8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechť stát do sportu nemluví

Tak prý jsem dle některých jedinců populistka (haha) - tak víte co? Teď vám asi ve třech minutách ukážu populismus, jaký jste neviděli. Protože až dočtete, zaručeně mě většina bude chtít zaškrtit. (Neboli budu populista až na Měsíc.)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Růžička 26.2.2018 10:19

Re: Jo jo, zlatá slova

Fakta? Pouhé lži a výmysly, toť vše na co se zmůžete. Napište zde pro zajímavost jména oněch státních sjezdovek v USA, Rakousku nebo Jižní Koreji, srandisto.

I. Pujman 26.2.2018 7:43

no jak kdo

Tohle je já tomu říkám "jednopytlový" názor. Takové skorofašistické Norsko - provozuje vrcholový sport svých "reprezentantů" za státní peníze. A všimněte si, kolik norských vrcholových sportovců je oficiálně nemocných - dnes hlavně astmatiků, neboli "nemůžou bez léků dýchat". Vtip je v tom, že ony léky obsahují takové látky, které nahrazují anabolické steroidy. A norští astmatici podle toho vypadají, jsou z nich svalovci na oficiálních portrétech málem jako vzpěrači, včetně žen. Stačí si to jen "vygůglit". Že je to přinejmenším nečestné a pro jiné sportovce, například z Ruska či jiných "nepohodlných" zemí, nepřípustné? No a co, politická objednávka tu je, prachy taky. V Rakousku na to jdou jinak, investují do infrastruktury sportu, do základen, hřišť, sjezdovek, atd. Vrací se jim to mnohem lépe a přes občasné excesy je tohle podle mne jediný efektivní systém státní podpory sportu, který má nárok na svoji existenci.

I. Pujman 26.2.2018 7:44

Re: no jak kdo

toto byla reakce na diskusní příspěvek, nikoli na celý článek..

P. Rudolf 26.2.2018 7:14

10 států

které získaly na letošních ZOH nrjvíc medailí:

Norsko, Německo, Kanada, USA, Nizozemsko, Švédsko, Jižní Korea, Švýcarsko, Francie, Rakousko. Kromě výhodných zeměpisných a klimatických podmínek byly tyto státy nejúspěšnější proto, že do jednotlivých zimních sportů (všude do trochu jiných) dlouhodobě investují obrovské peníze.

Přináší jim to vysoký zájem (nejen) mládeže o tyto sporty, což nesmírně zlepšuje zdraví obyvatelstva, skvělé vybavení sportovišť a sportovních areálů (o rakouských lyžařských střediscích u nás netřeba informovat), pak přináší zvýšený turistický ruch a spoustu pracovních míst, vítězící sportovci ve světě udělají své zemi větší reklamu (Čáslavská, Zátopek, Jágr či Ledecká - jen namátkou), než celá jedna ambasáda v USA či Japonsku. A takhle by se dalo pokračovat.

Autorku tohoto žvástu nečtu, neb mne zatím vždy přesvědčila jen o své hlouposti a argumentační neseriózností, ale vzhledem ke právě skončené olympiádě mne zaujal název článku. Děkuji autorce za potvrzení mého dřívějšího názoru.

V. Hanus 26.2.2018 7:50

Re: 10 států

Zlepšuje zdraví obyvatelstva? A jaký má tato mašinérie výroby nadlidí odpad? Znám více sportem pošramocených mrzáčků.

P. Rudolf 26.2.2018 8:03

Re: 10 států

Evidentně vůbec nechápete, že problémem doby je čím dál větší přirozený nedostatek pohybu lidí. To dnes může řešit (a řeší) jedině sport. Že se přitom pár vrcholových sportovců ufetuje, či jinak si zničí zdraví, že je při některých sportech vyšší zdravotní rizikovost, ne věci nemění zhola nic.

O. Uživatel 26.2.2018 10:00

Uživatel požádal o vymazání
J. Pražák 26.2.2018 9:29

Re: 10 států

Myslíte, že se v Rakousku stavba a údržba sjezdovek nezaplatí z jízdného a že vlastníci neplatí ze zisku daně? Vemte si kalkulačku a zkuste si násobit a dělit.

P. Rudolf 26.2.2018 9:48

Re: 10 států

Zkuste si můj příspěvek přečíst ještě jednou a budete-li mít světlou chvilku, tak možná ho i pochopíte.

J. Pražák 26.2.2018 10:02

Re: 10 států

A už jste si vzal kalkulačku a zkusil si to odhadnout?

(Myslíte, že se v Rakousku stavbU a údržbU sjezdovek nezaplatí z jízdného a že vlastníci neplatí ze zisku daně? Vemte si kalkulačku a zkuste si násobit a dělit).

D. Polanský 26.2.2018 7:05

Spíš jde o to, aby se nevyhazovaly peníze

např. na propagaci olympiády v Praze, která nebude a tyhle peníze se raději dávaly na podporu běžné tělovýchovy, aby byly hřiště, kluziště, tělocvičny, bazény. Pochopitelně žádná podpora jednotlivců, dnes je vrcholový sport normální podnikání, nakonec ani Ester Ledecká se tím netají. A nakonec spousta českých sportovců ani zde neplatí daně, pročpak by pak stát měl vrcholový sport podporovat? Pak by si ještě stěžovali, jako např. paní Navrátilová, že ji stát málo financoval.

R. Gramblička 26.2.2018 7:40

Re: Spíš jde o to, aby se nevyhazovaly peníze

No ale jak to chcete zařídit, aby se peníze využívali efektivně, natož aby se nerozkrádali?

R. Gramblička 26.2.2018 6:51

nooo

nooo, já bych řekl, žeeee......souhlas :-)

R. Neveselý 26.2.2018 1:30

.

.