16.4.2024 | Svátek má Irena


POLITIKA: Nejen Piráti

1.11.2021

Ve volbách prohrála celá krajní levice

I když chtějí všem měnit životy ve jménu většiny, většina jim k tomu nikdy nedala mandát. Propadli už ve volbách v roce 2013, propadli i letos. Mluvme o tom, nebo vám budou do budoucna poroučet.

Chce se mi říct, že v tomto případě skutečně platí, že silence kills, protože mlčení o totálním debaklu krajně levicových tyranů ve volbách v roce 2013 jim umožnilo dál pokračovat v prosazování jejich programu přes hlavy občanů. Už tenkrát se jim mělo jasně říct: lidi vás nechtějí, nechtějí vaše zlepšováky a jasně to ukázali ve volbách. Volby v roce 2013 byly zásadním referendem o krajně levicových receptech, stejně jako letošní volby.

Volby, které měly založit novu přímější demokracii...

Volby v roce 2013 se odehrály těsně po radostném svržení parlamentní demokracie stran, které prosadili na nekonečných demonstracích krajně levicoví aktivisti ve spolupráci s odbory, ČSSD a různými ezoterickými hnutími. Chtěli místo toho přímou demokracii, byli si jistí, že v tom mluví jménem lidu. Takže poté, co kolegové z ProAltu, z Holešovské výzvy, z International Solidarity Movement, z Demokratické strany zelených, nebo pracovníci Sociologického ústavu AV ČR a ekonomka Švihlíková několik let mluvili jménem lidu, konečně přišla chvíle, kdy se někteří z nich ve volbách postavili před lid a čekali, že lid jim jejich autoritu nadšeně potvrdí v hlasování. A co se nestalo? Zcela propadli.

A navíc se ve volbách zajímavě spojili s nelevicovými nedemokratickými silami. Zapomíná se, že Ilona Švihlíková tenkrát kandidovala za SPO Zemanovce (v kraji Vysočina), i když měla ostře levicovou rétoriku založenou na ezoterické představě o vlnách Kondratěvových. Propadla. Daniel Solis z International Solidarity Movement, činovník Demokratické strany zelených a organizátor antiizraelských demonstrací, kandidoval za volební blok Hlavu vzhůru a propadl. Blok dostal 0,45 %. Z protestních ezoterických organizací se do voleb odvážilo hnutí Občané 2011 a propadlo. Na prvním místě kandidátky stál sám Ludvík Adámek, autor drastického prohlášení z června 2011, v němž tvrdil, že mluví jménem „naprosté většiny občanů této země“. Přesto ho z naprosté většiny naprosto nikdo nevolil. Dostali 0,00 %.

Uspělo skoro stejnojmenné hnutí ANO 2011 (= Akce nespokojených občanů 2011), jehož moudrý tvůrce jednoduše využil oslabení parlamentních stran, zkopíroval rétoriku těchto hnutí a marketingově ji využil pro svou firmu. To, že mu tito protestující připravili cestu k moci, si asi dodnes neuvědomili. Hloupí aktivisté z A2Alarm pokračovali i v roce 2021 v zaslepené kampani proti demokratickým stranám...

Volby, které vládu ANO ukončily

I volby 8.-9. října 2021 byly velkým referendem o budoucím směřování politické kultury. Existovala realistická (i když těsná) možnost, že ODS uspěje ve svržení vlády ANO, a otázka byla, zda se pak naváže na budování lepších zítřků pod praporem nestranické krajní levice, nebo zda navážeme na parlamentní demokracii. Jak známo, prohrál nejen Babiš, ale i krajní levice.

Nejvíc pozornosti vyvolal debakl Pirátů. Poznamenejme, že vznikli za spoluúčasti Babišova náměstka Wagenknechta, obdivovali Ilonu Švihlíkovou a podíleli se na ezoterické kampani „Vlny pozitivní evoluce“ dobroděje Karla Janečka. Personálně i myšlenkově zcela navazují na „protivládní hnutí“ z let 2010-2013. Nicméně jejich debakl spočívá jen v tom, že dosáhli nižšího výsledku, než se očekávalo, do sněmovny se ale dostali. Voliči jim ale dali hlas, protože se za Babiše prezentovali jako demokratická síla, je na nich, zda se tak budou chovat i po volbách.

