29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Naše vláda je úplně nejlepší vláda na světě!

Mezi nakaženými koronavirem v ČR je aktuálně 10 % zdravotníků, ochranných pomůcek pro ně stále není dostatek, a u státních zakázek skandál stíhá skandál. Ale vláda prý vše zvládla jako nikdo na světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 29.4.2020 11:48

Inu, Kdo nic nedělá nic Nepokazí, to neznáte, soudruhu generále po boji?

M. Šejna 29.4.2020 14:05

Přesně tak.

Kdo nic nedělá, nic nezkazí.

Kdo nic nezkazí, je pochválen.

Kdo je pochválen, je povýšen.

Kdo je povýšen, nic nedělá.

D. Müller 29.4.2020 9:49

Článek jsem i přečetl a vážení diskutující je mi líto. Ale co tato vláda zařídila tak skvělého? Dali nám "zaracha", to ano. Lhala nám se stavem ochranných pomůcek, bránila iniciativě testování jinými subjekty, bránila spontánní výrobě desinfekce, ministr zdravotnictví osočil zdravotnický personál, že nakazili pacienty, kteří pak umřeli (toto byla naprostá zrůdnost).... Kroky jsou chaotické. Neřídí se daty, ale chvilkovými nápady premiéra. Rozumím tomu, že p. Žůrek (viz noční příspěvky) nebo p. Victorin ve svém věku dochází k určitému smíření. Ale nemusí se starat o to, z čeho zaplatí zaměstnance, nájmy za provozovny a energie, že nemohou nakoupit materiál, že musí vyhodit zkažené potraviny atd. Slyším tady nadávání na chamtivost a honbu za ziskem a pláč nad ztracenou soběstačností. Ale jsou to holé nesmysly. Největší výhody z globální kooperace mají spotřebitelé. Nebo je vám líto, že si uprostřed zimy můžete koupit banány, citrony, pomeranče, papriky za pár korun? Ale třeba slavné uzavření hranic komplikuje dodávky zboží, nebo myslíte, že na hranicích stojí kamioňák zadarmo? Začne se zdražovat, zvednou se daně, lidé přijdou o zaměstnání, podnikatelé o to co roky budovali. Toto není žádné legrace, to nás čeká. Pak zase budete svorně nadávat na podnikatele, jejich touhu po zisku apod. Premiér se nechá vyfotit s koťátky a vy ho budete velebit. Ale věřte mi, to těžší nás čeká a budeme za dva měsíce zmatků tvrdě platit. A do druhé a třetí vlny pandemie půjdeme ekonomicky už dost oslabení. Ne, nebude to legrace.

P. Victorin 29.4.2020 10:12

Pane Mullere, protože mne ve svém, poněkud hysterickém výlevu, nevkusně jmenovitě zmiňujete, shledejte zde můj osobní názor.

Protože jsem po povinné dvouleté vojenské službě, jako dělník, byť jsem byl kvalifikovaným SŠ technikem, překonal debilní husákovu normalizaci po sovětské okupaci a později po pádu vlády KSČ, jako soukromý stavební podnikatel s již VŠ technickým vzděláním i Klausovu kuponovou privatizaci, transformovanou na "Loupež století", ze které na majetku našeho státu neskutečně profitovali prakticky výlučně někdejší českoslovenští komunisté a mezinárodní finanční dobrodruzi, zejména vyslovení podvodníci jako Viktor Kožený a jemu podobní, určitě dokážu překonat a zcela jistě nejen sám, i současnou koronavirovou pandemii bez "mudrlantů", jako jste vy a onen "nepostradatelný ekonomický expert", jehož "praktický přínos", MUDr. Prymula byl nucen "ocenit" vykopnutím nejmenovaného z objektivně celkem slušně fungujícího protivirového týmu...

O. Uživatel 29.4.2020 10:32

Uživatel požádal o vymazání
P. Staronový 29.4.2020 10:47

Nesmysl. :-P

P. Victorin 29.4.2020 12:26

Pane Bubiku, patrně jste nepostřehl, že můj příspěvek nebyl určen vám a nechápete, že zde pouze nevkusně obtěžujete své chytřejší kolegy, což je většina jiných zdejších diskutérů...

P. Grigar 29.4.2020 12:49

..řekl bych, že něco ve smyslu "Nejbližší pomocnou ruku hledej na konci vlastní paže."

D. Müller 29.4.2020 10:32

Pane Victorine, je to tady zvykem, že se od problému vždy dostaneme k osobě. Vůbec nepochybuji, že se o sebe postaráte. Je mi líto, ale můj výlev není hysterický a ani nejsem mudrlant. Vidím věci, tak jak jsou. Vy je vidíte jinak, což vám nemohu mít za zlé. Vyhození ekonoma z týmu byla blbost a zaplatíme za ní. Povíme si to za rok. Nyní nemá smysl o tom diskutovat.

O. Uživatel 29.4.2020 10:37

Uživatel požádal o vymazání
P. Victorin 29.4.2020 12:15

Pane Mullere, vyhodit nespolupracujícího člena z fungujícího týmu, jedno zda ekonoma či neproduktivního člena jiné odbornosti, nemůže být z hlediska zdravého rozumu nikdy chybou. Jinou věcí je, že ekonomika je samozřejmě důležitá stránka každé činnosti, avšak ne každý ekonom je pro positivní ekonomický efekt přínosem. Příkladem budiž např. kvalifikovaný socialistický ekonom, prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult., a jím zmařená tržní kuponová privatizace, transformovaná na "Loupež století"... Porozuměno?

