20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
magda 23.12.2009 7:15

teurooteplovači

No článek je super, ale ani jsem nečetla diskusi, protože nejen že tam bude zase hrubek, ale těch pitomostí ..............Naprostý souhlas s autorem;-D

honza 22.12.2009 23:32

pane Vlku

fakta jsou fakta, oteplování si nikdo nevymyslel, jediné o čem nejsem skálopevně přesvědčen je, že by možná bylo - nebo nebylo - i bez lidí - ovšem lidé mu vydatně napomáhají svým způsobem života a užívanými technologiemi, ten komu to není lhostejné -  to je dnes naprostá většina vzdělaných lidí celého světa včetně usa a číny - takže těch co chčijí proti větrui jako vy  a klaus je žalostně málo  

Hašek 21.12.2009 22:37

Pane Vlku!

Lépe to snad ani napsat nešlo! R^

Z. Novotny 21.12.2009 23:57

Re: Pane Vlku!

Souhlas! Diky!

Aljan 21.12.2009 22:36

Nehoráznosti ...

Nehoráznosti, co tu pane Vlku píšete, jsou do nebe volající hov....ny, asi jste ještě nezaznamenal tající ledovce po celém světě a jiné exaktní jevy. Umíte enom nasazovat psí hlavu lidem, kterým  to není lhostejné. Vaše řvaní ale stejně nic nezmůže ani neovlivní. Zaplať Pánbůh!

Aljan

Hašek 21.12.2009 22:49

Re: Nehoráznosti ...

Milý Aljane,

představte si, že docela nedávno sahal ledovec od severu až po Krkonoše!

Naučte se něco z učebnic pro základní školu a potom reagujte na debaty dospělých.

Ještě jednou pro pana Vlka R^!

joleb 21.12.2009 23:34

Re: Nehoráznosti ...

Přijeď ke mně miláčku. Bydlím 580 m n.m. Ukážu ti jak se otepluje. A ven si s sebou lopatu na sníh. Mám pocit , že poslední dekádu se ochlazuje. A přečtu-li si kalendář po dědovi, pak je počasí furt a pořád stejné. Někdy vánoce bez sněhu a čepice, jindy se sněhem a beranicí.  

nosál 21.12.2009 22:21

vzpomínka

Sousedovic děda vykládal mému vnukovi, jak byla dřív bída.Jak měli jen chleba a do školy chodili bosi.....Vnouček se zamyslel a povídá: "dědo, kolik vás dětí bylo?" " No bylo nás dvanáct, a všechy nás tatínek uživil!" :"No," pravil vnuk" kdyby nás bylo dneska doma dvanáct dětí,  tak máme taky holou prdel a chodíme bosí. "

Tonda 21.12.2009 21:24

Pane Vlku máte 100% pravdu

Zelení vyžírkové jsou novodobí bolševici

PP2 21.12.2009 22:29

Re: Pane Vlku máte 100% pravdu

  R^ Jsou to zelení zmetci.

míla dvořáková 21.12.2009 20:33

Už kdysi..

Víte, můj milovaný učitel dějepisu vždycky říkal, že čím víc na jih, tím jsou lidé línější, neb počasí je vlídné a celý rok (obrazně řečeno) roste nějaký ten banán na smetišti k snědku, pár větví pro stín postačí a s oblečením taky žádná hrůza. To jen v našich a severnějších krajích se zima každý rok více či méně ptá : " Co jsi dělěl v létě?" Jak je vidět, vládci světa dělali prdlajs.

Jen mě teď tak napadlo - co kdybychom my "severáci" zase pro změnu chtěli po rozvojovém jihu příplatky na otop,pořádné domy a oblečení, případně konzervaci potravin? Vždyť máme podstatně vyšší náklady!!!;-D

jirik 21.12.2009 20:38

Re: Už kdysi..

Ty mede, to by přeci byl rasismus. Natahovat ruce smějí jen oni !!!

míla dvořáková 21.12.2009 20:45

Re: Už kdysi..