Ještě zřetelnější NE krajní levici můžeme vidět na osudech subjektů, které se do sněmovny vůbec nedostaly. Tady je třeba zaměřit se na osudy „klimaticko-antistátních“ sil Strana zelených, Demokratická strana zelených a spolek Mladí zelení. Strana zelených zcela propadla. (Dostali 0,99 %) Na jejich kandidátce stály vedle sebe osobnosti, které bojují za klimatický program „změny systému“, a vedle nich ezoterici z protivládních hnutí a aktivisti za otevřené hranice a kulturní anarcho-paraziti. Hezky to ukazují údajné profesní profily kandidátů za jménem. Je tu „fundraiserka Extinction Rebellion“, „odbornice na rovnost“, „lidskoprávní aktivistka“, „editor kulturního čtrnáctideníku A2“. Je tu paní Jana Jebavá z Čižinského progresivního prostoru na Praze 7, je tu Martin Rozumek z Organizace pro pomoc uprchlíkům, který vedl kampaň proti Tomáši Haišmanovi z ministerstva vnitra, jejímž cílem bylo prosadit otevřené hranice silou, přes hlavy občanů. Z téže organizace tu je i Zuzana Pavelková, která byla dřív militantní členkou spolku Mladí zelení (s „kvalitním“ vzděláním z CEU Budapešť). Je tu zarážející množství údajných urbanistů a „zelených“ právníků.

Demokratická strana zelených kupodivu také kandidovala, ale v rámci netransparentního bloku, jehož cílem bylo podpořit miliardáře Pavla Sehnala a jeho „Alianci pro budoucnost“. Sehnal je slavný gubernátor Prahy-Letňany, kde se ho nemohou zbavit, protože se po komunálních volbách vždy demokraticky dohodne proti vítězi tak, že pořád vládne. Proslavil se, když mu Babiš daroval 25 mil Kč za pronájem výstaviště Letňany pro nesmyslnou polní nemocnici během covidové krize. Jeho Aliance staví na slepenci klimatického alarmismu a nacionalismu. DSZ (pod vedením Jiřího Anderleho) se do voleb spojila s „hnutím“ Za práva zvířat a společně pak vyzvali k volbě Sehnalovy Aliance, i když byli na oddělených kandidátkách. Tomu říkám podvod na voličích! Sehnalova Aliance pro budoucnost dostala 0,21 %, DSZ se vůbec nehodnotila.

Za zmínku stojí osudy někdejšího lídra Demokratické strany zelených Daniela Solise. Najdete ho i v těchto volbách, ale jako lídra kandidátky divné nacionalistické „Aliance národních sil“, která vznikla přetransformováním z hnutí Občané 2011. Dnes ji podporuje např. neonacista Adam B. Bartoš... Extrémy se holt spojují.

A neměli bychom zapomenout na někdejšího předsedu Strany zelených Martina Stropnického, hlavního mozku její „modernizace“, který stranu opustil poté, co se jí přestalo dařit. Vstoupil do služeb ČSSD, za kterou kandidoval z druhého místa kandidátky a - jak známo – propadl.

Vedle toho kandidovala i strana Levice, do níž se přetransformovala někdejší Skutečná levice a Strana demokratického socialismu. Kandiduje za ni Andrej Bóna, jenž v roce 2019 kandidoval za KSČM do europarlamentu. Tehdy se za účelem volebního úspěchu zúčastnili oba „mladí“ eurokandidáti KSČM demonstrací proti klimatu, důkaz o tom, že KSČM je ochotná hodit důchodce přes palubu. Nevyšlo jim to, v eurovolbách neuspěli. Teď kandiduje Bóna za samostatnou Levici. Do voleb šli s heslem Naše budoucnost je levicová, nebo vůbec. Propadli, dostali 0,01 %.

