20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Nadsamci vs. ženy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mysch 17.1.2006 16:33

skra vsichni tady

uz byli v podniku s cervenou lucernou, jen ja ne.
Sch.glosátor 17.1.2006 16:14

Anebo....

Že by ženy dosahovaly  politických cílů prostřednictvím mužů ? Co se nám jeví jako politický cíl, například ovládnutí nějakého prostoru vojenskou nebo ekonomickou  silou, není ve skutečnosti prostředkem zajišťujícím cíl  spočívající  v tom "mít se dobře" ? I když, je to konečný cíl ? Není ono "mít se dobře" zahrnující stabilní prostředí a obživu jenom prostředkem zajišťujícím úspěšnou reprodukci genů ? Tlupa, která ovládla a uhájila lepší teritorium, víc ulovila a byla úspěšnější a silnější ostatní. Postupně se k hrubé síle více připojovaly technické dovednosti umění obchodu, ale i vyjednávání a sjednávání aliancí. Kruhem se vracíme k politice.
Balů 17.1.2006 16:09

Re: tedy, kdyby byla v politice paní varadínková ...

Můžete více specifikovat? Nebo ji jenom nemáte rád?
www racek 17.1.2006 16:03

tedy, kdyby byla v politice paní varadínková ...

tedy, kam se na ní hrabe kdejaký chlap. to co chlpům vytýká, ona sama plní mírou vrchovatou.
fuj tajbl ...
Jan 17.1.2006 15:56

Potěšilo mě, že české ženy se cítí diskriminovány neúčastí v nejvyšší české society, do níž by tak rády patřily: CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLN

Potěšilo mě, že české ženy se cítí diskriminovány neúčastí v nejvyšší české society, do níž by tak rády patřily: CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ!:
Rpuť 17.1.2006 15:53

Schumachere,

a tímto pádem jste trojjediní, čímž lze zároveń vysvětlit přechod od pohanství ( a vzývání falu) ke křesťanské boží trojjedinosti.
Jakže to zaháněl poustevník s nevinnou Alibech ďábla do pekla?
Optimista 17.1.2006 15:44

Re: A, feministky touží po korytech.

Tato slova tesat do kamene a citovaným takto omlátit o hlavy (s co největší silou).
herdekbabka 17.1.2006 15:25

mno, nevím, nevím. Když tak ale porovnávám neženské jednání žen v emerických a německých filmech a

serajlech - koneckonců i některých našich mladých děvčat na úřadech a pod. Hmm, pánbů zaplať že jsem převážně žila v poněkud jiné době. I ta nejhezči hérečka - když se začne chovat jako idiot - pokazí každý - jinak docela zajímavý příběh. Ale proti gustu žáden dišputát - komu se to líbí ať se dívá - doufám jen v to, že každý tzv. módní  styl - zapadl - akorát že zamechal ne právě dobré stopy na dětech - které to vnímají docela jinak - a  to je třeba si pamatovat -
ptakopysk 17.1.2006 15:03

Re: Re: nadsamice

já jsem pracoval pět let v kolektivu s převahou žen. Kromě jednoho tvora, u něhož bylo těžko rozhodnout jakého je pohlaví, jsme byli s náměstkem jediní mužové na celém patře. Kdybych nebyl neznaboh, tak si myslím, že bych měl místo po pravici Páně nabeton zajištěné :o)
Sch.glosátor 17.1.2006 14:59

To ostatní beru, ale za paruku utrácet nehodlám.

To už je opravdu moc.
ptakopysk 17.1.2006 14:58

Re: Re: Nemůžeme srovnávat hrušky s jabkama (jak se tak říká).

pan Němec je ministr, takže tento příklad není úplně správný. Mám pocit, že býval revizorem ČSAD, podnikatelem a jako soudce snad nepracoval. A přece je známo, že v tomto státě se můžete stát třeba ministrem dopravy na základě toho, že jste si hrál jako dítě s mašinkama... (cit. min.doravy v.v. Stráský)
Mysch 17.1.2006 14:57

to jste ucite

cet i maovy verse.
j. zrzavy 17.1.2006 14:57

pokr.

... výrazně míň (darwinistická interpretqace).
 
