1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: NasRath

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Veruna 16.1.2006 10:26

tady je to přesněji

http://www.lkcr.czos_detail.php?id=1617
Autor: Datum: 30.06.2005
Česká lékařská komora občanské sdružení (ČLK o. s.) byla založena v roce 1998 jako reakce na vyloučení ČLK z dohodovacích řízeních o úhradách péče a dohodovacích řízení o rámcové smlouvě. ČLK byla z jednání vykázána zdravotními pojišťovnami a většinou lékařských sdružení (SSL, Sdružení gynekologů, Sdružení praktiků…). Jako důvod posloužila dikce zákona č. 4897 Sb., podle kterého se dohodovacích řízení účastní organizace poskytovatelů péče, což údajně ČLK není. Tehdejší představenstvo ČLK vnímalo chování směřující k vyloučení ČLK z těchto závažných jednání za přímé ohrožení ekonomických zájmů většiny svých členů a rozhodlo o založení samostatné organizace s názvem ČLK o. s. – profesní organizace poskytovatelů zdravotní péče. Tato organizace je propojena personálně osobou prezidenta s ČLK a prosazuje názory představenstva ČLK na dohodovacích řízeních o úhradách péče a o rámcové smlouvě. O činnosti této organizace je představenstvo ČLK pravidelně informováno a představenstvo rozhoduje o postojích, které mají delegovaní zástupci hájit. Každoročně je činnost ČLK o. s. prezentována ve zprávě o činnosti ČLK, kterou předkládá prezident ČLK sjezdu delegátů. Sjezd delegátů zprávu každoročně hlasováním schvaluje. Síla mandátu ČLK o. s. se opírá o cca 2500 plných mocí (členů) soukromých lékařů kteří dobrovolně svěřili této organizaci své zastupování na dohodovacích řízeních. ČLK o.s. neměla a nemá žádné příjmy ani výdaje. Pokud byl či je se zastupováním názoru ČLK prostřednictvím ČLK o. s. nějaký finanční náklad, pak musí být vždy odsouhlasen příslušnými orgány komory. Jaké postoje prosazuje ČLK o. s. 1. lékař má svoji profesi vykonávat jako svobodné povolání – prosazujeme co nejvíce lékař
Veruna 16.1.2006 10:25

tady přesněji http://www.lkcr.cz/os_detail.php?id=1617

Česká lékařská komora občanské sdružení (ČLK o. s.) byla založena v roce 1998 jako reakce na vyloučení ČLK z dohodovacích řízeních o úhradách péče a dohodovacích řízení o rámcové smlouvě. ČLK byla z jednání vykázána zdravotními pojišťovnami a většinou lékařských sdružení (SSL, Sdružení gynekologů, Sdružení praktiků…). Jako důvod posloužila dikce zákona č. 48/97 Sb., podle kterého se dohodovacích řízení účastní organizace poskytovatelů péče, což údajně ČLK není. Tehdejší představenstvo ČLK vnímalo chování směřující k vyloučení ČLK z těchto závažných jednání za přímé ohrožení ekonomických zájmů většiny svých členů a rozhodlo o založení samostatné organizace s názvem ČLK o. s. – profesní organizace poskytovatelů zdravotní péče. Tato organizace je propojena personálně osobou prezidenta s ČLK a prosazuje názory představenstva ČLK na dohodovacích řízeních o úhradách péče a o rámcové smlouvě. O činnosti této organizace je představenstvo ČLK pravidelně informováno a představenstvo rozhoduje o postojích, které mají delegovaní zástupci hájit. Každoročně je činnost ČLK o. s. prezentována ve zprávě o činnosti ČLK, kterou předkládá prezident ČLK sjezdu delegátů. Sjezd delegátů zprávu každoročně hlasováním schvaluje. Síla mandátu ČLK o. s. se opírá o cca 2500 plných mocí (členů) soukromých lékařů kteří dobrovolně svěřili této organizaci své zastupování na dohodovacích řízeních. ČLK o.s. neměla a nemá žádné příjmy ani výdaje. Pokud byl či je se zastupováním názoru ČLK prostřednictvím ČLK o. s. nějaký finanční náklad, pak musí být vždy odsouhlasen příslušnými orgány komory. Jaké postoje prosazuje ČLK o. s. 1. lékař má svoji profesi vykonávat jako svobodné povolání – prosazujeme co nejvíce lékařů působících jako soukromí podnikatelé a méně v čistě zaměstnaneckém poměru. 2. lékař musí být za výkon své profese důstojně ohodnocen tak, aby jeho sociální statut odpovídal střední-vyšší vrstvě společnosti. 3. lékař musí mít právo prodat svoji ordinaci a ta musí podléhat
Mirek Šejna 16.1.2006 10:20