No, co kdyby, když už je mají natažený, do nich uchopili nějaký pracovní nástroj a začali makat, přestali se tlouct do kebulek a množit stylem králíků?? kdyby měl každý z nás v průměru 10-12 dětí, taky by asi žil trochu (hodně) jinak. zatím jenom natahují ruce " k nebi" a čekají, co spadne.

xxxKubeš 21.12.2009 20:20

Jako

vždy dobré počtení, i když neveselé. R^

čtenář 21.12.2009 20:17

Je to vlk, oder wolf, íli volk, o lobo ..... ?

:-D  Ten jim dává, co ?

jarda 21.12.2009 19:18

vlku jak trefné

škleb dvou prasečích očí, obrostlých štětinami s kořeny v hnoji kůry mozkové, jež nenávidí život. Uprostřed čpí zarudlý poštěvák nad hudradlem z něhož se line odporný zatuchlý smrad ledva pone jedním pyskem._Přidávám -když pohne i prstem-

tak mi připadáte hlavně svým vnitřním obsahem.

PetrH 21.12.2009 19:29

Re: vlku jak trefné

Nenávidí život? Člověk musí život milovat, aby se postavil proti vám. (Y)

jarda 21.12.2009 19:33

Re: vlku jak trefné

Pefektní jak se najdem smrtáku

PetrH 21.12.2009 19:43

Re: vlku jak trefné

Proč bych vás měl hledat? Momentálně mám chvíli času u počítače. Ale osobní setkání? Máte mě za masochistu?

jarda 21.12.2009 20:01

Re: vlku jak trefné

nemám a ni to nepředpokládám - ta věta má úplně jiný význam a doufám že, Vás nemusím podcenovat jako vlka v p...i

PetrH 21.12.2009 20:25

Re: vlku jak trefné

Nemusíte podceňovat nikoho. To je čistě na vás...

joleb 21.12.2009 23:37

Re: vlku jak trefné

Inu jak se říká: kdo to říká ten to je, tomu se to šikuje. A také: dle sebe soudíš jiné. No, zřejmě jsi se popsal dobře.

jarda 22.12.2009 0:03

Re: vlku jak trefné

jolebe tebe asi pustili z mateřský školky-jinak si to nedovedu vysvětlit, ale dík-stejně je to jenom vlk st.

alena 21.12.2009 18:33

Kosa je tedy pořádná!

Mrzneme... sakrblé... kde je to oteplení8-o??? Houpačka se houpá od extrému k extrému. To, čeho jsme se včera báli, dnes bagatelizujeme. Nejdřív "vědci zjistili", že ledovce tají, Grónsko je holé, mění se mořské proudy, lední medvědi nemají co žrát, páč tuleni plavou kolem a kolem jindy než dřív...

 A naráz jsme obrátili! Nic se neděje. Neotepluje se. Lhali nám, tahali z nás prachy (tak to jo, to je fakt, ty z nás tahá furt kde kdo), strašili nás potopou, smradi jedni vyčuraní!;-O

Omlouvám se, že se tu zas vyskytuji. Už jsem se přece jednou vyjádřila, že se vymyšlenými, nebo opravdovými změnami klimatu nehodlám vůbec zabývat -a taky nehodlám!:-)

Jen mě fascinuje, že nejen my, "prostý národ zezdola", ale i ti moudří, studovaní, na pozicích - hned bum, prásk ode zdi ke zdi. Lidi jsou velice snadno manipulovatelní. Z fleku se dokáží od plusu přetočit k mínusu, změnit názor na úplně opačný. Prostě je to lidská vlastnost. Každopádně věřím, že co se týče "oteplení", šlo fakt především o prachy, o ty jde vždycky.

