18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: NasRath

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
inženýr důchodce 19.1.2006 15:54

Re: Naše šlechta

Za totáče jsem vystudoval VŠ a můj otec byl zedník, studovali se mnou děti dalších zedníků, ale 7O % spolužáků bylo z rodin intelektuálů, bylo to v 50 letech. Takže s pojmem Vy-volení bych zacházel opatrněji.
Co mě nyní zařáží je "výlučnost a nedotknutelnost lékárníků a lékařů "
Zatím co VŠ (ekonom,technik,..)se běžně potýká se strátou zaměstnání nemá automatický nárok na vysoký plat,..podnikáli  může zkrachovat,..tak  lékárník a lékař nikoli. Vysvětlí mi někdo proč?
EDA 18.1.2006 21:55

Naše šlechta

Lid obecný vzhlíží ke svému lékaři s respektem, volí je do samospráv... Když vznikala VZP, v průvodu tam pochodovali zaměstnanci okresních nemocnic. Paláce staví nejen VZP, mnohdy zbytečně i nemocnice. To hlavní-kdo se dostal za totáče na doktora(i práva)-většinou protekční děti prominentů. Ti dnes připisují body, "hospodaří" ve VZP. Z jaké rodiny vzešel dnešní ministrant vůdce lokálky? Umožnil jim to rektální alpinismus obyvatel ČR. Jak to odtranit?Politika musí být věc veřejná - nejen oblast pro VyVolené. Zastupitelská demokracie selhala, to je jasné. Prosadit prvky přímé demokracie a vzít na svá bedra rozhodování ve státě je jediná pomoc i k odstranění korupce a jánabráchismu pro voliče. Současné politické starny mají jediný cíl-zajistit si tok jakýchkoli peněz do vlastní kapsy. (Nakonec mnozí lékaři také.)
Pourová 18.1.2006 17:22

nejenom Rath, Kraus, Doležel, Gross a další

Vyzýváme všechny, kteří mají zdravý rozum - udělejme tyto kroky:
1) Zbavme politiky jejich imunity
2) Zaveďme jim osobní hmotnou zodpovědnost za výsledky jejich rozhodnutí
3) Zaveďme odvolatelnost politiků
Ostatní již půjde samo!!!! 
Politická strana Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET tyto kroky bude vždy prosazovat bez ohledu, zda se prostřednictvím voleb dostane do parlamentu nebo ne.
Jan 17.1.2006 23:34

Doporučuji: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc...

MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc...
ziralek 17.1.2006 22:49

Re: Re: K tomu slavnému IZIPu.

to to trvalo, spokojeny lekar je dneska malem rarita.
Lukáš Karlík 17.1.2006 22:41

Re: K tomu slavnému IZIPu.

Já jsem lékař, připojení k intrnetu mám, sofrware mi umožňuje zapisovat do IZIPu bez zdržování. Jsem spokojen stejně jako mí pacienti.
hans.hase 17.1.2006 10:18

Re: Re: Pohoda

Ach jo.....
hans.hase 17.1.2006 10:13

Re: Re: Pohoda

Vis, jezevce, ja fakt nevim, zdali by doopravdy nebylo nezakonne cast rezijnich penez pouzit na uhradu lecebnych vyloh, a dokonce se domnivam, ze v nasem kocourkove by to protizakonne bylo.... :o(
Hovorime o STATNI organizaci, nikoli o firme.
Bohuzel.....
Ja absolutne nehajim zbytecne utraceni penez na casopisy ci reklamu v materskem aeroklubu tiskoveho mluvciho, jen tvrdim, ze tyto vyhozene penize nemaji na celkove hospodareni VZP ani ten nejmensi vliv.
Toz tak.
Jura Jurax 17.1.2006 8:46

Re: Nu, článek je velmi , velmi dlouhý,

Nečtěte to - obraz světa se nejlépe skládá, když nemáte informace; vyjde takový idylický. I Rath by v něm mohl vypadat jako slušný člověk s pevnými morálními zásadami Mirka Dušína.
Jura Jurax 17.1.2006 8:43

Spasitel našeho zdravotnictví aneb fakt lepší bude být zdravý

Tempus medicorum je jednoznačný tunel - Drath a vydavatelka se holt šábli o vejvar z peněz ČLK. A když hrozilo, že se do toho zašťourá, archiv ČLK byl zcela náhodou vykraden. No inzerce za nějaký ten melounek za schůzku s Drathem je taky věc páchnoucí jak vačice opossum.
Už jenom tohle řadí Dratha důstojně mezi socany typu Cocoa Mikea Krause. Hajzlík to je - ale šikovný a přičinlivý.
IZIP - vymyslet to socánci, tak je Dráth vynáší do nebes. Ale takhle nutno dobrou věc potopit - vejvar z ní nejde do těch správných (socanských) kapes. Inu - standardní chování tuzemského politika, jemuž je péče o blaho vlasti a národa neznámým pojmem, knižním a vyčpělým. Prvotní je totiž blaho samotného politika a jeho rodné strany.
Že vědomě lže národu o ziscích lékáren - v lékárně z každé stokoruny zůstává 32 Kč atd. - je jen drobné dokreslení profilu politika, z něhož socan Paroubek udělal ministra; inu svůj k svému.
A to ostatní je už standard bezskrupulźního ranaře, kterému je jedno, že za ním zůstane spoušť - hlavně když on se etabluje v politice.
Ladislav N. 17.1.2006 1:18

Re: Nu, článek je velmi , velmi dlouhý,

Šedovousi, nečtěte to, a všem nám k tomu oznamte, jak jste "nad informace povznesen"... ;-)
Ladislav N. 17.1.2006 1:16

Re: K tomu slavnému IZIPu.

