30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejen Piráti

I když chtějí všem měnit životy ve jménu většiny, většina jim k tomu nikdy nedala mandát. Propadli už ve volbách v roce 2013, propadli i letos. Mluvme o tom, nebo vám budou do budoucna poroučet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. A. 1.11.2021 20:54

Nějak mi z toho vychází, že autor nemá rád levici. Souhlasím, že lidi nechtějí progresivisty. Ale myslím, že by byla chyba házet levici do jednoho pytle. Ostatně progresivní liberálové ani levice nejsou, resp. sociální demokraté je za levici nepovažují. Třeba mezi Ilonou Švihlíkovou a Piráty zeje nepřeklenutelná propast. A pokud si konzervativci tohle neuvědomí, tak nakonec prohrají, protože budou zbytečně bojovat na dvou frontách.

Za mě byly spíš tyhle volby o tom, jestli vyhrají eurohujerové nebo euroskeptici. Vyhráli ti první. ODS bude rozhodně vstřícnější k Bruselu a o TOP09, která má napůl progresivistický program, ani nemluvě.

J. Novak 2.11.2021 0:16

R^

V. Bok 1.11.2021 20:35

No, probrat by se dala takhle každá strana... Ty levicové strany mládeže s bhatými papínky jsou ovšem srandovní ... nebo ne? asi tedy ne... jsou nesmírně nebezpečné.

V. Hodorka 1.11.2021 17:21

Skvely clanek. Priste, prosim i pred volbami. At vime na koho si dat pozor. Takova pomatena individua budou totiz nebezpecna porad. Je par neuspechu nezastavi.

J. Černý 1.11.2021 11:30

Cerman je dobrý kádrovák;-D Proč se nezmínil o Minářově organizaci a kdo za ní stál, kromě ČT ?

Jinak pětikolka nemá žádný zázračný mandát, ziskala 28% hlasů oprávněných voličů.

P. Han 1.11.2021 16:04

Je celkem jasné že "Minářova organizace" do toho spadá také. A kde skončil Minář, z "jejich" peněz štědře placený, víme také. Musíte tu mít jmenovitě každého?

J. Černý 1.11.2021 17:07

Mně zajímá, kdo za michprdy stál, že i Česká televize jim byla k ruce.

K. A. 1.11.2021 20:45

No, jo, je to kádrování :)

F. Zrcek 1.11.2021 10:29

Všechny ty obskurní různozelené spolky mají sympatizanty v novém vládním uskupení a jsou silně fedrováni z brusele. Žádný z pěti trpaslíků není tak silný, aby měl dominantní vliv a mohl si dovolit ignorovat menšinové mázory. Takže panu Fialovi opravdu není proč závidět utrpěné vítězství a fakt mu držím palce, aby při tom kozáčku nemusel skákat moc vysoko...

J. Černý 1.11.2021 11:41

Fiala je probruselský, proněmecký, prosudetský..co si přát víc..

V. Kučer 1.11.2021 10:16

Jmenovaní politici a aktivisté jsou většinou absolventi nejrůznějších humanitních a filozofických škol. Ovládají administrativu, práva, angličtinu, psychologii a umí dobře řečnit a psát. Z techniky znají asi pouze PC. Nerozumí moc matematice a fyzice protože jinak by museli vystupovat proti migraci z přelidněných zemí a podporovat JE.

P. Kubáč 1.11.2021 9:45

Ondřej Neff hodnotil kterési minulé volby, že vyhrál požadavek "aby se neblblo". Když v dnešních dnech slyším zároveň o astronomických cenách energií a zároveň o boji proti oteplování, že "teplota nesmí stoupnout nad 1,5 stupně" ( jak to budou měřit ?!? ) , na klimatické konferenci v Glasgow ( kam se klimatičtí papaláši sletěli tryskovými letadly) - Myslím, že požadavek "aby se neblblo" bude ještě dlouho základní bod, ke kterému musí zaujmout stanovisko každá politická strana ( či hnutí ) - tak jako v minulosti se každý politik musel vyjádřit k otázce levice, nebo pravice.

A ještě poznámka: v rádiu mluvil Havlíček - veleopatrně, aby nepoškodil Euro-dotovaný byznys svého pána. Přijel na konferenci o drahých energiích, kde opakovaně zaznívala věta "nic se řešit nemá - vysoké ceny plynu jsou pro chudé obyvatelstvo výzvou..."

K. Wágner 1.11.2021 8:10

Mezi školami u nás, kde se vyučuje v anglickém jazyce, se najdou i takové, kde si můžou žáci i učitelé vybrat, jestli je budou ostatní oslovovat jako dívku, chlapce, nebo neutrálním anglickým zájmenem they (oni). Jednou z nich je i International School of Prague. Kromě tohoto jazykového pravidla si můžou žáci vybrat, jestli půjdou na toalety pro své pohlaví, nebo na genderově neutrální.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/nebinarni-zaci-maji-v-prazske-skole-vlastni-toalety-sociolog-varuje-pred-rizikem-vycleneni-z-kolekti.A211031_194729_ln_domov_vag

T. Hraj 1.11.2021 11:06

Hm, tak už je to i u nás. Byla to jen otázka času.

Mimochodem, na "they" není nic neutrálního. Respektive na použití tohoto slova v singuláru není nic neutrálního. Je to v rozporu jazykovým územ (to slovo má v běžném jazyce prostě jiný význam). Vymáhat nějaký jazykový projev, vynucovat užívání určitých slov a stanovovat jejich význam je v angličtině nazýváno compelled speech a je to ještě o level horší, než "pouhé" omezování svobody projevu. V British common law něco takového údajně nemá precedens. Ten byl stanoven až schválením odpudivého kanadského federálního zákona Bill C16.

