2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BOMBON 3.6.2007 1:22

Re: Re: Bobosikova to nepochopila

vubec ne...

a kdyz si to budete platit ze sveho, tak tomu dokonce zatleskam

doktor 2.6.2007 10:54

Paní Bobošíková má pravdu.

RNDr.Petr Nečas po celou svou politickou kariéru prokazuje základní neznalosti obyčejného života. Vyniká jen v pomluvách a ironii. Někdy si říkám, co že to asi vyvinul v té Tesle Rožnov, kde za Husáka pracoval. Jeho další životní zkušenosti: už 15 let je politikem z povolání, dnes nejhorším ministrem Topolánkovy vlády. Děti do 3 let věku by měl vychovávat (a mít na to) z mnoha biologických důvodů jeden stálý pěstoun (rodič), pro další roky existovaly a existují ve všech civilizovaných zemích (i v USA) snad už sto let školky. Jak víme, na západě se to dnes flikuje nekvalifikovanou a mnohdy na černo zaměstnávanou au pair mládeží odkudkoliv. Nečasova z dob komunismu převzatá "sousedská výpomoc" je nápad přímo skandální.

Petr 2.6.2007 12:20

Re: Paní Bobošíková má pravdu.

Proč si trouba dává nick doktor? Nebo že by RSDr.? ;-D

doktor 2.6.2007 14:54

Re: Re: Paní Bobošíková má pravdu.

Milé novorozeně, nejprve musíš vyrůst, pak se zajímat důkladně o VŠECHNO kolem sebe, čili získávat životní zkušenosti a studovat, a pak teprve můžeš dospělým klást otázky. Já podobně jako ty ani přesně nevím, co to tvé RSDr. znamená. Vím ovšem, že to myslíš jako umocněnou nadávku, což je oblíbený diskusní prostředek lidí s nedostatkem inteligence. A ještě: doufám, že "Petr" se nejmenuješ. To by mne mrzelo, protože několik Petrů je mými dobrými přáteli. Pozn.: Dospělým obvykle netykám, to se tě ovšem netýká.

Starý J. 2.6.2007 15:18

Re: Re: Re: Paní Bobošíková má pravdu.

No nezdá se mi, že ten, kdo o Nečasovi prohlašuje, že jen pomlouvá a ironizuje, by získal těch životních zkušeností a především odhadu vlastností jiných, nějak nadbytečně. Nečas patří k nejslušnějším politikům u nás, ať už má schopnosti jakékoli!

doktor 2.6.2007 15:23

Re: Re: Re: Re: Paní Bobošíková má pravdu.

Příteli, možná nemáte čas sledovat naše sdělovací prostředky. Já už ho - naneštěstí - mám dostatek.

Lájoš B. 3.6.2007 5:48

Re: Re: Re: Re: Re: Paní Bobošíková má pravdu.

Máte dostatek času? Internet teď vede i na onen svět ?

Jan Vrana 3.6.2007 21:39

Re: Paní Bobošíková má pravdu.

Pan Necas pracoval v Tesle Roznov hlavne za Havla a jako fyzik se uzivil velmi slusne. Myslim, ze jako jeden z mala politiku je ve stalem kontaktu s realitou, i kdyz nam to neotlouka neustale o hlavu. S detmi ma take dostatek zkusenosti a vlastnim se vzorne venuje. Ma jen smulu, ze neni vyrazny medialni typ, t.j. nema nejakou napadnou fyzickou nebo psychickou vadu a nevymeta diskoteky. Dobry typ pro statniho urednika.

Kubeš 2.6.2007 10:52

Bobo

Bobošíková nebyla na Everestu a přesto ztratila miliardy mozkových buněk. Nebo je nikdy neměla? Ty co má ji stačí právě jen na psaní blábolů

franta 2.6.2007 11:16

Re: Bobo

Je zajímavé, že vždycky poučujete "socany", aby místo nadávek používali argumenty. Proč se tím sám neřídíte ? Nebo "pravičáci" mají vyjímku ?

Kubeš 2.6.2007 12:12

Re: Re: Bobo

Žádná nadávka, jen konstatování. A Bobošíková je socan? Ta je nezařaditelná.

