22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jc 4.12.2008 1:34

Re: Také blahopřeji, pane Frýborte

...i mne se to velmi libi....ovsem, s tim "u nas" mame lidi....nemate tak docela pravdu, autor bydli v Nemecku...a zda, se ze se tak honem zpatky stehovat nemimi.....

Jura Jurax 3.12.2008 23:05

Re: Nejlepší ze všch možných ?

Jiříku, mým rodičům by bylo k devadesátce a plat mám patrně větší, než můžeš - soudě podle tvého projevu - vůbec tušit ... a vůbec, ať tě maminka přebalí a nepouští k počítači ...

Magor Milda , Mgr. etc. 3.12.2008 18:15

Re: Chiméra neskutečná, říká falešný nebo ten pravý prorok?

ty příklady, jako USA, GB a jistě také Švýcarsko, nebyly země, okupované národními nebo internacionálními socialisty, tam se politická kultura vytvořila už dávno. V zemích jako Německo, Itálie a Francie se ta politická kultura z USA už prosadila, je to už také 63 let od konce nacionálního socialismu. Tam. kde ten vliv byl déletrvající se však tak rychle ta kultura nevytvořila, v Rakousku, Česku, Maďarsku nebo Polsku s tou demokracií de facto teprve začínáme. Teď už nám pomalu vymírají ti nositelé totality, mládež nastupuje. Proto je nutné dost značné přeskupení dosavadních bloků. Z těch střepin pak povstanou budoucí lepší alternativy.

MK 3.12.2008 18:07

Re: K té bezúhonnosti vládních představitelů .....

No, asi chtěl říci, že glorifikace Topolánkovy vlády není na místě. Právě že Topolánek patří mezi ty nejhorší ve vládě. Julínek, Nečas, Říman a Pospíšil  se zatím jeví jako dobří v rámci svých mantinelů koaliční vlády. To ostatní je šunt. Celý článek je dobrý až na ten poslední odstavec nekritické  a povrchní chvály .

Jiřík 3.12.2008 18:01

Re: Nejlepší ze všch možných ?

Jestli je přímá úměra mezi výší platu a intelektem,tak to za Tvoje prachy určitě nebude.Buď rád,že Ti rodiče koupili počítač a piš dál svoje bláboly

Ladislav N 3.12.2008 17:33

Re: ad Ivan IP: 62.245.102.xxx

Klídek, to je jenom místní komunistický magor... ;-P

Ladislav N :-))) 3.12.2008 17:31

Re: K té bezúhonnosti vládních představitelů .....

A co jsi nám vlastně chtěl, rohatý sudokopytníku, říct? :-P

Mlok 3.12.2008 17:05

Re: Už jsem chtěl chválit,

Mlok 3.12.2008 17:04

Re: Už jsem chtěl chválit,

Nevěřte odborníkům.

Topoly, které se mi nakláněly nad baráček v úhlu 10 stupňů, jsem si složil sám, elektrickou pilkou Narex, nejvyšší měl vyšku 35 m a průměr 90 cm ( měřeno na zemi), bylo jich šest. Povolení jsem si vyřídil sám, bylo toho 35 kubíků. Mezi topoly a baráčkem je 5 m. široká řeka. Soused na to sháněl hasiče, kteří to vzdali předem, zbylo to na mně. Chce to ODVAHU! Tu nemá ani ODS, ani posera VK. Topoláenk pozdě zpytuje svědomí, že nevsadil na Švejnara. Ten odvahu má, ale Tupolánka  by možná od dalšího lizu odradil. Kde nevsadí, nevyhraje. Kdo vsadí na jistotu, vyhraje péerdé.

Jura Jurax 3.12.2008 17:03

Re: Chiméra neskutečná, říká falešný nebo ten pravý prorok?

Jo, a bude v případě rozdělení až 6 partají, s bolševiky až 7, každá mocichtivá a po korytech toužící, o voliče bojující, i lepiti se budou slaboučké koalice, kde si budou všichni navzájem okopávat kotníky, protože vítěz dosáhne maximálně na 30% a pravolevost je u nás víceméně fifty fifty, na čemž víc stran nic nezmění ... a vlády se budou střídat jak fusekle a na nic potřebného, ale nepopulárního nebude síla ... to bude radosti :-/ ... a po čase se to zase vyvrbí na dvě silné na opačných polech a nějaké přicmrdávače a samozřejmě komanče, dokud skalní komančové nevymřou ... :-/

V USA mají strany dvě, ve Velké Británii víceméně taky, obslouží většinu národa a pytel blech pohromadě se tam nějak daří udržet, aniž by tam byla totalita ...

