18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AJ 20.12.2007 11:14

Re: To je "oslí můstek" !

To není síla, to je bohužel skutečnost.

kacir 20.12.2007 6:39

A kdože uprchl před komunisty do exilu ???

Klaus nebo Švejnar ? Klaus měl po celých 18 let ve vysoké politice možnost pokusit se marginalizovat nebo zrušit komunisty, ale neudělal vůbec nic, ba naopak jako  prezident s nimi začal jednat. Jestli ta podpora nebude jednoduše o kvalitě kandidáta, a že se komunisté rozhodnou pro stejnou volbu?  Minule volili Klause, tak bych stím tak nespěchal. Tenhle článek je jenom alibistickou sofistikou - patlaninou. 

Stejně tak bych mohl tedy tvrdit, že jsem pro zvýšení trestů za vraždy, ale pokud bych zjistil, že komunisté jsou také pro můj návrh, pak je to pro Bystrova důkaz, že jsem komunistou sám (když hlasuji s nimi a oni se mnou), a tedy v zájmu očisty bych asi měl hlasovat pro snížení trestů, tedy proti komunistům - ať žije sofistika.  

Xury 20.12.2007 9:10

Re: A kdože uprchl před komunisty do exilu ???

Vzhledem k tomu, že Švejnarovi bylo v době emigrace 17 a rozhodovali o něm rodiče, tak bych tento argument moc nepoužíval. Jinak nevím, co tak asi mohl Klaus udělat pro to, aby byli komunisté zakázáni nebo zrušeni.Čímž nechci rozhodně tvrdit, že by ho něco takového kdy napadlo. Jinak s vaším hodnocením úvahy pana Bystrova - kdo je pro Švejnara je pro komunisty, zcela souhlasím.

Vlasta Burian 20.12.2007 6:26

Politická nenávist

je pro komunisty příznačná!;-€(Y)

Kiri 20.12.2007 6:41

Re: Politická nenávist

Genau! R^

JH 20.12.2007 10:31

Re: Politická nenávist

Zato láska  členů a lídrů"KDU ČSL,SZ, a hlavně ODS" je ta jedinná a pravá, že! To ostatně všichni mimo současných zlodějů a vrahů dobře vidíme!!!!!

jirka.s. 20.12.2007 17:50

Re: Re: Politická nenávist

Čímpak to asi bude, soudruhu, že tě tolik lidí nemá rádo?  Oni tě už asi neměli moc rádi ani rodiče, že? No, moc se jim nedivím, tys musel být pěkný spratek už jako fakan, když jsi později vlezl ke komoušům!

Lobo - nájemnej parchant 20.12.2007 6:23

Překvapení?

No co, vždyť je to politik. Těm se z principu věřit nedá.

lucina 20.12.2007 5:30

už zbývá jen Mejstřík

ten to sice nepodepsal (aspoň myslím) ale Švejnara proti Klausovi volit bude, ten by volil i Grebeníčka, tak se Klause bojí a nenávidí ho. Zřejmě mu někdo donesl, že Klaus nesnáší hlupáky a lenochy.

Teodor 20.12.2007 6:09

Re: už zbývá jen Mejstřík

 A to je váš názor, že Mejstřík je hlupák a lenoch, anebo jste to slyšela od Klause, že si to myslí? Mám pocit, že vkládání svých názorů do úst svých politiků je všeobecná česká zábava. ;-)

JH 20.12.2007 10:38

Re: už zbývá jen Mejstřík

To to bouchlo, sám líný a sebstředný hradní pán- nezapomenu na jeho obří portrét na bývalém památníku Stalina, než ho roztrhal bohudík vítr- doufejme, že dějiny a "Evropa", které se tak bojí tohoto lumpa časem postaví před mezinárodní soud a on sám shnije v mezinárodním kriminále.

dagmar 20.12.2007 5:29

Štětina

President Klaus leží tolika lidem v žaludku, že by bylo dobré napsat jeho opravdu pravdivý portrét.Čtu teď zápisky V. Havla- prosím stručně- a chvílemi zírám, co nenávisti se skrývá za zdánlivě chápavými popisky. Proč? 

