29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenávist jako pramen práva

Teorie práva říká, že pramenem práva jsou po materiální stránce nepsané skutečnosti, které nutí společnost a stát k úpravě vztahů mezi lidmi. Těmi jsou typicky společenské a hospodářské poměry, též historické okolnosti anebo dokonce nahodilé skutečnosti typu přírodních a jiných katastrof a jevů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 25.1.2017 20:16

Re: strašné kecy :-)

A ještě z jiného soudku - existuje vesnice, ve které si místní založilo "svépomocný spolek". V jeho rámci si poskytují služby / venčení psa, hlídání dětí. posečení zahrady, ostříhání stromů, oprava vodoinstalace či elektřiny.. / co kdo umí. Ještě by si mohli zavést "lokální měnu" aby systém fungoval hladčeji. Obdiv, dávání za příklad jako jsou občané aktivní a vesnice žije. Není to ale typický daňový únik? Vždyť by si mohli pořídit i svépomocnou hospodu / samozřejmě to nazvat jinak, třeba klubovna /. Kdyby si za služby normálně platili, už by je kdekdo buzeroval že nemají živnostenské listy, povolení, neplatí daně a pojistná...jenže když neplatí, tak od státu taky nedostanou. Nemělo by to být na jednom každém jestli služby státu chce nebo ne? Dost lidem se přece může stát, že penzum 35 odpracovaných let na nárok na důchod nedosáhne. Proč pak státu platit?

D. Bokr 21.1.2017 0:18

2017 je pokračování

A celé to pokračuje v roce 2017 dalším zákonem, z nějž čiší nenávist a to protikuřáckým zákonem. Přestože v celé zemi se hromadně množí nekuřácké podniky jako houby po dešti, tak se přijme tento další paskvil našich zákonodárných dobroserů.

V dnešní Šípově Všechnopárty řekl šéf stomatologické komory jednu neskutečnou pravdu: "nechápu, jak lidé, kteří v životě leccos dokázali, mají vzdělání atd. po vstupu do parlamentu totálně zblbnou"

J. Vozábalová 21.1.2017 0:47

Re: 2017 je pokračování

Všechnopárty jsem neviděla, ale vysvětlení se mi jeví zcela prosté. Lidé zvolení do parlamentu museli být nějakou partají umístěni na volitelné místo příslušné kandidátky. No a samozřejmě si přejí být na obdobném místě i v dalších volbách. A tak si jednoduše zdravý rozum (kterého zajisté nepozbyli) odloží pro soukromé použití a řeční či hlasují podle stranické disciplíny - čest nemnohým výjimkám.