15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
spaldings 30.6.2006 13:11

Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Nikoliv, nemá každý hříchy z mládí. Tuhle stupidní teorii zde šíří právě Ti, co mají hříchy opravdové. TAk jako komunista JIčínský, který v takzvané Chartěbojoval proto úspěšnějším komunistům u vesla. Nějaká demokracie mu byla vždycky šumafuk. Tento parazit, žijící po prlamentech a sekretariátech a škodíci kde to jen jde, by v dobách čských králů byl již dávno označen za zemského škůdce a sťat. Pokud nechápete, co je na komunistech špatného, pak jste buď komunista nebo velmi hloupý čkověk, což je totéž. Anebo vyžírka a to je ještě horší. A je neskutečnou drzostí tou samou hubou vykládat o nespolupráci s komunisty a vyřvávat cosi o 100 hlasech. 100 hlasů Paroubka mje 100 koaličních hlasů komunistů a socanů. Doufá, že Paroubek to taky dá na papír, když má těch 100 hlasů, stejně jako koalice ODS+KDU+SZ. Ti mají koaliční smlouvu sepsanou. Paroubek, jako obyčejný uličník, ji nemá. Ukázalo by se a některým hlupákům, co tuhle sebranku volili, by možná i svitlo.

LOJR 30.6.2006 13:09

Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

A jenom bych dodal, že hříchy z mládí srovnatelné se soudruhem Jičínským většina tohohle národa nemá, i kdyby o tom nějaký komunista lhal sebevíc. Navíc nikdo tady nevolá po jeho krvi, jenom se nám zdá poněkud chucpe, pokud osoba s jeho minulostí si dovoluje veřejně hodnotit něčí povahu nebo charakter.

LOJR 30.6.2006 13:04

Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Hříchy z mládí v podobě pajánů na genialitu režimu (spisovatel a básník Kohout) jsou věc jedna a udávání spoluobčanů, jimž režim následně zničil život, věc druhá. Pokud upozornění na to, že se někdo v mládí zachoval jako naprosté prase, vidíte jako trapné a ubohé, obávám se, že mimoděk hodnotíte spíše sám sebe, než ony hodnotitele. Co mi dochází nebo nedochází, o tom vy víte houbeles, tvrzení, že ODS má na něco nárok automaticky, jsem nikdy nepoužil. Proti velké koalici s komunisty mám to, že zdejší komundírové se nikdy nepoučili a vážně neomluvili za zločiny, které v minulosti oni sami, případně jejich otcové, napáchali, za tu celkovou morální, hospodářskou i kulturní devastaci země i národa., o současné podpoře diktátorským režimům Lukašenka nebo Castra ani nemluvě. Tvrzení, že Topolánek nebo Bursík mohou škodit víc, než komunisté, to už snad raději ani nebudu komentovat. Debata  na téhle úrovni je ztráta času.

ucitelas 30.6.2006 13:01

Re: Re: Pan Jičínský má pravdu...

neboj leve ty jsi nepoučitelný

Vodák 30.6.2006 12:59

Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Právě přítomnost soudruha Jičínského a jemu podobných, chartu zdiskreditovala a odradila od vstupu a podpory, spoustu slušných lidí. Vystupování Jičínského v parlamentě jasně ukazuje, že oprávněně.

Vodák 30.6.2006 12:54

Jičínský

A už zase  soudruh Jičínský. Kde máš soudruha Vízka, soudruhu?   Jak  může takovýto naprosto nedůvěryhodný, bezcharakterní člověk,  hodnotit paní Němcovou, které po všech stránkách nesahá ani po paty? Kdy už konečně začne svoje kydy psát jinde? Proč nás pánbůh takto trestá?

jakovy 30.6.2006 12:53

Vy jste Ten Jaroslav ? Re: Re: Zvláštní jev

Ale pro Vás je přece "stalinský komunista" pouze pochvalou a popisem skutečnosti. Není-liž pravda?

Malý Aston 30.6.2006 12:45

Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Několik poznámek k činnosti komunistů v Chartě. Ostatní nemohu hodnotit. To že budování socialismu nefunguje věděli všichni,pořád něco nebylo. Před rokem 1968 začala část komunistů hledat řešení,jak ten socialismus vylepšit.A ono se jim to trošku vymklo z rukou,ta demokracie pro ně nebyla východisko a přijeli bratři na internacionální pomoc.A jak je to zvykem u komunistů začali jeden druhého likvidovat.Tak jak popravovali napřed sebe v padesátých letech,tak začali vyhazovat z teplých kanceláří své spolustraníky. A najednou se z některých stali chartisté,kteří chtěli změnu ale pod vedením jiné,lepší a demokratické komunistické strany. A to je případ pana Jičínského,byl komunista a je komunista. I ten rok 1989 tak připravili, ano tržní hospodářství,budování kapitalismu ale pod vedením komunistické strany. A po krátkých 17 letech se jim to podařilo na 100%. Zase nám vládnou,zase chtějí poroučet a zase likvidují jeden druhého. Napřed Gross pana Špidlu,potom jiní zase Grosse a nyní předali řízení Paroubkovi.A ten to vzal do svých rukou,hlasuje sám za své poslance a ještě utvořil koalici s bolševiky. Takže žádní hrdinové,to je jen jejich soudruzi nakrátko vyhnali a dnes je zase příjmuli zpět do svých stranických řad. A ostatní chartisté,mlčí a jsou rádi,že zase našli smysl svého života,bojovat proti komunismu.