Teodor 20.12.2007 6:05

Re: Štětina

 "Proč?" se ptáte celkem naivně. Konkurence je konkurence! Konkurenta mohu chápat, mohu ho i obdivovat pro jeho schopnosti, ale určitě ho budu nenávidět. Takový už je svět a život v něm. :-D

Kiri 20.12.2007 6:39

Re: Štětina

President Klaus leží tolika lidem v žaludku, že si ho přeje mít na hradě dalších 5 let 65%lidí. ? ? ?Mně leží v žaludku komunisti a přesto je 22 % národa volí. To je demokracie paní Dagmar. To, že v tom je tolik nenávisti je dědictví minulého režimu. Celou dobu jsme měli nadefinované nepřátele a "bojovali" proti nim. Teď, když nám je vzali, tak ze setrvačnosti si hledáme a nenávidíme jiné. To 40-tileté křivení charakterů za 18 let nevyvane. Ještě alespoň 2 generace to bude trvat, než ti nakažení vymřou.

pepa 20.12.2007 8:45

Re: Re: Štětina

pravda a laska zvitezi V

jenom ale pro me kamaradicky, ze

www racek 20.12.2007 9:41

Re: Re: Štětina

kiri, tak tys taky bojoval? schůze rozvracel, na brigádě o lopatu opíral a pionýrský šátek nežehlil a hned po výběhu ze školy do kapsy strkal? tak tos byl ty ...:-D

AJ 20.12.2007 11:07

Re: Štětina

Proč leží p. Klaus tolika lidem v žaludku? Protože je pracovitý, rád má na věci vlastní názor a nebojí se ho prezentovat a jít proti většině (nebo skoro všem) a hlavně se nikdy nesnížil k tomu, aby p. Havla nenáviděl, byť ho nemá rád, až za hrob (jako on jeho).

JH 20.12.2007 13:58

Re: Re: Štětina

Proč ho rozumní nenávidí? Protože dobře vidí jaká je to st....a, másla na hlavě má kam se podívá, sebsetřednost,domýšlivost potentáta celého světa ba co víc celé galaxie mu rozhodně nechybí. Jinak podvodník, tunelář, nedouk, právní nýmand, nevzdělanec- jeho "ekonomie" je tak na úrovni průmyslovky a to kdo ví jestli. Bezostyšná drzost, populistické třepání se s tou jeho hloupou a ošklivou "první dámou" spolu s jeho dementními syny. Inu detaily prostý lid většinou nesleduje a nezná a tak kvůli kravatě a drzému vystupování je částečně "novým lidem podnikatelů a zlodějů" obdivován!! To je ta smutná skutečnost.

Petr 20.12.2007 4:29

"Komunistobijec" Štětina.

U pana Štětiny nejde o žádné překvapení. Pan Štětina se stal z člena KSČ nejhlasitější "komunistobijec". Z nedávné historie je známo, že největšími nepřáteli komunistů byli komunisté sami. Neváhali se mezi sebou ani vraždit (Slánský apod.) Stějně tak v SSSR. To je pan Štětina.

P.Hilton 20.12.2007 2:56

Hledá se prezident komunistů

Falmerovi soudruzi jsou si toho zatraceně dobře vědomi, a tak již sebevědomě zveřejnili patero podmínek, jejichž splněním budou oba uchazeče o trůn vydírat: budoucí hradní pán musí dále posilovat jejich politický vliv, postavit se na zadní západním spojencům v otázce společné protiraketové obrany, umožnit referendum o líbivých populistických návrzích, které nás přiblíží komunistické minulosti, přibrzdit či zcela zastavit životně důležité reformní kroky, jejichž cílem je napravit následky totalitního dědictví, a narušovat jednotu Evropské unie a NATO. Českým prezidentem tudíž bude nadějnější rudý zaprodanec, což je spravedlivý trest za osmnáctiletý postkomunismus a současně výzva pro pana profesora Švejnara, aby z té špinavé hry se ctí vycouval, dokud je čas. Cele zde

sláva 20.12.2007 10:01

Re: Hledá se prezident komunistů

ta listopadová revoluce byla cele protikomunistická, jaká také jiná? pak přijali zákon o zločinneckém režimu a snad i organizaci KSČ. pak nedůsledně nechali pokračovat v původní lehce reformované politice KSČ jejího pohrobka KSČM. Jestli jsou jiní, ti KSČM, proč mají problém distancovat se od minulosti jak požaduje p. Švejnar?

Česká nedůslednost a plody: komunisty bylo třeba zakázat někdy v polovině 90. let za zločiny a škody, které nápáchali naší vlasti - zcela i finančně vyčíslitelné, nejen (daleko větší) morální a konkrétně lidské. S trochou křiku jsme se jich bývali zbavili. Polovina rozehnaných by přestoupila nejspíš do ČSSD, ale to už by nebyli komunisty, ať si kdo vykřikuje legračně opak.. PRogram je program a ten socdem není program KSČM.