D. Müller 29.4.2020 14:00

Pane Victorine, jako vývojář software mohu říci, že jsou pro mne při vývoji k nezaplacení ti, kteří upozorňují na chyby a kritizují, co se do mne vejde. Je to lepší než souhlasící kývající hlavy, nepříjemné, ale na výsledek k nezaplacení. P. Prymula mne nijak neoslnil, jeho predikce událostí jsou hodně vzdáleny od následné reality. Takže mám o moudrosti jeho rozhodnutí své pochyby.

P. Victorin 29.4.2020 14:33

Pane Mullere, jako naprostý diletant v oboru specializace MUDr. Prymuly, shledávám ze sebezáchovného hlediska jako optimální, respektovat co nejsvědomitěji příkazy a doporučení vládního týmu proti koronavirové nákaze a nezajímat se o kverulace oponentů. Tolik v podstatě z mé strany vše k naší vzájemné diskuzi, ve které neshledávám význam pokračovat. Děkuji za seriózní komunikaci a "Mějte se!"

P. Grigar 29.4.2020 16:18

..inu pane Müllere, můj milý plačko, následky vaší chyby při vývoji software bych jen nerad srovnával s následky chyby, učiněné epidemiologem. Je nebetyčným rozdílem predikovat chování skutečného, živého viru a uměle vytvořeného viru počítačového. Epidemiolog musí být mnohem, mnohem, mnohem opatrnější. Nemá k dispozici Esc ani Del.

J. Jirka 29.4.2020 10:42

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

P. Staronový 29.4.2020 10:46

Přesné.

M. Šejna 29.4.2020 9:45

lidovecký bratr europoslanec Zdechovský by nám mohl sdělit, zda nosí po Bruselu, kde nyní sídlí, roušku.

A taky by nám mohl napsat, jak dalece je Belgie vybavená zdravotnickým materiálem.

Belgie má zhruba stejný počet obyvatel, jako Česko, ale mají tam už 7350 mrtvých na Covid19.

Možná by Belgičani rádi slyšeli knížecí rady Zdechovského, jak blbě to v Česku vláda dělá, že máme jen 227 mrtvých.

O. Uživatel 29.4.2020 10:50

Uživatel požádal o vymazání
Š. Hašek 29.4.2020 19:52

Zdechovský nemá mozek.

Zdechovský má štrasbrusel.

M. Šejna 29.4.2020 9:35

ubožák Zdechovský bude teď kritizovat vládu za to, že něco dělala, místo aby ji pochválil, že vůbec něco dělala.

V této souvislosti si vybavuji demisi francouzského ministra zdravotnictví před pár lety, který musel odejít, protože ho francouzská opozice typu "zdechovský" společně s mediální žumpou obvinila ze zbytečného skladovaní milionů roušek ve státních hmotných rezervách. Prý je to zbytečné vyhazování peněz daňových poplatníků.

Dnes by takový ministr dostal ve Francii metál za zásluhy od stejných ubožáků typu "zdechovský", kteří ho před lety donutili k demisi.

Š. Hašek 29.4.2020 9:49

Slovo ubožák pouze decentně označuje mnohem černější situaci.

Malinko přesnější, domnívám se, skromně, jest termín -bruselská podržtaška-. Placená. Skvěle!

O. Uživatel 29.4.2020 10:34

Uživatel požádal o vymazání
Š. Hašek 29.4.2020 10:37

No, občas ....., víte.

Znáte ono staré (a moudré): Mlčeti zlato ...

O. Uživatel 29.4.2020 10:38

Uživatel požádal o vymazání
Š. Hašek 29.4.2020 10:53

Tak ještě jednou.

Psát již měsíc články přes kopírák svědčí o nedostatku smysluplné činnosti.

Taková představa: Houf kritiků, kecalů, pisálků ..... ruce založeny, a zpětně "sbírají data", co se mělo.

Vy nemáte dojem, že ti kecalové melou stále stejné??? Parkrát mi to nevadí. Ale co jste zjistil od Zdechovského NOVÉHO???

V. Klepetko 29.4.2020 9:32

Autor ve svém titulku sice trochu přestřelil, ale vláda si zatím opravdu vedla celkem dobře, zejména v porovnání s vládami drtivé většiny jiných zemí!

Dobře, že nám teď nevládne nějaký Hřib nebo podobně :-)

M. Sedmík 29.4.2020 9:19

Největší zásluhou vlády je, že vzala vážně předložené modely vývoje epidemie, pokud se neudělá nic a pokud se udělají izolační opatření. Odborníky stále bere vážně, ale kroky jsou do velké míry chaotické. Nejsem si jist, do jaké míry by opozice situaci zvládla lépe, třeba že by začala jednat již v únoru na základě varování Bohuslava Svobody v parlamentu. Ale nejspíš by aktivovala krizový štáb standardním způsobem a ne po babišovsku.

Š. Hašek 29.4.2020 9:13

To je blbost! Volnočasový poslanče štrasbrusele!

Nejlepší je přeci Komise štrasbrusele, Jourová ........ a samozřejmě VY!

Pošlete mi/nám nějaký návod na volný čas v čase mimořádných opatření. Třeba něco z gauče, odpoledne.

I. Nápravníková 29.4.2020 9:06

Kdysi jsem vás měla za celkem rozumného politika. Poslední rok si sypu popel na hlavu za tento velký omyl.

V. Heidlerová 29.4.2020 9:11

O koho, prosím, jde? Ztrácím se v tom. Já jsem si taky myslela, že po volebních slibech MZ bude situace únosná a ne jedna velká ostuda a hanba pro ČR. Nevím, koho máte na mysli.