4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechoď, Miloši, s pány na led...

Dočítám se, že předseda Senátu Parlamentu České republiky je Tchajwanec. Je to trochu překvapivé, ale když to o sobě sám říká, tak snad ví, co říká a proč to říká. U druhého protokolárně nejvyššího ústavního činitele státu se to snad dá předpokládat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pokorný 4.9.2020 12:26

Zdravím. Ptáte se mně? Jsem prostě Čech. Ale nevím, proč bych se tím měl chlubit. S odkazem na lidi typu pana Vystrčila těžko. Ten je obyčejný slouha. Myslím tím jako politik. Slouha a poskok. Jako většina z nich a ODS zvláště.

M. Šejna 4.9.2020 10:01

A přitom stačilo aby Vystrcil nejprve navštívil čínský parlament, a poté v ramci návštěvy i ten tchajwanský včetně toho projevu v parlamentu.

To by ale nebyla ta správná provokace, takže takto to Vystrcil záměrně neudělal.

L. Kubeš 4.9.2020 13:14

Chudinko, nepotřebuješ vyměnit ze samých obav trenky?

D. Stys 4.9.2020 10:00

Pan Miloš Vystrčil neumí bežně žádný cizí jazyk. Nemá dost soudnosti, aby mu došlo, že nemá dost informací aby se mohl správně rozhodnout. Nicméně to, že na Tajwan jel, nemusí být z dlouhodobého hlediska špatně. Je to v celé Ázii zdaleka nejsympatičtšjší a nám mentálně nejbližší země. Až budou utíkat před Číňany, měli byhcom jim poskytnout veškerou pomoc, konečně bychom se stali tím středoevrospkým tygrem.

R. Tesařík 4.9.2020 9:55

Čína zuří a mě to baví.

P. Jánský 4.9.2020 9:35

pan Šebesta mě překvapil

nejen že přesně popisuje situaci, ale dělá to čtivou formou, zajímavě.. díky

J. Urban 4.9.2020 9:28

Článek dlouhý a takřka o ničem. Autor je patrně pragmatik, a to ještě poněkud zideologizovaný (protože čistě pragmaticky vzato nám ten demokratický Taiwan je platnější, než celá komunistická PRC). On kdyby hradní pán nejezdil do Číny opakovaně v předklonu neustále leštit kliky (s efektem plus mínus nula) a obdivovat je, jak "stabilizovali společnost", nemusel být dnes Vystrčil v Tajpeji.

J. Urban 4.9.2020 9:33

Přesněji řečeno: efekt poklonkování zEmana je mínus jeden - to je ten ztracený poradec, co ho ani Mynář s Nejedlým už nenašli.

M. Rohovský 4.9.2020 10:39

Vztahy s Čínskou republikou (tuším že námi neuznanou) byly o.k. i bez Vystrčila. Nejzajímavější na jeho sebeprezentaci je hrobové mlčení Merkel a jejího mopslíka Macrona k výhružkám z oficiálních míst ČLR vůči ústavnímu činiteli členského státu EU.

K. Loucký 4.9.2020 10:46

Možná jste přehlédl, že na výhrůžky čínského ministra zahraničí okamžitě a jasně reagoval německý ministr zahraničí. Tedy na shodné diplomatické úrovni. Tahat do toho paní Merkel je v lepším případě neznalost, v horším případě nevěcný útok.

W. Smith 4.9.2020 9:26

Váš názor vám samozřejmě nijak neberu, dokonce ho i v jistých směrech chápu, ale nesmíte zapomínat, že nespočet lidí mezi které se sám řadím dává přednost národní hrdosti, mezi kterou patří i schopnost udržet si vlastní integritu ve smyslu naší historické zkušenosti. Poklonkování zemím Číně podobných za pár drobných a navíc s výhružnou rétorikou je příliš ubohé.

Na přístupu p. Vystrčila nevidím nic progresivního, čeho bychom se měli obávat. Naopak v něm vidím konečně tu srozumitelnou a sebevědomou politiku, kterou oceňuji.

P. Havel 4.9.2020 9:23

Nu což, je to takový autorův názor. Je sice takový trochu roztěkaný a počesku přikrčený, ale nebojí se rozmáchnout a tít do svých démonů ("mnozí dobrodějové", "progresivistické kruhy").

Vsadím se, že v Havlíčkovi by se našlo desítky dalších citátů, které by se ale autorovi vůbec nehodily do krámu. Havlíček se nebál.

P. Král 4.9.2020 9:17

Každopádně se rasantně přihlásil o titul Havla roku.

