8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechť stát do sportu nemluví

Tak prý jsem dle některých jedinců populistka (haha) - tak víte co? Teď vám asi ve třech minutách ukážu populismus, jaký jste neviděli. Protože až dočtete, zaručeně mě většina bude chtít zaškrtit. (Neboli budu populista až na Měsíc.)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pauček 26.2.2018 11:25

"sport"

Do kamene tesat!

Tyhle marketinkové a reklamní akce nemají se sportem nic společného.Hlavním účelem těchto akcí je zisk medailí a tím peněz pro bafuňáře a majitel těchto podivných lidí za každou cenu.

J. Berger 26.2.2018 11:07

Naprosty souhlas

Naprosty souhlas s vasim nazorem, pani Sichtarova. Stat nema organizovat zivot svobodnych muzu a zen.

J. Svoboda 26.2.2018 11:07

Všici kradnů, ani korunu do sportu. Od koho to asi opisuje?

J. Svoboda 26.2.2018 11:03

Googlit dovedu opravdu dobře, ale nedaří se mi najít

deklarované podzimní spotřebitelské úvěry na penály a bačkory.

Poradí mi někdo nebo paní žvaní ?

Pěkný den.

J. Pernica 26.2.2018 9:46

Ať stát sport podporuje

nikoliv však šoubyznys. Sportovní kluby nejsou nic jiného než divadla. Platí si herce a to už od těch nejmenších.Sport je zábava, kterou člověk vykonává čistě pro svoje potěšení po práci. Tzn. ať je v každé obci na obecním pozemku plácek, kde si všichni mohou zakopat, zahrát volejbal, .... prostě místo, kde se dá vyblbnout pohybem za minimálních obecních nákladů na vlastní nebezpečí. Ale už žádné dotace do sportovních klubů a spolků. To je šoubyznys a divadlo ať si každý platí sám.

J. Svoboda 26.2.2018 11:05

Re: Ať stát sport podporuje

Blbost, i ti nejmeněí se potřebují porovnat v "mezivesnickém mistráku", jinak je sport omrzí.

J. Pernica 26.2.2018 14:15

Re: Ať stát sport podporuje

Ale houby, porovnávat potřebují pupkatí tatíci, kteří postávají se škopekm za lajnou a řvou jak na lesy. Kluci/holky se potřebují proběhnout a musí je to bavit. Je to na rodičích, aby jim ukázali, že je potřeba se hýbat a to pořád v podstatě minimálně obden aspoň půl hodiny. Čutat můžou i bez mančaftu. Stejně tak je to s hokejem v zimně. Kdo přijde si zahraje a je úplně jedno, kdo vyhraje. Hrají malí kluci s tatíkama a jde o srandu a je úplně jedno kdo vyhraje. Rozhodí se hokejky a hraje se. Je to pro radost hráčů, nikoliv obecenstva - protože pak to není sport, ale divadlo.

J. Svoboda 26.2.2018 18:04

Re: Ať stát sport podporuje

Nesouhlasím, vzpomínám živě na sebe. I kuličky jsem hrál, abych vyhrál skleněnku a ne jen tak pro srandu.

Pěkný den.

S. Moc 26.2.2018 9:39

stát a sport

U nás v Austrálii stát sport podporuje, hlavně tedy stavbami stadionů a tak, ale pro vrcholové sportovce zřídil i Institut sportu. Tam se na vědecké bázi bádá a vrcholovým sportovcům radí jak trénovat, které svaly, jak dýchat a pod. Nechápu, proč by pí Šichtářová, nebo kdokoli jiný, nechtěl ani takovou pomoc od státu? A ano, jsem vždy pyšný když "náš" sportovec, sporotvkyně, (v mém případě Australan nebo Čech.. ale i Slovákům fandím!) něco vyhraje. A vůbec si na jejich medaile nedělám nárok. Vím, že mi nepatří, že patří jen a jen jim! Takových nás je určitě víc a vsadím se, kdyby model pí Šichtářové vyhrál, dejme tomu že by se zrušilo státní spojenectví se sportovci a oni bojovali jen za sebe, nikoli za stát, jen a jen za své soukromé jméno, že by sport upadl a nikdo by mu nefandil. Snad jen rodina a přátelé individuálního sportovce. Kdyby se peníze nedávaly nikam, kde je možná korupce, mohly by se rovnou zrušit....

P. Rudolf 26.2.2018 9:56

Re: stát a sport

Je to přesně tak.

Navíc je daleko lepší, když mezi sebou lidé místo na bitevním poli "válčí" na sjezdovkách. A jaká nádherná přátelství tam ještě mezi těmi sportovními rivaly vznikají!

O. Uživatel 26.2.2018 10:15

Uživatel požádal o vymazání
J. Lepka 26.2.2018 10:50

Re: stát a sport

Odborná komise : vysloužilí politici a stárnoucí sportovní hvězdy bez schopností se uživit jinde a jinak ? Ergo, čím více bafuňářů, tím lepší sportovní výsledky ?

