7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Naděje pro pravici

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub Vandrovec 26.7.2009 6:27

TOP 09 by se mohl přejmenovat na "Vrchol politických nul"

Tahle tlupa lehkoživků napojených na státní penězovody žádnou pravicí není, to klidně pravicový volič může zůstat u středové ODS.

Vodička-sapér 25.7.2009 19:45

Jména osobností odborníkŮ TOPu.

Autor,  byť  nadějný začínající publicista, závěrem, v  seznamu významných osobností a odborníků v TOPu, měl připomenout , ne nic neříkající atd., ale s chloubou jmenovat  pana Severu a také paní Parkanovou, tu zvláště, když její manžel je mecenášem nově vzniklé pol. strany. Když se píše předvolební článek-reklama , je potřeba vytáhnout všechna  esa,, ne nějaké halabala atd. Konkurence, pokud jde volební trumfy, je obrovská,nelze nic podceňovat. 

boro 25.7.2009 20:34

Re: Jména osobností odborníkŮ TOPu.

R^...původně jsem se domníval, že Kotrba zveřejnil  školní slohovou práci:-)

F.Vízek 88.100.57 25.7.2009 19:11

Že by ?

Samá nová tvář v TOP 09 ?  Nové a přitom osvědčené "naděje" ?  Parkanová, Kalousek, Severa, Schwarzenberg... ?  Inu... jak komu libo.  

dhimmi 25.7.2009 19:16

Re: Že by ?

No pořád lepší než KATO,ROKO,FALMER,FARKAŠ,ZUBOVOVÁ,GREBENÍČEK...:-P

janoryna 25.7.2009 19:52

Re: Že by ?

prosím v čem jsou lepší ? kdo z nich objednal vadné padáky a docela úsoěšně likvidoval čs. armádu na ministerstvu obrany, uznal kosovské albánce atd. ? p

AeroKarel 26.7.2009 0:38

Re: Že by ?

Kosovští Albánci by bez uznání ČR neexistovali?

V armádě ČR blbnul jen Kalousek? Co Tvrdík podrždeštník?

Fafa 26.7.2009 5:05

Re: Že by ?

Pane Oryno. To je holt ta jednotna evropska politika. Kosovo uznala vetsina clenskych zemi EU, tak Ceska republika "drzela basu". ;-)

boro 25.7.2009 20:41

Re: Že by ?

R^..většina z nich si ostruhy vysloužila na obraně. Vždyť kdo by dokázal za výpočetní techniku a softwar pro pár tisíc vojáků utratit tolik, kolik stojí USA letadlová loď:-(;-);-D

jirka.s. 25.7.2009 22:28

Re: Že by ?

No, pak už tam chybíš z těch profláknutejch figurek jenom ty, francku!!!! ;-P

dhimmi 25.7.2009 18:45

Zapšklí fanoušci práskače FALMERA,

kolotočářského BŮČKA a jejich party opět dští oheň a síru na jimi tak nenáviděného SCHWARZENBERGA,to znamená,že TOP 09 by nemusela být špatná volba antikomunisty a antiparoubkisty.

Abraham 25.7.2009 18:44

Ne jedna, ale tři naděje

Posloupnost po volbách

1. Naděje pro pranici

2. Naděje pro žranici

3. Naděje pro pravici ( když něco  zbyde)

zoch 25.7.2009 18:41

MÁTE-LI PŘEDSTAVIVOST ZKUSTE TO SE MNOU.....

sem pravicověji nebo středopravicový volič a jdu volit. Materiály jsem docela zahlcen a najednou je tady Klausova parta pidistran SSS a ti,které si ani nepamatuji....,Klausem se zaštiťující boboxvině, potom jsou tu jedna či dvě pravoevropské strany,do toho Top a další partičky nezávislých....  ODS samozřejmě,KDU stojící zatím ve středu a dost možná,že tam taky zůstane.....

A nyjčko to držím v ruce  a co ?????  KOHO TAM HODIT ????

Nakonec jsem něco doma rozvažoval,ale jsou tu ještě tito a ti mají lepší kandidátku.....  Nakonec někoho vhodím,hlavně když to není nalevo.Kdo potom volby vyhraje  ? 

Podle mne ODS,ale k čemu to povede  ???  Pouze k tomu,že většinu bude mít v PS levicovější parta. No a jsme tu u toho šaška na Hradě. Ačkoli celou pravici rozexral,tak nyní bude za hrdinu. Pověří zase vítěze voleb. Ten nedostane důvěru. Jmenuje nového předsedu vlády pověřeného sestavením a znovu vítěze voleb. On bude obrazně ten pilíř bránící vstupu bolševika. To je paradox,co ? Všichni budou vzývat toho šaška a děkovat mu,že neustoupí bolševikovi a přitom už léta letoucí pracuje pro ruské zájmy. Naroste,bude King-kong a LS bude najednou podružná......  A to je to,co by byl ten nejlepší scénář......Pro někoho,nikoli pro mne.

