17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Náckovské spodky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 7.12.2009 10:28

Re: nackovske spodky....

Ehm ... dobra, na zakladni skole asi nebyl revolucionar. A co nam povite o jeho pozdejsich letech?

Sven Australan 8.12.2009 10:24

Re: nackovske spodky....

 Opravdu, nemohu sloužit, od střední (nikoliv základní) školy jsem jej neviděl, jako voják základní služby jsem dostal 12 let odnětí svobody (paragr. 79 a 86), zachránila mě amnestie v r.1962, ale tehdy, aspon na Tmaváku  (ve Rtyni v Podkrkonoší), když trestník neplnil normu, odebíralo se mu napřed maso, pak knedlík a tak podobně.  Tehdy ještě političtí vězni byli opravdu "muklové", ne jako "pravdaláska", který si poroučel uheráček a američky (viz dopisy O.), soudruh Uhl, jak prosím BOJOVAL proti  Husákovi a jak se ZASTÁVAL lidí s protikomunistickým názorem ? Vždyt to byla doba kolaborantů a boje mezi komunistickými frakcemi ! Proto všichni dodnes mlží a drží se koryt - brácha na mně, já na bráchu ! Češi, kdy už si tam ten chlív vyčistíte ?

FrantišekN. 7.12.2009 10:04

"Znalci" z Helsinského výboru by mohli vědět,

že značku Thor Steinar koupil nedávno arabský investor ze SAE a od té doby ji náckové nenosí...

ok 7.12.2009 10:04

vládnou nám komunisté

Je to jen jeden z mnoha důkazů, že nám vládnou komunisté a jejich potomci. Komunistické rodinky.

Juhasz 7.12.2009 10:29

Re: vládnou nám komunisté

Národní socialismus a komunismus jsou strany jedné mince. 

Jenda 7.12.2009 10:34

Re: vládnou nám komunisté

Nikoli, to jsou dve casti te same strany.

Stredocech 7.12.2009 10:01

Ne, levicový extremismus neřešíme," říká paní Kovaříková. "Zaměřili jsme se na jen pravicový extremismus a rasovou nenávist, protože nestíháme všechno

Tato jediná věta vyjadřuje skoro všechno. Dalších slov netřeba.R^R^R^

vltava 7.12.2009 9:42

Pravicový extremismus neexistuje

Pravicový extremismus je jenom slovo, vymyšlené levičáky. Ve skutečnosti jak fašismus, tak nacismus byly levicová hnutí. Důkazem je program NSDAP, cituji: - zrušení bezpracných příjmů, - znárodnění monopolů, - rozdělení zisků z velkoobchodů, - dostupné vzdělání pro všechny. A nemusíme ani do minulosti, program dněšní Dělnické strany je levicový úplně stejně.

Pravicový extremismus je protimluv. Pravice nemůže být extremistická, protože její nejvyšší hodnotou jsou individuální práva a svobody, na rozdíl od levice, kde je nejdůležitější masa a jednotlivec je jenom Kanonenfutter.

No ale pro poválečné levičáky bylo nutné se nějak odlišit od zločinů nacismu, proto si "pravicový" extremismus vymysleli. Bohužel jejich účelová lež přetrvává dodnes.

BJ von Wolfenstein 7.12.2009 9:49

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Dovoluji si mírně nesouhlasit: IMHO byl pravicovým extremistou třeba Milton Friedman. S jeho názory na fungování ekonomiky z 95% souhlasím.;-)

Merlin 7.12.2009 9:52

Re: Pravicový extremismus neexistuje

R^R^R^

RS XII/08 7.12.2009 9:55

Re: Pravicový extremismus neexistuje / Mein Kampf

Rozhodující přitom je, že Hitler sám vůbec nepočítal se sovětským útokem a pro jeho plány tato otázka nehrála vůbec žádnou roli.

 Jeho “Plán Barbarossa” proti Sovětskému svazu byl hlavním válečným plánem, pro který byly operace proti Polsku, Norsku, Francii a Anglii prologem k rozhodujícímu boji o “životní prostor na Východě” a proti “bolševickému smrtelnému nepříteli”.