PS - zdravím O.K.
j. zrzavy 17.1.2006 14:56

politika

Mne mnohem víc než nějaké sexuální rozdíly (ať si tomu říká "gender" ten, kdo chce utajit existenci chromosomů, hormonů, struktury mozku, orientačních schopností a vůbec všeho zajímavého) fascinuje zcela absurdní pohled na politiku. Jako že to je ta oblast služby občanům, do níž se nějakou nehodou dostali zlí mužové, kterým jde jen o moc, a proto to takhle vypadá. Nápravu pak lze vidět v ženách, v nezávislých demokratech, v zelených, v rudých, v rudohnědých sudetských, v zelených ženách z Temelínska a v podobných jevech.
Jako člověk s různými grémii, kde se rozhoduje, alespoň marginálně do kontaktu přišlý si dovoluji předložit alternativní tezi: politika je pouze a výhradně záležitost mocenská, jdou do ní pouze a výhradně lidé, kteří chtějí prosadit buď sebe, nebo svou ideologii, které fanaticky věří, nebo zájmy skupiny či regionu, z níž/něhož pocházejí, nebo konečně své konto - či různé kombinace téhož. Jiný se tam nedostane, ale ani se o to nepokouší. Představa, že do politiky dostaneme nějaké jiné lidi, je stejně naivní jako představa, že nějaké jiné lidi dostaneme do školních sboroven (muže) nebo na jatka (milovníky zvířat). Nelze, aspoň tedy ve svobodné společnosti nikoli.
Divíte se někdo taky tomu, že pracovníci jatek se od zbytku populace signifikantně liší tím, že jim míň vadí krev? Ne-li, vězte, že kdokoliv v politice úspěšně a dlouhodobě usazený se bude chovat jako politik a ne nějak jinak. Ženského politika od mužského nelze poznat, doporučuji sledovat příslušné poslankyně v televizních debatách. Je ovšem zásadní teoretická otaázka, zda je vznik politika záležitost darwinistická (v populaci jsou už předpřipravení předpolitikové a ti do toho jdou) či lamarckistická (lidé rozhodnutí stát se politikem se v politika postupně mění).
Sexuální aspekt spočívá jenom v tom, že žena, má-li se stát úspěšnou političkou, musí toho v sobě víc ohnout a zlomit než muž (lamarckistická interpretace), resp. je v populaci žen-političek výr
enderv 17.1.2006 14:52

Re: Ja jsem se ale

V tom s Vama souhlasim - kdyz tam chlapi nechcteji, tak tam nechteji, a proc by do toho narod mel kecat (dokud nekdo nedokaze ze tam chlapi proste musi byt... ). Pozitivni diskriminace libovolneho razeni je svinstvo. Idealni by bylo kdyby na CVcku nemuselo byt jmeno, vek, pohlavi apod... Tusim NY filharmonie (nebo ze by to byla Bostonska?) zavedla plentu pred kandidatem na clena pri prakticke zkousce, coz docela zvysilo pocet zen apod. Takze diskriminace rozhodne existuje, ale zavedenim opacne a stejne velke diskriminace se (na rozdil od fyziky) nevynuluje.
O.K. 17.1.2006 14:37

Ja jsem se ale

ptala na neco jineho, ne? Muzi take mohou delat ucitele, lec zrejme nechteji. Presto to vetsine naroda vadi a dost reditelu skol provadi takovou tichou pozitivni diskriminaci, kdy da ze dvou stejnych kandidatu radeji prednost tomu muzskemu, jenom aby se ten počet vyrovnal.
enderv 17.1.2006 14:35

pokracovani

coz je ale problem obecnejsi, nejenom zensky. Ze nejsou v politice "slusni" lide? Nuze vedte ze demokracie je moznost ucastnit se vlady - ale pro to to nejdrive musite chtit. Pokud nechcete byt zvoleni (a propracovat se k tomu), tak vas holt nezvolej... Teorie ze by meli vladnout "slusni" lide je sice hezka, ale kdyz na to ti "slusni" kaslou, neb vladnout nechteji, tak proste ve vlade nebudou. Zazrakem, ze jeden den usnou spankem spravedlivych, a dalsi den "Je, ja jsem v parlamentu!" se tam nedostanou. Aneb - Kazdy narod ma takovou vladu jak si zaslouzi.
O.K. 17.1.2006 14:33

Re: Nemůžeme srovnávat hrušky s jabkama (jak se tak říká).

Ano, napriklad srovname-li pana ministra Nemce a pani soudkyni Krikavovou, je rozdil v intelektualnich schopnostech i mravnich postojich zcela zrejmy.
Vlasta 17.1.2006 14:25

Nemůžeme srovnávat hrušky s jabkama (jak se tak říká).

Bohužel existují rozdíly mezi muži a ženami a to i v intelektuálních schopnostech pro to, či ono. Jsou (a vždy budou) povolání, kde se dobře prosadí jen   málokterá žena.
 
Výrazná převaha mužů v soudnictví by byla   přínosem pro celou společnost (i pro ženy – tedy rozumné ženy, ne feministické aktivistky) neb od přírody bývá pro toto povolání vybaveno lépe daleko více mužů než žen.
 
