Nejnovější události jsou toho jasným dokladem. A původně vlezdozadkové Rouček s STBáckým tátou pracujícího lidu Falbrem, již mají strach o své dobré korýtko v Bruselu, aby náhodou neseděli někde na bidýlku!

…“Vzniká nám tak nevětšinová koalice složená opět ze tří subjektů a tří odnoží demokratické politiky, leč zároveň nepřirozená, ryze účelová, motivovaná osmiletým „absťákem“ ODS po vládnutí“… Jak přirozená byla koalice ČSSD a US? I lidovci mají ke komunistům, se kterými se Paroubek spojil, na míle daleko! A nemluvte o „absťáku ODS“. Pobyt v opozici je daleko pohodlnější. Žádný absťák, ale pud sebezáchovy a vysloveně NUTNOST!  Jinak nám budou opět vládnout komunisté, možná bez vražd, ale se všemi zbývajícími atributy „socialismu“, tak, jak jsme jej poznali!

clay 8.7.2006 18:43

Re: Autore

zbytečné rozčilováním nad politrukem Jelínkem. On prostě nepochopil, že to není o absťáku ODS ale tom, že toho socanskýho vládnutí už máme plný zuby. My, voliči! A už vůbec se nehodláme koukat na veselou kolaboraci čssd s bolševiky. Takto to začalo v 68. roce. Začali to známí kolaboranti, pak se to začalo přidávat a za chvíli z toho byla normalizace společnosti.

Alias 8.7.2006 21:22

Re: Re: Autore

Zkus mluvit jen za sebe. Jiní to vidí trochu jinak a zhruba polovina voličů to vidí úplně naopak.

Jan H. 8.7.2006 21:55

Re: Re: Re: Autore

Aliasi, zrejme jste rozeny sibal. Nabadate, aby nekdo mluvil za jine, to vam vsak nebrani v tom, abyste se sam povysil na mluvciho hned zhruba poloviny volicu... ;-D ;-D ;-D

Jan H. 8.7.2006 22:12

Re: Re: Re: Re: Autore

Pardon: "nekdo nemluvil za jine"

Josef 8.7.2006 22:40

Re: Re: Autore

Plné zuby socanského vládnutí? Kdo toho má plné zuby? To je těch 1,9 mil. voliču, co dali hlas ODS. a dalších 0,3 mil. co promarnili svou šanci. To je přece to samé i na levici. 100 na 100. On se tady také plahočí zbytek do 8,3 mil. registrovaných voličů. Těm je to tak jedno, že po změnách ani netouží, nebo jim současná vláda levice vyhovuje. Tak jaká většina chce změnu vlády? Kdyby to tak bylo, tak dnes Topolánek a jeho věrní, tady nemusí předvádět takovou bitvu o své budoucí chtěná korýtka. A nemusí se opět dělit o vládu s KDU-ČSL, která v současné vládě setrvává. Dnes každý ví, že pravicová vláda je možná, ale bez Topolánka a jiných. Ale ten, než by se vzdal své touhy po vládnutí, raději vyvolá nové volby. Když Topolánek vzdá svou touhu po vládnutí a předá žezlo pražské klice, bude tady podpora v parlamentu hned. Prostě řečeno. Paroubek by rád viděl svého nástupce v někom jiném. Dělá pro to vše. Kdo je to? To musí vědět každý, kdo sleduje politickou scénu. Topolánek to prostě podělal už dva roky zpětně.

clay 8.7.2006 17:11

"....dosvědčila, že sociální, křesťanští a liberální demokraté k sobě mohou mít na základě společně vzývaných stěžejních hodnot blízko ..."

jo a ani slovo o kolaboraci socek s komouši na konci volebního období za zády koaličníků

PROROK ELIÁŠ 8.7.2006 12:54

JAK TO VIDÍM JÁ

 Pseudopravicová ODS prolezlá skrz, naskrz klausismem a prakticky Klausem stále vedená, potřebuje nutně restaurovat a dojít k sebereflexi....Současné vedení, které v rámci řečeného zpupně s vidinou drtivého vítěztví ve volbách,popírala všechny koaliční snahy ve své přiblblé nulové toleranci je nutno poslat tam, kam patří....Jejich neschopnost, kdy ani po osmileté vládě ČSSD, nejsou schopni přebrat vládu to jen potvrzuje....Tato povýšenost hodna jejího arbitra se bohužel vztahuje nejen k levici i když komunisty tu a tam použijí, ale bohužel i k ostatním menším pravicově smýšlejícím subjektům,které až na náznak jistých sympatií k nacionalistům, nejenže ignoruje, ale svým způsobem i snaží likvidovat...

 V současné době by mohli sehrát významnou roli Brčálové,ovšem jejich politická nezkušenost a naivita je hendikepuje....Lidovci si pak opravdu zaslouží jít na čas do spelu.....

Karel008 8.7.2006 11:58

Lukáši,

opět z tebe vypadlo lejno, které smrdí, jako ty, bolševikem!