 Již v “Mein Kampfu - Mém boji” Hitler označil dobytí Ruska jako “německou misi” křížové výpravy proti “světovému židovstvu, bolševismu a asiatskému živlu”. Již na jaře 1940 byly připravovány plány na přepadení Ruska. V březnu 1941 Hitler oznámil 250 vysokým důstojníkům wehrmachtu zničující tažení proti Sovětskému svazu, válku, ve které nebude vázán dosavadními zásadami lidských práv.

“Válka proti Rusku nelze být rytířsky vedena. Jedná se o světonázorový a rasový boj, který musí být vedený s dosud nikdy tak bezbřehou tvrdostí.”

V den přepadení Hitler pak napsal Mussolinimu: “Tímto svým rozhodnutím, ke kterému jsem se propracoval, se nyní vnitřně považuji zase za svobodného. Spojenectví se Sovětským svazem mě často velmi tížilo”.

waylon 7.12.2009 10:02

Re: Pravicový extremismus neexistuje / Mein Kampf

...tak to jste úplnš vedle, doporučoval bych hlubší studium.

Historik 7.12.2009 10:16

Re: Pravicový extremismus neexistuje / Mein Kampf

Hitler nanesl v Mein Kampfu různé politické teze a dost důležité je, že byly hodně daleko od reality. Mohl např. vědět, že Británie nepřipustí, aby jediná velmoc ovládala celý evropský kontinent, což mimochodem měli němečtí politici vědět už roku 1914 a nemuseli by pak říkat Gott strafe Engeland.

Jaksi jste zapomněl, že si Hitler před tímto "rozhodujícím tažením" jen tak mimochodem znepřátelil západní mocnosti. I když Británie přežila tak tak, přesto stačila blokovat Německu dovoz surovin ze zámoří (pokud mu je dodával Stalin, nebylo to pro Hitlera tak zničující, když ale nedostatek legovacích příměsí do oceli snížil kvalitu jeho tanků a nedostatek wolframu omezil produkci protipancéřové munice, bylo to docela důležité). Nemluvě o tom, že blokáda a spojenecké nálety způsobily od poloviny roku 1944 katastrofální nedostatek benzinu pro Wehrmacht. Je až neskutečné, že úspěch Hitlerovi ofenzivy v Ardenách vyžadoval, aby Němci ukořistili benzin pro tanky, jinak by totiž do Antwerp, které byly strategickýmn cílem, nemohly ani dojet.

prezident Beneš 7.12.2009 12:55

Re: Pravicový extremismus neexistuje / Londýn 1941 - rozhlasové vysílání

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

Jindřich 7.12.2009 9:59

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Velmi blízké vztahy mezi nacistickou a komunistickou stranou existovaly již před válkou. Například známou Mosteckou stavku organizovanou komunisty podporovali a a vlastně řídili Hitlerovi emisaři. Dle některých pramrnů byl ve štábu stavky i sám Adolf. Vesměs levicové strany (např. ve Francii, Rusku) nepřekážely politickému růstu Adolfa Hitlera, protože s jeho programem sympatizovaly. Nakonec se západní demokracie, aby dokázaly Hitlera porazit musely spojit s ještě větším zločincem, než byl A.H. - Stalinem. Proto dnes ta neochota vykládat moderní dějinyobjektivně.

Schumacher 7.12.2009 10:12

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Ano. Pravicový extremismus vymysleli levičáci aby odlišili svůj extremismus, který pokládají za splečenský standard. Docilní hlupáci  to po nich papouškují.

Anton 7.12.2009 10:12

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Hitler byl dokonce v roce 1938 deklarován americkým týdenníkem Time jako muž roku, důvodem bylo sjednocení národa a příkladná sociální politika.

Světu tenkrát ještě jaksi nedocházelo, že to financuje nakradenými penězi od židů, nucenou prací v koncentračních táborech, atd.. Prostě socialismus pro jedny na úkor druhých.

BJ von Wolfenstein 7.12.2009 10:21

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Jako ostatně kterýkoliv jiný "socialismus";-).