Plody nedůslednosti: prezidenta nám 17 let po Listopadu zvolí titíž komunisté, které jsme před 17 lety svrhli. Jaká hanebnost! A oba kandidáti, nejen p. Švejnar, ale i Klaus (podruhé) lezou ke křížku.

Pozn. KOmunistů se už nikdy nezbavíme, když jsme je explicitně nerozehnali v době, která po tom volala a umožňovala. A důvod? Na krajním "levém" křídle bude vždy dost voličů z chudých (a dnes ještě víc ožebračovaných) vrstev, dobře slyšících na sociální výhody (a reminiscence na socialismus,kdy se nekvalifikovaní měli dobře - nač to zastírat? byla to vláda "dělnické třídy a rolnictva"). Z tohoto podhoubí a z tradice sotva kdy klesne KSČM pod 10% preferencí. Z tohoto hlediska musí být i kandidát Švejnar vůči nim otevřeněj¨ší, i jako prezident. Havel je neměl ignorovat, nýbrž vybojovat poslední bitvu, jež vzlála: zakázat je. Ale tu vzdal.Stačila jedna zákonodárná prezidentova iniciativy a hlasování v parlamentu... oni by se nakonec i rozutekli.

KDyž už jsme u nich: vedení KSČM nejsou žádní komunisté z přesvědčení, ale vyžírkové, co parazitují na dnes do pozadí zatlačených špatně placených pracujících vrstev, často hanebně vykořisťovaných (pokladní aj. v supermarketech atd.)

JH 20.12.2007 10:46

Re: Re: Hledá se prezident komunistů

To je jen přání, otcem myšlenky. Rád dnes slyším o tom, jak komunisté zničili morální cítění národy, zplundrovali republiku, atd, atd. Ovšem to co se dolíhlo nebo přivandrovalo ze "svobodného " světa, rozhodně není žádná "elita" a o plundrování země těmi našimi "národními" hosty  je tak na úrovni jihoamerických "demokracií". Ostatně jaký pán takový i jeho vzor. Zlatí komunisté, přeci jen se nedokázali probít do rekta tak jak současná garnitura "demokratů".

Kylchap 20.12.2007 0:53

Oba jsou stejní

Štětina i Bystrov. Nemají si co vyčítat.

franta 20.12.2007 0:45

Pana Štětinu nemám rád

tak jako žádného fanatika. Ale považovat každého kdo nemá rád Klause za bolševika je taky duševní porucha. V ODS je to bohužel přikázání číslo 1 a o tom se nediskutuje !

pepa 20.12.2007 8:47

Re: Pana Štětinu nemám rád

no jasne a proto je predseda ODS Topolanek, ten nejvetsi Klausuv kamarad

AJ 20.12.2007 10:59

Re: Pana Štětinu nemám rád

Asi jste nepochopil článek, přečtěte si ho ještě jednou.

Abonent 20.12.2007 0:14

Zklamání a očekávání

I pro mne je zmíněný krok pana Štětiny nepříjemným překvapením a zklamáním.

Ale zastávám názor, že každý může udělat chybu, a pokud ta chyba neznamená třeba vraždu, měl by dostat druhou možnost.

Takže nechme panu Štětinovi možnost nahlédnout svůj omyl, a s nadějí vyčkejme jeho dalších kroků. Podpis může odvolat, nám zklamaným se omluvit za přechodné pominutí smyslů.

Ještě na to má trochu času. Ale jen trochu. Čekáme, pane Štětino.

jiri 20.12.2007 1:22

Re: Zklamání a očekávání

Naprosto s Vami souhlasim...

bruner 20.12.2007 2:38

Re: Zklamání a očekávání

ještě byste měl upřesnit, kde udělal senátor chybu. Když byl proti komunistům nebo nyní když je s nimi? A hlavně.Do parlamentu by měli chodit lidé proto, aby prostřednictvím dobře promyšlených zákonů regulovali chod společnosti k našemu, občanskému, užitku. Bojovníci jakéhokoliv ražení tam nemají co dělat a už aby tomutosenátorskému bojovníkovi odzvonila hrana.

Abonent 20.12.2007 2:57

Pro " bruner" : Znechucení a odpor

"Odzvonila hrana" ?!? Já budu doufat, že nevíte, co toto úsloví znamená, osobo !

Chyba pana Štětiny je jasná, tak nepředstírejte nepochopení.

A co vlastně míníte tvrzením "...bojovníci jakéhokoliv ražení tam (v parlamentu) nemají co dělat..." To se mají stávat poslanci a senátory jen nějací přikyvovači ? Zbabělé krysy ? Mají se snad naši zákonodárci kamarádíčkovat s komunisty nebo s nacisty ??