26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Na vlně deprese

Korupce, to hlavní téma minulých voleb, vynesla do vlády dvě nové strany, z nichž jedna měla korupční praktiky v utajeném programu a nad politiky té druhé visí stín mnoha pochybností a už několika ministrů se musela pod tlakem veřejné naštvanosti zbavit stejně jako etablovaná strana občanských demokratů (celkem padlo už deset).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Handzel 9.11.2012 21:26

Re: A jak víte, že ti pravičáci to nemají stejně?

Vám toho Jako, uniká více. Počet obyvatel je jen pro Vaše vědomí určité skromnosti. Tváříte se Vy, Klaus a podobní, jako ředitelé Země a králové Atlantidy. V kolika zemích jste si prověřila svůj provinční pohled z balkonu ve Frýdku - Místku ? Ve volných chvílích prostudujte dějiny USA nebo Říma, pak napište svůj vlastní názor na EU. S přečtením něčích článků a přihlášením se ke stejnému názoru se moudrou nestanete. V EU je zatím mnoho blbosti, které je nutné změnit, lepší cesta však není. Už řadu let po odchodu z ČSSR, žiji na více místech. Po "VLŠR" jsem se střídavě vracel do republiky a mohu skutečně srovnávat. Nevěřte všemu co Vám zde cpou do hlavičky. V Londýně je místečko, kde můžete na bedně své názory volně a svobodně vykřikovat. Poslouchají Vás a někdy přikyvují a někdy pobaveně odcházejí. Pokud by Vašim kecům o nezávislosti, levisovosti atd. rozuměli, asi by na Vás hodili síť.

B. Rybák 12.11.2012 13:03

Re: Je to pravda, jenže.... nadáváním u telky či na netových diskuzích se NIC nezmění... !

Kdyby jste opravdu znal její články a byl objektivně uvažující člověk, pak by jste tu nevykládal o jejích "modrých" pravdách. Ve prospěch ODS nenapsala téměř nic. Nevěřím Vám, že vidíte všechno pravicové "modře", protože jste patrně schopen vidět jenom "zeleně" a "rudě".

Na naše pravicové hlavy by žádný popel nezbyl, pokud by ho na své hlavy použili ti, kteří sem "přilákali" všežravý zahraniční kapitál, prosadili pro nás neúnosné sociální a "zelené" "EU-standardy" protože se nechali tím kapitálem a "Bruselem" zkorumpovat. Tedy za Bruselem chráněné jediné opravdu nebezpečné, ne tedy mediálně vyfabulované "šibaly" (Paroubek, Gross, Palas, Tvrdík, Mertlík, Špidla, Bursík...) Co lepšího jste našim voličům nabídli?

P.S. Když víte, že levicovost je luxus, tak proč ji vnucujete této relativně chudé zemi, která si ho dovolit nemůže?

P.S.

L. Handzel 13.11.2012 17:34

Re: Je to pravda, jenže.... nadáváním u telky či na netových diskuzích se NIC nezmění... !

Své úvahy o mé objektivitě si ponechte. Nejsou žádné články paní Jaky, jsou jen hromady účelových odkazů, kterým věří. Pokud jste nepodnikal nebo nepodnikáte mimo území ČR, nemáte mi co říci, mám dlouholetý předstih. O EU lze diskutovat, kritizovat, ale nelze vše zatratit dle Vašeho pojetí. Vyjmenovávat další šibaly z opačného spektra koalice není k ničemu. O relativně chudé zemi si povykládejte se šiky zlodějů za posledních 23 let. Nejsou Bruselem chránění, jen zatím na ně nikdo nemůže. Doporučuji exkurs do dějin USA, pochopíte pak, proč se už při referendu o našem vstupu do EU byla "vzácná" souhra v odporu v KSČM a ODS. U KSČM to byla obava, že jejich komunistické představy se v EU rozplíznou až zmiznou. U ODS to byl strach brouků hovniválů o jejich nakradené kuličky. Žblepty o "socialistické Evropě" jsou opět "velká mlha" našich zlodějů. Nevrťte psem, nehovořil jsem o luxusu levicovosti. Hovořil jsem jen o svém bohatství a svém luxusu levičátství. Tedy, že si mohu dovolit ze "své kuličky" nabyté bez zlodějiny, podporovat lidi potřebné bez prostřednictví podivných "nadací".

E. Tocháček 9.11.2012 8:17

Souhlasím s vámi.

Obětovat jednou za 4 roky půl hodiny na cestu do volební místnosti a po zbytek tohoto období být rozčarován, že se společnost, které jsem součástí, nevyvíjí podle mých představ. Opravdu ta půl hodina stačí tak tomu, abychom měli "nárok" na pracovité a neúplatné zastánce našich společných zájmů? Poněkud laciné vyvázání se ze své odpovědnosti. A  to dvě třetiny voličů nedělají ani toto. Jejich nevolba ale tak jako tak legitimizují volbu těch co k volbám přišli! Z této perspektivu už myslím není až tak veliké překvapení, že naše politická reprezentace vypadá tak, jak vypadá. Všichni už od školy přece víme, že pokud se většina neozve, tak vyčuránci budou neúnavně znova a znova zkoušet předbíhat.

E. Tocháček 9.11.2012 8:21

Re: Souhlasím s vámi.

.. omlouvám se za překlepy ..