4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Arab. 12.3.2007 11:00

Re: Je to pořád dokola, nenechme se obalamutit

Kato používej mozek.

xtl 12.3.2007 10:39

Re: Re: Referendum je nutné - část 2

Přesně tímto způsobem postupují ti, kterým chybí argumentace, namísto myšlenky ideologický žvást.

xtl 12.3.2007 10:33

Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Děkuji za odkaz, rozhovor Martina Veselovského s Lubošem Markem jsem celý vyslechnul a skutečně tento expert zde překvapivě tvrdí, že radar bude chránit území České republiky před raketami středního doletu odpálenými z oblasti Středního východu a částečně také území USA před balistickými raketami ze stejné oblasti. Zatímco první hrozba útoku raketami středního doletu má bližší časový horizont, druhá hrozba ještě po mnoho let, jestli vůbec kdy, nebude existovat. Protože je to zcela nová informace, o které se dříve nemluvilo, považuji za nutné ji prověřit, protože dosud se předpokládalo, že účelem tohoto zařízení má být ochrana území USA. Nicméně se mi zdá zvláštní, že právě Poláci uvažují o požadavku použít na ochranu proti raketám středního doletu rakety Patriot, takže od tohoto systému proti nim zřejmě ochranu neočekávají. Do té doby, než v této otázce bude jasno (ani v americké nótě se o ochraně území ČR zamýšleným systémem nemluví)  musím tedy v rámci objektivnosti trvat na svém předchozím tvrzení. Protože jsem také svědkem manipulace s údaji o americké základně ze strany jejich zastánců, myslím, že v případě tvrzení o tom, že radar má sloužit k ochraně ČR před raketami středního doletu, je třeba přistupovat  obezřetně, proto také nelze mé tvrzení považovat za lež.

David Werner 12.3.2007 10:26

Re: Re: Re: a jakepak tezke tresty

Hezky blabol! Dosla ti Becherovka? ;-P

David Werner 12.3.2007 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Tobe se uz asi nic jineho neztopori, ze? ;-P;-D:-D

David Werner 12.3.2007 10:22

Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Dalsi absolvent VUMLu (s vyznamenanim) se ozval z ustavu pro choromyslne .....

David Werner 12.3.2007 10:21

Re: Je to pořád dokola, nenechme se obalamutit

Komousi by meli hlavne byt zticha!

S/kepti/cus Max/im/us 12.3.2007 10:09

Jedinou utajovanou skutečností je kolik za to dostali zaplaceno či jestli to dělají z blbosti.

Tak jako tak jsou to nepoužitelní ha/jzl/íci zralí na defenestraci.

S/kepti/cus Max/im/us 12.3.2007 10:01

Sním či bdím?

Teď už je tu předhazována družba s civilisty, světlé zítřky, rozjásané dětské domovy ... Kam až ta kolaborantská pakáž je ochotna zajít ve své "argumentaci" pro cizí mocnost? n;8-o]

-ferry- 12.3.2007 9:59

Můj názor...

Mne se nikdo neptal,zda-li chci do NATO.Já proto nejsem ničí spojenec.Jsem proti základnám u nás všeho typu.Že am.vojáci navázali vřelý styk s našimi dětmi?So větští vojáci dělali totéž,bývaly toho plné noviny.Jaký je v tom rozdíl? Američané dnes chtějí chránit svět před nebezpečím,které by nebylo,kdyby jich nebylo.Jediná ochrana před terorismem a jiným nebezpečím je,aby Amíci stáhli svá vojska z celého světa a žili s tím světem jako rovný s rovným.a aby nevyhlašovali sféry svých zájmů,zejména tam,kde je ropa a podobné hezké věci.K tomu nám dopomáhej třeba i ten Bushův bůh...;-D

Cato 12.3.2007 9:56

Je to pořád dokola, nenechme se obalamutit

Žádná politická strana neměla ve svém volebním programu řešenou otázku přítomnosti cizích armád mimo OBSE a NATO na našem území, nemají tedy mandát o ní rozhodovat  a proto na tento problém nelze uplatnit princip zastupitelské demokracie.

Já vyžaduji REFERENDUM

patejll 12.3.2007 9:41

Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

lzete naopak vy a vsichni co rikaji ze radar bude chranit CR, tato lez byla jiz mnohokrat vyvracena, stejne vsak budete dale tuto lez (podle goebelsovskeho 100x opakovana lez se stane pravdou) opakovat jako mantru do uplneho ztoporeni mysli.

patejll 12.3.2007 9:39

Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

vymen si plinky ty hurvinku ;-D

patejll 12.3.2007 9:34

Re: Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

dobrej blabol, ty jsi opravdu neskutecny hnup. muzes mi prosim vysvetlit jak se ty imperialni touhy projevuji? treba valkou v iraku? ;-D

Harpyje 12.3.2007 9:30

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

 Ten toho napovídal. Den russischen Präsidenten Wladimir Putin, den Schröder früher als "lupenreinen Demokraten" gelobt hatte, verteidigte er auch in Dresden wieder. ;-D;-D;-D

patejll 12.3.2007 9:26

Re: Re: a jakepak tezke tresty

nikoliv, CR nesmeruje do naruci velkeho rudeho bratra nybrz do riti velkeho pruhovaneho bratra s hvezdami.

Americká raketa 12.3.2007 9:17

Re: Samozřejmě

Děkujeme rádiu Jerevan za informace a přinášíme jejich opravy. Né Bůh, ale lidé a né rozum, ale oprávnění seznamovat se s utajovanými skutečnostmi.