Našlápnuto měl Hřib, Kolář, tradiční účastníci jako Hřebejk, Geislerová jen zpovzdálí sledovali, jak lehce je vystrčil z čela pelotonu. Halík si mne bradu.

No, do Vánoc ještě čas, třeba se Novotný pochlapí a s multikárou plnou obecních košťat vymete Kreml.

J. Hanzal 4.9.2020 9:42

Souhlasím s Vámi, ale není to málo p. Králi. Možná by Novotný upoutal více když by vzal dvě multikáry (třeba s Hřibem nebo Vystrčilem) a jel až do Pekingu vymést tento !Kreml";-D;-D;-D

P. Král 4.9.2020 11:29

Čím víc multikár a čím víc multi tím líp, pane Hanzale, to rozhodně.

A hlavně ty multikulty. Abych volně citoval Jokera z Full Metal Jacket: Chtěl jsem poznávat zajímavé a inspirativní lidi z jiných kultur a zabíjet je ;-)

J. Kocián 4.9.2020 9:11

Předpokládám, že další Vystrčilova mise bude do Katalánska, cestou by se mohl stavit ve Francii a zastat se ten Tchaj-wanec žlutých vest.

J. Urban 4.9.2020 9:37

Žluté vesty už adoruje IVK. Ale uznávám, že Katalánsko - to by byla výzva!

J. Hanzal 4.9.2020 9:59

Do katalánie nepojede, na to nemá koule. To je moc blízko.:-)

J. Pavelka 4.9.2020 12:06

Oni ale Katalánci autonomii mají....Když ale chtějí samostatnost...ale pak by byl zas problém se španělskou menšinou...

J. Kočí 4.9.2020 9:03

Udeřil jste na hlavičku

Základní problém je, kdo zodpovídá za zahraniční politiku. Opět další nesmyslný bod našeho politického systému. Každý zvolený politik si může dělat svoji zahraniční politiku a nenese za to zodpovědnost. A následky neseme my. Asi by to chtělo zanést do ústavy, protože triviální nepsaná pravidla zcela evidentně nefungují.

M. Valenta 4.9.2020 9:03

Nejdůležitější je držet se dál od té strkanice, což je praxe v české historii dokonale zvládnutá a naposledy masově praktikovaná v normalizovaném ČSSR. A tohle přizdisr... má být zřejmě hlavním poselstvím článku.

J. Urban 4.9.2020 9:32

Jo! Napadl Vás přesný výraz, české vychtsánkovství a přizdisr... z článku zrovna kape.

D. Polanský 4.9.2020 8:31

Každý psycholog vám řekne, že je dobré, když si člověk alespoň jednou za život užije tu šťastnou a pověstnou chvilku slávy ať to stojí, co to stojí. Panu Vystrčilovi se to splnilo.

M. Valenta 4.9.2020 9:03

A Vám už taky?

I. Fajt 4.9.2020 8:05

Až se vrátí pan senátor Taiwanec, budeme se mít už jenom lépe....

On totiž nepochopil , že to co řekne americký prezident ,nemůže cvrdlikat nějákej Vystrčil...

To co je dovoleno bohovi,není dovoleno volovi..a tím on je a zůstane...

Š. Hašek 4.9.2020 8:14

Jo.

A čistě můj názor. Já si donedávna myslel, že na špici peletonu bude hodně dlouho Drahoš. Mýlil jsem se.

Zároveň se omlouvám Pithartovi a Štěchovi. Dost jsem oba neustále kádroval. Dnes vidím, že hodně nespravedlivě.

M. Ráb 4.9.2020 8:17

Není to "nějákej Vystrčil", ale řádně zvolený předseda Senátu, který důstojně naložil s odkazem Kubery. Parafráze s Kennedyho větou byla trefná a zcela namístě. Vaše urážky jsou projevem argumentační nouze.

J. Kocián 4.9.2020 9:06

Je to samozřejmě nějaký Vystrčil. Je sice nějakou šťastnou náhodou předsedou senátu, ale kolik ten Tchaj-wanec zastupuje voličů? Vystrčil jen dokazuje, že senát se sbor parazitů a kazišuků, který je třeba zrušit.

M. Ráb 4.9.2020 9:22

Máte poněkud bizarní představy o demokracii a druhé nejvyšší ústavní funkci... Pánbůh zaplať za pravicový Senát!

J. Urban 4.9.2020 9:40

Jj, senát ... levičákům leží v žaludku jak vlkovi babička s Karkulkou ... já mám Senát a volby do něj docela rád... volí se a vyhrávají osobnosti... ne pele-mele stranických kandidátek podle poměrného zastoupení.