Nařizovat někomu co má říkat, je v rozporu s kritickým myšlením, respektive se svobodou jednotlivce jako takovou a tedy s nejlepší liberální a humanistickou tradicí západní kultury. O nic menšího, než o její zachování tu také nejde.

P. Labaj 1.11.2021 12:12

Jak ty neutrální toalety vypadají? To tam mají pisoáry i odpaďáky na vložky? Nebo naopak ani jedno z toho?

V. Bok 1.11.2021 20:34

No, ve švédské armádě i středních a vysokých školách mají i společné sprchy. No, prosím. Taky by se mi v těch letech dobře sprchovalo, řekl bych i častěji. Takže vlastně hygienické opatření.

P. Labaj 2.11.2021 3:27

Ano, to je rozumné opatření.

Kdysi na kolejích byly sprchy oddělené. Ale v létě, kdy sloužily pro povinné brigády a byly otevřené jen zčásti, tak byly společné. A můžu potvrdit, že to mělo kladný vliv na množství mnou vykonávaných hygienických úkonů.

J. Stehlik 1.11.2021 8:02

Uvidíme jak pětikolka bude hospodařit . Zda bude sekat stamiliardové dluhy či zvedne daně .

R. Polášek 1.11.2021 10:42

Anebo obojí.;-D

J. Pankovic 1.11.2021 8:01

...a dokud je nezačneme nehumanně věšet na fofrníky, nezalezou zpět do děr...:-P

F. Navrátil 1.11.2021 7:44

Autor se mýlí, když definuje Stranu zelených, Demokratickou strana zelených a spolek Mladí zelení jako krajní levici. Přesnější název je krajní bruselská levice. Bojují proti pětikolce jen proto, že ji považují za pravicovou úchylku bruselské ideologie. Jinak jsou jejich programy velmi podobné. Zatímco zelenáči se vyjadřují s brutální otevřeností, pětikolka (autorem nazývaná nevím proč koalicí demokratických stran) své cíle maskuje zájmem společnosti a rozvojem civilizace..

T. Hraj 1.11.2021 8:58

R^

J. Vavrochová 1.11.2021 9:00

R^R^R^

A. Renjascu 1.11.2021 7:43

Krajní levice sice ve volbách propadla, ale jinak levice jako celek zcela zvítězila, protože do PS se nedostala žádná pravicová strana. Je zde pouze národně orientovaná SPD, která je ideologicky neukotvená, ale jinak spíše středová strana a potom už je tam vše od středu nalevo včetně oportunistického ANO. V ODS jsou z pravice už jen volně poletující fragmenty (je roztomilé, jak "pravičák" Fiala odmítá snížení daní a navrhuje dávky), TOP 09 nebyla pravicová nikdy a z konzervatismu tam už nelétají ani ty fragmenty, ale jen čistý progresivismus a o PirSTAN nemá cenu ani mluvit, tam se to té krajní levice přímo dotýká a u Pirátů s ní i splývá. Pravice a kapitalismus jsou mrtví a na scénu přichází progresivní socialismus až komunismus s kreditovým systémem, vzrůstající kontrolou, sdíleným bydlením (včera o tom byla pěkná zmínka z Brna ve zprávách), sdílenou dopravou i ekonomikou a možná přijdou na řadu i sdílené rodiny. Stát určí co je pro nás dobré, co máme jíst, co máme dělat, jakou máme mít barvu roušek, kolikrát se očkovat a kdy chodit na WC i a jak máme žít... Vždy jsem si lámal hlavu s tím, jak mohli lidé v padesátých letech, tak zblbnout a to jsem ještě netušil, že díky nové progresivní ideologii dostanu ještě za svého života názornou ukázku toho jak se to stalo.

V. Církva 1.11.2021 9:36

R^

Taky jsem nevěřil, že se znova dožiju omezování svobody slova, cenzury a autocenzury, a pozitivní diskriminace takových hodnot jako je islám nebo homosexualismus. A že zase nebudeme moct rozhodovat o naší politice díky 3 evropským soudním institucím a EU.

Je to tady. Mimochodem, na diskusi jsem tak jednou za měsíc zablokován, a to i přes důslednou autocenzuru!. Facebook radši nepoužívám. Nebudu podporovat cenzory.

J. Ziegler 1.11.2021 11:05

Petr Fiala pouze odmítl nesystémové plošné snižování DPH u energií a to je v pořádku. Toto opatření navíc nic neřeší.

A. Renjascu 1.11.2021 14:29

Plošné snižování daní je pravicová agenda, rozdávání dávek je levicová agenda. Platí to tak již desítky let a nebo máte něco nového co by definovalo pravici a levici či se ta definice během posledních let obrátila?

O. Kaucký 1.11.2021 13:32

R^

F. Kusák 1.11.2021 7:27

Volby nevyřešily vůbec nic. Unaveného a uštvaného Babiše s partou věrných vystřídala parta, která sice "ví" co nechce, ale působí dost bezradně v tom, co má dělat a hlavně jak to má dělat. A že toho není málo. A pak, jak to bude prosazovat v Unii a s kým?

J. Nevrkla 1.11.2021 6:59

Hitler svého času přes všechno úsilí a spousty schůzi a plakátů dostal v Berlíně kolem dvou procent hlasů. Přišla krize a vše bylo během chvilky úplně jinak...