 

tich@dohoda 25.7.2009 18:18

a ty komunisty volíte (komunisty volí hlavně starší lidé), tak co mají ti mladí dělat? Takovách, jako je autor článku bychom si měli vážit.

viz titulek, soudruh historik, modry bolsan/. Ja tipuju, ze komunisty /rude/ voli lide duchodoveho a poduchodoveho veku. Modre komunisty voli "lide" stredniho veku a modri svazaci se sympatiemi k stalinismu. Poznamka o tom, ze autora clanku bychom si meli vazit, ta me skutecne rozesmala, soudruh historik jen potvrdil, ze modri bolsani jsou stranou vzdelanych bl/bu. Jen vice takovych Kozenych/takovy to byl nadejny mlady soudruh/, ze soudruhu historiku. Cest :-)

beto 25.7.2009 20:48

Re: a ty komunisty volíte (komunisty volí hlavně starší lidé), tak co mají ti mladí dělat? Takovách, jako je autor článku bychom si měli vážit.

R^R^!

gnomon 25.7.2009 18:09

Nová strana

TOP 09 s vedoucím představitelem této strany panem Karlem Schwarcenberkem nemá v příštích volbách moc velké šance. Byl to právě bývalý ministr zahraničí, který  se zasadil o uznání Kosova ČR. Ti kdo si pamatují na Mnichovskou potupnou dohodu mu to nezapomenou.

dhimmi 25.7.2009 19:07

Re: Nová strana

No těch už moc nežije,zato ale žije dost lidí,co si pamatují na špinavé bolševiky,pomocníky VB,kádrováky a další služebníky CCCP.

boro 25.7.2009 20:55

Re: Nová strana

to je pravda, ale neznamená to jistě, že stejné blby /modré straky/ si dobrovolně vybereme dnes

zoch 25.7.2009 19:21

Re: Nová strana

Mám jednu slabost. Vidím-li Srba,otevírá se mi kudla v kapse. Čtu-li srbského sympatizanta,jsem naxranej. Tady není slušný výraz !!! Za Miloševiče by měli platit,jako Němci za Hitlera.  Byla to zrůdná mašinérie a plně souhlasím s názvem " Humanitární bombardování "!!!

 Na jejich příkladu se můžeme podívat,kam vede nacionalismus střihu VK. Ostatně on se jich také plně zastával.   To je zase naše ostuda , ten člověk na Hradě.

lesov 25.7.2009 21:17

Re: Nová strana

Stačilo se zúčastnit a bylo by po nasra-nosti, co? ;-) Snad příště bude ještě příležitost humanisto. R^

jirka.s. 25.7.2009 22:36

Re: Nová strana

Určitě bude! Jenže příště to bude nálet na VOSLY !!!! ;-D

Jakub Vandrovec 26.7.2009 6:34

Re: Nová strana

Blábolíte úplné nesmysly. Zrůdná mašinérie byla ze strany kosovských Albánců, drogových bossů, kteří na vedlejšák chytali Srby na orgány apod. a to vše beztrestně za to, že nechají postavit druhou největší základnu US Army v Kosovu.

zoch 26.7.2009 7:30

Re: Nová strana

To jsou kecy na dvě věci.........  Něco jiného je trestná činnost většího rozsahu a úplně něco  jiného je genocida typu Srebrenice.  To mám na mysli a pokud se tam ukázali jako vrazi,potom ať mne nikdo nepřesvědčuje,že v Kosovu se chovali jinak. A že to celý resp. skoro celý jejich národ schvaloval a dokonce ten náš místní Srb dietář z Karláku,no to je  na mne moc. Nemohu sice tvrdit že co Srb to vrah a to by asi zase byl opačný extrém,ale nikdy jim to neodpustím a vždy budu hájit humanitární bombardování. Pouze to udělalo jasnou tečku a poučilo národovce,kde je míra národní hrdosti,kde je fanatismus a kde se jedná o zločiny nejtěžší. Proti tomu poukazovat na činnost kosovských jednotlivých vrahů je úplně jiný kafe. A pokud se někdo z těch kosovských zločinců dostal do vlády,co nám brání se mu vyhýbat ? Jednou z tohoto světa musí odejít jako my,ale Kosovo zůstane již v nové podobě. NELZE ZAMĚŇOVAT ODPOVĚDNOST NÁRODA ZA ODPOVĚDNOST JEDNOTLIVCŮ. A já mám na mysli ta zvěrstva,která konala ARMÁDA  pod vedení Srbů jako vyhlazovací válku.

Pro ně to bude jako pro národ ještě tvrdé se s tím vyrovnat po desetiletí a to se nejedná o ty dnes dospělé,ale zejména o děti a jejich děti....

