29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenávist jako pramen práva

Teorie práva říká, že pramenem práva jsou po materiální stránce nepsané skutečnosti, které nutí společnost a stát k úpravě vztahů mezi lidmi. Těmi jsou typicky společenské a hospodářské poměry, též historické okolnosti anebo dokonce nahodilé skutečnosti typu přírodních a jiných katastrof a jevů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 21.1.2017 11:20

Re: Naprostý nesouhlas

Tak sem hoďte nějaká relevantní čísla, kolik by měl vybírat správně a které služby, jež nám poskytuje, nejsou adekvátní, či je vůbec nepotřebujeme.

J. Kulheim 21.1.2017 12:12

Re: Naprostý nesouhlas

"Jestliže se v pohostinství, službách, maloobchodě eklatantním způsobem porušují pravidla hry, kdy si tito živnostníci myslí.."

Příliš obecné konstatování. To, že někteří lidé porušují nějaké zákony, je dost pravděpodobné. Pan Babiš "obtimalizuje" daně a určitě někteří řemelníci a pohostinští to dělají také. "Jestliže se v pohostinství, službách, maloobchodě eklatantním způsobem porušují pravidla hry..". Kteří řemeslníci to dělají? Podle vás všichni. Ten kdo něco porušuje na nějaké jméno a příjmení. Přece nemůže si nikdo, třeby i vy, mne hodit do jednoho pytle s těmi, kdo má řadu právníků k tomu, aby "optimalizoval" svoje daně. Možná pan Babiš daně optimalizuje v tom smyslu, aby zaplatil co nejvíc do státní poklany. To nevím ani ho nepodežřívám, že by tak dělal.

Lidé, kteří pracují v produktivní sféře, asi 30% pracujcích, vytváření bohatství národa.Ti ostatní jejich peníze spotřebovávají a socialističtí politici jim dávají peníze, které budou muset zaplatit další generace. Jejich peníze dostává mj. i pan Babiš ve formě dotací / asi 3 miliardy ročně".

Já nepotřebuji neziskové organizace, které čerpají peníze daňových poplatníků / asi 12 miliard/. Nepotřebuji solární elektřinu cca-42 miliardů, nepotřebuji cyklostezky,nepotřebuji, aby moje peníze dostával pan Babiš na výrobu oleje z řepky, atd. Možná mne někdo doplní.

Jsou adekvátní služby policie, orgánů činných v trestním řízení? Myslím, že nejsou.

P. Rudolf 21.1.2017 12:20

Re: Naprostý nesouhlas

Takže jenom pindy. Já to tušil.

J. Kulheim 21.1.2017 13:12

Pane Rudolfe,

umíte také něco víc jak osočovat? Napsal jsem několik příkladů, vy jste nenapsall nic. Myslím, že by nebylo špatné, kdyby "diskutéři" stejní jako vy, zmizli s diskusí. Uvědomte si, že nic neumíte než psát nesmysly. Když nevíte co napsat, tak jste agresivní a arogantní.

A. Nový 21.1.2017 13:16

Re: Pane Rudolfe,

Bývalý černoch lepší nebude a neb starého psa novým kouskům nenaučíte.

P. Rudolf 21.1.2017 15:11

Re: Pane Rudolfe,

Já vás ale chlapče vůbec neosočuji, jen reaguji na realitu. Zkuste příště napsat něco jiného, než tadiční pindy, a rád vás pochválím, či budu s vámi diskutovat. Takhle je to o ničem.

M. Prokop 21.1.2017 20:58

Re: Pane Rudolfe,

Jen se divím, že toho agenta berete vážně a snažíte se o diskusi.

Agresivní i arogantní je stále.

J. Schwarz 25.1.2017 19:55

Re: Pane Rudolfe,

Pan Rudolf je typický "Troll" který se cpe tam kam ho nikdo nezve jenom pro ten plezír nasírat ostatní. Jako kdyby vlezl na pietní shromáždění k výročí vypálení Lidic a tam pronesl oslavnou řeč na Heydricha.

