26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Nadsamci vs. ženy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivo Vašíček 19.1.2006 13:08

Je to trochu jednostranné i když značně pravdivé

Problém není role muže a ženy, ale hlavně také uváděný problém přerozdělování. Není nutné, aby se ti schopnější více množili, stačí aby se ti neschopní množili méně nebo nejlépe vůbec.
messenger 19.1.2006 11:50

Re: Re: Ad. Dasa

Vas problem, pani OK, je ze nechapete rozdil mezi feminismem teoretickym, jak zije ve vasi hlave, a praxi. Zrovna tak jak nechapali komousi rozdil mezi idealem komunismu a realnym socialismem.
Tana Zajicova 19.1.2006 3:32

Re: Ad O.K.

Ale jdete. Pisete hlouposti.
O.K. 18.1.2006 20:18

Re: Ad O.K.

Podle Vás feminismus tvrdí, že se ženy neliší od mužů? A jak jste na takovou blbost přišla, prosím Vás? A pokud jde o Vámi citované "já jsem žena a kdo je víc", to je jaksi z podstaty věci typické spíš pro ty Vaše vyžírky, co požadují místa v záchranných člunech a speciální ohledy jakožto "dárkyně života" než pro jakoukoliv zastánkyni rovnoprávnosti obou pohlaví.
Mysch 18.1.2006 17:58

a taky podle odborniku

smi vypit jen dve tretinky piva, zatimco muz dva pullitry.
rovnocena zena se s tim smiri, rovnocena feministka stavi okamzite barikady.
tem ostatnim je to uplne jedno.
Tana Zajicova 18.1.2006 17:38

Ad O.K.

Hm. Na pleteni pojmu jste zalozila svoji reakci vy. Ja jsem se nezabyvala rovnopravnosti, nybrz feministickou ideou rovnosti mezi muzem a zenou. Rovnopravnost je legalni termin. Rovnost je termin sociologicky. Zena nemuze byt v kazdem ohledu rovna muzi. Fyzickou silou pocinaje a odlisnym chapanim sveta na zaklade sexu konce. Tak tedy znovu. Zeny nemohou vyzadovat muzske ohledy (ktere se samy od sebe nevytvorily a stoji na dlouholetem vyvoji zapadni civilizace) za predpokladu ze tvrdi, ze se od muzu v nicem nelisi.
Zakladnim omylem feministek je jejich predpoklad ze jejich moc lezi v jejich inteligenci, bez toho, ze by o sve inteligenci dokazaly podat nejaky dukaz. Takze jejich argumentace konci na ideologickem hesle - 'ja jsem zena (ehm mysleno inteligentni zena) a kdo je vic.'
O.K. 18.1.2006 16:24

Pletete dohromady dva různé pojmy.

Rovnoprávnost mezi mužem a ženou je něco úplně jiného než jejich stejnost. Žena, která se považuje za rovoprávnou s mužem, není žena, která se považuje za stejnou jako muž (já teda takovou neznám, Vy patrně ano). Takže buďte tak hodná a odpovězte na moji otázku, co má něha či láska či zdvořilost společného s rovnoprávností.
Tana Zajicova 18.1.2006 14:19

Ad. O.K.

A copak ze to ma neha, laska ci galantnost spolecneho s rovnopravnosti?
 
V principu nemuze zena, ktera tvrdi ze se nelisi od muze ocekavat, ze se k ni muz bude chovat jinak nez ke svemu vlastnimu muzskemu sexu. Budto existuje predpoklad, ze v kodu muzskeho chovani je zahrnuta prirozena ochrana zeny ( i.e. zena je nositelka zivota), nebo bylo tohle porozumeni naruseno v momente, kdy zena prohlasila, ze je 'one of the boys'.
 