UF 2.6.2007 10:45

Frau Bobošík

Jednoho krásného dne si opatřím kalašnikov...

BERD 2.6.2007 10:31

Nektere partaje

maji podobne ubyte mozkovych synapsi uz po vystupech na Rip.

Blik 2.6.2007 10:54

Re: Nektere partaje

To už by byli v minusu.  

I když někteří socani ve vedení právě tímto dojmem působí. ;-D

Ašek 2.6.2007 10:06

Putinka

Henry 2.6.2007 9:50

Už to zaznělo vícekrát, ale nedá mi se zeptat.

Ví někdo o jakýchkoli aktivitách Bobošíkové v  EP? Co vlastně dělá kromě levné demagogie na těchto stránkách?

Kubeš 2.6.2007 12:16

Re: Už to zaznělo vícekrát, ale nedá mi se zeptat.

Co dělá je všeobecně známo, ale napsat se to nedá ,cenzura by to nepustila

Dr.Voštěp 2.6.2007 12:20

Re: Už to zaznělo vícekrát, ale nedá mi se zeptat.

Bobo v EP zřejmě zastupuje zájmy deníku Metro

PROKOP BUBEN 2.6.2007 9:43

VYPADÁ TO -

 Že věčná svazačka BOBO ví, jak se získává popularita, když měla dobrého čarodějnického mistra Vovku Železného......Že by se ji zasnilo, dokonce o Hradních komnatách.....

Koloděj 2.6.2007 9:38

Odporná kreatůra Bobošíková

Babo hnusná zalez krást a chrápat do Bruselu, ty tvoje výblitky jsoou strašné!!!

franta 2.6.2007 11:18

Koloději

podle obsahu příspěvku soudím, že taky patříte k té slušnější a vzdělanější polovině. Pletu se ?

Lájoš B. 3.6.2007 6:09

Re: Koloději

Jste nezřízený optimista. Polovina ?

kaythoom@seznam 2.6.2007 8:47

všeho s mírou

každej socialní systém je proti přírodním zákonům a co je proti přírodním zákonum je neživotaschopné, takže opatrně s příspěvkama,dotacema, apod.ničí nás to budoucna

MUDr Jiří Kilian 2.6.2007 9:14

Re: všeho s mírou

No, proti přírodním zákonům - to nevím. Aplikovat přírodní zákony na společenské, to je krok do pekel. S tím opatrně především.

Lájoš B. 3.6.2007 6:11

Re: všeho s mírou

Poraďte co s důchodcema, když důchod patří do sociálního systému ?

Olinka 2.6.2007 7:48

Celkem souhlas...

Je to vazne pitomost, co Necas vymyslel, zda se, ze je uplne mimo misu a mimo logikuRv...v pripade jesli/skolky sveruji ditko kvalifikovanym sestram/ucitelkam, v pripade sousedky vetsinou ne...a kdyz sousedka, proc ne ja?..Jesli je velmi malo, skolek sice vice, ale stejne nepostacuji, byt by byly sebedrazsi...a ze strany maminek je zajem, cili to neni tak, ze by si bezstarostne uzivaly na naklady statu, casto prichazeji o karieru a kvalifikaci!! Casto nemohou zpet do prace z duvodu, ze neni dite kam dat..no a babicky uz taky nejsou, co byvaly:-)

Uznavam, ze 4 roky materske jsou az moc, ale jak jinak zajistit kvalitni vychovu ditka? A to nemluvim o citove vychove...kdyz i podnikatele a investori maji danove prazdniny a ruzne danove ulevy, tak proc ne matky?!...neni vychova a vzdelani deti nejvetsi investici do budoucnosi tohoto naroda?

MUDr Jiří Kilian 2.6.2007 8:01

Re: Celkem souhlas...

