7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Naděje pro pravici

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 26.7.2009 11:44

Re: Nová strana

Jsou stejně "svobodní",o tom nemúže být sporu. Ale to národovectví je ten problém. Nakonec Srbové stáli i nad Sarajevem. To jediné jsem se od něj dozvěděl. Vlastní boj se odehrával prý mezi liniemi obou stran. Ale na mojí mně ukazoval ( protože jazykově jsme si byli dost daleko ) ty zásadní rozdíly. Což kromě materiálu byla také vyváženost těch nožů. Vyjma nožů neměli tito specialisti žádnou výzbroj,ale připadali si proti automatům rovnocení do určité vzdálenosti. O konkrétnostech se bavit nechtěl. Protože Sarajevo šlo na řadu po Srebrenici,nebylo divu,že bojovali. O bolševikovi se u něj mluvit nedalo. Izetbekovič snad,ale tihle kluci bojovali za svůj osud aby nedopadli právě jako Srebrenica.

Opět souhlasím o umírněnosti muslimů a patřím jednoznačně k těm,kteří by takové muslimy klidně nechali i u nás stavět své svatostánky. Mimo jiné by to bylo obohacení kuchyně - já jsem totiž jedlík ba  až žrout.  Ale o ty z Turecka a dále z východu resp. jihovýchodo-východu nemám nejmenší zájem s jejich ultrapojetím víry.

No,vím co mně odpovíte - Mohammed ATTA a Hamburg.......a jiní.....

dhimmi 26.7.2009 12:38

Re: Nová strana

a NASER ORIČ...

zoch 26.7.2009 13:24

Re: Nová strana

ÁÁÁ,nějaký Srb,který se staví za Miloševiče ? Potom nabízím  českou konverzaci,ale moc vlídný jistě nebudu ! Na xvině se musí vařit horká voda .

dhimmi 26.7.2009 15:34

Re: Nová strana

Já nejsem ani SRB,ani komouš,ale příznivec USA a NATO,ale nesouhlasil jsem s bombardováním Srbů,kteří nebyli o nic horší než muslimští hrdlořezové,kteří nepovraždili víc Srbů jen proto,že byli vojensky slabší.A horká voda by se muslimskou kreaturu ORIČE velmi hodila.

janoryna 25.7.2009 17:50

jaká naděje ?

je to něco podobného, jako byli v minulých volbách zelení. tak jako tenkrátněkteří volili sympaťáka bursíka,tak teď budou možná volit jeho jasnost knížete švarcenberka. a kauzakosovo nebo čunek by měla být varováním před nemístnými nadějmi, o bývalém náměstkovi ministra obrany kalouskovi nemluvě. 

ll 25.7.2009 16:38

Pro pravice? Ne.

Pro permanentní havlofilní a klausofobní Pravdu a lásku. A ani Kalousek nevadí - teď se hodí.

Abraham 25.7.2009 15:52

Na pravo, nebo na levo ?

Kdo se vsadí ? Dávám sto proti jedné, že tito zkušení lidé, půjdou s kterýmkoliv vítězem voleb. Takže, jaká jistá naděje pro pravici ?

Jarka 25.7.2009 17:28

Re: Na pravo, nebo na levo ?

Já dávám důchod, že s Paroubkem nepůjdou.

Abraham 25.7.2009 17:33

Re: Na pravo, nebo na levo ?

Jarko, to jste mě zklamala. Počítal jsem s Vaším hlasem.

Takže měním kurz, sto ku dvěma, ale tím končím.

Jarka 25.7.2009 17:38

Re: Na pravo, nebo na levo ?

No, nevím, ale myslím, že neprohraju, beru.

Jarka 25.7.2009 17:43

Re: Na pravo, nebo na levo ?

Ježíš, doufám, že myslíme oba jen ten jeden měsíční a ne úplně ho přepsat na Vás. Tak nevím, jestli jsem se neunáhlila.

Abraham 25.7.2009 17:46

Re: Na pravo, nebo na levo ?

Co je psáno, to je dáno. Možná budete ještě děkovat za 13 mimořádný důchod Paroubkovi.

Jarka 25.7.2009 17:49

Re: Na pravo, nebo na levo ?

