2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 2.6.2007 22:45

Re: Má vyšší IQ než průměr, a to se neodpouští.

cc 3.6.2007 0:07

Vychcanost se neopouští!

.

Ada 3.6.2007 0:35

Re: Re: Má vyšší IQ než průměr, a to se neodpouští.

Průměr má IQ = 100, vyšší průměr má i mnohá dojička krav...

madla 2.6.2007 19:01

co na to říct

V roce 1960 porodila moje sestra 1. května dceru, 1.7. nastoupila do zaměstnání,neboť mateřská byla 3 měsíce,z toho 1 před porodem.Protože byly prázdniny,hlídala jsem mimčo já (13 let) a vozila mimino každé tři hodiny ke kojení.V srpnu mi konečně začly prázdniny,moje matka šla do důchodu,mimčo nadále dalšího půl roku vozila ke kojení ona.Mateřská zjevně nedostatečná,neboť v té době bylo nepředstavitelné,že by matka prosazovala své právo kojit kdekoliv,třeba i při zasedání parlamentu.V r.1967 se mi narodil syn,mateřská půl roku,2.5.68 jsem jej dala do jeslí,do práce jsem musela,manžel byl na vojně, ze 650 Kčs bych asi neměla na Sunar (a že stál něco kolem 10 Kčs).S kojením nebyl problém,nějak to ve 3 týdnech přestalo fungovat.Jesle byly horor,do 28.9.,kdy se manžel vracel z vojny v nich synek  pobyl celkem 21 den,vstupní váha 9,5kg nezměněna,jen po opakovaných zánětech průdušek zdárně zaděláno na následné astma.V r.71 jsem měla nárok na dva roky MD,po roce jsem musela do práce,peníze prostě nestačily.Dcera šla do jeslí v roce,vždycky 3 dny,pak nemoc,sestry braly stejné peníze za jakýkoliv počet dětí,takže na ně otvíraly okna,aby jich bylo míň,vydržely jen silné povahy.Paragraf se platil jen za tři dny,pak zadarmo.Našli jsme skvělou paní na hlídání,platili jsme 600 Kčs,ale zbytek mi zaplatil nájem a synovu školku.Paní neměla kvalifikaci profi hlídačky dětí,ale měla vlastní čtyři,naši dceru přibrala ke svým třem vnoučatům.Dcera znala pohádky,básničky,písničky,omalovánky, s paní trávila měsíc v létě na chatě v Jizerkách,senzace.Dneska by ale paní hlídat nemohla,neboť by nepečovala o vlastní dítě do šesti let,jestli jsem to dobře pochopila.Stejně tak by nemohla příspěvek pobírat babička dítěte.Není to trochu postavené na hlavu a není to tak trochu diskriminace?Pokud příspěvek na hlídání,pak nepodmiňovat ničím,teprve potom bude mít smysl.Mimo jiné,ty co jdou do práce brzo,jdou proto,že mají takové postavení (a s ním i plat),že si hlídání mohou dovolit.Ostatní neměnit.

Bubu 3.6.2007 6:47

Re: co na to říct

Jsem strašně ráda, že jsou ženské, které si pamatují totalitní jesle i se vším okolo. S tým příspěvkem do posledního bodu souhlasím. Je mi 50

h 2.6.2007 19:00

bobo

Prosím vás nepouštějte ji mezi normální lidi. Potřebuje se jen zviditelnit. Zřejmě se zase blíží nějaké volby. A určitě se zase najde nějaký obvod,  kde Bobo navaří guláš, neco rozdá, něco slíbí a zase má na nějakou dobu vystaráno. Zeptejte se jí, co za tu dobu co sedí v EP dokázala prosadit.Vždyť se nedokázala shodnout ani s lidmi se kterými byla na jedné stranické kandidátce. Ať  táhne k čertu. Ale obávám se, že ji nebudou chtít ani tam.

?? 2.6.2007 19:34

Re: bobo

Předvádí pouze  "Pindy kočky Mindy." Hezké kecy o ničem. Jediné na čem se naši poslanci shodnou (napříč politickým spektrem) je vlastní prospěch.To najdou jednotu i prachy !!! Já se řídím jediným poznatkem : Sliby se slibují, blázni se radují  !!!

Smarty 2.6.2007 18:12

Bobo mlč!

sam 2.6.2007 17:41

Základní instinkt?

nehrál v tom někdo jiný? 8-o I když...verze s paní Bobošíkovou by třeba mohla stát za to... :-)

Pavel 2.6.2007 19:06

Re: Základní instinkt?

Ne, jen pud sebezáchovy.  Ten sexappeal tam prostě není :-):-):-)

sam 2.6.2007 19:27

Re: Re: Základní instinkt?

nemohu bohužel, posoudit ;-)

Minutus 2.6.2007 17:20

Bravo Bobo!!! Jesle a školky jsou potřeba

Nevím sice zda má tady do toho fanklubu ideologických zabedněnců něco psát, nicméně to udělám. Jako vzkaz paní Bobošíkové.