So. Titanik  jde ke dnu. Maji muzi potrebu dat prednost zenam v obsazeni zachranych clunu? Hell no! Kapela prestane vrzat videnske valciky a muzikanti v behu ke clunum vrazi housle nejblizsi zenske, aby si mohla zavrzat nejnovejsi popularni song:' Nejsem submisivni vyklovana buchta".
Rovnopravnost muze a zeny je v naprostem poradku. Zeny zasazene feministickou ideologii rovnopravnosti rozumi jako odstraneni odlisnosti mezi obema sexy. Rozumi tomu samozrejme pouze v teorii. V praxi si vsak horce stezuji, ze se muzske chovani k nim zmenilo. Muzi jsou ve svem charakteru dusledni a logicti. Nelze se divit, ze svoje chovani rychle zmodifikuji, pokud jim k tomu zeny otevrou cestu.
quetzal 18.1.2006 12:19

Re: Omlouvá se, že to má daleko a že tou dobou bude zaneprázdněn.

:-))
quetzal 18.1.2006 12:13

Re: Autorka je nadslepice - tohle je přesně to hulvátství,

které autorka popisuje. To, co teď sedí ve vládních křeslech, je tak naprosto otřesné, jak svým chováním, tak politikou, kterou vedou, že naprosto nechápu, jak je někdo může volit. :-(
Jura Jurax 18.1.2006 8:56

Autorka je nadslepice

I-Worm 18.1.2006 8:30

TV Prima přinesla důkaz, že ženy mohou být dobrými politiky

včera ve zprávách uvedla, že devatenáctiletá dívenka v opilosti zdemolovala vybavení auta záchrané služby. Ta by zapadla do parlamentu !
O.K. 18.1.2006 2:20

Re: Ad. Dasa

A copak ze to ma neha, laska ci galantnost spolecneho s rovnopravnosti? V zivote jsem se nemusela tvarit jako submisivni vyklovana buchta, aby se ke mne muzi chovali dvorne. Jestli se od sedesatych let musite chovat jako menecenna, aby na Vas byli chlapi prijemni, hledejte mezery spis v sobe nez ve feminismu, pani Zajicova.
68 17.1.2006 23:48

Jako samec průměrný,

který se od nadřazenosti distancuje, doporučuji, aby ženy od osmnácti let rukovaly do politiky povině. Zde pak, z téhle široké základny, dojde přirozeným výběrem k tomu, že kusy slabé padnou a zbyde jen přirozená smetánka, výkvět, na který právě čekáme. Také řešení.
Kodl 17.1.2006 23:40

co přinesly do politiky ženy

No když tam vidím tu Němcovou,tak snad raději ne!Takových kdyby tam bylo deset,tak přez to kvákání nebylo by  nic slyšet.
Nepovím 17.1.2006 23:16

ŽENY NAOPAK PATŘÍ DO POLITIKY

ŽENY NAOPAK PATŘÍ DO POLITIKY a to i do soubojů s dobytky jako je Paroubek a Rath, protože k ženě by si snad nedovolili to co k mužům . Jestliže ano byla by to vítaná záminka pro gentlemany  Paroubkovi, Rathovi a jinýn ZMALOVAT DRŽKY a vyhodit za flígr na dlažbu.
Mysch 17.1.2006 22:25

ale az po marte!

Anežka Hodinová-Vzpurná 17.1.2006 22:16

A vůbec smradi,

paní Paroubková je taky pěkná kočka. A SEXY !!!!!
Mysch 17.1.2006 22:10

a co

dasenku od capka?
A. 17.1.2006 22:01

Re: Dost teoretizování, "intelektuální" paní Varadinková,

Myslím, že za presidentku by měli zvolit Dášenu Havlovou. Vždyť se to už osvědčilo!
A. 17.1.2006 21:40

Re: Ona se podobná argumentace dala, právě v této době, čekat.

Krásná demonstrace odlišnosti dámského a pánského vidění světa, milá Rputi!
Té železné africké dámě k dokonalosti chybí snad jen holenní kost sežraného politického oponenta, vetknutá do drdolu. I když, podle toho prostěradla na hlavě, tam má těch kostí vetknuto nejspíš povícero. 
A ta komunistka v Chile? To opravdu raději fandit Fidelovi!
M.A. 17.1.2006 21:03

Re: nadsamice

To klima neni horsi. Ani lepsi. Je jine; je (vice) zenske. To neznamena, ze by se v nem musela kazda zena citit nutne lepe a kazdy muz nutne hure; ale zena ma obecne vetsi sanci mu porozumet.
M.A. 17.1.2006 20:56