Taktéž umělé navyšování žen v politice na úkor mužů nemůže přinést pozitivní výsledky – jde jen o další experiment marxistického ražení – tentokrát pod vlajkou feminismu.
vlasta 17.1.2006 14:22

Re: ode zdi ke zdi

Správné upozornění:
 
„když vládnou muži, je to děs a hrůza, hulvátství a honba za mocí. kdyby vládly ženy, byli bychom v ráji a nikomu by se nechtělo umřít.“
 
Ten duch je totiž přesně jako z  Gottwaldových projevů.
enderv 17.1.2006 14:22

Re: Nuže, teď k tématu

Na rozdil od jinych oblasti je politika kde by se (teoreticky) meli snadneji zeny prosadit. Dovoluji si poznamenat, ze pokdu vim tak porad jste existuje v cechach svobodna volba, moznost vytvoreni ci vstoupeni do politicke strany apod. cca 50% volicu jsou zeny (spise o neco malo vice, ale predpokladejme ze je to pulka volici populace). Nic jim nebrani zaskrtnout na kandidatce zenu. Ze tam neni? Asi ji tam nedala zakladni organizace.. Kdyz jich bude v ZO pulka, tak si ji tam navrhnou a zvoli (pokud chteji).. On je ale problem v tom, ze spousta jich tam nechce (do te ZO).
chetgar 17.1.2006 14:15

ode zdi ke zdi

když vládnou muži, je to děs a hrůza, hulvátství a honba za mocí. kdyby vládly ženy, byli bychom v ráji a nikomu by se nechtělo umřít.
ehm, skutečně téhle utopii někdo věří? z historie známe pár velkých panovnic a političek, které si při vládě nepočínaly o nic více empaticky než jejich mužští kolegové. Marie Terezie pronásledovala židy a nekatolíky, Margaret Thatcher válčila s argentinskou juntou složenou ze samých chlapů a Kateřina Veliká se vůbec nepárala s Polskem, Krymem či Jemeljanem Pugačevem a jeho bandou.
O.K. 17.1.2006 14:14

Ptakopysku, kroť se!

V pátek nemůžeš nebo to byla předčasná gratulace k titulu?
I-Worm 17.1.2006 14:04

Existují i slušní muži - jenomže se jaxi nerozmnožují !

Bud' se jim nepodaří oženit, nebo se sice ožení, ale děti, které se jim narodí, nejčastěji nejsou ve skutečnosti jejich. Jinak by se ta mateřská péče musela na chlapcích pozitivně projevit...
O.K. 17.1.2006 13:58

No to jste trefil!

Paní Varadínková že píše propagandu současného feminismu marxistického ražení! To jí pošlete mailem, a ta se bude smát, až zmodrá ještě víc!
O.K. 17.1.2006 13:56

Nuže, teď k tématu

Nesouhlasím s paní Varadínkovou, že politika by byla nějak o moc "něžnější" a "hezčí", kdyby v ní bylo víc děvčat. Ovšem zároveň si myslím, že je fakt divné že je jich tam tak málo a že je zvláštní, jak to nikoho moc nevzrušuje. Jestli to můžu vysvětlit na příkladu: snad každý ze zde přítomných P.T. čtenářů si někdy zanadával, že české školství je přefeminizované. Minimálně někteří si zanadávali, že je přefeminizovaná česká justice. Podíl žen v prvním oboru přitom tvoří 77%, ve druhém asi 66%. Podíl mužů v Poslanecké sněmovně činí 80% a v Senátu 85%. Maskulinizace politiky je tedy mnohem mohutnější než feminizace školství nebo justice. Pokud vadí první, tedy pokud je jako relevantní brán argument, že taková masová převaha jednoho pohlaví děti školou povinné či účastníky řízení poškozuje, mělo by vadit i druhé a mělo by být obecně přijímáno, že masová převaha jednoho pohlaví poškozuje i stav a výstupy naší politiky.
Sch.přírodovědec 17.1.2006 13:55

Ne, to je špatně položená otázka.

Ne co by to bylo za svět, ale za co by ten svět stál.
vlasta 17.1.2006 13:55

Re: Tentokrát propaganda na téma rovnoprávnosti.

Ano, jde o příklad dosti primitivní propagandy současného   feminizmu marxistického ražení.
Jde o extrémistickou, výrazně menšinovou ideologii, která v současnosti vyvíjí velmi agresivní činnost a snaží se pronikat do státních struktur.
 
Schovává se argumentačně za fráze o právech žen (podobně, jako se komunisti oháněli dělnickou třídou ), ale o ženy jim ve skutečnosti nejde (viz. např. teze o tom, že ženám má být nabízena práce v dolech, kterou před časem vnucovaly u nás   švédské poradkyně (již nemáme sovětské komunistické poradce- máme švédské feministické poradkyně).
Sch.přírodovědec 17.1.2006 13:53

Zpřesňuji :

Zhruba 96 procent při  uzurpování teritoria stejně myslí na ženský.
jakovy 17.1.2006 13:51

Re: Jéje, Schumi,

Tak už PhD. ? Jestliže ano, gratuluju.
Jinak si myslím, že nebýt bab, skutečně by nebylo válek, podvodů, podrazů, rvaček a podobných mužských výstřelků protože PROČ ? No ale zase co by to bylo za svět ?
VĚSMIR.