Mgr. Milda 26.7.2009 8:07

Kosovo z odstupu desetiletí

Byl jsem tam ještě za Jugoslávie a překvapila mne ta odlišnost, stejně jako v Bosně. Bylo tam daleko spíše Turecko než Evropa. Později jsem byl i v Turecku, na západním pobřeží Evropa, ve vnitrozemí kurdská Bosna. Takové protiklady budou ještě za 50 let nevyrovnané, nedivím se, že za Tita bylo nutné držet tam vše s velkou dávkou násilí. Po rozpadu Jugoslávie to vypadalo, jako když z Papiňáku s velkým přetlakem vystřelí poklička.

Zde stál stát, reprezentovaný Srby, proti kolonizovaným muslimům. Stát má docela jiné možnosti, ale i hranice, než neorganizované bandy. Armáda je tu pro to, aby odzbrojila nezákonné organizace, zatkla jejich předáky a předala je státní justici k potrestání. Srbská armáda se však předvedla v tureckém stylu, poražené vraždila a chovala se stejně, jako ti gangsteři. Navíc připustila paramilitaristické extremisty, jako Vojislav Šešelj a jeho pomatence, čímž svoji legalitu zcela zrušila. V Bosně i v Kosovu válčily gangy bez řádného vedení a bez ohledu na mezinárodní konvence. Poslední takovou totální válku vedli nacionální socialisté z Německa. Italští fašisté se na příklad drželi ženevských konvencí, proto tam také po válce byl relativně rychle klid, Norimberský proces se týkal nacismu.  I Rusové v té Veliké Vlastenecké Válce selhali, vyvraždili polské důstojníky, zajaté při obsazování polské Haliče. Jenom studená válka zabránila soudu se zločinci z řad RA. Křesťanství v pravoslavném podání je zřejmě dost jiné, než to římské.

zoch 26.7.2009 8:37

Re: Kosovo z odstupu desetiletí

Ta myšlenka s církví sice má svou logiku,ale počítám,že v tom to nebude.  Je to spíše zakonzervování vidění světa z počátku 20.století. Neustále se přesvědčujeme o tom,že národovectví je cesta do pekel. Nelze jej sice vymítit a to nepůjde ani za dalších sto let. Lze jen omezit vliv,minimalizovat škody tím vzniklé a hlavně odříznout všechny vrcholné politiky,kteří tímto směrem jdou od jejich funkcí a jejich vlivu.

Politici z celé Evropy ( samozřejmě,že Rusko do  Evropy nepočítám )se už shodli na tom,že existuje jiná budoucí forma,jenom ten náš proruský šašek stále stojí holinkami hluboko v bahně 20. století.Ony vůbec některé jeho názory  ( ba spíše většina ) nejsou jen diskutabilní ale jsou odsouzeníhodné stejně jako jeho chování. Jeho přístup k jugoslávské problematice je součástí té jedné velké ostudné blamáže české provenience o kterou se on postaral a stará stále v míře více než vrchovaté.

Když tak stále honím hlavou tu Vaší církevní motivaci..... jako páka to těm srbským  náckům mohlo posloužit,ale sama církev je toho asi daleka aby burcovala lidi do války za otčinu.

Pamětník I. 26.7.2009 8:31

Re: Nová strana

Zochu, plně s vámi dnes, ostatně jako často, souhlasím, ovšem až na tu kudlu v kapse před každým Srbem. Rád bych potkal srbského nenacionalistu, který si utírá alespoň máslo z hlavy, když nemusí osobně utírat krev z rukou.

zoch 26.7.2009 9:02

Re: Nová strana

To já snad také,ale předběžná ostražitost nezmizí.

Víte,před lety jsem byl na dovolené v Chorvatsku a protože jsem obývalů s rodinou jednu pronajatou nemovitost ještě s jedním Bosňákem,hodně jsem si ponapravil představu. Oba jsme tam byli s manželkami,já ještě s dcerou.  Byl u speciálních jednotek jako specialista na nůž  a s takovými lidmi jsem se naposledy potkal jako dítě které se ptalo : " a jaké to bulo na Dukle ?". Ten Bosňák měl úplně jiné oči...... Z celé čety se prý vrátili dva.....  To byl výsledek srbské politiky. Jeho partnerka říkala,že v Sarajevu,kde žijí je zoufalý nedostatek mužů..