Nevolení vítězové budoucnosti

Ale nejnebezpečnější je pro vás, občané této země, spolek Mladí zelení, který vůbec nekandidoval a přetransformoval se do hnutí Fridays for future. Představuje totiž nevolené samozvané vládce a zákonodárce budoucnosti, kteří občanům vnutí svou vůli přes žaloby, média a nadnárodní organizace. Pro ně byla hlavním nepřítelem ODS a teď se budou ze všech sil snažit novou demokratickou vládu paralyzovat. Opět jménem vás všech, ve jménu vaší budoucnosti.

Mladí zelení byli občanským sdružením, které od r. 2001 působilo v rámci Strany zelených, ale v roce 2019 se od nich oddělili, protože byli v otázce otevřených hranic a klimatu málo radikální. V době migrační krize a klimatu šli nahoru, čekali velké kariéry. Jejich vůdce Michal Berg a Anna Gümplová byli zvoleni do předsednictva Federace mladých evropských zelených, Zuzana Pavelková se stala mluvčí Federace. Anna Gümplová se na webu chlubila, že má místo na pražském magistrátu (tvrdila, že je „zástupce starosty Prahy pro územní plánování“ a „asistentka radní pro oblast kultury ve společnosti“, a teď tvrdí, že byla „asistentka zelené náměstkyně pražské primátorky“ – Krnáčové z ANO).

Ovšem nejvíc byl vidět gymnazista Petr Doubravský (dřívější „spolupředseda“), který spoluorganizoval klimatické protesty Fridays for Future v Praze a díky tomu získal ohromný prostor v médiích. Udělali s ním velký rozhovor v bulvárním Seznam zprávy, v Babišových Lidovkách, na tiscali.cz, reklamu mu dělala i veřejnoprávní ČT. Reprezentoval naši zemi na sjezdu mladých klimatických tyranů v Lausanne v srpnu 2019.

V prosinci 2020 vydal Doubravský Otevřený dopis, kde vládě rozkazoval, co má dělat. Na základě čeho , pane Doubravský? Kde jste vzal autoritu k takovému kroku? Uspějte ve volbách a pak můžete řídit politiku. Mladí zelení měli krásný program, který prakticky nepočítal s existencí starých lidí. I svou vlastní autoritu a cíle podkládali jen svým mládím, takže by mě vážně zajímalo, jak vidí svou vlastní buducnost, až zestárnou.

V únoru 2020 se mladí zelení jako spolek zrušili a Doubravský přešel do (ne)organizace Fridays for Future, kde prosazuje politický program pochodováním v ulicích a rozhovory s médiích, kde vám s pomocí novinářů oznamuje, co stát musí do budoucna dělat. Gümplová byla zvolena místopředsedkyní Strany zelených, Pavelková je také znovu členkou Strany zelených.

To, že tihle nevolení tyrani jsou do budoucna největší hrozbou pro občanskou společnost, potvrzují i jejich reakce na vítězství demokratických stran. Ani zprávy o strašném zdražování je nepřiměly k soucitu se spoluobčany. Kandidátka zelených Michaela Pixová po volbách naříká na blogu aktualne.cz a v A2Alarm, že „klima prohrálo“, „organizátoři“ Fridays for Future pokračují v nářku, že „tady se klima neřeší“, na svém webu mají fotku s výmluvným transparentem „I am sorry but your opinion means very little to me“ (Je mi líto, ale váš názor pro mě nic neznamená“). Na webu A2Alarm vyzval státem placený anarchista Slačálek z FF UK i po volbách k boji proti ODS. Celou sérii výzev proti ODS tam zveřejnil bývalý dramaturg veřejnoprávní ČT Stanislav Biler.

*****************************

Výsledky voleb 2021 https://www.volby.cz/pls/ps2021/ps2?xjazyk=CZ
Strana Zelených web
https://www.zeleni2021.cz/
Společný web Aliance pro budoucnost a DSZ:
https://alianceprobudoucnost.cz/
Demokratická strana zelených (pg):
https://dsz321.webnode.cz/
Mladí zelení (facebook):
https://www.facebook.com/mladizeleni/ (web zrušili); web Anny Gümplové https://annagumplova.cz/
Fridays for Future:
https://fridaysforfuture.cz/
Články A2Alarm proti ODS:
https://a2larm.cz/tema/ods/

Převzato z blogu autora s jeho souhlasem