P. Vaňura 21.1.2017 13:28

To nejsou pindy. Lidé, jako Babiš kradou ve velkém

v rámci zákonů a snaží se odřít lidi na daních, aby na to rozkrádání byly peníze. Není důvod platit daně parazitům, kteří patří na lucerny, i když si své parazitování dokázali posvětit zákony, přijatými prodejnými poslanci!

P. Vaňura 21.1.2017 13:40

Npotřebujeme 90% "neziskovek," regimenty "odborníků"

na práva nemakačenů včetně škol, na kterých "studují," dále "podporu OZE," veřejnoprávní televizi, Úřad na ochranu osobních údajů, Ministerstvo pro lidská práva, či jak se to jmenuje, 90% toho, co se točí kolem EIA o a povolování staveb apod.

P. Vaňura 21.1.2017 13:31

Část toho potřebujeme ale většina nám ve skutečnosti

ŠKODÍ a to tak, že HODNĚ!

A. Nový 21.1.2017 13:14

Re: Naprostý nesouhlas

840

Soudruh Rudáček/Hofman: Zkuste se někde na Západě přeptat, co si tamější občané myslí o neplacení daní. Můžu Vám, soudruhu Rudáčku/Hofmane, zodpovědně říct, že pokud se nebudete ptát na tom západě politiků a nebo výběrčích daní, tak Vám většina občanů toho vámi idealizovaného západu, odpoví stejně jako u nás.

P. Vaňura 21.1.2017 13:22

Přečtěte si dějiny Římské říše za cisaře Diokleciána

Říše potřebovala silnou armádu k obraně hranic a císař navíc vydržoval DALŠÍ armádu poblíž svého sídla pro případ, že by se nějaký velitel v poli vzbouřil a chtěl ho sesadit. To celé vedlo k vysokému daňovému zatížení a císař vybíral na trzích daň z prodeje. To vedlo k tomu, že venkované přestali své zboží na tržiště vozit, což zase vedlo k úpadku měst, která se stávala nepotřebná. Císař pak nutil dědičné výběrčí daní, aby za výběr ručili svým majetkem, lidé před daněmi PRCHALI do jiných oblastí říše, takže je císař přípoutal k bydlišti a dával je dokonce mučit, aby zjistil, kde mu daně, které nevybral utíkají. Trvalo to celé dlouho a další císaři daně ještě zvyšovali a "díky" povolené imigraci a následné agresi barbarů (imigranti a s nimi spříznění agresoři se spojovali v loupení a vraždění) už nezajistili ani vnitřní bezpečnost. Nakonec si poddaní začali myslet, že "bez říše jim bude líp."

V. Kotas 21.1.2017 6:48

Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

každá snaha přiblížit se civilizovaným zemím, se nemůže líbit. Zvlášť, když to přichází až po 25letech. EET není zřejmě to pravé ořechové, ale pořádek je potřeba konečně udělat.

V. Kotas 21.1.2017 6:50

Re: Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

A je příliš krátká doba, na vyhodnocování EET. Zřejmě měla to mělo být pro všechny najednou a se začátkem nového roku.

R. Tesařík 21.1.2017 9:19

Re: Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

Myslíte, hlavně udělat i když blbě..?

J. Kulheim 21.1.2017 10:14

Re: Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

EET je jedním z prostředků jak ovládat občany a navodit strach před všemocným státem. Je to další možnost pro lidi napojené na "státní" peníze. Ono to všechno bude něco stát a to bude někdo muset zaplatit. Hádejte kdo to bude?

Je to další prostor pro korupci, šmírování, udávání, kriminalizaci apod.

M. Prokop 21.1.2017 21:00

Re: Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

A v čem byl "blbě nastavený začátek"?

Jak byste ho nastavil vy?

V. Kotas 21.1.2017 21:30

Re: Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

Nic nebránilo tomu, aby se s rozvahou převzaly věci/zákony od sousedních států ( D, A ), nebo ze světa, prověřené desetiletími. Vlastně bránilo, narcismus tehdejších politiků, kteří si mysleli, že jsou nejchytřejší na světě.