;-D

tich@dohoda 25.7.2009 18:20

Re: Na pravo, nebo na levo ?

ja myslim, ze s kazdym TOP'ici nepujdou, jen s tim , kdo si rekne, aby nevypadali, ze daji kazdemu. Cest :-)

Milan 2 25.7.2009 15:45

No,myslím.....

že až všichni po roce poznáme,že to není žádná zázračná ministrana,jenom se nám po vypadnutí US vrátí počet stran do původního,bude hodně zklamaných??Možná bych i věřil,ale Parkanová,Severa a pár dalších mě utvrzují ve střízlivosti v názoru.

hafusak2 25.7.2009 15:13

Víte co autore?

Věřím, že by Vám více prospělo  věnovat volný čas učení, neboť tak slabý a zaslepený článek to je hodně i na n. psa. Ošuntělé fráze, primitivní napadání JP, strašení Ruskem a levicí, vynášení do nebes lidí, které my starší považujema za totálně profláknuté. Kolik let Vám bylo v době plyšáku? Opravdu se radějí více učte.

Honza 25.7.2009 15:39

Re: Víte co autore?

R^!!

Levo-ne 25.7.2009 15:41

Re: Víte co autore?

Vážený pane "my starší", protože vám už neprospěje ani to učení ve volném čase, nějak to doklepejte se svatým obrázkem vašeho milého JP nad postelí, ten pán už snad brzo v politice skončí, pochopili to i jeho spolusoudruzi. A bude to ku prospěchu nás mladších i vás starších.

hafusak2 25.7.2009 16:59

Re: Víte co autore?

Vážený pane, pokud je článek slabý, tak je slabý i bez politického zabarvení, to na věco nic nemění. Pokud ovšem jsou Vaše nároky tak nízké, že stačí jen nadávání na levici /a podle Vámi psaného příspěvku tak ano/, tak Vás lituji.

Jarka 25.7.2009 15:56

Pane Kotrbo,

dobrá rada nad zlato. Nevím, proč si kdekdo myslí, že když je starý, tak má patent na rozum. Tož tak.

Budíš 25.7.2009 16:45

Re: Pane Kotrbo,

To beru.Když jsem byl mlád, nikdy jsem se nepokakal jen proto, že byl někdo starší,ale dnes se nemíním pokakat ,protože je někdo mladší.Chci však, aby ti papaláši co vše už desítky let  ničí odešli a nastoupili mladí. To není o zkušenostech, to je o poctivosti, charakteru, tvořivosti, organizačních schopnostech,o správném chápání pol.směrů doma a v zahraničí  a o tom mít vizi, ze které se nikdy neustupuje.Nevolme ty staré politikáře takových je všude dost a lepších rozhodně.

Abraham 25.7.2009 16:54

Re: Pane Kotrbo,

Ale ono to není jen o věku. Vezměte si Grose, případně i z druhé strany ODS poslanec , ( jméno jsem již zapoměl) jak se nechal nachytat při odposlechu a byl nucen odstoupit.. V tomto záporném se mladí zase učí rychleji, než staří kozáci.

hafusak2 25.7.2009 17:05

Re: Pane Kotrbo,

Věk není patent na rozum. Rozumné ale je neopakovat chyby z minulosti a dokázat se poučit z chyb jiných. Mladým je totiž snadné něco nakukat, starší už jsou nedůvěřiví a řadu lidí v politice si pamatují z minula. Proto vychvalování lidí z TOP 09 rozhodně není na místě.

Abraham 25.7.2009 17:08

Re: Pane Kotrbo,

R^ Moje řeč.

tich@dohoda 25.7.2009 18:09

Re: Víte co autore?

ja bych to nevidel tak cerne, soudruh Kotrba uz ted ma jisteho fleka nekde v modrem koutku/jako lektor :-) . Jenom proboha kluka nebuzerujte nejakym ucenim, pro modry koutek uz i tak vi vice nez je potreba. Cest :-)

PPP 25.7.2009 15:08

opravdu změna?