Re: Dotaz na konkretní hrubý zisk z prodeje GS Triomen.

Lékárně po snížení marží na 29% zůstane 88,60 Kč. Dříve při 32% to bylo 95,50 kč. To platí pouze u léků na předpis. Volně prodejné léky mají marži libovolnou, tj. tržní.
Mirek Šejna 16.1.2006 10:10

Autorovi dělá problém ekonomická matematika

Lékaři mají marži 17,8%? To myslíte vážně autore? Zdá se, že nejen Rath, ale i jeho oponenti plácají nesmysly. Pokud ze stokoruny zůstane lékárníkovi 17,72 kč, pak je to marže 24%, milý autore. Vemte si kalkulačku a přepočítejte si to: 17,72 / 73,83 = 0,24. Těch 24% je počítáno už s navrhované snížené celkové marže 29%. Pro distributory a lékárníky je to 21,41 kč se stokoruny, což je 29%. Vy si totiž si totiž jako mnoho jiných "ekonomů" pletete marži s rabatem, milý autore článku.
J.Pettík 16.1.2006 10:08

Dotaz na konkretní hrubý zisk z prodeje GS Triomen.

Za GS Triomen jsem zaplatil 500-Kč. Sdělte mi prosím konkretně jaké část z toho připadne lékárně. Děkuji. 
MF 16.1.2006 10:07

Re: Váš výpočet marže je zavádějící

Jste úplně mimo.
J.Pettík 16.1.2006 10:05

Re: Váš výpočet marže je zavádějící

Za GS-Triomen jsem zaplatil 500-Kč. Sdělte mi prosím konretně kolik z toho  připadá lékárně.
Děkuji.
Veruna 16.1.2006 10:05

Existují 2 LK

důvodem založení druhé byla možnost se účastnit jednání lékové komise, kam byl přístup té prvé zakázán
Heduš 16.1.2006 10:00

snad to bude stačit

http://ipoint.financninoviny.cz/detail_subj.php?ent_id=1892092
Peta 16.1.2006 9:36

Re: CLK o.s.

Občanská sdružení registruje Ministerstvo vnitra, objevil jsem jen seznam http://www.mvcr.cz/rady/sdruzeni/index.html Nějaký registr, něco jako OR jsem ovšem nenašel, pokud budete úspěšnější, rád se poučím.
J Kunes 16.1.2006 9:12

CLK o.s.

Mohl byste, prosim, uvest odkaz, kde si je mozne overit informaci o zminovane obchodni spolecnosti. Zkousel jsem najit ICO 70885117, ale v obchodnim ani zivnostenskem rejstriku jsem ho nenasel (ovsem hledam tam malokdy, takze nevim presne jak to funguje a zda to znamena, ze firma neexistuje). Hezky den
Kadlík 16.1.2006 8:46

Dotaz ?

Kristepane,pochopíte konečně,že marže není zisk,alebrž výdělek,z kterého se hradí všechny náklady ?
Kamil 16.1.2006 8:39

Jaký je tedy správný propočet?

Pan helfr napsal: "Čistý zisk lékárníka do dlaně- tedy to z čeho si odečte svou mzdu a zbytek uloží do banky nebo do strožoku, je 15 - 17kč ze 100Kč. Kydy o tom, že se podílí na marži dodavatelů jsou jenom kydy! "
Můžete tedy prosím uvést svůj alternativní propočet? S jakou částkou počítáta provozní náklady, s jakou částkou mzdové náklady personálu, odvody na zdrav. a soc. pojištění?
zcr 16.1.2006 8:36

Re: řešení

Ostatne se dokonce pravi, ze "Vrazda na tyranu neni zlocinem."
Saša 16.1.2006 8:02

Na NP ani na zvláštních www stránkách to nemá kýžený efekt.

