5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rolen 14.3.2007 8:30

Radar

Když jsem byl kdysi v Holandsku, hodili o nedělích holanďané navštěvovat své přátele Američany na základnu u Zeistu. Na náš dotaz odpověděli: Američané u nás jsou zárukou bezpečnosti před Němci a Rusy. Vy, mysleli nás, to máte daleko složitější, jste přímo mezi nimi. A proto se dnes nabízí historická šance. A kdo nezná dějiny, zopakuje si je.

zlý kukuč 14.3.2007 8:30

Re: Re: Nechci raktey, chci vojáky

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D, já netušil že to někdo takhle sežere.

Hned je ten den radostnější

Malý Aston 14.3.2007 8:26

Re: Koukam, dalsi placeny vlastizradce,

Já navrhuji,aby jsme to vyzkoušeli.Rusáky jsme tady měli do roku 1990,komouše od roku 1948 a dovedli nás do chudoby.Proč to nevyzkoušet s USA? Rusáci nám tady předvedli,jak prosperující stát dovésti k chudobě a američané nám mohou předvést jak se dopracovat prosperity.Nebo je snad rusák bohatší než američan?:-D

Harry 14.3.2007 8:25

Re: Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

Souhlas, Amerika, presneji USA uz dvaktrat tahala Evropu z blata do ktereho se zaryla (tedy ta Evropa) vlastni vinou. Padlo tady hodne americkych hochu. USA si za to nikdy nezadali uzemi, maji sveho dost. Za II.sv. vakly osvobodili asi 1/4 Cech, ale odesli zpatky. Udrzovali v Evrope svoje zakladny a pomohli Evrope zpatky na nohy (Marshalluv plan). Rusove byli jedina spojenecka velmoc, ktera na zklade II.sv. valky rozsirila svoje UZEMI (cast Polska, Zakarpatska Ukrajina...) a fakticky zabrali cast Evropy (NDR, CSSR, Madarsko, Bulharsko, Polsko....a i Finsko a okupovali ho fakticky, Finsko neprimo. H.

body 14.3.2007 8:24

Re: Koukam, dalsi placeny vlastizradce,

 A pročpak na Box?:-D Tvé úmysly jsou skutečně "nezištné"!

body 14.3.2007 8:21

Re: Nechci raktey, chci vojáky

 Takováhle hovadina může napadnout jen toho co zná družbu se sovětskými vojáky po okupaci na pozvánku hrstky stalinistů v r.68-89. Kolaboraci začali provozovat bezcharakterní  karieristi nejdříve tajně, později veřejně a s halasem, aby zakryli špatné svědomí(pokud ho vůbec měli). Tankama nás převálcovali sověti a Dubček a spol zes-aní strachy podepsali totální kapitulaci. Je to rozdílný přístup velmoci k vojenské ochraně a spolupráci. Vy však se vzpomínkou na svou kolaboraci, či vašich rodičů, odmítáte dnes spolupráci s velmocí na věčné časy. Kolaborovat a spolupracovat jsou různé pojmy!

Malý Aston 14.3.2007 8:21

Re: Re: Re: Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

Souhlasím s Vámi.Celý život jsem prožil pod komanči a jejich nesmyslnou ideologií.Děkuji již nemám zájem.Nemohu pochopit,že ještě někdo může věřit těmto blábolům,když si jejich vládu všichni dobře pamatujeme.

Malý Aston 14.3.2007 8:17

Re: Re: historie se opakuje

Nejlepší řešení by bylo,postavit u nás radary ruské i americké.Může tady vládnout jakákoliv politická strana a nikomu to nebude vadit.Když bude u vlády Filip a Paroubek,budou jezdit za rusákama,když ostatní politické strany tak za americkými vojáky.Jen nevím,kde budou jezdit Zelení.:-D

Andy 14.3.2007 8:14

Koukam, dalsi placeny vlastizradce,

ktery chce okradat svoje spoluobcany a potrebuje k tomu uchylna USSacka cunata z Guantanama a Abu Graibu.Uz se tesite, az se z Ceska stane podobny lagr?Znova vam to zopakuju, lip pomuzete USA tim, ze valecnym mrzakum, kterych je v USA pozehnane, zlepsite peci odmitnutim vystavby tehlete blbosti.