Jakub S. 3.12.2008 16:58

Ach - to kráásnéé slovo hovadnost,

vynalezené (původně v adjektivu, hovadný) V + W!

Jakub S. 3.12.2008 16:56

Teda, takhle to odhadnout - no já taky odhadnu, je-li někdo profi přes historii atd. čili nic, že.

Jura Jurax 3.12.2008 16:50

Re: Ale jó, určitě, Češi se nechají oblbnout i Machem

Jako obyčejně nezklamete, Zimo - zase hovadnost ;-)

Kresinka 3.12.2008 16:35

Re: Velmi dobrý článek až na předposlední odstavec, ve kterém se pan autor v hodnocení dnešní vlády přímo fatalně mýlí!

já takovému člověku říkám časovaná puma, nejlepší výsledek je tam, kam jeho péče nedopadne

Kresinka 3.12.2008 16:33

Re: Pro pana autora

Přidávám se

Jura Jurax 3.12.2008 16:29

Re: Nejlepší ze všch možných ?

R^R^R^

ano, a všechno bude zadarmo, jyrka z drátem to zařídí ... za naše prachy ... ;-€;-O(Y)

Magor Milda , Mgr. etc. 3.12.2008 16:26

Re: Chiméra neskutečná, říká falešný nebo ten pravý prorok?

zakázaná KPD ovšem ve vašem přehledu být nemohla, v posledních asi 20 letech se ti neřízení nebo řízení ze zahraničí shromažďovali u Zelených. Podařilo se jim přežít díky právě přesilné konservativní dvojstraně, spojené CDU a CSU. Proti této síle museli socialisté vždy nasazovat poslední reservy, takže se s těmi Zelenými ochotně spojili. Předtím se spojovali s liberály z FDP. Ti ovšem v dobách před Genscherem byli spíše kryptonacionalisté, za Genschera jejich vliv upadl. I uvnitř CDU-CSU panují už odpočátku rozpory, dohromady je udržuje pud sebezáchovy. SPD se rozložilo celkem nedávno na dvě strany, ta jedna je shromaždiště kádrů z bývalé KPD, východoněmecké SED a nespokojených sociálních demokratů. Ta druhá je očištěná SPD, po té kůře ovšem nedosahuje více, než asi 26% a je proto stále na lovu koaličních partnerů. Stejně jako u nás s komunisty, nechce žádný slušný Němec mít něco s tou levicovou partají. Paktování s touto partají stálo SPD v Hessensku místo zemského premiéra, konservativní SPD na to nepřistoupí. V pozadí je ovšem konkrétní hessenský projekt, rozšíření letiště ve Frankfurtu. Zelení měli za to, že budou v koalici, vynutit zastavení plánů, to by ale stálo tisíce pracovních příležitostí, které jsou prioritou pravicových sociálních demokratů. Poslední volby v Německu ukázaly, že i tam je národ asi tak půl na půl. Jedni, co to všechno financují, jsou sdruženi v CDU-CSU a FDP, ti co zase raději sami spotřebávají jsou rozděleni v SPD a Linke, Zelení zase hledají přístup k funkcím a to kdekoliv a s kýmkoliv. U nás je to spíše opačně, konservativci se pravděpodobně rozdělí, ČSSD je ještě stále stranou s tvrdou disciplínou, tam to ještě potrvá. Po nějaké době lze očekávat, že se vytvoří nové bloky, usnadňující získávání převahy, sotva však velké monolity. Co je u nás ještě málo zažito, je tvorba politických programů, jejich propagace a takto motivované volby. V Česku máme ještě stále volbu představitelů.

jan 3.12.2008 16:03

Re: Na tom "kLausovi v OSN" bohužel ukazujete, že mezi ty bystřejší rozhodně nepatříte.

jo a přitom jsem ho tím zrovna pochválil - zkuste se zamyslet nad tím jak jsem to myslel

Babča 3.12.2008 14:31

Re: Zavést demokracii západního typu "kousek po kousku" je jako trochu vypadnout z okna,

To jste dost vedle, právě takoví jako Jan jsou nadějí, že Češi nejsou jen spolek vyčůraných podvádějících konzumentů.

Babča 3.12.2008 14:24

Re: Velmi dobrý článek až na předposlední odstavec, ve kterém se pan autor v hodnocení dnešní vlády přímo fatalně mýlí!