Kdo chodí pravidelně a důsledně k volbám? No přeci všichni důchodci.
Kdo zaplňuje ordinace praktických lékařů a poté tvoří fronty v lékárnách? No přeci všichni důchodci.
Kdo určitě nečte NP a na netu nevyhledává specialisované www stránky? No přeci skoro všichni důchodci, jejich naprosto zdrcující většina.
A kdo tedy má největší reálnou možnost hned po žurnalistech ovlivnit volební rozhodnutí důchodců? No přeci lékaři a lékárníci. Ale určitě ne prostřednictvím internetu.
PhMr Josef Tichý 16.1.2006 7:51

řešení

neříkám to rád, ale už nic než defenestrace nezbývá.
pokud to neuděláme, musíme se smířit s následky.
( defenestrace - tradiční české řešení politicky bezvýchodné situace. efekt je rychlý, trvalý, s výstražným parametrem. humánní forma připouští volbu 1. patra, u lží tělesně zeslablých ministrů též přízemí. )
helfr 16.1.2006 7:34

Váš výpočet marže je zavádějící

a lžete stejně jako Drát. Čistý zisk lékárníka do dlaně- tedy to z čeho si odečte svou mzdu a zbytek uloží do banky nebo do strožoku, je 15 - 17kč ze 100Kč. Kydy o tom, že se podílí na marži dodavatelů jsou jenom kydy! Zkuste se na finanční manipulace podívat do některé lékárny. Pochopitelně, že lékárníci budou řvát stejně jako lékaři. 30 - 38000 čistého do dlaně je asi málo.
Stanislav 16.1.2006 7:30

Člověk se má vyjadřovat k tomu čemu rozumí

S prof. Černým, FN u sv. Anny  a výzkumným centrem ve spolupráci s Mayo Clinic je to přesně obráceně než se JAG domnívá. Tak to asi bude i v mnoha dalších  jeho úvahách. I poslední věty jsou nesmyslné, Ratrh už není prezidentem LK.
kako 16.1.2006 7:26

jurodivý NasRath

nám předvede, jak dvěma rybama a třema plackama nakrmit zástupové. Je s podivem, že evidentní psychopati, se můžou lehce uplatnit na našem politickém dvorečku. Jinak mi včera obvzlášť potěšil v Otázkách Standa mašinka. Je to neštěstí, takové neštěstí.
Ladislav N. / ČTK 16.1.2006 3:22

Štěpková: Stud je patně pocit, který ministr Rath nezná

 Vláda rozhodla o poklesu obchodní přirážky na léky z 32 na 29 procent.
Tento návrh by měl podle ministra Ratha vést ke zlevnění léků a k ušetření asi 750 milionů na výdajích.
Lékárníci tvrdí, že tříprocentní snížení marže ale omezí příjmy lékáren o 15 procent a ohrozí existenci čtvrtiny z 2200 lékáren a snížení marže jako jedinou cestu k úsporám odmítají. Hrozí občanům stávka lékárníků? Jak zabránit, aby se léky plýtvalo? Máme se obávat dalšího zdražování léků?
Na vaše otázky odpovídala Leona Štěpková, členka představenstva České lékárnické komory a provozovatelka lékáren v Hostomicích a v Hrobu na Teplicku.
 
Dr. Norath 16.1.2006 1:12

Fakt nasRath

Medik Rath se kdysi zucastnil pivniho turnaje mezi lekarskou a pravnickou fakultou. Na dno se podival 24x! A asi se z te opice jeste neprobudil. Uz to tady na psu bylo, otecko praskac, co asi muzeme cekat od syna. U rychle zachranky skodil asi nejmin! Mel by se tam asi vratit, aby ceskemu narodu splatil sva nikoliv lacina studia. P.S. Nasim poslancum se pred volbami zacina markantne lepsit zrak i sluch! Vyuzijte toho, prosim!