Kylchap 12.3.2007 9:12

Samozřejmě

o tom musí rozhodovat politici! Taková čarodějnice Parkanová tomu přece rozumí nejlépe. Komu dal Bůh úřad, tomu dal i rozum.

Americká raketa 12.3.2007 9:09

Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Není mým úmyslem vás dojmout.

Lžete například v tom, že systém není určen k obraně ČR. Informací na toto téma lze nalézt mnoho například na stránkách www.army.cz

Zkuste třeba tenhle rozhovor:

http://www.rozhlas.cz/izurnal/audio/_audio/00516078.mp3

David Werner 12.3.2007 9:05

Re: Referendum je nutné - část 2

Jako vystrizene z Rudeho Prava! Po dvou vetach se to neda cist dal, stejne je to o nicem!

David Werner 12.3.2007 9:04

Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Kdy jste studoval VUML?

xtl 12.3.2007 9:02

Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Který zde uvedený argument je lživý a proč, uveďte důkaz a protiargument. Vaše hysterické výkřiky mne nedojmou.

David Werner 12.3.2007 8:55

Re: a jakepak tezke tresty

Vidim ze CR opet smeruje do naruci velkeho rudeho bratra.

David Werner 12.3.2007 8:53

Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Ze te plati KSCM?

Americká raketa 12.3.2007 8:53

Re: Referendum je nutné - část 1

Vaše argumenty jsou vetché až lživé. Doporučuji je podpořit tím, že napíšete kdy a kde se v nějaké zastupitelské demokracii konalo závazné celostátní referendum o umístění vojenské základny spojence.

David Werner 12.3.2007 8:52

Re: Re: Nejtěžší reklamní kalibr a pořád to nefunguje?

Soudruhu, pletes si to s rusaky!

David Werner 12.3.2007 8:50

Re: Americká základna v Čechách

@ Kozo*eb

Tebe poslala do Vermontu stb? Opisujes z brozurky PSM?

xtl 12.3.2007 8:48

Referendum je nutné - část 1

Autor se domnívá, že "Referendum není v této věci na místě, protože zcela jistě nebude možné poskytnout občanům všechny detailní informace. " Tento argument má pochybnou cenu, protože ani poslancům nebudou samozřejmě poskytnuty všechny detailní informace a stejně se po nich bude chtít, aby o radaru rozhodovali. Skutečně detailní informace, které by bylo možno považovat za utajované, jako jsou například konstrukční výkresy klíčových prvků radaru včetně technologických postupů jejich výroby, sotva dostanou do ruky i ti nejprověřenější členové naší vlády. O českých tajných službách je totiž všeobecně známo, že patří mezi nejděravější na světě, což je další důvod, proč Američané technické detaily radaru nebudou nikomu sdělovat. Z toho tedy plyne, že poslanci budou mít při rozhodování o radaru naprosto stejné informace jako každý jiný občan České republiky.

Za podstatný argument naopak pro uspořádání referenda považuji to, že otázka cizích vojenských základen nebyla předmětem volebních programů politických stran a tudíž zvolení poslanci nemají od voličů mandát ani pro schválení, ani pro odmítnutí radaru.  Je zřejmé, že pokud takový mandát poslanci nezískají v nových volbách, je jediným řešením referendum, každý ostatní postup vykazuje nepochybně znaky naplňující trestný čin velezrady.

xtl 12.3.2007 8:48

Referendum je nutné - část 2

Dalším argumentem proti referendu je, že tak jako není možné konat referendum o daních či trestu smrti, tak není možné konat referendum o otázkách obrany státu. Avšak americká vojenská základna nemá za úkol bránit Českou republiku, proto je tato argumentace lživá, stejně tak je lživé tvrzení o napojení základny do struktur NATO, základna s NATO nemá nic společného. Rozhodování většinou hlasů se skutečně může ukázat jako teror proto menšině, to je riziko demokratického rozhodování, které je nutno snižovat respektováním práv jednotlivců a skupin, především menšin, nepovažuji například za přípustné, aby si někdo přivlastňoval právo rozhodovat o smrti jiného člověka. To však není tento případ, neboť nevybudování základny neporušuje lidská práva, ani práva menšin. Ale jako nejvýznamnější argument pro referendum chápu problém, že by řízení cizí vojenské základny bylo svěřeno státu, který podniká agresi s hrozivými následky pro místní obyvatelstvo pod lživými záminkami, nerespektuje  Chartu OSN ani Severoatlantickou smlouvu. Referendum o základně by tedy mělo být především referendem o tom, zda souhlasíme s doktrínou preventivních úderů vojenských sil USA bez souhlasu mezinárodního společenství.

Problémem na české politické scéně rovněž je, zda lze slibům českých poslanců daných voličům před volbami věřit, ČSSD například vyhrála volby s programem, v němž slibovala voličům referendum o vstupu do NATO, po volbách se žádné referendum nekonalo. Podobný podvod na voličích lze očekávat i nyní a v budoucnu, vzpomeňme například na zradu dvou poslanců ČSSD při posledním hlasování o důvěře Topolánkově vládě. To je další důvod, proč by se referendum mělo konat a proč by se rozhodnutí nemělo svěřovat poslancům.

David Werner 12.3.2007 8:47

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Kamarad a zamestnanec (gazprom) plukovnika KGB soudruha Putina se zlobi? A proc?