Jediná vláda, která se snaží řešit přezrálé problémy (zdravotnictví), kéž by i důchodovou reformu... A všichni si stěžují - zleva, že se něco děje,  zprava, že se neděje co bylo v programu. Zazlívá snad (nahlas) někdo Klausovi, že v koalici nedělal žádné reformy a vymlouval se na pana Luxe? Pan Topolánek to nemá lehčí - a přesto se pokouší.

Buvole, to co píšete, je snůška demagogie. Jistě někteří ministři nejsou ideální, ale vláda jako celek je mezi těmi dosavadními slepými jednookým králem!

Buvol 3.12.2008 14:17

K té bezúhonnosti vládních představitelů .....

Protikorupční služba se zabývá nejzávažnějšímu případy, často spojenými s politikou. 

V minulosti vyšetřovala například případ bývalého premiéra Stanislava Grosse kvůli nákupu akcií Moravia Energo nebo také kauzu vicepremiéra Jiřího Čunka.

Do hledáčku útvaru se dostal i současný premiér Mirek Topolánek, který čelil podezření z podvodného získání úvěru od První městské banky.

Babča 3.12.2008 14:16

Re: Chiméra neskutečná, říká falešný nebo ten pravý prorok?

Naivko!

Babča 3.12.2008 14:15

Re: Nejlepší ze všch možných ?

Houby, žvaníte nesmysly. Pan Julínek je první a jediný ministr zdravotnictví, který nutné reformy začal opravdu dělat. Jen kdyby mohly pokračovat... Ale ne, radši se zase vrátíme k úplatkům, čekání, pořadníkům a paralenu na recept!

Ivan 3.12.2008 14:08

Re: Nejlepší ze všch možných ?

Jak to souvisí s Julínkovou reformou? Nesouvisí to náhodou s tím, jak z tolik proklínané EU se ozývá stále hlasitěji na adresu farmaceutických koncernů, že není vhodné okrádat ČR léky prodávanými výrazně dráže než v eurozóně? Takže i dealer farmaceutických koncernů Julínek musel přistoupit na snížení cen předražených léků? (Julínek nemá být namočen v žádné korupční aféře? Proboha, vždyť to je ten hlavní!!!) Julínkova reforma je motivována hlavně tím, že byl kdysi vyhozen pro odbornou neschopnost z úrazovky a teď se chce mstít.

Kecal. 3.12.2008 13:54

Re: Velmi dobrý článek až na předposlední odstavec, ve kterém se pan autor v hodnocení dnešní vlády přímo fatalně mýlí!

Opět opakuji, žádný buvol ale vůl.

VLK 3.12.2008 13:46

Re: napsany pekne a dobre se to cte a da se nad tim zamyslet, ALE

To jsem já. A podle sebe soudím, že V je spíš philosof. Nebo něco podobného. Fyzik by se o Einsteinovi vyjádřil jinak.

VLK 3.12.2008 13:42

Re: Chiméra neskutečná, říká falešný nebo ten pravý prorok?

Pokud vím, německá politická scéna byla po skoro celou druhou půlku dvacátého století tvořena jen třemi partajemi. CSU a její bavorský klon na jedné straně, SPD na druhé a uprostřed ti Freie, jazýček na vahách, který přinášel vítězství jedné či druhé straně. Až ke konci dob rozděleného světa se vyhrabali někam do oblasti volitelnosti Zelení, nejdřív na radnici ve Frankfurtu, pak do Hesenské zemské rady, nakonec i do parlamentu a do vlády společně s SPD. Nevidím tu rozdíl v širokosti pojetí partají oproti naší politické scéně. Jen ti naši jsou podstatně nevycválanější. Kdybyste nám dával za vzor třeba politickou různorodost Itálie, možná bych Vám víc věřil. Ale pak bych mohl oponovat značnou nestabilitou tamnějších vlád.

M. Zima 3.12.2008 13:24

To téma NDR Neff nechce, protože jsou na něm vidět i české privatisační sviňárny, ale zkuste to, bude legrace.

M. Zima 3.12.2008 13:22

Jistě, Neff je i jako cenzor absolutně objektivní, natož redaktor.

 U něho má šanci každý názor, který se kryje s jeho a může to být i taková hovadina, jako ten dnešní blábol pana Frýborta o hraběti a Julínkovi.

M. Zima 3.12.2008 13:16

Zavést demokracii západního typu "kousek po kousku" je jako trochu vypadnout z okna,

ale když na to věříte, nedá se nic dělat. Bez takovýchto důvěřivých by ta demokracie v Česku už dávno byla, pár dnešních veličin by sedělo v kriminále a noviny by dělali novináři a ne agitátoři.