4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 12.3.2007 8:40

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Imperiální touhy Německa a Ruska jsou všeobecně známy.Takže nic nového.

Americká raketa 12.3.2007 8:38

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Proč tak dlouhý příspěvek? Stačilo napsat - koho chleba jíš... :-))))

Rys 12.3.2007 8:27

Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

http://www.spiegel.de

Schröder geißelt Bushs Raketenabwehr

Altkanzler Schröder schlägt Alarm: Das Raketenabwehrsystem, das George W. Bush für Osteuropa plant, gefährde den Frieden - und könnte zu einem globalen Wettrüsten führen. Er verteidigt Russlands Präsidenten Putin gegen eine "unsinnige Einkreisungspolitik" der USA.

-------

Byvaly kancler Schröder varuje: Protiraketovy system ktery planuje Bush pro vychodni Evropu ohrozuje mir a mohl by vest ke globalnimu zavodu ve zbrojeni. Zaroven brani vyrok ruskeho presidenta Putina o americke "nesmyslne politice obkliceni".

MOON 12.3.2007 8:11

Re: Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Jak to nakonec bude končit? Tak to vím teda naprosto přesně soudruhu generale.Nakonec to bude končit tak ,že prichodjat iščo Mickye Maus,Kačer Donald.Santa Klaus,Pes Filipes,Pepek Námořník a mnogo,mnogo dálších imperialističeskych,aměrikánských soudruhov.Hezký den MOON

MOON 12.3.2007 8:06

Re: Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Jak to nakonec bude končit?To vím teda naprosto přesně soudruhu generále.Končit to bude tak ,že potom ještě příjde Santa Klaus,Mickey Maus,Kačer Donald,Pepek Námořník,Pes Filipes, a mnogo,mnogo dálšich amerikánskych imperialistov. Hezký den MOON

ZK 12.3.2007 7:56

Re: Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Promluvil odborník

Standa 12.3.2007 7:46

NATO, radar a partnerství

Článek je pouhou demagogií a propagandou - tak se dnes dělá politika.

Americká raketa 12.3.2007 7:41

Re: Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Je elementární, že když to Američané budou chtít celé platit, že tam budou chtít mít své specialisty.

Notabene když hostitelská země nemá žádné zkušenosti s provozem obdobného zařízení a celému konceptu protiraketové obrany dobře rozumí pár lidí v generálním štábu, kterým to vysvětlili během předběžných jednání o umístění toho radaru. Notabene když je hostitelská země považována za nejslabší článek NATO co se týká udržení důvěrných informací důvěrnými.

brok 12.3.2007 7:40

jasná odpověď na stavbu radaru

Veliký ochránce sudeťáků a člen národa, který nás okupoval šest let je proti (považuje to za "politicky nebezpečné"), proti je i reprezentant státu, který nás okupoval 40 let a ještě vyhrožuje. Takže závěr je zcela jasný - honem ten radar postavte. "Lumpové budou mít vztek.

Americká raketa 12.3.2007 7:37

Re: a jakepak tezke tresty

Letce z Cavalese potkaly nízké tresty. Tak už to holt v zemích s presumpcí neviny chodí. I v ČR dostane mnoho viníků tragických dopravních nehod nízké tresty, protože se nepodaří prokázat zjevné. Až se v opilosti vybourám a pordaří se mi zničit svůj vzorek krve, tak prostě nebudu odsouzen za nehodu v opilosti (mrtví nemrtví), ale za nehodu bez alkoholu a maření vyšetřování. Asi tak jako byl americký pilot odsouzen pouze za maření vyšetřování, když zničil záznamy o letu, které jedinné mohly prokázat jeho úmysl.

Nejedná se o vstup do žádného dalšího vojenského paktu. Jedná se o zřízení jedné vojenské základny klíčového člena paktu jehož jsme už členy. Takový krok je mimochodem v souladu s článkem 3 washingtonské smlouvy, která je pilířem NATO.

A Evropa sice své bezpečnostní struktury plánuje, ale rozhodně zatím nejsou ani na tom horizontu. Je dost možné, že evropské bezpečnostní struktury začnou být reálné přibližně v době, kdy ten "náš" americký radar bude po desítkách let provozu zralý "do šrotu".

omega 12.3.2007 7:32

Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Přijdou-li do naší země Američané je možné to považovat za počátek okupace.Jestliže radar tak s českou posádkou.Naši vojáci to taky umí.Američané si zde zřídí radar s americkou posádkou,pak přijedou obrněné sbory na ochranu posádky radaru,pak specialisté ze SEAL na ochranu obrněných sborů pak....Jak to nakonec bube končit.