S. Šporková 26.2.2018 11:06

Re: stát a sport

tím chete říct, že dokud nezačal stát podporovat sport, nehrála se nikde fotbalová liga, nekonaly se závody na lyžích atd.? POkud si to myslíte, možná byste si měl doplnit vzdělání, zajít do knihovny a porlistovat staré noviny - nejen z první republiky, ale třeba i z předminulého století

O. Uživatel 26.2.2018 11:44

Uživatel požádal o vymazání
S. Šporková 26.2.2018 12:21

Re: stát a sport

protože stát si pltíme my ze svých daní (stát žádné jiné peníze - tedy kromě půjček - nemá), měl by je rozdělovat spravedlivě. Některé věci jsou dané, ale zrovna podpora různých zájmů by měla být v rukou občanů. Nikoliv přiblblými referendy, ale tzv. dańovými asignacemi, kdy by každý občan platící daně měl možnost o malé části z nich (popdorující zájmové oblasti) rozhodnout sám. Tedy že by je zaplati musel, ale sám by si určil, kam půjdou. Jestli do sportu,do umění, církvi... Teprve pak by to bylo skutečně spravedlivé

O. Uživatel 26.2.2018 12:28

Uživatel požádal o vymazání
J. Růžička 26.2.2018 10:22

Re: stát a sport

Opět jste soudruhu Rudolfe nepochopil příspěvek a opět zde mástíte pitomosti. Že si sportovci na akcích zašukají, nemá nic společného se strkáním státního rypáku do sportu.

K. Podroužková 26.2.2018 10:11

Re: stát a sport

Stejně jako medaile by Vás mohl hřát mezinárodní úspěch našich hudebníků, tanečníků a jiných umělců, vědců i řemeslníků, přestože stát jejich rozvoj nijak nesponzoruje, nepodporuje.

Proč by měl sport upadnout a nikdo by mu nefandil, kdyby nebyl nedobrovolně sponzorován všemi občany? Nedosahují snad úspěchů, na něž může být každý hrdý, i ti ostatní, nesportovci, kteří nestojí s nataženou rukou ke státnímu struku hojnosti? Anebo za úspěch považujete jen uvítací shromáždění s transparenty, hromadným povykováním "kdo neskáče, není Čech" a v důsledku pak zlitými fanoušky?

P. Rudolf 26.2.2018 10:44

Re: stát a sport

Doufám, že to, že čeští umělci a vědci nejsou státem podporováni, nemyslíte vážně?!

J. Lepka 26.2.2018 10:53

Re: stát a sport

Dolaďte si nedostatek informací a nedělejte ze sebe většího hlupáka, než za jakého vás považujeme.

P. Rudolf 26.2.2018 11:02

Re: stát a sport

A ty informace mi doladí nějaká přihlouplá lebka. Tak to jo.

P. Han 26.2.2018 11:28

Re: stát a sport

Pan Lepka psal, že si je máte doladit vy. Čili se o to pokusit sám. Je to pro vás příliš složité, zdá se. Kdo vám dolaďuje informace obvykle?

S. Šporková 26.2.2018 11:17

Re: stát a sport

jak jste přišla na to, že ho většina občanů sponzoruje dobrovolně? SPousta lidí se o sport nezajímá, další část nechce sponzorovat ftablové či hokejové milionáře, protože ty peníze by radši dala dorekreačšního sportu pro svoje děti.

Ale hlavně - proč by mě mělo hřát, že někdo s hromadou svalů a leckdy bez vzdělání (což neplatí o Ledecké,ale třeba o fotbalistech) místo trénování myšlenek trénuje jen svaly - a pak se dokáže treafit míčem do předem ohraničeného prostoru? ANo - hrdá budu na vědce, na umělce apod. - ale nikoliv na svalovce, co honí míč z jedné strany na druhou

J. Kohoutek 26.2.2018 11:45

Re: stát a sport

Stando, nehrával jsi kulečník?

F. Navrátil 26.2.2018 9:34

Sport a zdraví

Stát by měl podporovat jen základní tělovýchovu, jako součást politiky na podporu zdravého způsobu života. Dávat peníze do profesionálního sportu, tedy zábavního průmyslu, kde se točí a ztrácejí miliardy, je darebáctví.

P. Lenc 26.2.2018 9:30

Naprostý souhlas.

M. Bílý 26.2.2018 13:02

Re 9:30 Musím Vás podpořit, pane Lenci! I ode mne ...

.... naprostý souhlas. Jenže je nás málo.

J. Milota 26.2.2018 9:29

A ještě

Společnost Hamlet Production, a.s. dostala v r.2004 dotaci 997000 Kč na jakousi presentaci pro turisty. V té době byl pan Ledecký místopředsedou představenstva.

J. Svoboda 26.2.2018 11:09

Re: A ještě

Link ...

A. Pakosta 26.2.2018 9:27

Na jednu maličkost jste, paní Markéto, zapomněla:

Tou maličkostí je fenomén "panem et circenses", pokud si mohu dovolit latinský exkurs. Sportovní podniky a televizní přenosy z nich dnes suplují římské gladiátorské hry - sport je tou oblastí, kde se národ vybouří (myslím u obrazovek, nikoli na hřištích) a pozitivní výsledky dávají zástupný pocit národní sounáležitosti.

Krásnou ilustrací bude dnešní hapenning na Staromáku ve srovnání s tím včerejším na Václaváku. Včera byla "u koně" manifestace za dost důležité národní zájmy - svobodu, demokracii a svobodné podnikání. Odhadl bych tamní účast tak na tři tisíce lidí. Zbytek doma oslavoval Ledeckou a truchlil nad hokejisty. Vsadím se, že na dnešní "přehlídku gladiátorů" na Staromák přijde lidí desetkrát více.

A přesně tak to establišment chce. Když už mají lidi bouřit na náměstí, tak ať je to kvůli zlaté nebo bramborové medajli, to se dá v pohodě zvládnout. Ať se u toho klidně i porvou. Davy lidí s politickými hesly nad hlavami, to vždy smrdí průšvihem. Podpora sportu je tedy ve vlastním zájmu věrchušky.

Jinak ale s Vaším článkem stoprocentně souhlasím.