Podle mého jste inteligentní žena a udeřila jste hřebík na hlavičku. Jen s těmi "bestiemi" to byl kus populismu a vy to víte. Nekažte si takovým podlézáním voličům renomé. Nemusíte sedět s tím stádem v parlamentu za každou cenu.

Vodák 2.6.2007 19:00

Re: Bravo Bobo!!! Jesle a školky jsou potřeba

Že paní Bobošíková je inteligentní žena jsem si myslel do chvíle, kdy jako moderátorka v prvním pořadu v novém roce, věnovala nejvíc času,v debatě s  politiky,  ceně guláše v parlamentní jídelně. Protože podle jejího názoru - lidi to zajímá. To o úrovni a názorech paní Bobošíkové vypovídá dostatečně.

cc 3.6.2007 0:11

Re: Re: Bravo Bobo!!! Jesle a školky jsou potřeba

 Vzpomínám, vždycky jsem měl před očima trhovkyně na zelném rynku.

mnich 2.6.2007 16:54

bla,bla,bla

Bláboly,bláboly nic než bláboly-co taky od ní čekat-nebyla náhodou v dětství zneužívaná ,,hodným stýčkem´´?

Marx 2.6.2007 22:10

Re: bla,bla,bla

Patočkou ;-)

Tomas 2.6.2007 16:29

Tak opět Jana Bobošíková promlouvá z Metra...

Někdy minulý týden se obula do fašistického Topolánka, teď to schytal pro změnu Nečas. Paní Jana Bobošíková je přesvědčena, že ví, jak se politika dělá. Takový jednoduchý populistický mix - pořádně zanadávat na ty pitomce nahoře, aby bylo vidět, že paní europoslankyně je s lidem. Hlavně aby to bylo krátké a aby v textu nebyla žádná složitější úvaha. Ale jak jsem tady psal už minulý týden - i kdyby se tahle dáma postavila na hlavu, stejně skončí v politickém propadlišti, protože je úplně prázdná a bezobsažná...

A k těm školkám - já chápu, že by bylo paní Bobošíkové bližší, kdyby stát vzal peníze daňových poplatníků a rozdal je obcím a ty by začaly ve velkém budovat jesle a školky se spoustou záchodů a s vývařovnami podle hygienických norem. Bylo by to sice o několik řádů dražší a trvalo by to o několik let déle, ale je to přesně v intencích uvažování bruselských byrokratů.. Přerozděluj, přerozděluj!

Podobný systém jaký navrhuje Nečas poměrně úspěšně funguje ve Francii a Německu a je dobrou alternativou pro ty, kteří si nemohou dovolit klasický Baby Sitting. Prakticky to je institucionální rámec pro výpomoc s dětmi, která je alespoň v mém okolí zcela běžná. Paní Bobošíková, má zřejmě paranoidní sklony a domnívá se, že každý zájemce o hlídání dětí je člen podivné sekty nebo pedofil. Nebo se prostě mezi takovými lidmi sama pohybuje, nevím. Ale vím,  je to jen další populistický canc, že... Osobně se těším, až systém začne fungovat a vím o minimálně desítce rodin s dětmi v mém okolí, které by se do něj hned a s chutí zapojily. Všichni raději svěří své děti někomu, koho léta znají, než anonymním vychovatelkám (nic proti nim) v obecní (státem dotované) školce.

Tedy, nemusím tuhle vládu milovat, ale Nečasův Baby Sitting je dobré řešení.

venoušek 2.6.2007 22:06

Re: Tak opět Jana Bobošíková promlouvá z Metra...

Ty dobré brebendy že to co prosazuje pan Nečas slouží v Německu ve Franci ty hlupáku stůj na zemi  a stále nepoukazuj kde kdo a co. My jsme v česku a nějaká zavšivená Francie od Arabů mě vůbec nezajímá. Ty jsi jak ty plebejci ve vládě když nevědí co tak říkají tam a tam. Velebnosti jdu se vyblejt.

Lájoš B. 3.6.2007 5:38

Re: Re: Tak opět Jana Bobošíková promlouvá z Metra...

Á, tak Bobo oslovila i fašisty, dobrý. :-D

sigi 2.6.2007 15:27

co se vám na tom příspěvku Bobošíkové nelíbí?

že se zviditelňuje, ´že nemá umyté ruce, že nevíte, co dělá v Bruselu, jestli je vpravo, vlevo nebo uprostřed, kolik bere a kolik má její strana členů? předpokládám, že u jejích mužských kolegů byste tyhle věci neřešili. věcně má přece J.B. pravdu. a o to jde. sociální inženýr Nečas prostě zase zkusil, co mu projde...