Ale že příroda je pěkná mrcha, s tím prosím na mě, pane autore, nechoďte. Příroda je příroda a my patříme k ní. A vteřinu za vteřinou, den za dnem, rok za rokem, pořád je tu nějaký vývoj. Aniž bych se tedy zabývala podezřelými zprávami "bude" nebo "nebude" oteplení, doba ledová, rozpad vesmíru... konstatuji, že k něčemu rozhodně v průběhu méně či více let určitě dojde. Drahá všemocná nezničitelná přírodo, však ty už vymyslíš, jak ty vlezlé otravné vši ze svého kožichu vypráskat...:-(

Renda 21.12.2009 18:21

Postě si zelení khmérové musí utrhnout od huby

a začít makat, nejlépe v nějaké automobilce na tři směny, aby je přešly roupy. Když se nad tím zamyslím jako živitel rodiny, jak bych mohl vzít si dovolenou a odjet na čtrnáct dní demonstrovat. Kdo by mně to zaplatil ? Nebo jestli je to takové profesionální lukrativní demonstrování, dejte mě kontakt, budu za tučný peníz demonstrovat taky !!! :-D:-D:-D

AeroKarel 21.12.2009 18:26

Re: Postě si zelení khmérové musí utrhnout od huby

kontakt

alena 21.12.2009 18:57

Re: Postě si zelení khmérové musí utrhnout od huby

Pro "Renda"

Příběh ze života: asi před 2 lety byl v TV dokumentární film. Někdo (trochu rozumný, konečně) natočil toto: u farmy na chov stříbrných lišek někde v ČR (už nevím, kde) demostrovala skupina ochránců zvířat. Majitel farmy, celkem normální chlapík, který zjevně tu práci sám dělal a ne že by na to měl lidi, tam běhal chudák skoro na infarkt, snažil se"ochráncům" a také filmařům dokázat a přesvědčit je, že jeho systém odpovídá předpisům, že zvířata netrpí atd. To je ale méně podstatné. Podstatné je, že "ochránci" na jeho slova házeli bobka, kdyby padl, ani by ho nezvedli, stáli dál nad jeho pozemkem a volali svá hesla. Pikantní byl závěr, kdy se (asi) vůdce té party a možná hlavní iniciátor toho všeho přihlásil o slovo a pravil jim něco vesmyslu: tak, tady jsme pro dnešek skončili a příští týden se sejdeme tam a tam. A odešli.

Jsou lidi, kteří týrají zvířata (někteří netýrají zvířata, ale lidi!) - a je to hnusné! Mělo by se jim stát totéž, aby věděli, jakou špatnost dělali. Jsou také lidé, kteří se živí chovem zvířat - a zřejmě dodržují předpisy, jinak by to asi nešlo. Vím, že lidé kupují kožichy ze stříbrných lišek. Tuším, že spousta "ochránců" jí bez výčitek svědomí maso Tuším, že spousta těchto akcí "na ochranu zvířat" je divadlem, kde se pár exhibicionistů rádo ukazuje. Je to jako hooligans na fotbale: jdeme jako na fotbal, ale vlastně si jdem zařádit. Takže: my svatí vám mizerům jdeme ukázat, jak jste špatní, že chováte lišky (atd. atd.), ale předtím jsme se nacpali masem (ze zvířat, která "ochránci" přece tak milují!).Chci říct, že některé věci kolem "ochrany zvířat" vyznívají jako naprosto falešné pózy. Bohužel.

Samozřejmě si hluboce vážím těch, co ty věci myslí vážně, dělají je dobře a poctivě a i když je to podle mě boj s větrnými mlýny, vytrvávají. Jenže mám pocit, že postát hodinu někde u farmy, vyřvat do světa pár frází a pak se domluvit, kde budem řvát zas příště, se od té pravé činnosti pro ochranu životního prostředí diametrálně liší.    

míla dvořáková 21.12.2009 20:37

Re: Postě si zelení khmérové musí utrhnout od huby

R^R^

Jelínková 21.12.2009 17:04

Glosa via Kodaň

Mluvíte mi zcela ze srdce .Čím jsem starší ,tím mně ty zeleny ekoduše víc vadí.Nakonec ekohnutí zpolitizovaly vlády,protože zjistily,že se dá tahat z lidu víc daní a to je ten průšvih!!!!!!

mik 21.12.2009 17:08

Re: Glosa via Kodaň

Proto si je taky vlády za naše daně pěstují. Jak jinak by zdůvodňovali, že nám z každé výplaty ukradnou 50% a chcou ještě víc.