Nová strana nebude stejná jako ty staré? Už skončí poslanecká doživotní imunita? Skončí poslanecké výhody a výsady? Přestanou působit lobisté? Skončí státní zakázky spřáteleným firmám? Nebudou manželky, děti a bratři členy dozorčích a správních rad? Přestanou letní služební cesty za státní peníze do atraktivních destinací? Změní se levné stravování a pití v poslaneckých restauracích? Skončí neustálé zvýhodňování alternativních menšin? V čem bude ta nová strana jiná než současné strany?

boro 26.7.2009 20:08

Re: opravdu změna?

R^ ano, to vše jsou věci, k jejichž prosazení by se pod sankcí měla seriozní politická strana zavázat před volbami. Limitou takové sankce by měl být absolutní trest. Zájem o místo v PS by pak projevovali výhradně vyjímečně schopní lidé (a možná i pár blbů, kteří by na to definitívně dojeli).

Rak 25.7.2009 15:07

TOP 09 je další cesta odnikud nikam

a škodí pravici, protože rozmělní pravicové hlasy. Kdo nechce oranžády a třešničky, měl  by volit ODS, aby konečně dostala možnost sestavit jednobarevnou vládu

hlava22 25.7.2009 14:50

TOP09 je změna ? - 2. část

Pan Miroslav Kalousek. Patrně nebyl v KSČ a s Stb asi také neměl nic společného. Ostatně stejně by se to už dávno provalilo. V KDU-ČSL zastával různé funkce včetně místopředsedy a předsedy strany. Dnes je mu vyčítáno, že v létě 2006 navrhl spojení KDU-ČSL + ČSSD + KSČM. Nebyl to z jeho strany čistě politický kalkul v zájmu vlastní strany ? Aby tak udržel stranu kterou vedl “ve hře“, nebo naopak aby takovému spojení zabránil ??  Následná vlna odporu ve straně byla drtivá. Přišel o místo předsedy, ale myslím, že s tím počítal a možná, že to konzultoval i s vedením ODS. Ostatně během několika měsíců přišla odměna – stal se ministrem financí. Kdo by to čekal ? V době kdy ČSSD a KDU-ČSL tvořili koalici, nikdy nebyl ve vládě, byť ho do ní Paroubek několikrát zval.  Proč asi ? Zachovával si odstup. Před tím pracoval myslím jako náměstek ministra MPO. Z té doby je mu vyčítáno několik možná chybných rozhodnutí, nebo podezřelé jednání. Bylo ale někdy něco dokázáno ? Byl odsouzen ? Ti co mluví nebo píší o údajné skoro kriminální minulosti Kalouska, jednají na úrovni pavlačových drben nebo na úrovni bulvárních plátků. Neboť kdo má důkazy ať je tedy předloží, ať podá trestní oznámení a nebo ať drží s prominutím hubu. Ne p. Kalousek není světec. Je to zkušený pragmatický politik. Není převlíkačem kabátů. Je schopný organizátor, který umí takticky manévrovat aby dosáhl strategického cíle. Proč se asi spojit s Schwarzenbergem nebo se starosty ?  Proč se snaží nereagovat na invektivy od ostatních politických hráčů.  Už jen čas vzniku TOP09 byl vykalkulován. Vycítil hlad voličů po změně a na tom založil základy TOP09.. Jistě má svá negativa, někdy je arogantní, povýšený. (I když v současné politické džungli kdo by trochu někdy nebyl.) Posledních měsících vidět, že i s tím bojuje. Pro TOP09 jsou jeho zkušenosti a schopnosti organizovat důležité. A pokud ho bude někdo trochu krotit, může udělat pro tuto stranu hodně.

 

TOP09 je změna a tak jak se nyní jeví, nic lepšího nemáme.

Tomas Pansky 25.7.2009 19:12

Re: TOP09 je změna ? - 2. část

Tak tohle je jeden z mala prispevku, ktery ma hlavu a patu.  Snad bych jen doplnil, ze zminovana dohoda z roku 2006 (KDU-CSL - CSSD - kom-isti) byla reakce na situaci, kdy ODS odmitla vytvoreni pravicove vlady a smerovala k velke koalici s CSSD.  Tehdy se tedy Kalousek odhodlal k one vycitane (nestastne, nezbytne) koalici s CSSD v zadech s kom-isty. ...  top0625top@hotmail.com