Re: Ja jsem se ale

Na tohle by se dalo odpovedet, ze proti "maskulinizaci politiky" lze zasahnout zcela legalnimi, ba ustavnimi prostredky - a presto se tak nedeje. Pritom by ani nebylo nutne nekoho diskriminovat, staci vykonat volebni, resp. v pripade potreby i sdruzovaci pravo. Takze prevaha muzu v politice patrne vetsine naroda nevadi - aspon ne natolik, aby proti ni neco delala.
68 17.1.2006 20:53

Re: mate pravdu,

Homofobe.
Tana Zajicova 17.1.2006 20:19

Ad. Dasa

Jisteze cit nebo soucit neni balastem. Stava se balastem v tom momente, kdy je pouzivan jako politicky nastroj.
 
Muzi se chovaji k zenam jako hulvati, protoze jim to zeny dovolily. Feminismus zabil v muzi gentelemana. Zena je muzi rovna v kazdem ohledu a tudiz jeho nehu, ochranu a lasku od let sedesatych nepotrebuje.
Dáša 17.1.2006 20:13

Re: Vy a Paroubkova tvrdite jedno a totez Mileno.

Nesouhlasím s tím, že cit nebo  soucit je balastem. Cit totiž nemusí jenom svazovat, ale i burcovat k činu!
I muži jsou citliví,pouze u nás je jim odmala vsugerováno, že "jsou chlapi a ti nebrečí". Potom se divíme, proč se chovají mnohdy jak hulváti a oni se diví, proč trpí víc infarktem.
idouza@quick.cz 17.1.2006 19:35

tak jinak: slusnost v cechach

vazena Mileno, politice jiste prospiva pluralita... vzpomenme na decentni a vkusne politicke pusobeni milady emmerove, libuse benesove anebo odjinud treba verejnou sluzbu dany drabove, ci marie benesove. vazme si vsech slusnych lidi v cechach. a nevynechavejme muze.
Tana Zajicova 17.1.2006 19:27

Vy a Paroubkova tvrdite jedno a totez Mileno.

Podivejte se Mileno, ona ta Paroubkova mluvi o Vas. Tenhle Vas clanek o tom jasne hovori s tim, ze vy predpokladate ze 'ta pece a pohoda mladat ' na ktere zenam tak zalezi zaruci cistotu politiky bez korupce, intrik a ran pod pas. Kdepak, zeny ve jmenu 'pohody a pece o deti' budou intrikovat pri usilovani o moc spolecne s muzi a pak si kolektivne pro dobro 'budouci mlade generace', zvysi platy.
 
Paroubkova tvrdi, ze zeny uprednostnuji rodinu, vy tvrdite totez s tim, ze tento fakt cini zeny uslechtile a tudiz k politikareni idealni. Vy s Paroubkovou souhlasite - taky tvrdite, ze se zeny divaji na veci jinak. Vy to 'jinak' vsak povazujete za politicky nastroj, ktery by mel postavit zeny na podstavec. Zapominate na Lady Macbeth. Zizen po moci postihuje cloveka bez ohledu na sex. 
 
Co zeny do politiky prinesly je ve sve vetsine emocionalni balast povzdechu, slz a nekonecneho objimani druhych. Nikdo nepredpoklada, ze pote co se prezene pres zemi prirodni katastrofa muzsky politik zacne posmrkavat a utirat si slzy. Takova reakce je u muzu absolutne nepripustna. U zen se prepoklada, nebot vciteni se do situace druhych ma byt jejich politicka prednost. Prakticky je to ale politicka bezmoc, ktera  zhusta zamlzi  praktickou neschopnost dat rychle veci do poradku.
PeS 17.1.2006 19:00

Jen poznámka

ad: "Není pochyb o tom, že kdyby bylo v politice více žen, byla by politika jiná. Bylo by v ní méně hrubosti a více empatie." Ano, rád bych v této souvislosti zvláště vyzdvihl vysokou empatii takzvaných "olizovaček gillotiny" za velké francouzské revoluce...
vita 17.1.2006 18:39

Re: Re: Re: Re: Závěr : Proč jsou muži právě takoví ?

Ovšem pouze pokud se neperete o jedno WC!