3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tino 11.4.2009 2:15

V politice je nejmenší riziko

Autor nám tady předkládá, kdo na co doplatil či co kdo vyhrál. Ale ono je to úplně jinak.

Politické strany s Klausem prosazují určité své postoje k problémům. Vláda nedokázala udržet své kroky k svým cílům a nakonec odstoupila. A my voliči? My jsme ti, co prohráli či vyhráli. Každý podle svých pohledů ne ekonomiku státu. Politici rozhodně nejsou ti, kdo vyhráli či prohráli. Oni jsou na tom poměrně finančně dobře a jejich práce jim přináší zisk. Zisk tu menší než čekali, tu větší než předpokládali.

Volič jednoznačně je ten, kdo prohrál zcela určitě! Předložili mu teď období nečinnosti vlády a on nemá jakýkoliv vliv na změnu stavu. Může jen doufat, že nebude tratný ještě víc než byl předtím. Kdo udělal onen podfuk na voliče? Úplně všichni politici. I ti co se snažili o okamžité znovuzvolení vlády nové, protože nedokázali ani náhodou zapůsobit v tomto směru.

Politici zneužívají výsady pověření občany k zastupování! Zneužívají je ke svému prospěchu a drze těží ze své výsady. Pak nám předkládají vinu jiných politiků - opozičních, kteří je nenechali dokončit práci pro občana. Všichni, jeden vedle druhého, mají alibi. Politik má alibi, zisk a občan utře hubu!

Kdo chce zisk bez rizika, ať jde do politiky!

S.Š. 11.4.2009 1:46

Klaus se zachoval státnicky ?

:-)

Před pádem vlády, když 3 dny před hlasováním o nedůvěře mezi zuby procedil větičku, že "tuto vládu Bursíků nemusí", na niž jak na smilování čekal a také to opakovaně řekl Jan Schwippel (s větou Tlustého, že hlasoval proti Topolánkovi a pro Klause, jistě nemá společného nic). Teď ještě k tomu, co MOHL a co NEUDĚLAL "STÁTNÍK". Státník, jež přísahal věrnost ČR, MOHL nechat vládu dořídit české předsednictví, zejména v takové situaci, kdy toto řešení podpožila největší opoziční strana. Dokonce MOHL nechat vládu dovládnout do konce zkráceného volebního období. Namísto toho začal požadovat 101 podpisů, což mu Ústava ČR neumožňuje a dělal všechno pro to, aby Topolánkova vláda skončila co nejdřív. Koneckonců, také MOHL jmenovat nového premiéra nikoliv ihned, ale jak bývá zvykem až den či dva před nástupem do funkce.

Státníka bych si, pane Klíči, představovala opravdu jinak. Teď se prozměnu Klaus již dopředu sápe po českém předsednictví, které je - jak si všichni pamatujeme - NEVÝZNAMNÉ. A Evropa (i my) abychom se klepotali, jaká ostuda z toho zase vyleze.

S.Š. 11.4.2009 1:58

P.S.: "Státník" pak dokonce zapomněl odstupující vládě poděkovat.

Je to další potvrzení toho, že (a jak) mu ležela v žaludku a také toho, že mu - STÁTNÍKOVI - chybí jakákoli velkorysost. I slušnost.

vasekpav 11.4.2009 19:20

Re: P.S.: "Státník" pak dokonce zapomněl odstupující vládě poděkovat.

A trocha vděčnosti za volbu prezidenta !STÁTNÍK (Y)>-

důchodce30 11.4.2009 3:45

Re: Klaus se zachoval státnicky ?

Napsala jste to velmi dobře. EU by měla české předsednictví přerušit. Je pro českého občana neúnosné, aby byl nucen sledovat  kroky Václava Klause v Bruselu.  Opravdu neštěstí, že tento muž byl i podruhé zvolen na Hrad.

karel-smichov 11.4.2009 23:21

Re: Klaus se zachoval státnicky ?

Nejsem volič zelených,ale jediný p. Bursík při volbě prezidenta řekl,to co si mnoho

občanů myslí o p. Klausovi, řekl pravdu,proto V.K ho nenávidí !ODS je vina za jeho

zvolení,a my to odnesem  za všechny příbuzné . Kumu žalovat! >-                                

Vojtin 11.4.2009 7:42

Re: Klaus se zachoval státnicky ?

Co je možné požadovat po páté koloně?!?

Jinak jinými slovy, co cítím já.

R^

Vladimír Šindelář 11.4.2009 0:39

já to vidím jinak

Nemyslím, že autor má pravdu. Ve všech periodikách, které sleduji, se píše o nezodpovědnosti ČSSD. Její elektorát se oslabí odchodem té části voličů, kteří ji volili v krajských volbách, mají v hlavě mozek a spočítají si dvě a dvě. Navíc ODS získala trumf v podobě oslabení KDU i Zelených a riziku 3 stran v parlamentě a koalice ČSSD a KSČM. Pokud tuto kartu rozehraje ve volbách, zvítězí. Navíc nechápu, kde autor bere úvahy o možném štěpení ODS, naopak ODS se více semkla a definitnvě odhodila pozůstatky minulosti spojené s Klausem.

Slava 11.4.2009 3:02

Re: já to vidím jinak

Ano, ODS slavně zvítězí, ne sice tak přesvědčivě jako v krajských a senátních volbách, ale do parlamentu se dostane. I kdyby na to měl prasknout poslední milion ve stranické kase.

Jerry 11.4.2009 5:51

Re: já to vidím jinak

A Váš pohled Slavo je vždy takový zajímavý,opravdu - přímo z Marsu!

Hubený 11.4.2009 7:05

Re: já to vidím jinak

;-DR^

NevericiTomas 11.4.2009 8:20

Re: já to vidím jinak

Se mi libi si socani ty jedny vyhrane volby postavili na piedestal a tvari se, jakoby zadne jine nebyly....;-D

I-Worm 11.4.2009 10:18

Re: já to vidím jinak

no, já nevím, jestli už ten poslední milion nepraskl...Ale možná bude mobilizace sponzorů na téma "socani vám zruší rovnou daň!"...

x2u 11.4.2009 11:10

Re: já to vidím jinak

Neříkalo se tomu kdysi "Poučení z krizového vývoje"?