Vocílka 30.6.2006 12:38

Re: No, existence paní Marvanové, coby předsedkyně poslanecké sněmovny....

Paní Marvanová snad ve sněmovně ani není.

Jaroslav 30.6.2006 12:37

Re: Zvláštní jev

Ale já znám i v "reálném" životě pouze voliče ODS, kteří jsou nenávistní a sprostí, každý člověk s jiným názorem je pro ně hned stalinský komunista, vzor politika k následování je Pinochet, doba ve které by chtěli žít, je polovina 19. století atd atd. Opravdu ta sprostota a prostoduchost není vyhrazena pouze internetovému prostředí.

Jaroslav 30.6.2006 12:32

Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

"Hříchy" z mládí v době komunistického státu má v tomto státě téměř každý člověk a je trapné a účelové to pořád na někoho vytahovat. Jičinský na rozdíl od drtivé většiny ostatních lidí aspoň byl schopen své názory z mládí korigovat a proti totalitní moci se postavit. Víme, že chartisti byli pokládání za idioty a ostátní komunistické moci poslušní občánci, dnes zarputilí antikomunisté, se jim posmívali.

V roce 2002 měla ODS dostat místo v čele sněmovny, to je pravda a já jsem nikdy nesouhlasil s tím, že Zaorálek je předsedou parlamentu.

A co je špatného na velké koalici s komunisty? Každý duševně zdravý člověk s průměrným rozhledem musí vědět, že dnešní komunisté nemohou nijak vyvrátit náš parlamentní systém a v podstatě nemohou ničemu uškodit, alespoň ne v takové míře, jako jsou schopni škodit Topolánek, Bursík a spol. Jejich účast ve velké koalici by byla spravedlivá a vyjádřila by vůli občanů.

Nějak vám nedochází, že ODS se svými spojenci volby nevyhrála, má pouze 100 mandátů a na nic nemá nárok automaticky. Proto také jakékoliv jiné řešení než je např. velká koalice či úřednická vláda konající do předčasných voleb apod. by byly hrubým znevážením vůle občanů a popřením demokracie.

VladaPing 30.6.2006 12:22

Re: No, existence paní Marvanové, coby předsedkyně poslanecké sněmovny....

No a o paní Němcové, ve srovnání s "expertem" (exotem?) Jičínským už vůbec nemluvě.

Ono to z předchozího "uteklo"..., takže sorry.... 

VladaPing 30.6.2006 12:20

No, existence paní Marvanové, coby předsedkyně poslanecké sněmovny....

je pro mne mnohem méně iritující, než existence pana (soudruha?) Jičínského, coby poslance téhož!

Vocílka 30.6.2006 11:53

Zvláštní jev

Prakticky všichni moji známí, kteří volili v minulých volbách ODS, jsou lidé slušní,zdvořilí a většinou velmi tolerantní. Vždycky jsem to považoval za normální a samozřejmé. Voličů ČSSD moc neznám. Proč však při prohlídce příspěvků na NP, mám vždy dojem, že příznivci těchto dvou stran jsou nesnášenliví, militatní a vulgární? Že by to bylo jistou anonimitou internetu? Možná i přispivatelé NP jsou v životě docela slušní a přístupní i jiným názorům než svým vlastním. Nebo snad svého souseda o němž se doslechli,že volil tu druhou stranu, místo odpovědi na pozdrav titulují "rudé(modré)prase a snaží se ho oběsit na lucerně?

jirka.s. 30.6.2006 11:53

Re: Sprostota

Nepřehánějte to s tou úctyhodností parlamentu. V tom to právě vězí. Vážit si ho budu teprve až tam nebudou podobné třetihorní obludy jako je inkriminovaný geront.

míša mýval 30.6.2006 11:50

komunista? červenat?

Ten je tak rudej, že se ani červenat nemusí

míša mýval 30.6.2006 11:45

práskači mají dobrý kořínek

Ostatně z legionářů se nejdéle dožil ten co kolaboroval s nacisty a z parašutistů Čurda

jirka.s. 30.6.2006 11:44

Re: Re: dědečku rudochu

No, jestli to nebudou právě ty hormony, co jí ten geront závidí.???

míša mýval 30.6.2006 11:42

soudruh Jičínský

Člen Charty 77, jediné povolené protikomunistické (?) opozice.

Byl jakýsi pořad s "nepřáteli lidu a socialistické vlasti". Nakonec se tam komentátor přiblble zeptal : "proč jste nebyla v Chartě 77" a dáma utrousila "V Chartě? Tam to byl smaý komunista!"