Americká raketa 12.3.2007 7:27

Re: družba vojáků s dětským domovem

Referendum je opravdu zbytečné. Je zbytečné podle ústavy ČR a pokud je mi známo, tak v ani v žádné zastupitelské demokracii nebylo použito celostátní a závazné referendum o schválení rozmístění základny spojence. A že základen (a nejenom Američanů) je po světě v demokratických zemích mnoho.

Ale když vy k tomu potřebujete Háchu...

Ladislav 12.3.2007 6:47

družba vojáků s dětským domovem

Pan namestek se dozajiste naucil psat projevy za bolsevika. Sovetsti vojaci take meli druzbu s kdekym, pomahali pro sklizni brambor a byli temi nejlepsimi prateli nasich deti. A jejich mirove rakety taky slouzily pouze a pouze veci miru a klidu ve svete.

A spravne, referendum je zbytecne. Staci pozvat Hachu do Berlina neba sepsat pozvani 99 Pragovaky a narod cizi vojska nakonec spolkne. Bude sice mrucet ale co je to proti 30 stribrnym do tech spravnych kapes.

Za ty stamiliony vrazene do PR kampane pro zakladnu by clovek cekat trochu lepsi vykon. Nejspis vetsina prostredku take tradicne skoncila v kapse nekoho potrebneho.

68 12.3.2007 4:52

Re: Americká základna v Čechách

Ale za takové komplexní vojensko-průmyslové zájmy Američanů se umírá s radostí, pasáčku. I Evropané to jednou pochopí. Ale bacha... také už může být pozdě, mohou totiž bohužel už být předčasně po smrti, a to z nepochopení toho zatraceného komplexu včas. Ale ve Vermontu budete fajn, nebojte. Pokud vás tam teda tím "Aktem" přece jen poněkud nakonec neomezí. Nemyslím na délce, pochopitelně. Natolik ten akt zatím přísný nebude, bohužel.

Pasáček koz ve Vermontu 12.3.2007 3:28

Americká základna v Čechách

Proč vojenská základna v Čechách, musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celén světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Spojeným státům se stalo to, čím bylo postiženo Německo ve 30 letech minulého století. Rozhodující vliv v USA získal vojensko průmyslový komplex a ten určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. To se projevuje agresemi proti jiným zemím, stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími negativními jevy.

Evropské národy chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je pro USA nepřijatelné. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku v evropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Tím, že Česká republika dovolí americkou zakladnu, stane se spoluzodpovědnou za další americké agrese se všemi důsledky.

Proč by měli Evropané umírat za americké zájmy ?

J.G. Pašek 12.3.2007 2:46

Pardon . . .

 . . . zakrátko však ČR kňučela že to je moc a požádala NATO snížit vydaje na 2,2% . .

Chtěl jsem napsat 2% . .

J.G. Pašek 12.3.2007 2:43

ČR člen NATO? . . . hmmm, dobrý . . .

Když ČR vstupovala do NATO, zavázala se a podepsala dávat 2,2% HND na Armádu . . . . zakrátko však ČR kňučela že to je moc a požádala NATO snížit vydaje na 2,2% . .  i když do té doby ČR nikdy nedala více než 1,8%  . . .  2006 prezident Klaus oznámil NATO, že ČR je maličká, chudičká zemička a musí snížit vydání na 1,3% . . . a z toho většina jde na mzdy . . . .hmmm, člen NATO . . .  ČR? ukecané velké huby, furt hrajou divadlo, všechno prožerou . . . . .  ČR  člen NATO! hmmm, dobrý . . . běžte do háje ukecánkové.

ČR měla zůstat členem Varšavské smlouvy . . . . rudá vláda zveřejňovala, že dává na rudou Armádu 8% HND a reálné číslo bylo hodně přes 10% a to žold byl 70 korun/měsíc . . . 

ele 12.3.2007 1:13

Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Základna je nepopulární tak PR nasadilo nejtěžší reklamní kalibr - děti. Snažím se představit si ty hodné americké vojáky, co milují naše děti, ale pořád se mi do toho míchají trochu jiné obrázky.

Tu oběti pádu lanovky v Itálii, tu brutálně a úmyslně popravený vyjednávač Calipari, který chránil rukojmí, humanitární pracovnici, vlastním tělem, když na ně začali ti hodní vojáci střílet a nebo znásilněná a posléze zavražděná 15-ti letá Irácká dívka i s rodinou. No ale to nejsou naše děti, takže to se nepočítá, že ano?

Martin 12.3.2007 0:37

a jakepak tezke tresty

cekaly vesele letce letajici si pod lanovkou v italii ?

navic tady nejde o nejake odbornicke tema ale prostou otazku, chceme vstoupit do dalsiho vojenskeho paktu, kdyz uz jsme v NATO a i EU planuje sve bezpecnostni struktury ?