Historik 7.12.2009 10:30

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Zase tady něco papouškujete, aniž znáte fakta. Hitler byl skutečně vybrán "mužem roku," 1938 ale jako postava NEGATIVNÍ.

Anton 7.12.2009 10:38

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Podívejte se do archivu Time, asi nic nenajdete, neb ta přední strana byla odstraněna. Jinak si můžete přečíst dobové články jak o nacionálním socialismu, tak o komunismu.

Je tam například popis oslav 20tého výročí VŘSR a spousta zajímavých článků o předválečném Československu. Všechno psané v té době a ne retrospektiva.

Stačí mít čas a umět alespoň pasivně anglicky.

Anton 7.12.2009 11:26

Re: Pravicový extremismus neexistuje

 

GERMANY: Man of the Year, 1938 ,Monday, Jan. 02, 1939

Read more: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,760539,00.html#ixzz0YzqDHtxz

All these events were shocking to nations which had defeated Germany on the battlefield only 20 years before, but nothing so terrified the world as the ruthless, methodical, Nazi-directed events which during late summer and early autumn threatened a world war over Czechoslovakia. When without loss of blood he reduced Czechoslovakia to a German puppet state, forced a drastic revision of Europe's defensive alliances, and won a free hand for himself in Eastern Europe by getting a "hands-off" promise from powerful Britain (and later France), Adolf Hitler without doubt became 1938's Man of the Year.

ok 7.12.2009 10:12

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Nemáte pravdu. Nacismus (na rozdíl od fašismu) je pravicový režim přivedený ad absurdum. Nacismus je "moderní doba" generovaná velkými korporacemi zbavená humanity. Nacismus je extrémní "svobodný" modernismus - svobodný pro velké korporace.

Jenda 7.12.2009 10:31

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Jako vtip dobre!

ok 7.12.2009 10:34

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Nastudujte si, kdo podporoval Hitlera. Hitler byl do jisté míry "bílý kůň" extrémní, velmi bohaté nacionalistické pravice.

Jenda 7.12.2009 15:31

Re: Pravicový extremismus neexistuje

A Marxe podporoval synacek z bohate rodiny, jisty Engels. A tim jste dokazal co?

vltava 7.12.2009 10:34

Re: Pravicový extremismus neexistuje

Není. Je to levicový režim, v podstatě komunismus, kde je třída nahrazena rasou.

Ony velké korporace byly pod "nacionální" správou.

liberal shark 7.12.2009 11:00

Re: Pravicový extremismus neexistuje

R^

xxxKubeš 7.12.2009 9:40

Autorovi dík

R^

xxKubeš 7.12.2009 9:39

bolševický agent

trčí ze všech příspěvků "Ivana"

Ivan 7.12.2009 9:33

Dokonalé totalitní myšlení.

Březinovi se nelíbí, že nejsou zakazovány tzv. "levicové" symboly. Nějak mu nedochází, že je zcela nehorázné zakazovat jakékoliv symboly a jakékoliv myšlenky. Názory ODS nebo TOP 09 jsou přímo zločinecké a přesto nikdo nekřičí po jejich zákazu.

Březina by si konečně mohl doplnit vzdělání, aby se dověděl, že režim v ČSSR nebo v SSSR nebyl komunistický. Že se jednalo o tzv. státní kapitalismus. (Termín používaný i Svobodnou Evropou ještě v padesátých letech.) Že komunistické uspořádání společnosti přímo ve své definici vyžaduje demokracii a to v řadě případů demokracii konsensuální. Tedy jakýkoliv režim, který není demokratický není ani komunistický. Březinovi je ovšem buďto elementární logika cizí, nebo za žold lže. Pokud se chce podívat na komunistickou společnost, musí do nějakého izraelského kibucu. Tam členové kibucu za svou práci nedostávají plat a své životní potřeby si v "obchodě" kibucu nekupují, ale berou.

Pokud by v této zemi byli nějací demokraté, tak by se nyní na protest proti porušování demokracie oblékali do triček s hákovými kříži a zdravili se zdviženou pravicí. (Jak například dánský král chodil za nacistické okupace s židovskou hvězdou.)