Víte, kdovíkdo to vymyslel.  Vymysleli to už komunisti, kteří matku chtěli vidět za tkalcovským stavem a ne u jejího děcka.  Vymysleli jesle,  dítě se odložilo do nich, pak do školky, pak do družiny, pak na internát a pak to děcko odložilo rodiče do domova důchodců, pokud se nepodařilo na LDN.  Nic proti školkám, jde o věk,  o to, kdy má dítko vývojově na to, aby v rámci siöcialisace - tedy začleňování do společnosti, opustilo rodinu. Jesle by měly být jen vyjímečně prostředím, v němž vyrůstá, v batolecím věku potřebuje dítko mámu. 4 roky nejsou vůbec moc.  Ekonomičtí trhovci říkají,  že to cosi stojí a kde na to vzít. Berte kde berte, třeba tam, kde berete miliardové rozpočty pro sněmovnu, milionové pro své příbytky a své asistenty.  A hlavně si uvědomte, že ta nová generace bude zrovna ta, která svou prací bude vydělávat na vaše zajištění , až budete staří. Povinná četba : Dědova mísa.

ladik53 2.6.2007 8:40

Re: Re: Celkem souhlas...

Pane kolego dovolím si polemizovat. Pamatuji se na to jak říkal Gottwald a Zápotocký- muži budou ve fabrikách a ženy doma u plotny. Jesle, školky to si vynutily okolnosti, protože ne každému to tak vyhovovalo. Ale svoje výhody to mělo, protože každá matka věděla a měla záruku, že je o její dítě dobře postaráno. Myslím si, že Nečas nám tloustne a blbne. Bohužel to není možné, ale velmi bych mu přál alespoň jedno dítě odnosit, porodit a vychovat za těch podmínek, které prosazuje.

MUDr Jiří Kilian 2.6.2007 9:03

Re: Re: Re: Celkem souhlas...

Nojo, milý kolego, říkal i že se nebudou vytvářet kolchozy a ten druhý  zase říkal, že nebude měnoová reforma. Také pamatuju, pravda.

Okolnosti že si to vynutily ? Nevím. Okolností byl především režim, protekce ženy-pracovnice, nikoli ženy - matky,  protekce kolektivní výchovy nikoli idnividuálních přístupů. Postaráno bylo dobře, ale hlavně o tělesnou schránku, nikoli o duševno. Ani komunistický režim ale nežádal od paní na hlídání nějaké osvědčení a přestože nesnášel nějaké soukromničení, nežádal ani pracovní smlouvy a daně z toho, co ta paní od rodičů hlídaného dítěte dostala. . Zajímavé je,  že je to pravice - a myslím, že právě ODS -  která slovy ze svého středu říká, že učitelé na školách nemusí mít vysokoškolské vzdělání. 

Sociální politika je u nás deformována. A je to trochu ještě pozlůstatek komunistického režimu, který potlačil sociologii jako vědu, nebylo mu po vůli, aby mu mluvila do realisace ideologických doktrín. Experti v oboru sociologie se dnes dají spočítat na prstech jedné ruky a nadto o ně také v takových věcech stát zájem nejspíše neprojevuje. 

Komunistům se v 70. lketech podařilo navodit vysokou porodnost jednak skrze finanční podporu mladých rodin, jednak skrze tzv. bytovou politiku a jedka i tím, že mladý člověk neměl po ukončení střední školy perspektivu žití jinou než z práce do práce - ze zaměstnání na brigádu na stavbě družstevního bytu a pak domů, televise a spánek.  Dnes mladí mohou se vzdělávat, cestovat, žijí po ukončení vzdělávání aktivně, odkládají proto založení rodiny.  To je dobře, zrají v náhledech  na svět, získávají zkušenosti i pro výchovu dětí. A když je pak mají mít, ohlížejí se výrazně na to, jak to ovlivní možnost zaměstnání ženy a hospodaření rodinné.  No a tady jim sociální politika státu zasadí ránu v podobě aplikace fysiokálních zákonlů na společnost.  Pan ministr dovede počítat, nejsem si jist, zda domýšlet.

Starý J. 2.6.2007 15:23

Re: Re: Re: Celkem souhlas...

Ty jesle a školky - ty si nevynutily žádné "OKOLNOSTI", ale skutečnost, že muž v žádném  případě za socialismu nebyl schopen uživit rodinu z jednoho platu. Bez ohledu na to, co říkal Gottwald, nebo Zápotocký! Ti naříkali tolik lží, až se z nich zamotala hlava!