Bravo,Rajko Doleček !!  Může být stále na své krajany hrdý !

tich@dohoda 26.7.2009 10:10

Re: Nová strana

soudruhu fanatiku Zochu, prvni zasadni chyba pri hodnoceni historickych udalosti a deju je, udelat si hotovy obrazek na zaklade vypraveni ocitych svedku/ucastniku tech deju. Je tam vzdy vysoke % subjektivity a casto uceloveho zkreslovani, to plati obecne o vsech zucastnenych stranach. Historicka veda posuzuje udalosti s casovym odstupem a predevsim sbira hodnoverne dukazy, ono i valkach existuji nejaci politici, velitele, urednici , doklady, k tomu se pridavaji vypovedi svedku. Mel jsem to "stesti" , ze jsem osobne byl pritomen nacionalistickemu deleni tri zemi , Jugoslavie, Ceskoslovenska, Ukrajiny a vlastne i nepokoju v Moldavii, kde se trhli podnestersti Rusove. Ve vsech pripadech slo o klasicky zaslepeny nacionalismus, kde hlasy rozumu a umirnenosti byly casto fanatiky oznacovany za zradcovske. Nejvetsi "vina" Srbu spociva v tom, ze nejvice verili myslence Jugoslavie a nejvice branili rozpadu federace, podobne pro Cechy byla myslenka Ceskoslovenska vyrazne prijatelnejsi nez pro spoustu Slovaku a Ukrajinci meli dojem, ze Rusove jim brani v rozletu a seberealizaci. Dnes uz mame jisty casovy odstup takze muzeme videt co dokazali samostatni Chorvati a dalsi, ci Ukrajinci a nakonec Slovaci. Ani v jednom pripade se nepotvrdily ambice nacionalistu. Vite, to vyvrazdeni polskych dustojniku v katynskem lese, to bylo zverstvo, ovsem nedelejte si iluze, ze Polaci by se chovali jinak, pokud by vyhrali, oni ti Ukrajinci, Rusove, Belorusove si s Polaky "uzili" nekolik staleti popolstovani, nasilne katolizace/rimske/ a teroru. No a v te Jugoslavii to bylo podobne a Toto vedel, ze jen tvrdym potiranim nacionalismu lze vychovat nove generace , bohuzel na to mel malo casu, nebo se spise nenasel nikdo, kdo by v jeho dile pokracoval. Cest :-)

zoch 26.7.2009 10:32

Re: Nová strana

No,s tím Bosňákem jsem si toho moc neřekl,protože on byl k tomuto tématu zamlklý. V tom je to stejné právě s těmi od Dukly....,byť asi mají či měli odlišné důvody.

Máte recht s těmi pocity a domněnkami na nacionalistické téma. Ale my jsme vlastně stejní. Stále se nedokážeme postavit tomu idiotovi na Hradě. A najednou někdy budeme překvapeni. To je naše vina.Naštěstí ale zde jsou jiné zeměpisné šířky a zde jen málo lidí na to národovectví slyší,ale podívejme se na Slotu.... To je exot,co ?? Naše lidi spíše oslovuje mamon než národ. V jistém ohledu to je dobře,ale na straně druhé to zase má za následek neúctu k morálce,etice a generuje to bolševikem pěstovaný a kontinuálně prolongovaný ateismus,který nezná  termín pokora,a vlastně i úcta k bližnímu svému v širším pojetí. Máme tu prostě jiný problém,protože fašisti i bolševici nás už usměrnili ve věci lpění na národním principu.

tich@dohoda 26.7.2009 11:21

Re: Nová strana

obavam se, ze nemate pravdu, bolsevici/komuniste jsou internacionaliste, ti stavi ideu/viru nad narod. Tedy v teoreticke rovine, v praxi se to projevovalo u ruznych komunismu ruzne ale podstata prevazovala, tedy internacionalismus. Slovinci a Chorvate byli po staleti silne ovlivneni zapadnim vlivem/Italie, Rakousko-Uhersko/, zbytek Balkanu , to byl spise odkaz Byzance, potom Turci a silny vliv Ruska. Navic, neradil bych generalizovat vyraz muslim, on totiz bosensky muslim se v zasade od krestana vubec nelisi, jde o velice umirnene muslimy, docela vlazne ve vire a hrisne jako zbytek populace. Podobne je to v byv. SSSR , tamni muslimove uz zkratka byli komunismem zpacifikovani, kdo neposlechl, toho soudruh Stalin/Tito zkrouhl, takze soudruzi mulahove si sakra davali bacha na to co rikaji, do skol nesmeli pachnout, takze bylo rychle "vymalovano". Ono to deleni/rozpad SSSR , to byla legrace, protoze Rusko prakticky vsechny ty sovetske republiky silne dotovalo, ve spouste tech zemi Rusove/Ukrajinci vychovali inteligenci a dali zaklad prumyslu, podobne jako Cesi na Slovensku. Rusko tim rozpadem SSSR jednoznacne vydelalo. Vite, bylo by docela zajimave , kdyby se clovek mohl dnes zeptat tech mrtvych z jugoslavskych valek a jejich pribuznych, zda jim ta "svoboda" za to stala, obavam se, ze dnes jsou stejne "svobodni" jako pred rozpadem Jugoslavie. Cest :-)