Tady mate adresu, kam muzete navic posilat penizky:

Walter Reed Society

Post Office Box 59611

Washington, DC 20012-9611

dph 14.3.2007 8:10

Re: historie se opakuje

to jako,že nás čeká vláda ĆSSD a KSĆM a budeme zase chtít ruské rakety

body 14.3.2007 8:10

Re: Re: Re: Re: no jo

 Mluvíš o tom, ale vyvozuješ jiné závěry než já.

body 14.3.2007 8:04

Re: Re: Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

 Tvůj názor je stejně nevyvratitelný jako můj. Já aspoň vím proč jej mám. Po padesáti letech života už dobře vím, kdo zastává tvé názory. Slýchal jsem je  celý život od těch co měli plnou hubu dobré budoucnosti a rovnosti mezi lidmi. Dnes se jim z nakradeného žije fajn a my co jsme museli pracovat za lepší zítřky bez nároku na svobodu, musíme dřít ještě dnes, abychom se konečně vyhrabali z toho komunistického hnoje. Nenaříkám nad prací, té mám až moc. Nenaříkám nad penězi, ty si poctivě vydělávám a užívám je s rozmyslem a dopřávám si svobody než zhebnu. Naříkám nad tím kolik blbosti se komunistům podařilo naočkovat lidem tak, že s jejich dogmaty zhebnou a ani si svobody nebudou moci užít a vychutnat ji! Neukazuji ukazovákem. Ukazuji pěstí!!

cca1 14.3.2007 7:58

Re: Nechci raktey, chci vojáky

jen aby nevykoupili všechno broušené sklo, koberce a jeansy !

Haf 14.3.2007 7:58

Re: Re: Re: Správně.

Zapřemejšlels někdy čůro, pokud máš čím, vo  tom, proč vůbec bojovali US vojáci ve druhý světový v Evropě ? Určitě proto, aby tu 40 + 17 let vládli pořád rusi !

zlý kukuč 14.3.2007 7:54

Nechci raktey, chci vojáky

navrhuji založit hnutí "Americký voják do každé rodiny" Všichni, kdo chtějí vojáky si je budou co nejdříve moci pozvat do rodiny na víkend nebo na celou dobu jejich služebního volna. Prohloubí se tím družba mezi národy a malý model raktety či radaru pak bude navždy připomínat milé chvíle družby mezi našimi národy.

rv 14.3.2007 7:54

historie se opakuje

Za komunismu se naši mocipáni neodvážili říci ruským raketám ne, i když jsme je tady nechtěli.

Dnes naši mocipáni opět nedovedou říci americké základně ne, přestože si ji většina národa nepřeje.

Samozřejmě že tehdy i dnes se najdou lidé, kteří cizí vojáky, zbraně a základny na našem území z nejrůznějších důvodů vítají. Spoléhat se na to, že tato cizí vojska budou někdy chránit naše zájmy přitom nemá opodstatnění. Tito žoldáci přece chrání a prosazují zájmy toho, kdo je platí. Naše zájmy mohou být po určitou dobu společné, ale co když se začnou zájmy okupující mocnosti od našich odlišovat? 

Jura 14.3.2007 7:52

Re: Re: Správně.

V době odchodu okupantů (tehdy z Ruska) nám celá politická reprezentace slíbila, že odchází ne proto, že to jsou Rusové, ale protože jsou cizí !!!  Američani jsou taky cizí !

Jura 14.3.2007 7:49

Re: Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

body, když na někoho ukazuješ ukazovákem, tak se podívej kam míří prostředníček, prsteníček a malíček.

Jura 14.3.2007 7:47

Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

V Iráku se ukázalo, jak USA chrání své zájmy: V době své kurately zrušili Irácké ropné kontrakty s Ruskem, Francií, ... a nahradili je kontrakty se svými firmami.

Takže když to přeženu, tak autor souhlasí s tím, že zavřem Kofolu a Dobrou vodu a budem čepovat jen Coca-Colu (případně v rámci konkurence občas Pepsi) ... to by přece bylo v zájmu USA.

body 14.3.2007 7:42

Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

 Staníku podej si s Grosem ručičky a běž se učit do kroužku komunistických canců. Jsi pod vlivem komunistické propagandy a vše co nevyšlo z ní považuješ za propagandu. Jediné tvé štěstí, že ti někdo zajistil demokracii, protože máš aspoň s kým polemizovat. Ale je to o nervy vidět, že svět se točí podle úplně něčeho jiného, než podle propagandy komunistů, co?

MP 14.3.2007 7:35

Re: Re: Re: no jo

"USA tam prohrála válku vlivem odporu svých občanů pokládat životy..."

no vdyt presne o tom mluvim...

body 14.3.2007 7:32

Re: Re: no jo

 O Vietnamu víš velký kulový! Jen to, co celou dobu učili komunisti na školách a VUMLu. Zábavná je vzpomínka na soudruhy ze Severního Vietnamu, co u nás "pracovali" za totáče, jak každý z nich měl rifle a na pr-eli americkou vlajku. Mohli se po-rat za zbožím z Tuzexu a čerta jim záleželo, že je kapitalistické. Lidi jsou všude stejní i ve Vietnamu, jen jich tam donutil komunistický režim bojovat proti Jižnímu Vietnamu. USA tam prohrála válku vlivem odporu svých občanů pokládat životy za sebranku v asijské pr-eli. Četl jsem životopis Ho Či Mina - doporučuji!