Pavel 2.6.2007 13:57

Ale no tak, Bobo!

Nedělej si ze Psa základnu pro útoky na druhé - než něco napíšeš, nejprve si umej ruce.

Dáda Marx 2.6.2007 13:04

MV CR

nevíte ta Politika 21 je pravicová či levicová? to je nejaké nové nařízení z vnitra,  že strana musí mít v názvu počet členů? ;-D

Dáda Marx 2.6.2007 13:01

no jo

ten dnešní Bobo-článek mi přijde z tech lepších,  už tu publikovala i vetší kraviny :-D

nepolitik 2.6.2007 12:44

Perlička BOBO opět zaperlila

Ona se musí zviditelnit za každou cenu, jinak by nikdo nevěděl, že její pidistrana vůbec existuje. Rv

Vojtěch 2.6.2007 11:49

Bobošíková ma tentokrát pravdu

Krom toho 104 tisíc dětí je stále málo pro zachování statu quo.

Pro ten by bylo třeba asi 140 tisíc dětí ročně. Kdyby se rodilo aspoň 120 tisíc dětí, tak by možná úbytek obyvatelstva byl zvládnutelný. 104 tisíc je pořád málo.

BOMBON 2.6.2007 12:19

klasicke zmateni pricin a nasledku....

vite, co je nejvyraznejsi propopulacni opatreni (kdyz uz bych pripustil, ze stat ma co kecat lidem do toho, kolik maji mit deti)? zrusit duchody - pak je investice do kvalitne vychovanych a schopnych deti tou nejjistejsi zarukou blahobytneho stari.

se stejnou zatvrzelosti, s jakou dement prosazuje, ze 1+1=3, je ignorovana ekonomicka "logika" jednani lidi: cim vic mi totiz stat sype, tim mene mam zapotrebi se starat sam o sebe, o svoji budoucnost, o sve okoli a redukuju sve usili pouze na zvyseni prijmu, coz je v danem pripade dojeni statu. on totiz i pocet deti je vlastne castecne vyrazem ekonomickeho zajmu...

logika vase a bobosikove je totiz obdobna situaci, kdy byste vyderaci dal dobrovolne vetsi vykupne, pokud slibi, ze uz vydirat nebude. mam takove tuseni, ze by to moc nefungovalo...

Metod 2.6.2007 14:42

Re: klasicke zmateni pricin a nasledku....

Uz od usvitu lidstva plati,ze jeden otec uzivi deset synu,ale deset synu neuzivi sveho otce.

BOMBON 2.6.2007 15:21

Re: Re: klasicke zmateni pricin a nasledku....

aha, takze ho mam jako zivit ja? to je trochu uchylne, ne?

nehlede k tomu, ze ja sveho otce uzivim, nejsem dobytek

11:00 2.6.2007 11:01

Bobosikova to nepochopila

Matne si vzpominam, ze kdysi davno nejaky francouzsky ekonom prohlasil, ze kdyby kazdy Francouz nevaril veceri pro sebe, ale pro sveho souseda (ktery by si ji kupoval), pak by francouzska ekonomika zdvojnasobila svuj vykon.

Necasuv navrh je v blede modrem totez. Vy budete platit sousedce za hlidani vasich deti, sousedka bude platit vam za hlidani jejich deti. Z makroekonomickeho hlediska se Ceska republika stane evropskym tygrem s dabelskym rustem HDP. Nesouhlasim proto s Bobosikovou, ktera zpochybnuje Necasovu schopnost zachazet s cisly.

Ale ted vazne - Necas je clenem ODS, a proto prosazuje pravicove koncepce. Vyplaceni socialnich podpor mezi ne rozhodne nepatri.

Tomas 2.6.2007 16:50

Re: Bobosikova to nepochopila

Sorry, ale zřejmě vůbec netušíte, jak bude systém fungovat - a nejste sám. Dám tedy příklad z mého okolí. Jedna z kamarádek mojí ženy je "matka samoživitelka" (hrozné slovní spojení) se dvěma malými dětmi. Není na tom ekonomicky nejlépe a bere různé brigády a práce domů. Je profesí učitelka, ale dělala ve školství jen krátce - než přišlo 1. dítě. Téhle dámě by velmi pomohlo, kdyby mohla hlídat děti za úplatu (už to sem tam dělá), a já znám řadu jiných matek (kamarádek), které by neváhaly jí děti svěřit. Když si vzpomenu, jaký problém je umístit děti do školky a jak komplikované někdy vztahy školka - rodič jsou, svěřil bych dítě stokrát raději zmíněné profesionální mamině. Když navíc tu ženskou dobře znám a vím, že jí moje peníze pomohou řešit životní trable...

Tedy takto nějak bude fungovat Nečasův Baby Sitting v praxi. Připadá vám to pořád jako pitomost?