J. Kulheim 22.1.2017 14:31

Re: Když byl blbě nastevený začátek, po sametu, tak

NDR převzalo zákony z NSR a odborníci za západu tam dělali perestrojku a stálo je to každý rok celý náš rozpočet.

Vy jste asi reinkarnoval.

J. Vavrochová 21.1.2017 6:21

No jo, no jo, trestní zákoník je taky

výplodem společnosti, která nemá ráda, ba přímo někdy nenávidí, násilníky a vrahy.

I. Mertl 21.1.2017 5:54

Díky,

toto je zapotřebí opakovat a opakovat! Třídní nenávisti přece zažily dvě generace dost! A po další generaci se zase vrací v poněkud jiné, okultní formě, včetně podněcování nedůvěry ke vzdělání, k elitám.

J. Kopis 21.1.2017 8:28

Re: Díky,

Jinak řečeno, společnost tedy dělíme na ty co daně platit musí a na ty, kteří daně platit můžou. Ale to by se mělo upravit zákonným normativem a nestavět to na úrovni zvyklostního práva, což byla dosavadní praktika! Pan právník píše svůj názor poměrně tendenčně a tak trochu z toho čouhá jeho osobní zájem, za což se nezlobím, konec konců je to přirozené, ale hrát takto na první signální je dost průhledné i když vše zahaluje do hmotněprávního rámce.

J. Kulheim 21.1.2017 10:16

Re: Díky,

Kdo nabo co, je elita? Můžete uvést příklad nějaké "elity"?

I. Mertl 21.1.2017 11:39

Re: Díky,

Vy ne.

J. Kulheim 21.1.2017 12:18

Re: Díky,

Vy patříte mezi elitu národa? Vzdělání od blbosti nechrání. Mnohdy je to úplně jinak. Nejnebezpečnější je vzdělaný, aktivní, pracovitý blbec.

Jmenujte několik lidí, názory kterých jsou hodné pozornosti.

Jestli umíte jenom štěkat, tak počkejte až budete vidět měsíc.

P. Boublíková 21.1.2017 5:11

strašné kecy :-)

Stát neumí hospodařit, stát shání penize kde se dá, víc bych v tom neviděla:-)

A vedle všelijakých práv a svobod holt máme všichni i nejake povinnosti, k nimž patří i povinnost platit daně.

Dá se debatovat o jejich účelu, výši, technice vybírání atd. atd, ale tyhle ukrivdene emoce a pseudopsychologii bych do toho fakt netahala.

I. Mertl 21.1.2017 5:45

Re: strašné kecy :-)

Račte vidět, paní doktorko, že advokát Vlk to vykládá z pohledu demokratického, čili svobodného práva. Je to jen jiný pohled než Váš, jeho jeho jmenovce sen., nebo Babišo-Sobotkův.

M. Moravcová 21.1.2017 10:24

Re: strašné kecy :-)

Nesouhlasím. Povinnost odvádět daně je v pořádku. Ale stát má kontrolní povinnost dodržování zákonů a na tu kašle, tak si to pojišťuje dalšími šikanu žijícími zákony. To je špatná práce státu.

Z. Lapil 21.1.2017 11:47

Re: strašné kecy :-)

Samozřejmě máte pravdu. Autor ale pokračuje: aktuální "kde se dá" je prováděno použitím argumentu "všichni jsou potenciální zloději a musíme je skřípnout".Velkoryse se při tom přehlíží, říkám už já, že s drábem za zády se dělá méně radostně a tím i méně efektivně.

Z trochu jiného konce: přes pár polí je tu vesnice, kde polovina zastupitelstva zažalovala polovinu druhou a naopak; důvody neznám, dělící čára prý vede mezi starousedlíky a "náplavou". Výsledek je, že staré zastupitelstvo neexistuje a zbytek obce odmítá kandidovat, protože nemá zapotřebí nechat se tahat po soudech.