MOON 14.3.2007 7:29

Nechci rakety,chci vojáky

Mame-li vládu, ve které jsou občané cizích států-paní z Kazachstánu bývalé to země sovětského svazu,degenerováného feudála z Rakouska a šílenou českou matku placenou odpůrci České republiky,zelené žvatlali , psychotiky a nesoudné čtenáře Orwela,tak potřebujeme zkladnu,rakety i vojáky.Hezký den MOON

MP 14.3.2007 7:24

Re: Re: Re: no jo

jakych spojencu? Pokud z toho Americani budou neco mit, pomuzou vzdycky(i kdybychom nechteli). Pokud z toho nic mit nebudou, nepomuzou i kdybychom s nimi meli podepsano tisic smluv.

body 14.3.2007 7:17

Re: Re: no jo

 Evropan je imaginární pojem. Je to člověk žijící na území Evropy a to jediné ho s ostatními spojuje. Až na konkrétní situaci se projeví evropská schopnost se sami bránit proti možnému napadení zvenku nebo zevnitř, pak lze teprve mluvit o evropanství. Zatím jsme jako Evropa byli schopni se tak akorát navzájem napadat. Zájmy jednotlivých států jsou sobecké vůči ostatním a s tím se musí počítat, aspoň zatím. Pro USA jsme bezvýznamní do té doby než prokážeme schopnost s nimy spolupracovat. Když se tomu bráníme, tak si nás jistě ani nevšimnou - vždyť u nás celkem nic není, krom hromady nespokojených vyžírků, co jim nemají co nabídnout. Přátelství a spolupráce je o tom, zda si mají dvě strany co dát a ne co jeden druhému může vzít. Co by nám tak USA vzala? Území se sociálně "potřebnými"? Svou důležitost si tady každý jen namlouvá! A hlavně ti co nic nedokázali a nic neumí a hlavně jsou zhnilí s tím cokoliv dělat!

jiri 14.3.2007 7:15

Re: Re: no jo

Hledani spojencu a posilovani vlastni obranyschopnosti se snad navzajem nevylucuji...

jiri 14.3.2007 7:12

Re: Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

"Amerika", presneji USA, nema (nemela a patrne nebude mit) ve stredni Evrope mocenske uzemni pozadavky. Pisatel clanku argumentuje logicky; hloupa je  pouze Vase poznamka...

Mimochodem, je rozdil mezi imperialismem a hajenim vlastnich zajmu...

Standa 14.3.2007 6:55

Nechci rakety, chci vojáky!.. hloupost

"A když si k tomu přidáš fakt, že Amerika je v současnosti jediný stát ochotný a schopný hájit své zájmy kdekoli na světě, tak americká základna na našem území je to nejlepší, co můžeme ve vlastním zájmu podniknout." - Nezastaralá a přesnější charakteristika imperia. Z toho plyne jediné - všichni budete poslouchat nejsilnějšího a jedině jeho názory budete brát za své jako nejlepší. Zastánci raket, základen a pod. budou první ,kteří budou poslouchat  jako hodinky a už nikdy nebudou mít svůj vlastní názor na veřejnosti.. Gratuluji. Propaganda a manipulace nese své první ovoce. Nejedná se o Rusy ani Číňany, ale o systém.

body 14.3.2007 6:53

Re: Správně.

 Nemáš potuchy, co je to zrada! Ty víš jedinné, že s příchodem američanů by se česká malost ještě zvýraznila a byla by více vidět. - Jen proboha ne američany - to je tvoje dogma. Bojíš se sám sebe, že na nic nemáš. Tobě o národ nejde ani v nejmenším. Ale nejsi sám, je vás hromada a měli by jste si vybrat nějaké území a na něm si sami existovat, aby jsme vás nemuseli živit. Jste totiž zadarmo drazí!

MP 14.3.2007 6:49

Re: no jo

"mit v zasobe americke vojaky"

tak tohle uz je na me moc... Takovy jizni vietnam mel v zasobe statisice americkych vojaku a stejne mu to bylo prd platne. Ono neni moc dobre se upinat k americanum jako ke zlatemu praseti, tak si jen zadelavate na obrovske zklamani. Jak se rika, nejlepsi pomocna ruka je ta, kterou mate na konci sveho ramene...