LOJR 30.6.2006 11:41

Re: Tak nám opět drtivá většina glosátorů na NP předvedla svůj typický přístup - nekomentují obsah článku, ale osobu pisatele.

Nějak mám pochybnosti, že jsme oba četli stejný článek. V tom, který jsem četl já, totiž autor kritizuje Němcovou tak v 10%, jinak ODS jako celek . Nejvíc mne dojala replika o symbolu Němcové jako nesnášenlivosti. Tohle fakt může napsat spolustraník Paroubka nebo Ratha a nečervenat se? 

míša mýval 30.6.2006 11:38

kolik měříš, Jaroslave?

Cintáš tu jak malej Jarda

LOJR 30.6.2006 11:34

Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Jestli se milý Jaroslave domníváte, že chartovní angažovaností zmíněný  smazal své "hříšky" let padesátých, musím s politováním pouze konstatovat, že váš názor naprosto nesdílím. Pokud by ODS vedla koaliční vládu a zároveň měla ve svých řadách předsedu PS, tak by "uzurpovala moc"? A jak to bylo milej zlatej v letech 2002 až 2006? Nebo chcete říct, že když dva dělají totéž, není to totéž? Velká koalice i s komunisty? Vy si možná děláte srandu, nicméně nepochybuji, že Jičínskému by se to určitě moc líbilo, konečně by si totiž soudruzi z KSČSSD mohli padnout do náruče veřejně. A ten klid na práci, který by vůkol zavládl, to by teprve bylo něco.(Y)

Milda 30.6.2006 11:34

Tak nám opět drtivá většina glosátorů na NP předvedla svůj typický přístup - nekomentují obsah článku, ale osobu pisatele.

Musím přiznat, že ani já pana Jičínského zrovna nemusím, ale to co napsal o pí Němcové je bohužel pravda. Jsem volič ODS, ale to přeci neznamená, že politický protivník nemůže mít nikdy pravdu a také to neznamená, že musím povinně ctít všechny představitele strany, kterou jsem volil. Pí Němcovou nectím a ze svého okolí vím, že z příznivců pravice nejsem ani zdaleka jediný...

jirka.s. 30.6.2006 11:34

Re: Hm, pane profesore, ale knihkupectví má paní Němcová docela slušné... :-))

Je celkem jasné, že ty, čumile, jsi nenavštívil v životě žádné knihkupectví, natož paní Němcové.

jirka.s. 30.6.2006 11:26

Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Vskutku výstižné a dojemné. Máte úplnou pravdu. Už jsem zahlédl pana Langera s kalašnikovem a Tlustý za ním táhl minomet. Konec se zastrašováním, začíná teror. Teror splácení hrůzostrašných dluhů, vyhrožování, že bez práce nejsou koláče (tedy vlastně sociální dávky), že po krádeži a korupci následuje trest. To je neúnosné. To by pak snad i soudruzi Kraus, Zgarba Gross, Kavan, Paroubek a nemám tušení kolik dalších, museli do kriminálů. To je ale nepředstavitelné. Tak rychle bychom ty kriminály nestačili postavit, jedině kdyby se přičinili oni jmenovaní sami, což vlastně ale není, jak teď teprve zjištťuji, tak špatný nápad.

Jinak tedy na NP se občas vyblije leckterý magor, ale ty jsi, Jaroslave, absolutní jednička.

podložený paroubek 30.6.2006 11:12

Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

ale slušný člověk neudává mladé lidi nadávající ve vlaku na komunisty. Nebo má snad soudruh Jičínský generální pardon?

Pražák 30.6.2006 11:10

Re: hovadstvo

Je to ješitný nenávistný bolševik, soudruh Jičínský. V té bandě narcisů a zloprdů má nepřehlédnutelné místo.

podložený paroubek 30.6.2006 11:10

Re: pane Jičínský

v padesátých letech udal mladé lidi, co ve vlaku nadávali na komunisty. Na školu se nedostali. Bylo to tu mnohokrát ventilováno. Jičínský je ale splachovací.

Pražák 30.6.2006 11:08

Re: Němcová

(Y)

Zato vy jste kluci jako buci. Plní zloby a vulgárnosti. byli vůbec republikáni populističtější?

jirka.s. 30.6.2006 11:08

Přání otcem myšlenky.

Prostatický geront s Alzheimerem by zřejmě viděl nejraději v čele sněmovny toho nejsnášenlivějšího člena Armády spásy, ochránce zbloudilých voličů, psů i koček, našeho nejsvětějšího soudruha puchejře bradavičnatého, v nejhorším by to mohl vzít i ten nejslušnější ochránce sirotků a slabých žen, čestný muž s největší sbírkou motýlů u nás a díky této sbírce i majitele největší sbírky milenek v Čechách a na Moravě, soudruha/bratra/přítele  drátha.

To by byla teprve pařba.