Proč "vyhozené peníze"? Pokud systém přinášel VZP úspory, tak smysl určitě měl. Porovnejte si, kolik MILIARD vyhodila vláda ČSSD zcela zbytečně za INDOŠ, který by se dal pořídit mnohem levněji a racionálněji, pokud by ředitelé škol měli možnost čerpat finance přímo podle svých potřeb a vybírat si optimální řešení podle místní situace... IZIP je proti tomu zanedbatelná částka, která navíc má z dlouhodobého hlediska smysl.
JAG 16.1.2006 23:05

Re: Re: ARES

Tady to je:
Rath je tu sice uveden jako předseda, ale v jiných dokumentech je uváděn jako prezident, zřejmě ta označení považuje za identická.
jezevec 16.1.2006 23:03

Re: Pohoda

hansi hase - pokud má režie pojišťovny činit max tři procenta z celkového hospodaření - brání kur va někdo zdravotní pojišťovně, aby celá tato tři procenta utratila za mramorové paláce a dementní předražený časopis?
bylo by snad protizákonné, kdyby VZP na svou režii zkonzumovala  pouze 2%, pokud celá 3% objektivně nepotřebuje  - a 1% věnovala například na léčbu pro děti, na které se občas pořádají srdcervoucí sbírky, protože na ně nejsou peníze? jak to že to nemá s léčbou nic společného????
JP 16.1.2006 22:05

Re: ARES

Tam se však neuvádí, kdo je, jak říká JAG, prezidentem toho o.s. Podle mých vědomostí je Rath jeho předsedou (tedy nikoliv prezidentem, buďte přesný, JAGu, možná pak budete i věrohodný).
wer 16.1.2006 21:58

Re: CLK o.s.

IČO se nejlépe hledá tam, kde se přiděluje, tj. na statistickém úřadě - http://dw.czso.cz/rswj/detail.jsp?prajed_id=2718029.
AeroKarel 16.1.2006 21:13

A to jste ještě pozapomněli na DRathovo lhaní okolo náhradní vojenské služby a praxe.

jonáš 16.1.2006 20:50

Re: Re: Nu, článek je velmi , velmi dlouhý,

Aha, Miss Noblesa, obligátní, osobně.
pavel 99 16.1.2006 20:48

Re: Re: Re: Pohoda

a kydyby každý úřad "vyhodil JENOM" tři procenta - to bychom si žili
Andy 16.1.2006 20:26

Re: Nu, článek je velmi , velmi dlouhý,

však jsem to včera psala, Šedovous cítí prachy . Ten by dělal asáka i Mengelemu, kdyby se to vyplatilo.
Ladislav N. 16.1.2006 19:32

Re: Re: Pohoda

VZP není "firma", ale "úřad"... ;-)
Venkovan 16.1.2006 19:27

Tak dlouhý seznam

a stačilo pouze napsat-Rath je kvalitní soudruh sociální demokracie.
Ladislav N. 16.1.2006 19:23

Re: Vy si totiž si totiž jako mnoho jiných "ekonomů" pletete marži s rabatem...

To ale musíte říct ministru Dr Rathovi, ten plácá o "marži" 32 Kč ze stokoruny pro lékárny...
Ladislav N. 16.1.2006 19:13

Ach bóóóóóóže, Šejna zase blábolí nesmysly

V článku jsou marže (počítáno jako přirážka k základní ceně výrobce) správně. Pane Šejno, než zase něco plácnete, zkuste si přečíst pár věrohodných zdrojů. (Rozhodně jím není Dr Rath). Mimochodem - už to vysvětlování marží lékáren (jako reakce na Rathovy lži) běží od Vánoc. Kde jste byl, že o tom nevíte?
Ladislav N. 16.1.2006 19:04

Re: Cenotvorba léků

Už si konečně opravte tu "výrobní cenu" na *cenu výrobce* ! :-(
Ladislav N. 16.1.2006 19:02

Re: Váš výpočet marže je zavádějící

No tohle opravdu JE VELMI ZJEDNODUŠENÉ ÚČETNICTVÍ! :-D Počítám, že "helfr" nikdy žádné účty nevedl, když je schopen napsat tohleto...
whocares 16.1.2006 18:27

Re: Nu, článek je velmi , velmi dlouhý,

Ne, to Šeďáku nedělejte, vám by to mohlo ublížit.
Renata D. 16.1.2006 16:47

Re: Pohoda

Kdybych ve firmě tři procenta ročních tržeb vzala a jen tak vyhodila do vzduchu, to by se mě akcioníři na VH pěkně poděkovali. No a že by to nemělo žádný vliv na hospodaření ??  haha !! 
Renata D. 16.1.2006 16:32

K tomu slavnému IZIPu.

Autor píše:
"K projektu na zavedení internetových zdravotních knížek se IZIP dostal díky výběrovému řízení, kde byl jediným zájemcem. Fakt, že IZIP byl jedinou společností oslovenou ve výběrovém řízení VZP....".
To je fakt dobrý, tak byl jen jeden zájemce ???  nebo byl jen jeden oslovený, to je u výběrových řízení dost podstatný rozdíl, že.  Je fakt že jse se tam také kdysi zaregistrovala, je to ale k ničemu.  Doktoři tam odmítají něco psát (zdržuje to a nemají trvalé připojení k internetu), v nemocnicích mají své inf.systémy a propojení není žádné. Čili vyhozené peníze nás klientů VZP.
mak 16.1.2006 15:27

Re: Dotaz ?

a dane statu